Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

A mendoni qe jeni nje "FREE THINKER"!?

A mendoni qe jeni nje free thinker!?po deshet pergjigjuni ketyre pyetjeve-

Perse e cileson veten nje mendimtar i lire?
    sa ndikim kane mendimet e te tjereve tek ty?
    ne ēmenyre arrin te mendosh kaq free?
    e perkufizon dot termin free thinker?
    kalofshi bukur me kte teme

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Per mendimin tim,te gjthe jane te lire te medojne ca te duan dhe kur te duan,por per ta shprehur ate

gjithmone eshte goxha e veshtire,jo te gjithe munde ta bejne.

Nje njeri qe e shpreh mendimin e tij edhe ne vende,ku nuk duhet ose e di qe do lindin debate dhe mospelqime,eshte i sinqerte me veten e tij, dhe eshte orgjinal.Eshte normale qe mendimet dhe idet tona,vijne si pasoje e gjerave qe lexojme,njerezve qe shoqerohemi dhe ato qe degjojme,por kryesorja eshte qe t'i te nxjerresh konkluzionet e duhura dhe jo te gabuarat si mesim,qe kur t'i shprehesh ata te bejne dhe kuptimin e duhur impresiv

!

Dhe po mendimet e te tjereve te secili nga ne kane rendesi,se ne nuk jetojme vetem,kryesorja eshte qe

ne t'i krijojme njerezve mendimin e duhur rreth nesh
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    mendimi eshte i lire,kur je ne shoqeri ose i shoqeruar,mund te japesh mendimin tend pergjerisa i perket bisedes se shtruar qe po beni.

jo cdo gje duhet ta thuash,pasi mund te japesh pamje budallai, sipas kuvendit edhe mendimet.

mendimet e tjerve tek une, varet nese jan me vend dhe te llogjikshme nese jo i kaloj ne bin.

termin free thinker,duhet me e kufizu kur je me njerze perrreth,dhe te mos thuash budallalleqe,po nese jane te vlefshme,atehere po.

eshte nje shprehje e urte qe thot
    [fjalen sa e ke ne goj,e ke robin tend,kur e nxjer nga goja behesh rob i saj]
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    A mendoni qe jeni nje free thinker!?
    po jam.
    Perse e cileson veten nje mendimtar i lire?
    sa ndikim kane mendimet e te tjereve tek ty?
    ne ēmenyre arrin te mendosh kaq free?
    sepse ngre gjykimin dhe idete e mia mbi ato te te tjereve. Degjoj , lexoj, informohem, mesoj, por njeriu mendimet e te cilit i marr gjithmone per baze eshte vetja ime.
    Arrij te jem freethinker sepse jam i ndergjegjshem qe mendimi im nuk eshte me pak se mendimi i kujtdo tjeter, qofte ky kush te doje.
    e perkufizon dot termin free thinker?
    ashtu si e kuptoj une, e perkufizova kur shpjegova "pse jam free thinker".
    Nuk mendoj se termi mendimtar i lire ka te beje me lirine e shprehjes se mendimeve nepermjet te folurit, ka te beje thjesht me mendimet, te cilat jane aty edhe po nuk u thane.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    mbase, ku i dihet, ty per vajze te zgjuar te mbaj, .
    une te pakten e kam poshte emrit tim.openminded.e njejta gje afersisht eshte,me duket.por mund te bej dhe gabim,si xhore qe jam!!!!
    seriozisht tani.me duket se e vetmja gje qe na ka ngelur,eshte mendimi i lire.sepse veprimin e lire na e kane kufizuar qe diten qe lindem.te pakten kemi mendimet tona dhe per kete nuk i japim llogari askujt.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga augusta b : 15-02-2008 mė 10:07

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ke te drejte augusta,
    ne fakt nje mendje e hapur eshte karakteristike e nje mendimtari te lire, sepse nje mendje e hapur nuk kufizohet nga mendimet e shumices, por eshte e lire te mendoje/besoje/krijoje ē'do gje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Ke te drejte augusta,
    ne fakt nje mendje e hapur eshte karakteristike e nje mendimtari te lire, sepse nje mendje e hapur nuk kufizohet nga mendimet e shumices, por eshte e lire te mendoje/besoje/krijoje ē'do gje.
    ok.e dija qe ishe ne mendjen time,se ajo eshte gjithmone me e hapur per njerez si ty.respekte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga augusta b Lexo Postimin
    ok.e dija qe ishe ne mendjen time,se ajo eshte gjithmone me e hapur per njerez si ty.respekte.
    te kerkoj nje nder , mos me thuaj "respekte", respekti nuk tregohet me fjale.
    mos ma merr per te keq, po prej teje meqe njihemi bashke nje "" ne fund te fjalise eshte respekti me i mire .

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po jam.

sepse ngre gjykimin dhe idete e mia mbi ato te te tjereve. Degjoj , lexoj, informohem, mesoj, por njeriu mendimet e te cilit i marr gjithmone per baze eshte vetja ime.
    Arrij te jem freethinker sepse jam i ndergjegjshem qe mendimi im nuk eshte me pak se mendimi i kujtdo tjeter, qofte ky kush te doje.

ashtu si e kuptoj une, e perkufizova kur shpjegova "pse jam free thinker".
    Nuk mendoj se termi mendimtar i lire ka te beje me lirine e shprehjes se mendimeve nepermjet te folurit, ka te beje thjesht me mendimet, te cilat jane aty edhe po nuk u thane.
    pajtohem me keto qe thua.desha te shtoj qe nje free thinker eshte dhe kundershtar i te gjitha dogmave qe jane,tabuve etc.
    besoj qe free thinker karakterizohen ateistet dhe agnostiket !
    une nuk jam ne mendjen tende siē te tha dikush,sepse ndryshe nuk do isha nje free thinker,pra mendimet e mia jane te lira nga ato te tuat.
    a nuk eshte paradox ta shkruash poshte nick-ut openminded dhe pastaj te kesh te njejten mendje me xfileshahahahahaha lol,ketu e kane keqkuptuar temen.
    Tani te futemi ne teme.Nje religjioz nuk mund te jete kurre nje free thinker,ai eshte i kufizuar nga dogma fetare,mendon dhe vepron sipas atyre qe shkruajne librat fetare,pikerisht per kete arsye,feja eshte pengese e madhe e mendimit te lire dhe perparimit
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Tema eshte interesante por pergjigja shume relative. Kjo ne varesi te menyres se si perceptohet dhe mund te perkufizohet nje "free thinker".

Si impulsin tim te pare do thoja qe eshte utopi ky term, filozofikisht i pamundur. Por nese do benim nje marreveshje fjale dhe nje perkufizim pak me pragmatik, atehere do jepja edhe une nje "free think" :P

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cfare mendoni per Hitlerin dhe "Mein Kampf"
    Nga wittstar nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 20:15
  2. A mendoni tė ktheheni nė Shqipėri ?
    Nga Arbushi nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 189
    Postimi i Fundit: 10-01-2011, 07:06
  3. Cfare mendoni pėr lakuriqėsinė e femrave shqiptare?
    Nga vesaaa nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 454
    Postimi i Fundit: 05-12-2010, 16:02
  4. Pyetesor: Si mendoni...?
    Nga gea_07 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-03-2007, 18:47
  5. Si mendoni...?
    Nga PRI-LTN nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 16:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •