Trego cfare PC ke performancat e PC (Procesori, RAM memorja , karta grafike etj)?
Cfare loje don te luash ?
Trego cfare PC ke performancat e PC (Procesori, RAM memorja , karta grafike etj)?
Cfare loje don te luash ?
Te gjitha keto pyetje te parashtruara nuk kan lidhje me problemin pervec kartes grafike . Une do te shtoja edhe nje pyetje, cfar versioni te directX eshte instaluar ne kompjuter (mund te gjindet permes "dxdiag").
Shkurtimisht pergjigja per problemim e parashtruar do te ishte:
- Shkarko versionin me te ri te directX nga Microsofti
- Shkarko drejtuesit me aktual per kartelen grafike nga prodhuesi i karteles
- Tento ta luash lojen perseri, neqoftese nuk mundesh atehere mendo se a ja vlene te investosh ne kartele me te mire, vetem per te luajtur ate loje!
A mund te ma dergosh pak linkun ku te shkarkoj ate cka the....dhe doja te shtoja qe kete loje e kam luajtur me pare dhe e hapte shum mir por tashi qe e formatova nuk hapet...flm shum vella...RAM eshte 256 mb...
system model:P4i65G .....mjafton apo duhet info tjeter.....flm
directX mund te shkarkohet nga kjo faqe:
http://www.microsoft.com/downloads/e...a-9b6652cd92a3
Dirext Versionirect 9.0c(4.09.0000.0904) ..........ky eshte versioni qe kam
Shiko modelin e video kartes qe ka kompjuteri.
Ne win 7 klik start,ne kutine bosh mbi start(search....) fut
msinfo32.exe
Klik lart ne msinfo32.exe dhe e hap
(ne win xp klik start/run dhe fut msinfo32.exe)
Do hapet figura poshte ku jepet modeli i video kartes.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Per dallim nga ajo qe te ka sygjeruar Benseven une te kisha sygjeruar qe ne "Run.." dritaren te shtypesh "dxdiag.exe". Ky eshte nje program i vogel i cili do te jap detaje per konfigurimin e directX ne kompjuterin tend si dhe per kartelen grafike.
Sic mund te shohesh ne imazhet e bashkangjitura Loja te ankohet per "DirectX Features". Verifiko se a jane te aftesuara "enabled"
por me nxjerr dicka tjeter ....nuk me nxjerr ato "Display 1 ,,,Display 2 etj
Normal qe nuk te nxjer dispaly 1 dhe display 2 ... nuk i ke dy monitora te lidhun ne kompjuter (une i kam por kjo nuk eshte me rendesi). Sa te shtypish dxdiag te shfaqet nje pyetje se a deshiron te shohesh a jan drejtuesit e verifikuar nga microsofti. Pregjigju "Jo" dhe te del dritarja ku shfaqen krejt informatat e nevojshme. Ajo cka loja jote po kerkon eshte "Direct3D Acceleration: Enabled" neqoftese nuk eshte keshtu, trego cfar modeli e ke kartelen grafike.
Krijoni Kontakt