dujsiv..
nuk e kam ditur se je i perjashtuar..
tani po e marr vesh...
ta kisha ditur do kisha protestuar sepse ke qen nje debator korrekt e une nuk i pelqej perjashtimet..
pra nuk e ke nga une perjashtimin..
edhe llapin kur e kan perjashtuar kam bere protesta ketu..
mirse erdhe pra e diskutime te kendshme..
ju lutemi ne jemi shum te vegjel per ta vlersuar nje akademik si regjep qosien
Kisha be nje koment ke Tema mbi kete shkrim te Qoses, dhe po sjell ca kunder-pergjigje, sa per kuriozitet ne fakt. Si ka mundesi qe s'mund te shprehet dot kush 'ndryshe', qoft dhe ne menyre te moderuar, se pergjigje qe te kthehen jane...s'di...Kulmi..nderkohe te gjithe ankohen per diktature kur nuk tolerojne dot as komente virtuale. Sic thashe, po i sjell per nje fare kurioziteti....po dhe pak per te qeshur
#
Sofi thotë:
18 Maj, 2011 më 1:11 am
Prof. Qose,
Faleminderit per shkrimin, por do te kish me shume vlere po te kish me shume fakte e me pak retorike, e ndoshta dhe me pak pikcuditse.
Fatkeqesisht mendoj se pas perkrahjes se hapur qe i bete kasaphanes kriminale te vitit ’97 ne Shqiperi, nje vit ku dhe shkollat u mbyllen ne shume vende ne jug deri ne 3 muaj, ju nuk i keni lene vetes shume kredibilitet.
Sa per zgjedhjet, nese qytetaret shqiptare votojne Berishen, Ramen, apo kedo parti apo figure politike tjeter, nuk ju takon juve t’u vendosni shenja apo emertime si ‘spekulues’ apo te tjera emertime qe permendni me siper.
Përgjigje
*
Daja Gordha thotë:
18 Maj, 2011 më 9:07 am
O mori Sofi, Sofi.Po ku mer vesh ti.
Pse nuk ri aty mènjanè, e tè lèpishè ato ‘sahanè’
E del kètu me atè trimèri idiote tè tiranit Sali.
Bèni tè fala nga shtèpia, ku di dhia se çèshtè tagjia.
Përgjigje
*
Shqiperia per shqipetaret thotë:
18 Maj, 2011 më 9:27 am
Shkrimi e Z. Qose nuk eshte per te gjithe, eshte per ata qe e kapin thelbin dhe kane nje kulture intelektuale pak a shume te nje niveli pak me shume se mesatar, se nuk pretendohet qe ne Shqiperi te kene mbetur me intelektuale. Dhe dicka Z. apo Znj Sofi, kujt i takon me shume se Z. Qose, Kadare, Agolli, dhelpres plake z. Gode (sa keq edhe intelektualet i kemi me numer kaq te vogel) te vendose te te perdore te tillaironi, cinizm, madje dhe retorike…askujt. Sepse ai nja nga te paktet intelektuale te cilet vazhdimisht kane kritikuar (kritika nuk duhet marre gjithmone negative) dhe paraljameruar cfare po ndodh sot te Shqiperi. Ndaj Z. apo Znj. Sofi mundohuni te lexoni dhe dy here te tjera kete artikull e ndoshta do te kuptni me ne fund thelbin dhe mesazhin qe percjell, e mos u merrni me loje fjalesh. Ne fakt karakteristike e shqipetareve: dhi e zgjebousr e bishtin perpjete thote nje fjale e urte! Shendet.
Profesorit i uroj me shume krijmtari sepse eshte zeri i atyre qe kane frike dhe mesues i denje i ne te RINJVE!
Përgjigje
o
Sofi thotë:
18 Maj, 2011 më 10:49 am
Daja Gordha,
Urime per bejten. Publikoje diku ku mund te te paguajne per talentin.
E nderuara Shqiperi,
Me ket emer qe keni zgjedh s’do mund t’ju dale kush perpara, te pakten jo nga shqiptaret se normal te gjithe te ‘tjeret’ jane tradhtare.
Ne fakt nuk ka asgje te pakapshme ne ato cka shkruan z.Qose, te njejten retorike ka perdor per 97en, duke e ngrit ne nivelin e ‘revolucionit’. Ndoshta ju vete keni qene pjesemarres prandaj po ju djeg? Apo eshte halli diku tjeter? Pini nga nje gote uje te ftohte dhe qetesohuni. Jo te gjithe jane anetare partish.
Përgjigje
+
Shqiperia per shqipetaret thotë:
18 Maj, 2011 më 12:07 pm
sa per dijenine tuaj Z. apo Znj. Sofi une ne vitin 1997 kam qene vetem 13 vjec, dhe e di c’me ka mbetur ne mendje…si kercisnin armet e ne qanim sepse te gjithe qanim se ishim femije, si kishim frike te flinim naten, si vinin bandat neper lagje, ja pra pse me djeg mua…sepse sot eshte po kjo bande e Sali Berishes, e ndryshuar ne dukje te jashtme, po ne thelb e kalbur e me 1000 mekate perpara ketij populli, qe po kerkon te coje perseri Shqiperine ne lufte civile pas 14 vjetesh, q prinderit e gjysherit tane ne Shqiperi qe spane per 50 vjet drite me sy perseri te qajne e tu thone niperve e mbesave, sikur na thonin ne dikur, mos qani se nja dhe nje cike e cdo gje do mbaroje…Ja pse me djeg mua zoteri apo zonje kushdo qofshi. E tani pas 14 vjetesh une jam spektatore, ndoshta nuk qaj me si atehere por zemra ime qan ketu larg nga eshte,Keta njerez te ndritur si R. Qosja dhe intelektualeve te tjere qe nuk kane frike te flasin, ato jane zeri jone atje. Sa per dijenine tuaj, une e kam emrin Shqiperi, sepse ketu ku jam, Shqiperise ja kam ngritur emrin ne piedestalet me te larte qe mund te imagjinohet per nje vend, jo vetem ky ku jetoj, por shume ne bote, te cilet Shqiperine ose nuk e dine ku bie, ose thone…”ju vrases te serbeve, ju mafioze, ju kontrabndiste…ju mesjetare, prostitucion, droge, arme”…ja pse une quhem Shqiperi. sepse nuk kam turp nga vendi im, dhe e mbaj kete emer e pashaporte me dinjitetin me te madh e me nderin me te madh qe mund te kete nje qytetar i vendit te tij. Ndoshta ju duhet niveli im intelketual (nuk kam pse te tregohem e thjeshte) qe sbesoj ta arrini kurre me menyren se si u drejtoheni te tjereve qe te kuptoni ate cfare e quani ju agjitacion per revolucion te Qoses ne 1997. Sa per dijenine tuaj, revolucionet kur ato shtypin tiranine jane gjithmone nje rreze dielli. Dhe nese ju ne 1997 nuk pate qe ne kishim tirani, e nese nuk e shikoni edhe tani tiranine, atehere me vjen keq per ju, me vjen shume keq per zhvillimin tuaj intelektual. Volteri e Ruso edhe ata e therriten dikur revolucionin francez, por tani jane eterit e teorise se ndarjeve te pushtetit, se teorise baze te nje rregjimi demokratik. Ata nuk paten frike, dhe e ngriten zerin si Qosja, dhe me Qosen do bashkohen e shume te tjere qe te shuajme njehere e pergjithmone rrenjet e mbetruinat e rregjimit komunist qe i paska futur rrnjet kaq thelle…
Dhe dicka, Shqiperia per shqipetaret pa dallim kombi, feje e rrace, per shqipetaret e vertete, qe e duan Sqhiperine, qe nuk kane gjuhen e urrejtjes si gjuhe te fjalorit te perditshem, qe nuk shiten per nje vize a pashaporte, qe nuk shesin token tone, qe nuk urrjene njerit-tjetrin per arsye politike…Shqiperia per shqipetaret, jo per anetraet e partive. Smbetet njeri pa e futur ne parti, pa e quajtur “lepurush” e pastaj thoni..ku eshte e ardhmja. Ja ne JEMI E ARDHMJA E SHQIPERISE moj Zonja apo Zoti Sofi!
Ne se e kam kuptuar drejt, vleresimi apo komentimi ndaj Qoses behet ne baze te veprimtarise se tij politike dhe jo ne baze te vepres se tij akademike/letrare/estetike etj. Personalisht nuk po e komentoj vepren e tij akademike, por nuk ndaj te njejtin kendveshtrim me te ne lidhje me politikat shqiptare....Kuptohet qe ka shume njerez qe jane dakord me idete e tij dhe ky nuk eshte ndonje problem, por s'besoj se duhet t'u thuhet njerezve thjesht te rezervohen ndaj komenteve thjesht sepse ndoshta nuk kane te njejtin nivel akademiko-letrar si ai.
Ne fund te fundit mendoj se mqs fjala e tij i ofrohet elektoratit atehere ai vete e vendos veten dhe fjalen e tij para gjykimit te te tjereve...njerezve te vegjel apo te medhenj...
Derisa është çështje mendimi dhe dëshire,çdokush ka të drejtë ta shprehë dhe të lexojë çfarë të dojë.Nuk di se përse ty të bën përshtypje që unë nuk dua ta lexoj politikën e Qoses?!Kisha një mendim,e dhashë dhe jo detyrimisht ti apo të tjerë duhet ta citojnë dhe ta pëlqejnë.
Sipas teje,çdo njeri,që ne e quajmë të madh,na qënka i pagabueshëm në të gjitha ato që thotë apo që bën?!Apo përjashtim bën vetëm Qosja se të gjithë gabojnë!
Jo Beso..
Ju thate qe s'ja vlen te lexohet.. Qosja..politik..
d.m.th e kualifikove te pavlere.. dhe kjo mendoj se eshte gabim..
Qosja, o i nderuar, nuk po garon per pushtet.. njelloj si Kadare..
dhe mendimet e tyre kane vlera te jashtezakonshme.. megjithe te metat qe kane..
keshtu mendoj une dhe citimin qe ta bera nuk ishte ofensiv.. ofendues..
Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!
krimineli qose meriton titullin akademik per cfarosjen e shqiptareve.
ne kte ceshtje eshte mjeshter.
Krijoni Kontakt