especillaylay-lay with you.....lol
especillaylay-lay with you.....lol
Ne nje teme te cilen une e hapa per nje mesazh tolerance, nuk kisha si te merrja si referim nje besim te vecante sic me the "budist apo hinduist", perkundrazi ishte Gjitheperfshires....
Nese tema nuk te pelqente, nuk te ftoi njeri me detyrim te merrje pjese dhe ta ktheje ne nje degjenerim si teme.
Uroj qe te jete hera e fundit qe te kthej pergjigje karagjozlliqeve te tua smth pathetic, sepse i ke me shumice, dhe e di veten per te rritur qe te merrem me kalamaj.
Mua mu duk me shume nje propogande e ideve te nje pervert person , sesa nje mesazh tolerance .
Jo me kot e kam thene qe ne fillim, ju lutem lexojeni me kujdes para se te debatoni, sepse eshte shume filozofike dhe mistike ne te njejten kohe. Meqe nuk te eshte dukur si mesazh tolerance, po ta them prap; mos te kishe marre pjese. Me mire merr pjese tek forumi ku je moderator se aty vertete ke mesazhe "tolerance"....
Shume filozofike jane ne fakt !!!! Ky qendron misticizmi ne ato paragrafe anyway?
Je e re moj goce dhe emocionohesh e frymezohesh direkt sa lexon gjera qe per syrin tend jane nje pervoje e re.
Idete e tua jane akoma te pamaturuara e do te duhet kohe deri sa ti stabilizosh ndopak ato.
Keshilla ime ......shihi idete e mendimet e dikujt ne nje kendveshtrim skeptik me shume sesa te zhytesh e ndonjehere edhe te mbytesh ne to.
Edhe une e kam faktorizuar kete zhytje sidomos kur behet fjale per zhytje masonike.Fajin ia ka profesori qe si ka mesuar not ne gjimnaz
Yes si te duket ai libri? klm
"Shoku Mjekesise"
Kete Oshon do ta kishe bere musliman po ti kujtoja dy gjera.Po citoj vetem nje fragment nga OSHO:
Personi religjioz nuk eshte as reaksionar dhe as revolucionar. Personi religjioz eshte i cliret dhe i natyrshem, ai nuk eshte per dicka dhe as nuk eshte kunder dickaje, ai eshte thjesht vetja, nuk ka rregulla te cilat i ndjeke, dhe nuk ka rregulla te cilat i mohon, ai thjeshte nuk ka rregulla. Personi religjioz eshte i lire ne qenien e vet, ai nuk ka shabllon shprehish dhe kushtezimesh. Ai nuk eshte qenie e kulturuar - por jo ne kuptimin se eshte i pacivilizuar dhe primitiv; Ai eshte model i civilizimit dhe kultures me te larte, por nuk eshte qenie e kulturuar.
Ai eshte i pjekur ne vetedijen e tij dhe nuk i nevojiten kurrefare rregullash, ai rregullat i ka transecedentuar. Ai eshte i vertete, jo pse e verteta eshte rregull; me qene i cliret dhe i natyrshem thjesht do te thote te jesh i vertete, vertetesia ndodh. Ai eshte i meshireshem, jo per shkak se i pason rregullat: "Behu i meshirshem"- JO! Duke qene i cliret dhe i natyrshem, ai thjesht ndien se meshira noton rreth e qark, nuk ekziston asgje tjeter ne lidhje me kete te cilen ai duhet te beje; kjo eshte nenprodukt i vetedijshem i tij. Ai nuk eshte pro dhe as kunder shoqerise- ai eshte thjesht pertej saj. Ai perseri behet femije, femije i botes plotesisht te panjohur, femije ne dimensioni e ri - ai perseri eshte i lindur.........
Leven e Arkimedit dhe Mollen e Njutonit.
"Shoku Mjekesise"
Tani vura re gabimin ortografik qe kisha bere nga shpejtesia, ne lidhje me vendosjen e germes (a), ndersa per te tjerat pergjigjen e keni aty tek ai postimi 34.
Edhe dicka tjeter, mos u merrni me; a jam une e re, a emocionohem, apo gjimnazin tim etj etj sic bete tek kjo teme, sepse nuk eshte objekt diskutimi.
E mbylla ketu.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 24-05-2011 mė 04:37
Si e lame per mollen e Njutonit dhe leven e Arkimedit?
"Shoku Mjekesise"
Shume e sakt kjo qe thua. Instuutcioni fe ne nje forme apo tjeter mundohet te fus ne kurth besimtarin e rendomte dhe keshtu ta mbaj peng gjer fund te jetes se tij,duke i injektuar atij nje koncept besimi arbitrare mbrenda rregullave qe parasheh nje X doktrine fetare,ndetrsa nga ana tjeter i privon atij perceptimin e origjinalitetit e te qenit besimtare sipas konceptit te vet!Duke vepruar keshtu ,ne esenc fete ne tersi pedorin nje forme misticizmi ego-centirk ,ndersa nepermjet te ksaj formule i shendrrojne besimtaret ne ego-censta te pa vetedijshem!
Krijoni Kontakt