Funksionon shume mire edhe ketu...
E vetmja gje qe duhet patur kujdes, eshte te mos zgjidhet posta normale.
Posta shteterore EMS eshte me e mire nga eksperienca ime se ato privatet. Sa here me kane ardhur gjera, EMS me ka cuar edhe sms edhe email per te me lajmeruar qe e kane ata pakon dhe po e procesojne.
Natyrisht postat e tjera speciale si DHL, TNT, UPS, FEDEX etj jane si gjithmone te shpejta e te sigurta.
Me poste normale, apo priority parcel, USPS etj mos e beni gabimin... nese nuk humbet fare, do ju vije pas 1 muaji vonese :/
Nga eksperienca personale flas qe me posten shteterore ka nje perqindje mundesie te te humb fare ajo qe po te sjellin, dhe nje perqindje akoma me e madhe qe ajo cfare te sjellin te vonohet me jave, ose edhe me muaj. Personalisht preferoj me teper FedEx dhe DHL, shume here me te sigurta (normal, mban pergjegjsi per ate cfare te sjell) dhe me te shpejta (maximumi ka qene 7 dite nga Japonia)
Persa i perket asaj qe a e kontrollojne pakon apo jo kur te sjellin pakon, kjo varet, eshte me raste. Kur i kap hena e mire, sprekin gje, kur i kap hena e keqe, me mire mos te te kishin dergu pako fare...
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
po deshe ndihme me thuajkam nje shoqe ne dhl ne TIRANE
nga nje fare numeri e siper paguan dogane si jo
nese dicka blihet jashte shqiperise
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Nese vlera e kalon $100 ne deklarim, do te paguashg dogane.
Zgjidhja eshte ose te porositesh shietsin te uli vleren ne deklarim/fature, ose ti kerkoshe ta beje "marked as gift". Keto jane 2 menyrat per ta eliminuar.
Nqs jeni ne itali pastaj, mendohuni 2 here perpara se te blini.. kam pa shume shites qe thone "we do not ship to Italy" per shkak te rregullave strikte, vonesave apo detyrimit per te paguar dogane edhe per vlera idioteske.
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Une kam blere ne shume vende jashte BE dhe gjihthmone me ka mberritur ne itali pa problem. (para shume vitesh)
Puna eshte se edhe kur e shenojne GIFT (gje qe shumica e shitesve e bejne vete) paguhet dogana kur hyn ne BE.
Nje shok i imi ka ardhur vete ne amerike. Ka blere nje mac dhe kur ka mberritur ne Itali i eshte dashur te paguaj doganen...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga king of queens : 17-05-2010 mė 06:45
Une jam nje perdorues i rregullt i ebay prej gati 1 viti. Deri me sot kam bere mbi 50 blerje perfshi ktu nga aksesore telefonash, telefona, pjese kompjutrash e lloj lloj gjerash. Asnjehere nuk ka ndodhur qe dicka qe e kam blere te mos ket ardhur (flas per ne Tirane sepse ne rrethe nuk e di cfar ndodh). Posta Shqiptare eshte 100% e sigurt dhe nuk paguan as dogane, ndersa me ka qelluar qe kam blere nje here me DHL dhe kam paguar 30% te mallit me shume per doganen e sherbimin, dhe qe atehere une nuk dua ta shoh me me sy DHL, nuk ja vlen jo vetem per vleren shtese qe do paguash ne dogane por edhe per sorollatjen burokratike derisa malli te te vi ne shtepi, nuk ja u rekomandoj posten me DHL.
Krijoni Kontakt