Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 117
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Te gjitha nese je besimtar i vertete!

Nese je besimtar hipokrit asnjera !
    Ne kete rast eshte e kunderta , nese je i drejte asnjera , e nese hipokrit te gjitha

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ndoshta ajo vlen per njerezit qe i njeh ti, une po flas per ata qe i njoh Une!

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ndoshta ajo vlen per njerezit qe i njeh ti, une po flas per ata qe i njoh Une!
    Besimtar i vertet :

Marrim se eshte musliman , ai duhet te falet 5 her ne dite , te agjeroj , te jap sadaka , te mos shoqerohet me te fese tjeter , por edhe nese shoqerohet duhet domosdo te mundohet te kthej te tjeret ne fene e tij , nese nuk kthehet duhet te largohet prej tij.

E kjo tek ne shqiptaret vlen shum pak sepse ne shum pak e zbatojme fene.

Njejte vlen edhe per te krishterin , ai se pranon fene e tjetrit dhe gjithashtu edhe ai mundohet ta kthej besimtarin tjeter ne fen e vet .

Gjithashtu per jahudite e gjitha fete tjera .

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ti me duket po flet nga pervoja se me duket njehere ke qene fetar!

Por jo ata besimtaret qe i njoh une besimin e kane shume personal. Jane besimtare per vete e jo per tjeret.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Por jo ata besimtaret qe i njoh une besimin e kane shume personal. Jane besimtare per vete e jo per tjeret.
    Gjithe besojne , por une kesh tu fol per "fetaret" .

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Te them te drejten, nuk e frekuentoj shume forumin e Botes Shpirterore, duke qene se me shume shoh sulme dhe sharje, se sa dicka Shpirterore. Por me idene qe te jem neutrale ne kete ceshtje, po sjell nje fragment nga OSHO ne lidhje me nje njeri qe beson. Do iu lutesha, qe nese doni te diskutoni ne lidhje me artikullin ne fjale, me pare te mundoheni ta kuptoni drejte, sepse eshte pak filozofik. Kjo teme eshte edhe per ateistat, duke qene se njehere e kam thene qe edhe ateistat jane njerez qe besojne tek dicka, qofte kjo edhe vetem tek forca e mendjes. Nuk ka njeri qe beson tek asgjeja....

Po citoj vetem nje fragment nga OSHO:
    Personi religjioz nuk eshte as reaksionar dhe as revolucionar. Personi religjioz eshte i cliret dhe i natyrshem, ai nuk eshte per dicka dhe as nuk eshte kunder dickaje, ai eshte thjesht vetja, nuk ka rregulla te cilat i ndjeke, dhe nuk ka rregulla te cilat i mohon, ai thjeshte nuk ka rregulla. Personi religjioz eshte i lire ne qenien e vet, ai nuk ka shabllon shprehish dhe kushtezimesh. Ai nuk eshte qenie e kulturuar - por jo ne kuptimin se eshte i pacivilizuar dhe primitiv; Ai eshte model i civilizimit dhe kultures me te larte, por nuk eshte qenie e kulturuar.

Ai eshte i pjekur ne vetedijen e tij dhe nuk i nevojiten kurrefare rregullash, ai rregullat i ka transecedentuar. Ai eshte i vertete, jo pse e verteta eshte rregull; me qene i cliret dhe i natyrshem thjesht do te thote te jesh i vertete, vertetesia ndodh. Ai eshte i meshireshem, jo per shkak se i pason rregullat: "Behu i meshirshem"- JO! Duke qene i cliret dhe i natyrshem, ai thjesht ndien se meshira noton rreth e qark, nuk ekziston asgje tjeter ne lidhje me kete te cilen ai duhet te beje; kjo eshte nenprodukt i vetedijshem i tij. Ai nuk eshte pro dhe as kunder shoqerise- ai eshte thjesht pertej saj. Ai perseri behet femije, femije i botes plotesisht te panjohur, femije ne dimensioni e ri - ai perseri eshte i lindur.........

Kerkoj ndjese nese ky material eshte paraqitur nga te tjere me pare, nese eshte paraqitur me pare mund te fshihet ky i imi.

P.S: Ne vend qe te pyesim veten, se pse nuk kemi besime te ndryshme, me mire le te mendojme se si te tolerojme dhe te kemi harmoni me besimet e tjera.
    Ky eshte personi religjioz sipas botkuptimit budist apo...?

Cfare te ben te mendosh, se une jam budiste?

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Jo ti , por ai pershkrimi qe na solle ti sesi eshte nje person fetar.

Une nuk njoh ndonje fetar , te pakten nga 3 fete e njohura monoteiste te kete nje kendveshtrim te tille . Plus edhe filozofia e tyre nuk me perngjan me pershkrimin tend.

Tani di se budistet kane afersisht te njejten approach , normally, ndaj jetes ne pergjithesi.
    Mbase gabohem , ndodh ndonjehere , rrallehere

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688

Keshtu edhe ne fakt eshte,asgje te demshme nuk ka te jesh besimtar,vetem te mira...kush e kupton...

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    ''Po citoj vetem nje fragment nga OSHO:
    Personi religjioz nuk eshte as reaksionar dhe as revolucionar. Personi religjioz eshte i cliret dhe i natyrshem, ai nuk eshte per dicka dhe as nuk eshte kunder dickaje, ai eshte thjesht vetja, nuk ka rregulla te cilat i ndjeke, dhe nuk ka rregulla te cilat i mohon, ai thjeshte nuk ka rregulla. Personi religjioz eshte i lire ne qenien e vet, ai nuk ka shabllon shprehish dhe kushtezimesh. Ai nuk eshte qenie e kulturuar - por jo ne kuptimin se eshte i pacivilizuar dhe primitiv; Ai eshte model i civilizimit dhe kultures me te larte, por nuk eshte qenie e kulturuar.''

nuk ndjek rregulla? ketu po flasim per njerez religjoz apo per ndonje qefli/eshk buzuqesh?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •