Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 50
    Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    [QUOTE=PLAKU;3095180]http://www.koha.net/repository/image...05110907_4.jpg

Dobruna: Unë e dënova me pushkatim Blerim Kuçin
    Publikuar: Sot, më 17 maj 2011

Prishtinë, 17 maj – Ish-kryetari i Gjykatës Ushtarake të UÇK-së, Sokol Dobruna, e pranon publikisht se e ka gjykuar kryetarin aktual të Suharekës, Blerim Kuçi, dhe e ka dënuar me pushkatim. Në një intervistë ekskluzive për “Kohën Ditore”, ish-udhëheqësi i Shërbimit Juridik të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në kuadër të të cilit shërbim ka funksionuar edhe gjykata, thotë se arsyeja pse e kishte dënuar me pushkatim Kuçin ishte dezertimi nga ushtria.
    Dobruna, që tashmë i ka mbushur 70 vjet flet, siç thotë ai “pa pardon”, për të gjitha ngjarjet në UÇK. Ai ka thënë se Kuçi nuk ishte pushkatuar për shkak se nuk kishte mundësi që të rreshtonte një brigadë ushtarësh para të cilëve duhej të kryhej pushkatimi dhe mungesa e plumbave të manovrave.
    “Nuk është ekzekutuar për shkak se në momentin e bombardimit nuk kam pasur mundësi me dhanë urdhrin për pushkatim pa e thirrur mjekun, pa e thirrur prokurorin pa e thirrur ushtrinë, sipas rregullores dhe Ligjit mbi ekzekutimin e sanksioneve penale ushtarake. Unë nuk kam pasur mundësi t’i siguroja plumbat qorr”, thotë Dobruna. Ai shton se ndihet mirë që Blerim Kuçi sot jeton, teksa nuk e fsheh patriotizmin e njeriut që e kishte gjykuar. Sipas Dobrunës, Kuçi kishte bërë luftë të mirë pasi i ishte falur jeta.
    Themeluesi i Gjykatës Ushtarake dhe i ligjeve me të cilat kishte funksionuar kjo gjykatë thotë se asnjë person nuk është ekzekutuar me vendim të saj. Ai nuk e fsheh se po të kishte kohë, shumë persona që ishin në burgjet e UÇK-së do të gjykoheshin me pushkatim dhe do të ekzekutoheshin. Dobruna që tash ushtron profesionin e avokatit në Gjakovë nuk ndien asnjë fije mëshire për disa njerëz që ai i quan spiunë. “Spiunët vriten gjithkund”, thotë ai.
    Dobruna flet edhe për Gani Gecin, për rastin e të cilit shprehet se nuk ka informacion. Mirëpo, përkrah deklaratën e Azem Sylës dhe shton se nëse ish-komandanti i përgjithshëm i UÇK-së ka urdhëruar vrasjen e Gani Gecit – ka bërë mirë!
    Dobruna në këtë intervistë të gjatë të dhënë pas shumë vjetësh pranon se gjatë luftës janë bërë gabime. Gabimet më të mëdha, sipas tij, janë bërë me rastin e mosbashkimit të UÇK-së dhe FARK-ut. Po të ndodhte ky bashkim, Dobruna thotë se Kosova do të ishte në pozitë shumë më të mirë. Ai tregon një rast të takimit me Tahir Zemajn, të cilin, siç thotë Dobruna, e kishte lutur Ramush Haradinaj të bashkoheshin duke pranuar që të bëhej edhe zëvendëskomandant. Mirëpo Zemaj, sipas Dobrunës, nuk kishte pranuar duke ikur nga Kosova me 1.800 ushtarë.
    Sokol Dobruna flet edhe për procesin hetimor kundër Fatmir Limajt, të cilin e vlerëson lart. Limaj, sipas tij, nuk ka “shpirt krimineli”, ndërsa tregon raste kur ish-komandant Çeliku kishte liruar të burgosur.
    Dobruna thotë edhe se i ka vizituar shpesh burgjet e UÇK-së. Po kështu shprehet se e njeh mirë dëshmitarin kundër Limajt, të koduar si dëshmitari “X”. Ia ka bërë të qartë prokurorit Maorizio Salustro se nuk do të pranojë të dëshmojë edhe po qe se do ta ketë fatin e Blerim Kuçit që të vuaj një muaj burg.
    Sokol Dobruna sqaron se në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës ishte inkuadruar më 7 shtator 1998. Deri atëherë kishte qenë bashkudhëheqës me të gjithë veprimtarët në Gjakovë për sigurimin e prapavijës luftarake. Prej asaj date ka shkuar në Gllogjan ku ka qenë komandant Ramush Haradinaj. “Jam rreshtuar në mëngjes si ushtar, më është dhënë arma dhe kam filluar krejt çka është dashur të bëja në luftë”
    Atëherë ai ka pasur diku 58 vjeçar. Pas një kohe relativisht të shkurtër, tregon ai, Shtabi i Zonës Operative të Dukagjinit e kishte emëruar si ndihmëskomandant për moral. Para kësaj, para së të dilte në vijën e frontit, Gani Krasniqi kishte kërkuar prej tij të shkonte në Malishevë. Unë jam orientuar së pari nga Gllogjani. Sokoli sqaron se Ramushi ia kishte dhënë shoferin dhe kerrin dhe diku në mesnatë kishte arritur në Malishevë. Ganiu kishte qenë në Tiranë. “Më ka pranuar kryetari aktual i Malishevës z. Isni Kilaj, ka kërkuar nga unë që të shkoja të flija në shpi, por i kam thanë jo këtu do të fle në shtab”.
    Siç shpjegon sot Sokoli, qëllimi i tij ishte që të bisedonte më të, kështu që të nesërmen ishte takuar me Shaban Shalën, i cili i kishte thënë që duhej të takohej me Jakup Krasniqin. “Meqenëse atëherë nuk kisha mundësi, jam kthyer në Gjakovë me një tregtar gjakovar, i cili më pa pak të hutuar se kah me ia mbajt, tha hyrë në kerr te unë. Rrezikoi, se po ta kishte zënë Policia... na kanë ndalë nja dy-tri herë dhe e kanë pyetur çka e ke këtë plak, ka thënë mixha është. Hajt baju. Kështu që kemi shpëtuar edhe unë edhe ai. Më vonë kanë ardhur Jakup Krasniqi dhe Hashimi.

KD: Hashim Thaçi?

Dobruna: Po Hashim Thaçi edhe kemi biseduar dhe kanë biseduar në kuadër të shtabit problematikat e luftës e të tjera.

KD: Kur dhe ku?

Dobruna: Në Jabllanicë, në vitin 1998. Më vonë më është komunikuar se duhet të shkoja në shtab për themelimin e shërbimit juridik në kuadër të të cilit duhet të vepronte edhe Gjykata Ushtarake?
    KD: Kur keni shkuar pastaj në Shtab?

Dobruna: Në shtab kam shkuar njëherë, pastaj jam kthyer. Më 16 dhjetor 1998 e kam marrë detyrën e shefit të Shërbimit Juridik. Kemi filluar punën për hartimin e legjislacionit. Përveç kësaj edhe të hulumtimit të kuadrove. Sa ka juristë, më kë kam të bëj, a ka kush punon...”

o sokol dobruna jam ibrahim rexhepi nga fshati malishev e gjilani qenkshe avokat edhe benma ni padi ne gjygj te gjilani eja e ma ban mua nje padi ne gjygj une gjygjin e boj vet o sokol dobruna ke gjet dhe ke lujut po jukum rre si qent neper gjilan ket faren e juv po ska guxu kush te thot qe jam pdk ne fshatin tim ne malishev te gjilanit po ekom ba si kam desht vet vetem e vetem qe ta humbas ket far si jeni ju se ju jeni qysh te gjeni edhe veproni po prap se prap mir jav keni ba ktyre se edhe kta kan pas pushk ne dor ju keni qen me te aft se kta ju lumt per tradhtin qe ekeni ba po jav kisha hup edhe eshrat o sokol dobruna
    ibarhim rexhepi 17.05
    O dobrruna, po dreqni qe jeni ore! Sot me pranu gjoja keni pas gjygje o medet medet!dobruna me shok si hiena qe ishen dhe jan akoma, gjoja na tregojen dicka te re! o ju ka dite poplli o horra dhe ju din se kush jeni. Duhet me dhen llogari o thi jo me fole kodra mbas bregut.Dihet edhe diqka tjeter per ty o dobrun, pranedaj ti ke nis me fole tashe!
    Uka L. 17.05
    kur po nin njeri kso fare marifete ,mas me te marr malli me ardh ne kosove e me ja u pa ftyrat qetyne njerzve,secilli kan qit ligje ,kta myte kta pushkatoe kta tute kta hiqe ,marre ju koft zoti mas e laft pa ja u marrue ftyren .krejt bota dojn m ena nimue na pe hupim vet ,marre marre.
    osi. 17.05
    Ju lutem ku eshte prokuroria e gjykatat tani,ky \'\'njeri\'\' pranon se ka denuar njerz me pushkatim, po keta kriminel populli po i kerkon qe nga mbarimi i luftes dhe si duket ky njeri ka denuar njerz me pushkatim edhe pas luftes.Ky kriminel si dhe bashkepuntoret e tij duhet te arrestohen menjeher dhe tu ipet denimi i merituar nga populli e jo denim politik si ka bere ai.
    isai 17.05
    ore keta njerzi si ky far shipuni i serbis ja kan humbe kombit dhqiptar ftyren,,ky idiot ,ky matrapaz,,ky kriminel,,sa ma shpejt duhet varur ne mes te kryeqytetit shqiptar,,,,TIRANEN,,,ore mbiemri i (dobruna] tregon se eshe shkavell i perbetuar----dobruna me shikun duhet me dhan pergjegje per vrasjet e herojve te kosoves,,,siq jan -ahmet krasniqi---tahir zemen--smail hajdarin--e shume e shume te tjere.mos nderhyft sheteti ,,,me kanun te lek dukagjinit duhet mi shfaros keta qelbesira siq eshte dobruna me shikasit e tyre
    dukagjin 17.05
    paj me kqyr krejt jemi kan me jugosllavi more dobrun .maspari ti je kan me jugosllavij apo me komunista,maspari qe ta qe po thojn duhet kta me vra ja u kan desht kta me vra qata jan me jugosllavi,qata qe kan shti qata janm ate kqijt ,po shka ju kan ba njerzit more qe i mytet po ku vrahet njerzit pa kurgja,veq te ju ushtrija e fort pe shoh ket pun ,qeshtu e shtinen salih shabanin me vra spirren e tani shiqtart marrshin pare prej kralit e manzerre e dojshin m evra salih shabanin ,he shiptar trima he trima,salihin ton kanmarr shum pare te kralit me vra me emna na i dim ,e qesi berlloga ka boll te na.krejt pa faj i keni myt,kta shka jan kan mi myt kan pshtue more dobrun keni qit ligj ne veti,pa lidhje keshe po dini diqka.marre ju koft juve shka kini dhan kso urdhna,ata shpijunat jan hala me shkije tuj punue...
    osi. 17.05
    Gjykates i kujt ke qene plak, i tekave te hashim thacit, xhavit haitit dhe lepurusheve si keta apo, tek njerezit si ti, cdonjeri qe ka mendu ndryshe ka qene i keq, sepse ne shpirt keni leninizmin dhe enverizmin, po shihet nku eshte Kosova sot, kurre ne Histori njerez me te poshter nuk kane qene ne pushtet, mjerim, mjerim, mjerim, per ty gjykates i vetshpallur dhe pisat sit i duhet ngre trekebeshin ne qender te Pishtines dhe duhet vjerre si qete.
    Dardani 17.05
    he dobrun he dobrun po qeni qe te koke he zoti ta theft qafen he qeni plak
    alia 17.05
    ktu ska aspak të bëj me muslimon apo katolik kjo far ngjarje ,ktu ka të bej me nji tragjedi kombëtare që ja kan sjell kti populli stalinistat dhe enveristat në krye me shikun
    dauti 17.05
    Qe Sokol Dobruna pranon diçka qe eshte peshperitur qe sa kohe se lufta eshte zhvilluar midis dy grupimeve politike dhe ushtarake.Dhe behet pyetja sa i ligjshem ka qene vendime si te ketilla?Ketij zoteriu duhet marre menjehere e drejta e ushtrimi si avokat.Kriminelat po dalin pak ngapak ne drite sikur ky plakushi qe ndien se sdo te vdes pa kallxu shka ndaj shqiptareve, po ndaj serbeve eshte shk....
    liridoni 17.05
    haram i koft blerim kuqit qe zdel me ti masakru edhe thmin djep o komunisti i gjakoves me pantollona t,kuq
    pejoni 17.05
    O Dr Rugova...o pejgameri i Kosoves...gjeni kishe pasë qenë
    sheki 17.05
    disa adhurus te pdk e komentues lamatshin palidhje perpara e nuk donin ta pranonin te verteten a e shihni se e verteta del ne shesh gjithmon heret a von, edhe halla kan me dal se sa gjana te shemtuara gjat luftes jan ba. sa njerz te MDHEI E LEGJENDAR jan vra qe kesa gjana ndhodhin veq te shqiptaria.
    taratsi 17.05
    edhe një zog shkau si zyrapi e syla e shum e shum tjer,ruejna zot prej shkieve që han buken e kosovës
    veterani ch. 17.05
    ani kqyre si rren idioti plak:se kinse PASI NUK U VRA BLERIM KUQI MASANDEI KA LUFTU MIRE, po kreit ne komunat te THERRANDES e pererreth THE. E DINE SE SA KA LUFTU UKE BYTYQI E BLERIM KUQI po kta horra e likfiduan te madhin UKE BYTYQI.
    lavdi te ndjerit RUGAVA 17.05
    Flliqesira te komunizmit si ti, per fat te keq ka ende, edhe pak, e jo shume kohe, dhe do te ngordhin shumica prej tyre, se e kane kullot. S`te vjen turp, more, jo sokol, po korb i zi, per marrite , qe ti me shoket tuaj i keni ba gjat kohes se shkieve, e te njejten gja e ke vazhdue edhe gjate luftes, tu i denue, prap shqipetaret me vdekje e pushkatime, dhe prap me shoket tu komunista, dhe nuk pendohni e as qe ju vie keq per keto veprime antishqipetare, por i arsyetoni se keni veprue drejt. JOOOOO! shqipetare, mos kerkoni nga serbia qe t`na kerkoj falje, perderisa kriminelet tan jetojne, jo vetem te lire, por edhe ne funksione shtetrore e ne llukse te pafundme. Kur keta kriminel marrine denimin e merituar, atehere, kerkojme llogari prej te tjereve. Ty korb dobruna, qe je ma i zi se korbi, as qent nuk te hane, se je flliqesire, ty te hane, vetem korbat se je pjelle e zeze, e me te zeza do te mbulohesh, ti bashke me shoket e tu komunista. I vjen dita edhe drejtesise dhe se vertetes.
    OPTIMISTI 17.05
    Ne qaf na keni marr o faqezi po shum e njerin e keni marr ne qaf o lugeter,kesa bastard si dobruna per fat te keq ka pas shum zoti i mallkoft e mos pafshin kurr drite te bardh.
    luani 17.05
    o kta pdk ashta kta prei fillimi kan punue keshtu dhe ne shiqipri kur kan shku njerzit nga diaspora per tu fut ne LUFT NE KOS ata qe nuk kan qen pdkasha nuk jan marre ne ushtri. kta pdkasshat veq kan likfidu njerz e nuk kan kqyre per te luftu, POPULLI NUK JU KA INTERESU FARE BILE I KAN KTHYE NE VENDET E RREZIKSHME ME QELLIM:
    tafuki 17.05
    E more z. Dobruna shikoje more vehtveten ore Plak Komunist, shikoj si kan filluar te dalin brinat si djallit, jeto edhe naj dite e lesho vend ne ket planet mos e rendo token kot ore berllog si ti si Azem Berllogu e shum te tjere Enverista te tipit tend u humbt faré e farefis
    Ndoci 17.05
    Shihja Gungat fytyrës, këtij Gjelati me mbiemër Shqiptar. Ooooooooooooo a ka drejtësi kund në KOSVË, Oreeeeeeeeeeee? Ky njeri duhet të dalë sa më parë në bankën e zezë,...aty ,..ti ndahet drejtësia dhe ti jepet denimi i merituar. Me sa di unë, Kushtetuta jonë nuk parasheh gjykim me pushkatim,..siç paska bërë ky *TRIMI* i Gjakovës. Dhe ne pretendojmë akoma se kemi krijuar një të ashtu quajtur Shtet?!?! Po të ishte kështu, këta kriminela vrasës, si ky dhe ai kreu i SHIKUT, do të duhej të jepnin përgjegjësi. TURP, për drejtësinë.
    Jaho 17.05
    shihe shihe njehere per pushkatim e tash kryetar i komunes.e more q...plak po i zoti koke bre, po trimi si paske qen.vetem nuk ka gjykat ne kosove se ty eshte dashte me te shti njeher ne mengele e mej qit krejt njerzit qe i kini vra.
    koshutani 17.05
    Perëshendes Afrimin, ish epror. Krejt cka ke thene eshte e vertete. Po me habisin vete djemt e vajzat e asaj popullate se si nuk reagojne ndaj ketyre rrenave te \"UCK-es\" dhe \"eproreve\" te tyre. Ato jane rrena, ama bash te gjithat qe i kane thene hashimi bashke me dr. jakupin e tash zyrapi e dobruna. Por ka nje fije shprese: ndoshta do te del e verteta.
    \\\ 17.05
    O QE KUSH NA KA VRA SHIPTARVE E NUK DISHIM KUSH QESI NJERZ JON ATA VRASESIT QE KAN VRA DERI TASH KOHEN E LUFTES EDHE DERI TASH
    orhani pej 17.05
    ateher Tahir Zema koka kon me 1800 ushtar diku 2000 ushtar ka pas kosova por ata 200 ushtar qe ju kankti kan ju paskti luftu vetem ne shqipri tuj vra shqiptar mas shpine ju ne front nuk kankti kan
    Nexhi Prizren 17.05
    Meqense jam vet ish epror ushtarak i viteve te 80 dhe pjesmares i luftes ne Kosove98.Per Dobrunen si pike e pare dallimi mes FARK dhe UCK eshte si nata me dite. Ne te parin kane qene te gjithe Epror profesional te shkollum kurse ne UCK kane qene kriminelat.Pse morre Dobrun nuk ke dhen urdher te vriten komandantat per tradhti ndaj popullit ne rastin e Rahovecit, Brestovcit, Celine, Krushe te madhe, Dragobili e shume raste te tjera qe i di dhe nuk i di,Qka meriton nje komandant kur thot qe darsmja pa quran nuk bahet si ne rastin e Rahovecit. Asnje civil nuk ka me e leshu Rahovecin. Qka meriton me Qeliku kur e bjen topin te Rrasat e rahovecit e nuk din me e perdor[informata komandanta lumi 1 lumi 2]Qka meritojne komandantat ne rastin e Dragobili kur popullin e kthejne prej mali duke ju then nuk ju gjene asgje neve te uck po na kerkojne forcat serbe .Qka meritojne komandantat e malisheve qe kane hanger e pi me gjurene, bozhen, police serb edhe gjate lufte.
    Afrimi 17.05
    A ka kush që i bie në fije kësaj pune o njerëz të mirë?Gjatë luftës i denuar me vdekje(fati i tij intervenimi i NATO-s)ndersa pas luftës Minister(madje)i mbrojtjes. Por edhe ky(Blerimi) hiq burrë,nuk e tha të vërteten,e humb gjakun e vet.
    Lexuesi 17.05
    Hahahaha , per tu qeshur , keta te paturp , duke dashur te tregojne dicka apo t;i thurin lavdi vetvetes po tregojne gjera shume te rendesishme per Kosoven . Tani ky i paturp po na tregon se Tahir Zemaj paska patur 1800 ushtar....kjo nje informate e mire dhe e vlefshme per Kosoven.
    kaqaniku 17.05
    tash me duket se po i tregojm botes se qfar kemi ba ne shqiptaret mjerim oh ti Dobrojka q... i biri q...
    Nori 17.05
    ky qenka ai krimineli i thaqit qe ka dhan urdhra per shqiptar jo per shkije duhet kta te japin llogari qe nuk i kan lan ushtart te bashkohen ne kemi pas nevoj per bashkim e jo per me u vra ne mes veti turp turp turp
    guri 17.05
    ik more se ti je ma i zi se milloshoviqi.Shifi more kto qelbesira si daline keshtu haptazi e thone qe kemi dhane urdhera me i vra njerzite te cilet kane qen tu luftu po nuk jane kane ne krahune e thaqovicave e jakupovicave.Edhe ky fare Blerime Kuci koka horre e tucane se nuk tregone qyshe e kane malltretu.Duhet me dale si gani geci me ju qite per ledine tana.Po kane nise tu i qite kta vet se nuk kane ma tagji prej thaqite.
    bardhi 17.05
    Qysh more ti lugat1 (Dobruna) me ata brina ne ball si dreq. deklarohesh keshtu po kush je kan ti me vra shiptar! Po ti a nuk dezertove bre Edhe nese, Blerim Kuqi ka qen i keq sot ai sdo te ishte kryetar komune
    Meti 17.05
    e Dobrun a po e shef qfar m... je kon tu bo e qfar gjygjtari lum UDBASHI o enverist edhe krenohesh qe ke qen gjygjtar i deshtum edhe ne ato pak ore sa ke pas e ke bo punen e shkines phu i poshter se enveristat kryt e japin po vllaznit shkije kurr ne SURATIN TOND DOBRUNA PO TE DUKET FTYRA E SHKINES
    ballisti i gollakut gjilan 17.05
    citohet \"nuk pranoi bashkimin po iku me 1800 ushtare!pse nuk citohet pse iku?qfare ju ofrua?qfare ju mohua ?ku u stangua?ene fund pse u vra!e nga kush ?kto duhet te sqarohen,shpesh ndiej fjalet Kosova perpara\"po ne cilen rruge ?droge,prostitucion,vjedhje,tradhti,vrasje,bastore ,edhe drejt mjerimit!po me vjen shume rend me i shenua kto fjale po per fate te keq ky eshte realiteti!une e shohe Kosoven ne rregull ne vitin 2030 ! ateher kur dot vine gjenerata krejt tjera ne pushtet kur nuk dote egzistoj me kanuni i lek dugagjinit,kur nuk dote vlersohet punmarresi ne farefis po ne dijen e tij ateher KOSOVA JONE E DASHUR DOTE KETE JO VETEM YJET NE NGJYRE ARI PO EDHE SHQIPONJA E FLAMURIT KOMBTAR QE SIMBOLIZON VIKTIMAT DOTE KTHEHET NE PELLUMBE NE NGJYRE TE BARDHE KURSE NGJYRA E KUQE QE SIMBOLIZON GJAKUN E DERDHUR PER ATE DITE DOTE MERR NJE NGJYRE TJETER NGJYREN E KALTER TE QIELLIT KU AI PELLUMB DOTE FLUTUROJ I LIRE NE ATE HAPESIR!!!!!
    xheki 17.05
    Oh ty ujqit .marre nuk pot vjen more plaki me rrejt..marre osht ..Qysh mu bashku Tahir Zemaj me Ramush Haredinaj kur njani ka luftu per qlirim te kosoves e tjetri per me u ba Komandant..Pse u vra Tahir Zemaj masi koke Ish-kryetar i Gjykatës Ushtarake të UÇK-së? Ooo ti .
    shqiprimi 17.05
    po ti mazi se shkau koke more qen birë meqke!!!! tahir zema i ka lshu frontin se ju thaqoviqt-ramushoviqt ja kini ndal armatimin-dhe ju tani e vratë mas lufte!!! haram fryma tkoft
    Baki Seferi 17.05
    O popull,ne cilin planet kemi jetue gjat luftes dhe pas lufte,Enver Hoxha pushkato intelektual shqiptar 50vjet ,ngordhi gomari i vjeter erdhen te rit,me nji rrug te njejt,po ksi dobrunoviqa u mush krejt qeveria-parlamenti i kosoves.Keta derra te eger qka paskan menue mor popull.Patriota me vra-pushkatue shqiptarKurr mos pafshi dit-zoti i denoft,e mos paqin ku me lyp hak,kta faqezi.
    skandinavi 17.05
    ...Ai tregon një rast të takimit me Tahir Zemajn, të cilin, siç thotë Dobruna, e kishte lutur Ramush Haradinaj të bashkoheshin duke pranuar që të bëhej edhe zëvendëskomandant. Mirëpo Zemaj, sipas Dobrunës, nuk kishte pranuar duke ikur nga Kosova me 1.800 ushtarë....KURR NUK E KA PERMEND RAMUSHI BASHKIMIN ME TAHIR ZEMAJN! Eh sikur te ishte Ramush Haradinaj gjall, sa Dobrunen do ta kishte ngjesh! Ani i kam vizituar shume burgje te UÇK-es?!!! Po sa burgje i paska pas UÇJ-ja ore Dobrnua, perse nuk tregon?!
    qendra 17.05
    ka fillu lankshi mu tjerr, po shihet mir se qysh kan liftu shqipetaret me myt njani tjetrin
    shtutgardi 17.05
    Keta Xhavit Haliti e keta kriminelat tjer thojshin qe Tahir Zemaj nuk ka lufutu? e tasht po thoni i ka pas 1800 ushtar? kurse krejt UCK-ja i ka pas 2000 ushtar? pra athere ju paskeni udheq vetum 200 ushtar? shumica me juve nuk paska qen? pse athere pra thirrini e vidhini ne emer te UCK-se?
    lushi 17.05
    O a ka burre ne Therande apo dukagjin qe ja jap hakun ketij a ka mbet ndonje Selman Kadria ne shqiptari.Dema nga Istogu
    dema 17.05
    kjo tashi i bjen siq thot populli me la m.. .me sh...se jui keni deenue e i keni ekzekutue ata qe kan pranue R ugoven si president .sepse tashi masi u gdhi dita po e sheh secili kush ka luftue e per kan ka luftu
    shefqeti 17.05
    A te vret ndergjegja more zoteri...a ke athua fare ndergjegje Ti . Ani pa fije turpi deklaron : \" Une e e denova me pushkatim Kucin\" .....ani spaska pas plumba qorr se paska pase me e pushkatue....Turpi te mbulofte ...
    suhareka 17.05
    Jemi si ata muslimont qe pe vrasin njeri tjetrin al gadaf e qisi far berllogu kthenu ne katolik e gzone fen e skenderbeut o
    granit 17.05
    Ore qyqar (kur te ngordhesh se me te vra na dhimbet plumbi aq rendesi ke ti) ku do ti vendosesh ata eshtra se nuk te lejojne dhimbjet e shqiptareve qe ju ke bere te fliqesh token e Kosoves.Masari- Gjakove
    masari 17.05
    qe parlamenti i kosoves eshte mbushur me kriminela kete po e dim mir dhe qe qdokush qka ak ba ne kosove edhe kta e dijme po vakti e han kashten e koha po i afrohet kashtes veq pritni
    ah medet 17.05
    Mire qe na qliruan te huajte se me keta \"intelektual\" kurre nuk do kishim pare drite. Shqiptaret ndermjete veti perhere kane treguare trimeri.
    isaki 17.05
    He more ti faqezi dobruna qesi far mutash si ti e azem syla njeriu gjdo mëngjes e bën nga nji kur kryn nevoj po populli ju njeh ty e azemin por e njeh edhe gani gecin me familje, dhe gjdo respekt per familjen geci,se shum mir po duket kush ka udhëheq me nji pjes të uck-së udëbashët të cilët e kan mision mos me lon e vërteta me dal në shesh po nji dit ka per të dal e ka per ti ra grushti i popullit mbi stalinistat dhe qofshin të mallkuar per jet ata që kan bindjen per stalinin
    demiri 17.05
    Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri

Interisti Maska e beratii
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Vendndodhja
    prishtine
    Postime
    107
    nuk e ka keq ky shpiunat duhet me i vra se ja ma te kqij se armiku edhe pse su met me i besu as ktij e as kerkujt
    Dont steal, the government hates competition

Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Dobruna: Unë e dënova me pushkatim Blerim Kuçin
    17-05-2011 09:15 CET

http://www.zeri.info/fotot/27956/mai...-12---d.b..jpg

Ish-kryetari i Gjykatës Ushtarake të UÇK-së, Sokol Dobruna, e pranon publikisht se e ka gjykuar kryetarin aktual të Suharekës, Blerim Kuçi, dhe e ka dënuar me pushkatim. Në një intervistë për “Kohën Ditore”, ish-udhëheqësi i Shërbimit Juridik të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në kuadër të të cilit shërbim ka funksionuar edhe gjykata, thotë se arsyeja pse e kishte dënuar me pushkatim Kuçin ishte dezertimi nga ushtria.

Dobruna, që tashmë i ka mbushur 70 vjet flet, siç thotë ai “pa pardon”, për të gjitha ngjarjet në UÇK. Ai ka thënë se Kuçi nuk ishte pushkatuar për shkak se nuk kishte mundësi që të rreshtonte një brigadë ushtarësh para të cilëve duhej të kryhej pushkatimi dhe mungesa e plumbave të manovrave.

“Nuk është ekzekutuar për shkak se në momentin e bombardimit nuk kam pasur mundësi me dhanë urdhrin për pushkatim pa e thirrur mjekun, pa e thirrur prokurorin pa e thirrur ushtrinë, sipas rregullores dhe Ligjit mbi ekzekutimin e sanksioneve penale ushtarake. Unë nuk kam pasur mundësi t’i siguroja plumbat qorr”, thotë Dobruna. Ai shton se ndihet mirë që Blerim Kuçi sot jeton, teksa nuk e fsheh patriotizmin e njeriut që e kishte gjykuar. Sipas Dobrunës, Kuçi kishte bërë luftë të mirë pasi i ishte falur jeta.

Themeluesi i Gjykatës Ushtarake dhe i ligjeve me të cilat kishte funksionuar kjo gjykatë thotë se asnjë person nuk është ekzekutuar me vendim të saj. Ai nuk e fsheh se po të kishte kohë, shumë persona që ishin në burgjet e UÇK-së do të gjykoheshin me pushkatim dhe do të ekzekutoheshin. Dobruna që tash ushtron profesionin e avokatit në Gjakovë nuk ndien asnjë fije mëshire për disa njerëz që ai i quan spiunë. “Spiunët vriten gjithkund”, thotë ai.

Dobruna flet edhe për Gani Gecin, për rastin e të cilit shprehet se nuk ka informacion. Mirëpo, përkrah deklaratën e Azem Sylës dhe shton se nëse ish-komandanti i përgjithshëm i UÇK-së ka urdhëruar vrasjen e Gani Gecit – ka bërë mirë!

Dobruna në këtë intervistë të gjatë të dhënë pas shumë vjetësh pranon se gjatë luftës janë bërë gabime. Gabimet më të mëdha, sipas tij, janë bërë me rastin e mosbashkimit të UÇK-së dhe FARK-ut. Po të ndodhte ky bashkim, Dobruna thotë se Kosova do të ishte në pozitë shumë më të mirë.

Ai tregon një rast të takimit me Tahir Zemajn, të cilin, siç thotë Dobruna, e kishte lutur Ramush Haradinaj të bashkoheshin duke pranuar që të bëhej edhe zëvendëskomandant. Mirëpo Zemaj, sipas Dobrunës, nuk kishte pranuar duke ikur nga Kosova me 1.800 ushtarë.

Sokol Dobruna flet edhe për procesin hetimor kundër Fatmir Limajt, të cilin e vlerëson lart. Limaj, sipas tij, nuk ka “shpirt krimineli”, ndërsa tregon raste kur ish-komandant Çeliku kishte liruar të burgosur.

Dobruna thotë edhe se i ka vizituar shpesh burgjet e UÇK-së. Po kështu shprehet se e njeh mirë dëshmitarin kundër Limajt, të koduar si dëshmitari “X”. Ia ka bërë të qartë prokurorit Maorizio Salustro se nuk do të pranojë të dëshmojë edhe po qe se do ta ketë fatin e Blerim Kuçit që të vuaj një muaj burg.
    Zeri

Mustafa (Peja): 17-05-2011 22:39
    Flm.z.dobruna, po na trego kush ishte prokuror,kush ishte mbrojtes nese ka pasur dhe besoj qe per denim kapital duhet te kishte qene e obligueshme. Dhe eshte mireqe u idendifikove dhe keshtu qe Tani e tutje familjaret e viktimave: shaban manaj,tahir zemaj, smajl hajdaraj,Kosove zeqiraj e shume njerzve te dobishem te kosves nga rrafshi I Dukagjinit,ja u hupe faren ti me shoke tu. Nuk e di a Kane lane Kane te gjall keta trima????!!!!!!!!!
    Gazi (prizren): 17-05-2011 19:23
    po kunder kujt keni luftuar more z.dobruna se nuk e kemi te qarte tani....
    QUNI-Ushtare i Farkut. (Gjermani): 17-05-2011 19:04
    Turpi i Turpit more hajnat e kriminelet e SHIKUT dhe PDK e AAK, po ku denohen apo likuidohen njerzite ne ato kushte.Kesi marrezira nuk kane ndodhe as ne Slloveni,Kroaci e as ne Bosnje. Dmth Komandanti legjendare qenka likuidu perse nuk iu eshte bashku Ramushit. MARRI. RROFTE EULEXI.
    Felixi (Peje): 17-05-2011 18:13
    Keta jane kopilat e Enver Hoxhes shpijunit Ruse dhe klyshit te Stalinit qe i vrau 5000 Kosovare ne Tivare dhe se bashku me Serbin edhe 50,000 te tjere ne Kosove. Kurse ne luften e fundit Hashimi me Xhavitin keta klyshat e Enverit e vazhduan te njejten tradite me vrasjen e Kosovareve se keshtu ka vepru Enveri per e lane Kosoven krahine nen Serbi. A po e shihni kohen e fundit deklaratat e halabakit Mojsiut si po e konsideron Kosoven krahine...
    fadili (prizren): 17-05-2011 17:29
    mjerim per nje plak ne **** e varrit te mirret me kso llafe grash,-per far derzertimesh ti flet?-po ne kem fitu ne emer te viktimav ,se skemi pase kaqik ,thjeshte skemi pas arm,ne ofenziven serbe ne 98 kush ka mujt ka ike jo se jne kane tuca ,po doren ne zemer me qka me luftu,ateher krejt simas Dobrunes paska vyte me i denu me vdekje,.eu po burr i lisht ishe ,edhe pse asht ni per ty qe ske burrni.
    Mullisi (KOSOVE): 17-05-2011 17:08
    Secila ushtri ka rregulla te cilat jane obligative per oficeret dhe ushtaret,ligjet e luftes dalloin nga ligjet civile,ne luft pezullohen disa te drejta,por edhe gjat luftes denimi me vdekje aplikohet vetem ne situata ekstreme tradhti,spiunim,dezertim,ne rastin e UCK eshte e veshtire te thuhet se kishte dezertim,UCK ka qen ushtri guerile,nese ju i quani dezertor te gjithe ushtaret qe u "terhoqen"nga fronti ne male e prroje Shqiperi e Mal te zi pas ofenzives se veres 1998 atehere numri i dezertorve eshte me mijera.UCK ka bere gabim qe nuk e ka ndeshku keqperdorimin e uniformes dhe emrin e UCK gjat dhe pas luftesnga disa keqberes hajna,uzurpator keta e kan demtu rend luften dhe imazhin e UCK.
    JAKUP AGA (PEJE): 17-05-2011 14:52
    turp more matufi plak ti paske dal vetem me nxit mos e qit ne goj tahir ZEMEN SE AJ KA VDEK ME FTYR E JOSI JU FETYREN EKENI BA PRA PANIC
    Artani (NoMansLand): 17-05-2011 14:23
    zoti Dobruna veq eshte duke i bere dhe me shume dem UCKse.. me kto deklarata te tija. Eulexi dhe serbi mezi spresin ti ndegjojn kto deklarata qe e mbeshtesin dhe raportin e atij far dikut... origjina e budallait ka lindur tek ne shqiptaret...
    Besimi (DBRUNISTAN): 17-05-2011 13:51
    o sokol , kush ti ka miratuar ligjet ushtarake...???? ti apo ndonje individ tjeter>...kush e percakton kush eshte dezertor? ti apo ndonje tjeter .. ne forme te njeriut.....Soklo dobrunoviq, mire qe dole edhe ti me na tregue se kush eshte tradhetar...ti dikend e ke tradhetue por nuk po e di kend??tphuuuuuuuuuuuuu
    Marrja e Gjakoves (je o Sokol): 17-05-2011 13:44
    Sa Euro i morre o Sokol enveristi po ty s'po te lajka ase Drini e ase Ereniki,ndoshta qenke matufate se pleqnija te pska fshi keqe
    Saqa (Sardinja Italy ): 17-05-2011 13:37
    Or burra ,ligji i luftes eshte ligj tjeter...udheheqesit duhen Te reagojn ne nje shpejtesi Jo normale..per ate ndodhin raste Te pa besuar..Te kem i qik rrespekt .klm
    Shqyptar (R K S): 17-05-2011 13:16
    A thua, sa te denuar te tjere me pushkatim nga keta "atdhetare me bateri", s'e kam pase fatin e ztr. Kuçit?! Paqe!
    Ismajli (Prishtine): 17-05-2011 13:14
    Tragjedi, tragjedi, tragjedi!!! Jeta e njerezve te m' varet nga matrepaz te tillë.... T' mjerët ne
    KOmbi (zxanzibari): 17-05-2011 13:04
    e te mjeret ne kishe kane luftu..kane luftu ndermjet veti se shkaun eka kurtalise NATO ..se s aper keta ishim faru krejte ..keta jane marrja e vendit dhe jane ajo pjesa qe jane quajtur UCK.e Xahvit majmunit.Shyqyr qe jane KFOR EULEX se ishin vra per dite ndermjet veti per hajni...
    Isai (Prishtine): 17-05-2011 13:03
    Ju lutem ku eshte prokuroria e gjykatat tani,ky 'njeri' pranon se ka denuar njerz me pushkatim, po keta kriminel populli po i kerkon qe nga mbarimi i luftes dhe si duket ky njeri ka denuar njerz me pushkatim edhe pas luftes.Ky kriminel si dhe bashkepuntoret e tij duhet te arrestohen menjeher dhe tu ipet denimi i merituar nga populli e jo denim politik si ka bere ai.
    Ciceroni (France): 17-05-2011 12:45
    Te flet nje adoleshent apo bari pa dite shkolle keso fjalesh si ky Dobruna nuk eshte per t'u habite,por te flet nje njeri-Avokat 70 vjeqar eshte e tmerrshme. Ky fare avokati po tregon se ç'fare "lufte" paska bere,dhe "drejtesia"qenka ndar nga KY. Ketu po shifet se ky AVOKAT i RSFJ-se qenka i rryer per t'i denuar njerezit qe sipas kandarit te rrugaqve e analfabetve qenkan shpiuj. Po ku e gjete kete "drejtesi" o avokatuc?Apo, keta fare "komandantet" t'a kane mbush gushen me zalloga te pista-MARKA, qe ata bartnin me thase. Ti dhe shum kolege Tu, me disa rrugaq ne emer te Uçk-se e felliqet Shenjeterine e SAJ(UQK-Se). Ti me ca avokat i heqni edhe pantollat per ato idiot parash. Ti, madje nuk ke guxuar t'a pergojosh G. Gecin, sepse eshte rrenje e familjes me tradita patriotike si thuhet han e dan ne Drenice.Pastaj edhe vet G.G. eshte deshmuar si luftohet, nuk u strehua si TI e ata fare komandantash ne Hotel TIRANA, per te maltretua, pushkatua dhe nadare prene ne emer te drejtesise.AH PARA.
    Turpi (Kosovastan): 17-05-2011 12:23
    Spiune per ta kane qene te gjithe ata qe sjane pajtuar me ta. Edhe Enver Hoxha ka vra "shpiune" shume.
    topi (prishtine): 17-05-2011 12:06
    Hajt bac hajt njo nga njo po dalin ne shesh spastrimet politike.Por pa marr parasysh keto thash e theme te ketyre patrioteve te paftyr. Un prap potencoj se per pa zbardhjen e SHIKut ne baza zyrtare asnje deklarat nuk asht valide.I vetmi organ i lart asht kuvendi i Kosoves qe ta formoj nje komision hetimor ne nje afat sa ma te shkurter e te del me verzion zyrtar se sa ka pas te drejt SHIKU apo jo te bej likvidimin e personave para,gjat dhe pas luftes.Kush jan urdherruesit e likvidimeve,antart e SHIKUt me emer dhe mbiemer si dhe sa jan likvidu qe nga formimi i saj.Ket qka thot Dobruna aspak ska dallim nga deklarata e BLLACES.Andaj qdo zhagitje e ketij procesi do sjell dome te mdha shtetit te Kosoves rritjes se paknaqesis se popullit,si dhe formimin e grupacioneve deri ne vllavrasje.Andaj sa ma shpejt qe te del ne drit e verteta e tere ksaj,aq ma mir per Kosoven dhe ata qe flijuan jeten.Kush ka qen tradhtar qka ka kontribu qe ka ardh deri aty krejt kto duhet qit ne shesh.
    Ilir Kr (Peje): 17-05-2011 11:06
    Sa mire qe po dalin kriminelat e UCKs ne media. Me duket se ma shume kane vra shqiptar se shkije. Merrne me mend me ekzekutue shqiptar qe s`dojne me luftu!!! Katastrofe. Mu me kujtohet nje ushtar i uck-es qe tha e kemi plan me pastru Kosoven prej shpijunave dmth cka nuk jane me uck. E veta sa % duhet vra ai mu pergjigj 40%. A ka ba hajgare apo jo nuk e di veq ka ka pas UCK ne at rajon kane vra shqiptar te mjere te pafajshem dhe sot skemi shtet se ish dashte me dhane pergjegjesi. Ti DOBRUNA ish dashte me shku ne HAGE, more i paftyre dhe pseuodopatriot.
    Gjoni (Holand): 17-05-2011 10:44
    Ani de mir boll se keni mujt mu vra para lufte e gjat lufte merrni armet e vranu tash nashta pastrohet Kosova prej ktyre kriminelave se sipas parashikimit ma shum paskan vra shqipe se shkje ah ktyne shpiunave ju hupt fara
    kastriot (gjermani): 17-05-2011 10:10
    He more Blerim Kuqi te ka leshue EULEX-si se kurre nuke te kish leshu prej burgu. Je frgacak dhe njeri i ligesht. I heshte te vertetes.
    Dritani - Gjakove (Gjakove): 17-05-2011 09:24
    Ne momentin e ngordhjes Kali i kishte thene zoterise se tije per çdo gje e ke hallal vetem per ate qe ke lene gomarin te me prije kurrn nuk ta beje hallall.... hahahahah...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2005
    Postime
    162
    Ky Dobruna esht Pi......... Nane se sikur ta kishim pyet kete gjat Luftes ky do u Iqke Mamin shume Kuqave e Kuqinave, ky u kish Iq mamin edhe mas Lufte po pastaj e morren Horrat ne dore dhe u lidhen banda me kriminel nderkombtar dhe sot e kan bere Kosovën laborator për eksperimente.

kti Kuqit me ja iq mamin pak asht, por edhe shume thaqa e kuqa tjer lypin edhe mit në shpi me ua qkerdhy

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Sokol Dobruna gjithmone ka qene i njohur per atdhetar. Per kete eshte njohur gjithmone ne Gjakove.
    Se cka po ndodh tani nuk po e kuptoj!
    Deklarimi se UCK ka pasur burgje dhe tentimi per te paraqitur UCK si nje strukture kaq mire te organizuar eshte e pakuptueshme.

Kjo mund t'i kushtoje shume edhe Ramushit ne Hage, por edhe te tjereve.

Ta shohim ku po don me dale ky muhabet.

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Hajde hajde don me u shplu vekshi i milla rames.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    sokol dobruan me pelqeu se pse ky pranonte shum gjera qe kishin ndodhur ne kosove dhe nuk figohej as pak per vendimet qe kishte marr gjat kohes se luftes por edhe blerim kuqi duhet te deklaron saryen pse u arrestua gjat luftes nga kush dhe si pse te frigohet

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    nje gjeh dihet azem syla dhe hashim thaqi jan kryhesort e te kqijave ne kosove

Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Dobruna: Spiunët, me kënaqësi do t’i vrisja
    18-05-2011 08:46 CET

http://www.zeri.info/fotot/28046/mai...humb_large.jpg

Sokol Dobruna, ish-udhëheqësi i Gjykatës Ushtarake të UÇK-së, ka folur sërish për të kaluarën e tij, veprimtarinë e organit që ka udhëhequr dhe arrestimet gjatë luftës. Gjatë një interviste në “Zonën B” në Klan Kosova, Dobruna ka folur për rastin Kuçi duke thënë se ai shpëtoi nga ekzekutimi pasi në kohën e fillimit të bombardimeve të NATO-së nuk kishte ushtarë sa duhej për ta kryer ekzekutimin dhe nuk mund të arrihej efekti juridik.

Sipas tij, dosja Kuçi i është dorëzuar Hagës.

70 vjeçari Dobruna, me profesion jurist që jeton në Gjakovë, ka folur edhe për rastin e një të arrestuari shqiptar, ish drejtori i Burgut të Vushtrrisë, Sherafedin Ajeti, për të cilin ka thënë se ishte spiun por nuk di çfarë ka ndodhur me të gjatë luftës dhe ka dëgjuar se është vrarë.

“Nuk ka pas kurrfarë vendimi për të. Po të kishte proces gjyqësor kundër tij, me kënaqësi e kisha pushkatu. Me dorë teme e kisha kry këtë”, ka thënë Dobruna, duke folur edhe për babanë e Ajetit që ishte ndër bashkëpunëtorët e Millosheviqit, raporton Indeksonline.

Në fund ai është ndalur edhe në dëshmitarin X, në rastin e Kleçkës që ka thënë se e njeh mirë. Për një moment ka përmendur nofkën Komandant Murrizi, ndërsa ka thënë se ai nuk ka mund të bëjë asgjë pa urdhrat e tij.
    Zeri

Tashe dobruna duhet me tregu se kush ishen shpiunat dhe kush e ka urdhenua per ti vra!
    Dobruna si person i drejtesis e di si denohet shpiuni? Kush ishen shpiunat simbas dobrunes?
    Vetem dobruna e xhavit haliti, ibrahim kelmendi nje turm e vogel enveristash duhet ti caktojen,kush ashete shpiun e kush duhet te vritet?!
    Dobrun ke is me kenue dhe kjo ka me shku shum large! Kete se beni nga vullnti po nga sikleti. Kuci pse nuk fole !
    Ndryshuar për herë të fundit nga PLAKU : 18-05-2011 më 03:13

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po me habit ki plaku dobrun.. me u ba kaq i zellshem ne zbatim te porosive kloso-syl-ore..

po gjithsesi ai po flet..

edhe se gjysat i ka rrena..dicka po thot..

tash jan te qarta se kush i ka bere vrasjet..
    jan te qarta kush i ka dhen urdherat..

mbetet me u sqarue "institucioni i frymzimit.."..

pra kush ishin frymzusit ... nxitesit.. e kesaj lloji "lufte" kunder Shkaut.. e cila realisht ka qen luft kunder LDK-se e Rugoves..

a ishte PS-ja e tiranes apo disa segmente sigurimso-enveroiste ne tiran ne bashkpunim me shtabin lpk-isto bedrio-islam-oist..
    a ish qosi a demaqi..
    bedro islami a kloso mejdani.. surrat tigani..

..

mbetet per tu sqaru dhe ..a jan bukosh is mustafa te shitur ne shik te syles?

etjetj..

..

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •