Close
Faqja 0 prej 23 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 222
    Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449

Fatos Lubonja: S'ndjej asgjë për Himnin Kombëtar,Skënderbeu nuk më bën përshtypje

Tema "A janë shqiptarët sot më patriotë"? i ka ndarë në dysh analistët e politikanët në një emison televiziv, Opinion. E më ekstremi ka qenë shkrimtari Fatos Lubonja i cili ka thënë se nuk është patriot, as nacionalist dhe nuk ndjen asgjë kur e dëgjon Himnin Kombëtar të shqiptarëve.
    "Nuk jam patriot, as nacionalist. Edhe kur e dëgjoj Himnin nuk ngritem në këmbë dhe as që më bën përshtypje. Bile të gjitha himnet e vendeve tjera thirren mbi ideologjitë që bënin krime e vranin njerëz nën thirrjet e nacionalizimit. Njëjtë veproi Stalini, Hitleri e Enver Hoxha" ka thënë Lubonja.
    Ai me tëj përbuzje ka shfaqur edhe ndaj Heroit të shqiptarëve, Skënderbeu duke thënë se nuk i bën përshtypje një përmendore e njeriut mbi kalë. Për të është parësore të jetë një qytetar i ndershëm që punon mirë, dhe një aktivst i të drejtave të njeriut.
    https://www.behance.net/robberysk1100

Po te shiqojme realitetin te tanishem boteror, po ti shiqojme Shtetet me t’fuqishme boterore (SHBA-te, Britanin e Madhe, Gjermanin, Francen, e vende tjera) ateherash lirisht mund te thuhet se Nacionalizmi I popujve ne keto shtetete qe lartepermenda eshte me se I larte, se sa Nacionalizmi tek ne Shqiptaret, dhe vendet e rajonit tone.

Me Nacionalist se sa Amerikanet ne kete rruzull tokesor nuk ka. Po te shkosh kudo ne SHBA, neper dyqane, neper pompa benzenes, neper locale, neper restorane e kudo gjetiu valvitet Flamuri I SHBA-se. Kudo dhe ne cfardo situate kur kendohet apo interpretohet himni Kombetar I SHBA-ve te gjithe jane ne kembe dhe pos saj te gjithe e kendojne apo interpretojne himnin. E sa perket heronjeve Kombetar te SHBA-ve most e flasim, seps I vogel e I madh me shume dijne dhe mesojne per heronjet e tyre Kombetar, se sa per politikate e tanishem, politikanet e sodshem.

E sa I perket ketij far Fatos Lubonjes. Ky se pari nuk ka respekt per veteveten e tij. Kur nuk ke respekt per Flamurin tend, kur nuk ke respekt per himnin Kombetar te tendin, kur nuk ke respekt per heronjet Kombetar, kur nuk ke respekt per historine tende – ateherash nuk ked he asnjehere nuk do kesh respekt per veten tende.

Nacoinalizmi nuk do thote qe ti urresh te tjerit. Por Nacionalizmi do thote qe te respektosh veten tende duke respektuar flamrin tend, duke repektuar historin tende, duke respektuar heronjet tu kombetar, duke respektuar himnin kombetar.

Kombi Shqiptar gjindet ketu ku eshte, gjindet ne kete gjendje te tanishme – I ndare ne 5 shtetete per asrye se me shume I respekton te tjerit se sa qe ka respekt per vetvetn e tija.
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2006
    Postime
    68
    Nacionalizmi eshte semundje femirore

Albert Einstein

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    je ca pusht ti fotaq,ashtu..fatos

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Lubonja, eshte lajthitur kur ben deklarata te tilla. Sidomos kur thote qe enveri ka qene nacionalist??? Fatos Lubonja ka lene vitet e presekutimit/burgimit ti mjegullojn arsyen. Shqiperia dhe identiteti kombetar nuk filloj me diktaturen, bile ne qoftese ka qene ndo nji perjudh qe u zbeh me shume, ka qene pikerisht gjate kesaj kohe. Shqipetaret betoheshin per Lenin e Stalin gjate kesaj kohe. Sigurisht Mentalitete te tilla kane cenuar edhe brezin e ri i cili fatkeqesisht u rrit ne nje ambient shoqerore te deformuar, ne vend qe te citojn Patriotet qe dhan jeten per shqiperine na citojn Ajnshtajnin.

Ajnstajni nuk ka patur Identitet Kombetar...keshtu qe eshte e natyrshme per nje individ qe i mungon ky identitet te bej deklarata te tilla.

P.S nacionalismi shqiptar luftohet rrreptesisht per arsyen se Fqinjet dhe Aleatet e tyre na kane shume Borxhe!!! Eshte turp kur nje vend kaq Divers sa Amerika te ket me teper ndjenje Nacionale se Shqipetaret!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 06-01-2012 më 11:10
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Ouu Qenkan mbledh patriottotrat

Meqe duhet ti perserisim ne cdo vend te njtat tema po i fus i copy and pastashute

E pekrah Lubonjen. Lubonja kur eshte shprehur ashtu, ka pasur per qellim ate nacionalizem qe kane politikanet tane dhe ai gjithe ironi ka hedhur poshte nje nacionalizem te tille.

" Nacionalizmi " i ka bllokuar trurin popujve dhe me se fundmi keti popullit tone krahethate. Nen frymen e bashkimit kombetar po behen vjedhjet me te medha te shekullit dhe Shqiptaret po duartrokasin me sa kane fuqi duke menduar se po sakrifikojne per kombin . Nen kete perde ndertohen rruge me vlera marramendese nderkohe qe vlera e tyre nuk e kalon as gjysmen e shumes se " shpenzua " per ndertimin dhe nuk eshte as e nevojshmerise urgjente duke pasur parasysh se ne po thyejm qafen ne mes te shqiperise etj se nuk dua te zgjatem se i kam thene edhe ne tema te tjera.

Ma boni hallalll se mos u prek ndonjeri ketej se mund te kete punu te transporti i zhavorrit te lumejve qe po gerryhen ne cdo cep te shqiperise dhe sidomos ai qe na i ka bo Shkodren si Venecia
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Fatosi eshte njeri i mire por shpesh here ja fut kot ...
    Si shkruan me dashuri per Lirien dhe Todin duhet te duash dhe heronjt dhe simbolet o Fatos ...
    Nje popull qe nuk ka histori nuk mund te jete komb....
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    Fatosi eshte njeri i mire por shpesh here ja fut kot ...
    Si shkruan me dashuri per Lirien dhe Todin duhet te duash dhe heronjt dhe simbolet o Fatos ...
    Nje popull qe nuk ka histori nuk mund te jete komb....
    Populli duhet te kete nje histori te vertete qe te jete vetvetja, per te parandaluar zhgenjime te mevonshme
    Revolution 1848

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Meqe duhet ti perserisim ne cdo vend te njtat tema po i fus i copy and pastashute

E pekrah Lubonjen. Lubonja kur eshte shprehur ashtu, ka pasur per qellim ate nacionalizem qe kane politikanet tane dhe ai gjithe ironi ka hedhur poshte nje nacionalizem te tille.

" Nacionalizmi " i ka bllokuar trurin popujve dhe me se fundmi keti popullit tone krahethate. Nen frymen e bashkimit kombetar po behen vjedhjet me te medha te shekullit dhe Shqiptaret po duartrokasin me sa kane fuqi duke menduar se po sakrifikojne per kombin . Nen kete perde ndertohen rruge me vlera marramendese nderkohe qe vlera e tyre nuk e kalon as gjysmen e shumes se " shpenzua " per ndertimin dhe nuk eshte as e nevojshmerise urgjente duke pasur parasysh se ne po thyejm qafen ne mes te shqiperise etj se nuk dua te zgjatem se i kam thene edhe ne tema te tjera.

Ma boni hallalll se mos u prek ndonjeri ketej se mund te kete punu te transporti i zhavorrit te lumejve qe po gerryhen ne cdo cep te shqiperise dhe sidomos ai qe na i ka bo Shkodren si Venecia
    Une jam dakort me ty...
    https://www.behance.net/robberysk1100

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anëtarësuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Te jet per Lubonjen Shqipria ska nevoj te ekzistoj fare,per te edhe nese jemi nder Serbi ose Greqi nuk i ben pershtypje..
    Un habitem me keto te Klanit qe e afirmojn aq shum ate ****, ate skizofren... Sot ne shekullin 21 normal qe nuk duhet te ekzistoj ai nacionalizmi klasik tradicional...por duhet te ekzistoj patjeteter ai nacionalizem europian sic e kan gjermanet, francezet italianet, per te cilet shteti ligji, tatimet dhe detyrimet ndaj shtetit jan me te shenjta se bibla, mirepo kete nuke kupton shqiptari i shkret dhe debilli intelektual si fatos lubonja.

Faqja 0 prej 23 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •