Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 84
    22.05.2011 | 15:00 UTC

Plan Marshall për Greqinë e kërcënuar prej falimentimit, apo një model Treuhand?

Kryetari i kryesisë së Koncernit gjerman të Sigurimeve, Allianz, Michael Diekmann, kërkon për Greqinë të zhytur në borxhe një plan gjithëpërfshirës sipas modelit të ndihmave të SHBA-së për Evropën Perëndimore pas Luftës së II Botërore. Ristrukturimi i borxhit nuk do të mjaftojë, sepse ky problem nuk mund të zgjidhet vetëm me para, i tha Diekmann gazetës "Bild". Për Greqinë është i nevojshëm një plan industrializimi, "një lloj plani Marshall", në mënyrë që puna dhe prodhimi nga e gjithë Evropa të zhvendoset në Greqi dhe jo në Evropën Lindore apo në Azi. Allianz është koncerni më i madh i sigurimeve në Evropë dhe një ndër depozituesit më të rëndësishëm të kapitalit në mbarë botën. - Shefi i grupit të eurozonës, Jean-Claude Juncker, propozon për Greqinë të kërcënuar prej falimentimit një privatizim të pronës shtetërore sipas modelit të shoqërisë gjermane të mirëbesimit, Treuhand. Në një intervistë për revistën "Der Spiegel" ai e përllogariti shumën e të ardhurave të mundshme me mbi 50 miliardë euro.

Deutsche Welle

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Shkatarrimi greqise ka pasoja negative dhe ne shqiperi.
    "Shoku Mjekesise"

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Shkatarrimi greqise ka pasoja negative dhe ne shqiperi.
    Mire ja the po kujt ja the .
    Kur filloi kriza ne greqi vjet ca injorante ketu u gezuan jashte mase pa marre parasysh pasojat per emigrantet dhe familjet e tyre qe i ndihmonin ne shqiperi.Po aq dine aq bejne , deri tek hunda e tyre shikojne , jo me teper.

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Ka dhe vende te tjera nuk eshte vetem Greqia mundesia e vetme

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Po nuk ka ndonje gje per t'u gezuar po te kemi parasysh se ne Greqi jetojne me qindra mijera emigrante shqiptare.....Vec te tjerash, te shohim c'behet ne shpiat tona njehere....

PS: Kohe te tilla krizash favorizojne dhe zerat ekstremiste, dhe ne kontekstin e Greqise kjo s'mund te jete ne favor te Shqiperise. Per te mos fol pastaj per investimet greke ne Shqiperi...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sofi _ : 23-05-2011 më 04:20

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    Po nuk ka ndonje gje per t'u gezuar po te kemi parasysh se ne Greqi jetojne me qindra mijera emigrante shqiptare.....Vec te tjerash, te shohim c'behet ne shpiat tona njehere....

PS: Kohe te tilla krizash favorizojne dhe zerat ekstremiste, dhe ne kontekstin e Greqise kjo s'mund te jete ne favor te Shqiperise. Per te mos fol pastaj per investimet greke ne Shqiperi...
    Lote per nje shtet fashist.Kompleks inferioriteti.

Sipas definicionit vlen: cdo e keqe qe i ndodh Grekut i shkon pershtati Shqiperise.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Ishte qeshtje kohe kur antiamerikanizmin dhe keqperdorimin e taksave te qytetareve te BE-se, do ta paguanin me koke.

Ndjej keqardhje vetem per shqiptaret qe jetojne dhe punojne atje.

Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Lote per nje shtet fashist.Kompleks inferioriteti.

Sipas definicionit vlen: cdo e keqe qe i ndodh Grekut i shkon pershtati Shqiperise.
    Nuk eshte aspak ceshtje lotesh. E kam sqaruar argumentimin tim me siper.

Greqia eshte anetare e BEse, nuk ka shanse te jete shtet i mirefillte fashist (nese fashizmin e kuptojme njesoj), sic po akuzoni.

Nese fjalet tuaja i drejtohen ndonje rrethi/qarku te vecante brenda Greqise atehere per hir te argumentit do te ishte mire te saktesonit per cfare e keni fjalen.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    Nuk eshte aspak ceshtje lotesh. E kam sqaruar argumentimin tim me siper.

Greqia eshte anetare e BEse, nuk ka shanse te jete shtet i mirefillte fashist (nese fashizmin e kuptojme njesoj), sic po akuzoni.

Nese fjalet tuaja i drejtohen ndonje rrethi/qarku te vecante brenda Greqise atehere per hir te argumentit do te ishte mire te saktesonit per cfare e keni fjalen.
    E the mirë, varet kë quajmë fashist. Fashist mund të quhet dikush që flet gjithë ditën për Duçem duke pirë birra me marokenët, por mund të quhet edhe dikush që publikisht të flet tërë ditën për demokracinë dhe anti-racizmin por vepron si fashist.
    Shteti grek nuk deklarohet fashist, por është jo vetëm fashist, por fashist oriental. Meqenëse qenke kaq e çuditur nga këto "old news" siç thotë amerikani lexo pak raportet e BE për trajtimin në Greqi të emigrantëve, mosnjohjen e minoriteteve dhe trajtimet në burgje.
    Na fal që të prekëm ndjenjat delikate duke të folur për gjëra kaq të vrazhda.
    Shpresojmë mos të të kemi prishur oreksin.
    -

Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    E the mirë, varet kë quajmë fashist. Fashist mund të quhet dikush që flet gjithë ditën për Duçem duke pirë birra me marokenët, por mund të quhet edhe dikush që publikisht të flet tërë ditën për demokracinë dhe anti-racizmin por vepron si fashist.
    Shteti grek nuk deklarohet fashist, por është jo vetëm fashist, por fashist oriental. Meqenëse qenke kaq e çuditur nga këto "old news" siç thotë amerikani lexo pak raportet e BE për trajtimin në Greqi të emigrantëve, mosnjohjen e minoriteteve dhe trajtimet në burgje.
    Na fal që të prekëm ndjenjat delikate duke të folur për gjëra kaq të vrazhda.
    Shpresojmë mos të të kemi prishur oreksin.
    S'kam shprehur ndonje 'habi', Kavir. Ku e sheh ti habine?

E kam sqaruar argumentimin tim me siper, nuk kam c'te shtoj.

Ceshtja e emigranteve eshte e njohur dhe s'e mohon kush. U pergjigja per fashizmin sepse e ngriti parafolesi kur argumenti im s'kish te bente fare me te.

Tema flet per krizen ekonomike ne Greqi, dhe argumenti im lidhet me temen.

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •