Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Egoja qendron ne esencen e ēdo njeriut,ose me mire te them njeriu lind me kete komponent,dhe jo vetem njeriu por ēdo gjallese e cila sherben si refleks mbijetese....

PS.Ne aspektin psiko anallitik ,egoja qendron ne sup koshjencen e ēdo njeriut ,,Edhe athere kur han, pin,qesh,punon ,studion,dashuron,,beson lutet,pra edhe kur merr frym dhe jeton!Pra eshte karektetistik e lindur e njeriut te gjall qe i mundson atij te gjeneroj refleke ne jeten e tij!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 19-05-2011 mė 15:42

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    ..............................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endless : 19-05-2011 mė 17:48
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-06-2011
    Vendndodhja
    Shtėpi
    Postime
    14
    Njerėzit egoistė, gjithmonė mbeten egoistė! Pėrvoja thotė se tipat e tillė pak kohė mbijetojnė nė njė shoqėri tė hapur dhe me kalimin e kohės ato eliminohen butėsisht, padiktueshėm, nga shoqėria. Pas kėsaj faze kalimtare, ato izolohen dhe ushqejnė egon e tyre.

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    problemi qendron me thell,edhe po nuk je egoist ne shoqerin qe jetojm te imponohet nje gje e tille ,deshe nuk deshe!
    kshu qe e thene shum para :sipas vendit behet kuvendi,me egoista duhet te sillesh egoist,ndryshe do njesohesh si i vonuar.
    sot te gjith jemi egoista!

ps .ndersa personat qe mbajn gjenin dominat si egoist ,pra edhe ne rastet ku nuk duhet ai mbahet i till ,aa athere kjo eshte teme ne vete! jane te "pasherueshem " nese do ti njesoj si "patologjik'" nese do te jetosh afer tyre ,duhet ti pranosh si te till.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Edhe une kam ego 1-toneshe, duhet te me shqetesoje kjo gje? :P
    nqs nuk ke EGO shko shit ke gabi, keshtu i ben qejfin dhe forumistit ne fjale.

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anėtarėsuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar mė parė nga Onyx91 Lexo Postimin
    Njerėzit egoistė, gjithmonė mbeten egoistė! Pėrvoja thotė se tipat e tillė pak kohė mbijetojnė nė njė shoqėri tė hapur dhe me kalimin e kohės ato eliminohen butėsisht, padiktueshėm, nga shoqėria. Pas kėsaj faze kalimtare, ato izolohen dhe ushqejnė egon e tyre.
    Ky eshte perkufizimi me i bukur qe mund t'i behet egoizmit !
    Si ne shoqeri, si te izoluar Ego mbetet Ego .
    $ € $ ... ♥♫ - ♥♫

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anėtarėsuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Nuk jam dakord, egoistet jane ata qe perparojne me shume ne shoqeri.

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anėtarėsuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Nje histori e vertete qe tregon per egoizmin te disa njerez.

Rreth vitit 2000 3 cuna vijne nga Shqiperia ne Amerike me llotari.
    Bashke marrin nje apartament me qera ,ndajne baraz,qerane
    telefonin dhe elektrikun dhe kursejne si gjithe shqiptaret,
    per ti derguar leke familjeve,per te shkuar ne Shqiperi etj.
    Kaluan ca kohe dhe njeri nga keto cunat i prishet mendja nga
    reklamat dhe vendos te bleje nje kompjuter.
    Asnjeri nga keto nuk merrte vesh nga kompjuterat,injorante komplet,
    nuk kishin pas,perdorur ndonjehere kompjutera.
    E bleu kompjuterin dhe filluan ta perdornin te tre duke e zhbiruar me windows
    internet.
    Ai kompjuter rrinte gjithe kohen ndezur dhe ne pune.
    E punonte njeri e linte e merrte dhe punonte tjetri.
    Ngaqe te tre i fusnin duart aty,ndodhte shpesh qe kompjuteri te kish difekte
    nga windowsi infeksione virusa etj.Ngaqe keto nuk dinin i fusnin format dhe instalim.
    Kaloi nje vit dhe nje dite kompjuteri ishte prish keq,nuk mund te benin
    formatim dhe ri instalim te windowsit.
    I zoti i kompjuterit i merzitur vendosi ta coje kompjuterin ne servis per ta rregulluar.
    Kur ai tha qe do e coje ne servis per riparim,asnjeri nga keto cunat nuk tha
    do vij me ty dhe te paguaj une per riparimin.Te dy heshten nuk thane gje fare.
    Ky iku, e la ne kompjuterin ne servis pagoi 70 dollare dhe e mori kompjuterin te nesermen.
    Asnje nga keto cunat nuk tha asgje.
    Ketu ketij ju krijua pakenaqsia e pare.Pas kesaj ato cunat vazhdonin tja perdornin kom-
    pjuterin ketij njelloj si me perpara, sikur ta kishin kompjuterin e vet.
    Kaluan kohe keshtu dhe ketij te zotit te kompjuterit gjithmone po i akumulohej
    nje pakenaqsi,keto as kishin ndermend te blenin kompjuterin e vet.
    I vinte zor te hapte ndonje muhabet te pa lezet keshtu qe heshti.
    Kaluan nja dy vjet dhe nje dite perseri kompjuteri down,nuk ndizej fare.Kur ky u kthye nga puna,kompjuteri nuk ndizej.
    Si do ja bejme i thote njeri nga ato cunat.Ky gjithe nerva heq kordonin e korentit te kompjuterit nga priza dhe thote
    nuk vazhdohet me keshtu,bleni kompjuter vet dhe mos me pyet cfare do bej.E merr kompjuterin dhe e flak ne plera.
    Aty kishin filluar sherr.Si perfundim ky cuni i zoti i kompjuterit pas nje jave largohet
    e len ate apartament dhe merr nje apartament te vetin me qera dhe blen nje kompjuter tjeter.
    Qe atehere deri sot i zoti i kompjuterit nuk flet me me ato cunat.
    Cfare eshte kjo? Egoizem, WTF perdor kompjuterin e tjetrit me vite,per te kursyer leke
    qe te mos blesh kompjuter vete???? As nuk ben "share" ne shpenzime per riparim?Kur e kam degjuar jam habit.
    Kjo qe thua ti SHARE pak a shume ben pjese ne familjen e OBLIGATION ose RESPONSIBILITY-s, jo dhe aq te EGO-s.

Ego eshte Self-Importance !

Te kursesh parate ne kurriz te tjetrit nuk quhet EGO . Quhet "Ta hodha" ose thjesht Stupitidy ose bie ne kategorine "Rights dhe responsibility" dhe ndoshta nuk ja kane haberin nga kjo dynja .

Te kursesh parate ne kete menyre do te thote "me vjen GJYNAH" per leket e mia , ndersa nje Egoist is there to show off dmth "JA KY JAM UNE" kind off .

Njoh une nje njeri qe eshte cigun/koprac/stingy Kopraci i Molierit dora vete , njeriu ME I SKRUPULLT , ME CINIK ne ndjenja dhe Egoizem , por kur vinte puna kur shkonte me shoket vetem ai paguante ose kur shkonte neper hotele edhe pse hante kulacka gjithe diten (ushqimin nuk ja shikonte njeri ne bark ) ai zgjidhte HOTELET ME TE SHTRENJTA mundesisht 15-kateshin ne Tirane .

Pse ?! - Thjesht te thoshte "UNE JAM"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Viola.V : 30-06-2011 mė 14:22
    $ € $ ... ♥♫ - ♥♫

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga Viola.V Lexo Postimin
    Kjo qe thua ti SHARE pak a shume ben pjese ne familjen e OBLIGATION ose RESPONSIBILITY-s, jo dhe aq te EGO-s.

Ego eshte Self-Importance !

Te kursesh parate ne kurriz te tjetrit nuk quhet EGO . Quhet "Ta hodha" ose thjesht Stupitidy ose bie ne kategorine "Rights dhe responsibility" dhe ndoshta nuk ja kane haberin nga kjo dynja .

Te kursesh parate ne kete menyre do te thote "me vjen GJYNAH" per leket e mia , ndersa nje Egoist is there to show off dmth "JA KY JAM UNE" kind off .

Njoh une nje njeri qe eshte cigun/koprac/stingy Kopraci i Molierit dora vete , njeriu ME I SKRUPULLT , ME CINIK ne ndjenja dhe Egoizem , por kur vinte puna kur shkonte me shoket vetem ai paguante ose kur shkonte neper hotele edhe pse hante kulacka gjithe diten (ushqimin nuk ja shikonte njeri ne bark ) ai zgjidhte HOTELET ME TE SHTRENJTA mundesisht 15-kateshin ne Tirane .

Pse ?! - Thjesht te thoshte "UNE JAM"
    Po e gjykon gabim.
    Ego eshte UNI,njerez qe e perdorin fjalen une cdo 3 minuta kur flasin.UNe,Une,Une,
    Ne qender te botes per egoistin eshte vetja dhe interesat e tij pragmatiste teper personale.Interesat personale te tij kane prioritet.
    Keto kane qene shoke dhe ne shoqeri,te drejtat dhe pergjegjsia jane me default te vendosura automatikisht,eshte nje kod i pashprehur.
    Nuk ka aty me te futme, ekziston besimi absolut simpatia dashamiresia,presupozohet qe shoket ti gjenden njeri tjetrit ne cdo situate dhe ndihmojne edhe sikur shoku qe kerkon ndihme te jete duke bere dicka te ligjshme apo paligjshme."Share" ne shoqeri eshte nje fjale shume e madhe.Nuk ka dhe nuk ekziston shoqeri pa bere "share"duke filluar nga koha qe ndajne me njeri tjetrin,muhabetet,shkojne bashke diku,ne plazh,kinema,bar,paguajne per njeri tjetrin,ndajne shpenzimet etj etj.Keto gjera ndodhin ne cdo shoqeri.Sipas historise ato dy cunat dalin egoista pasi vendosin interesat vetjake mbi pergjegjsine qe kane per ate kompjuterin,dhe obligimin qe kane si shoke per njeri tjetrin.nqs do behesh pjese e nje shoqerie do luash sipas rregullave qe shpreha me lart,kodi i pashkruar
    besim,dashamiresi,pasterti ne mardhenje ,share, reciprocitet suport per njeri tjetrin.Nqs ti nuk luan sipas ketyre rregullave,heret a vone je out.Harroje ate shoqeri do vije koha dhe do ndahesh.
    Pse ndodh kjo,Ndodh se ti nuk ben share me shoket je egoist,mendon vetem per
    interesat e ngushta personale,vetem per veten etj.
    Kush paska me vlere atehere,nje 70 dollar i kursyer apo nje ndihme per nje shok.
    Une jam per ndihmen,i jap ato 70 $ e s'me vjen keq hic kur ndihmoj nje shok dhe as i kerkoj ato lek mbrapsht.Me shume te drejte ai i la ato.
    Nuk mund te them qe njeri qe shkon ne hotele te shtrenjta dhe paguan tavolinen per shoket eshte koprac,nuk mund te jete koprac,kopraci rrezik flen jashte te kurseje lol jo ne hotel dhe nuk e fut doren ne xhep asnjehere.

Self importanca eshte dicka tjeter eshte nje mbivleresim i vetes,qe mund te jete i vertete ose fallco sa per sy e faqe ne publik.
    Show off jane gjithe kategoria e mburracakeve.Cdo gje qe thone ,komentojne,bejne e bejne si shprehje per tu mburrur,kerkojne te demonstrojne ne publik"vlerat e tyre".
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e slogan
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga Onyx91 Lexo Postimin

Mendoj qe problemi nuk eshte vetem tek "te semuret", por tek shumica mbase 99% te popullsis. Ndoshta nuk mund te flitet per nje ego me permasa te medha, megjithate ne kete kohe secili mendon per veten e tij.
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •