Close

Rezultati i Sondazhit: A bëri mirë Lëvizja Vetëvendosje që publikoi kontratën mes Qeverisë dhe Kompanisë Bec

Votues
25. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

18 72.00%
  • JO

7 28.00%
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    e verteta esht se kjo qeveri esht e zhytur deri ne fyt me korupsion kurse ne shqiptaret duhet urgjendisht ta largojm keto banda kriminele qe thirren ne emer te qeveris

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    votova "po" për këtë arsye:
    Vetëvendosja e nxori këtë dokument. Pas këtij rasti ka vetëm dy mundësi: o të vërtetohet se kjo që ka nxjerë VV është e saktë, o e pasaktë.
    Tash i mbetet përgjegjësia palës tejtër o ta demantojë këtë o ta pohojë dhe si pasojë dikush duhet të përgjigjet: o VV për shpifje, o ministria për keqpërdorim.
    ha ha..
    VV s'ka marre pergjegjesi mbi vertetesine e dokumentit..
    Ka treguar qarte se kjo na ka rene ne dore.. dhe nuk dime sa eshte e sakt..
    Prandaj kerkonin te behet publike kontarata origjinale..

Ku mund te kete shpifje.. ne kete rast..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    ha ha..
    VV s'ka marre pergjegjesi mbi vertetesine e dokumentit..
    Ka treguar qarte se kjo na ka rene ne dore.. dhe nuk dime sa eshte e sakt..
    Prandaj kerkonin te behet publike kontarata origjinale..

Ku mund te kete shpifje.. ne kete rast..
    Personalisht, uroj qe kjo mosmarrje pergjegjesie per dokumentat qe paraqesin te mos jete qendrimi zyrtar i VV.

Ne nje fare mase une e mbeshtes VV per kete arsye: sjell formalisht ne vemendje te politikes shqiptare idene e bashkimit kombetar. Ndoshta keto mund te jene fjale boshe, por mund te jene dhe fjale plote. Une s'e di, koha do ta tregoje, por personalisht e mbeshtes nje fryme te tille, qofte dhe ne ide e te pamaterializuar per momentin. Rendesi ka te egzistoje ideja, pamvaresisht se kush e hedh, e edhe nese kushtet nuk piqen sot apo dhe as ne ndonje te ardhme relativisht te afert...

Nga ana tjeter, me duket si mungese serioziteti paraqitja e cdo fare cope letre para elektoratit pa marre pergjegjesi per cfare po bejne...Shpresoj te jene pak me teper serioze se kaq, ne fund te fundit jane force politike e votuar.

Le te shohim se ne c'kah do te zhvillohet kjo situate.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sofi _ : 19-05-2011 më 02:33

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    Personalisht, uroj qe kjo mosmarrje pergjegjesie per dokumentat qe paraqesin te mos jete qendrimi zyrtar i VV.

Ne nje fare mase une e mbeshtes VV per kete arsye: sjell formalisht ne vemendje te politikes shqiptare idene e bashkimit kombetar. Ndoshta keto mund te jene fjale boshe, por mund te jene dhe fjale plote. Une s'e di, koha do ta tregoje, por personalisht e mbeshtes nje fryme te tille, qofte dhe ne ide e te pamaterializuar per momentin. Rendesi ka te egzistoje ideja, pamvaresisht se kush e hedh, e edhe nese kushtet nuk piqen sot apo dhe as ne ndonje te ardhme relativisht te afert...

Nga ana tjeter, me duket si mungese serioziteti paraqitja e cdo fare cope letre para elektoratit pa marre pergjegjesi per cfare po bejne...Shpresoj te jene pak me teper serioze se kaq, ne fund te fundit jane force politike e votuar.

Le te shohim se ne c'kah do te zhvillohet kjo situate.
    halla Sofi ajo qka the tregon mire mbi njuhurite e vogla qe ke rreth Levizjes dhe Albinit Kurtit qe eshte lideri me serioz, me i sinqerti, me i paqti perballe qytetarit..
    mirepo kete ju nuk e dini..
    Derisa partive tjera opozitare as ju intereson, s'merziten fare ti denoncojne aferat korruptive te PDobiceK, Vetevendosja ben publike te gjitha ato qe posedon(nuk eshte cope letre, memli talebani tha vete se eshte pak a shume ajo).. dhe eshte qeveria ajo qe mban fshehur(pse) saktesine e dok.
    VV thrret qytetaret ti hapin syte, se eshte menaxhimi i djerses se tyre qe po manipulohet e mbahet sekret..
    Si eshte e mundur, me cfare logjike mund te mos informohen qytetaret..
    kjo kontrat s'paraqet rrezik e s'lidhet me sigurin kombetare.. nuk jane tu ble armatim, tanke e aeroplan qe te jete sekret shteti.

P e Dobiqve te K, nuk eshte parti politike transparente, funksionon si sherbim sekret, me tipare te mafis, qdo gje mban fshehte.. zgjedhjet, pacolli, atifetja, negociatat me shkije, ptk-ja, aeroporti, kek-u, autostrada.. e shume tjera qe ne as mund te degjojme nese VV nuk ngreh zerin..
    Mozomakeq n'dore te kujt ka mbet qeveria..
    Ta akuzojme VV se nuk ka arrite t'ja shkepus mafise kontraten origjinale eshte cinizem autodistruktiv.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

VV i kundërpërgjigjet Thaçit me vulëVisar Duriqi | 19-05-2011 18:14 CET Lëvizja Vetëvendosje konstaton se e ka “vulosur” çështjen e publikimit të kontratës në mes të qeverisë së Kosovës dhe kompanisë “Bechtel-Enka” për “rrugën e Kombit”.

Të ënjtën kjo lëvizje ka nxjerr, në një konferencë për shtyp, pjesë të nënshkruara të dokumentit final të kësaj kontrate, si dhe dy dokumente të kompanisë këshilluese “Eversheds”, që pati angazhuar Qeveria për të vlerësuar kontratën në fjalë.

Edhe pas këtyre publikimeve, Vetëvendosje këmbëngul që kjo është kontratë e pafavorshme për vendin, e sidomos duke u bazuar në rekomandimet, që sipas dokumenteve që publikoi, pohojnë të njëjtën gjë.

Këto dokumente i ka prezantuar Shpend Ahmeti, i cili ka bërë të ditur se sipas analizave paraprake të këtyre dokumenteve, ato janë të vërteta.

Ai ka thënë se kanë bërë analiza në mes të draftit që patën publikuar ditë më parë dhe në mes të kontratës finale që është e nënshkruar nga Nexhat Krasniqi, shef i prokurimit në ish-Ministrinë e Transportit dhe Postelekomunikacionit, tash Ministria e Infrastrukturës, dhe e vulosur me vulat e kompanisë amerikano-turke “Bechtel-Enka”, por nuk kanë parë asnjë ndryshim.

“Kjo do të thotë se tendenca e Qeverisë që draftin ë publikuam më herët ta paraqesin si jo të vërtet “bie në ujë”.

Ai ka thënë se të njëjta do ti publikojnë në ueb-faqen e tyre, dhe se me këtë po e bëjnë atë që është dashur ta bëjë Qeveria.

Ahmeti ka thënë se dokumente kanë ardhur në Vetëvendosje pas guximit të tyre për të publikuar.

http://www.zeri.info/artikulli/1/1/2...hacit-me-vule/
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    halla Sofi ajo qka the tregon mire mbi njuhurite e vogla qe ke rreth Levizjes dhe Albinit Kurtit qe eshte lideri me serioz, me i sinqerti, me i paqti perballe qytetarit..
    mirepo kete ju nuk e dini..
    Derisa partive tjera opozitare as ju intereson, s'merziten fare ti denoncojne aferat korruptive te PDobiceK, Vetevendosja ben publike te gjitha ato qe posedon(nuk eshte cope letre, memli talebani tha vete se eshte pak a shume ajo).. dhe eshte qeveria ajo qe mban fshehur(pse) saktesine e dok.
    VV thrret qytetaret ti hapin syte, se eshte menaxhimi i djerses se tyre qe po manipulohet e mbahet sekret..
    Si eshte e mundur, me cfare logjike mund te mos informohen qytetaret..
    kjo kontrat s'paraqet rrezik e s'lidhet me sigurin kombetare.. nuk jane tu ble armatim, tanke e aeroplan qe te jete sekret shteti.

P e Dobiqve te K, nuk eshte parti politike transparente, funksionon si sherbim sekret, me tipare te mafis, qdo gje mban fshehte.. zgjedhjet, pacolli, atifetja, negociatat me shkije, ptk-ja, aeroporti, kek-u, autostrada.. e shume tjera qe ne as mund te degjojme nese VV nuk ngreh zerin..
    Mozomakeq n'dore te kujt ka mbet qeveria..
    Ta akuzojme VV se nuk ka arrite t'ja shkepus mafise kontraten origjinale eshte cinizem autodistruktiv.

Halla Mine,
    Komenti im i drejtohej komentit tuaj te meparshem, ku thoshit VV s'merr asnje pergjegjesi per kete dokument te paraqitur. Mendoj se VV duhet te kete ndonje fare garancie perderisa e paraqiti, pra komenti ishte mbi qendrimin zyrtar te VV - ku ju e bete te dukej sikur kishin paraqit nje kontrate cfaredo...

Sdq., keni te drejte qe nuk percjell dot cdo veprimtari te VV sepse nuk jetoj ne Kosove. Sdq. komenti im nuk kishte cinizem.

Personalisht mbeshtes transparencen ne pergjithesi, po jo ndonje parti politike ne Kosove.... kaq...

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •