pse s0ni sa zgjat mjeksia ne usa? sepse edhe ketu ne itali aq eshte, 6 vite e pergjithshmja+ specializimi (5-6 vite te tjera)
pse s0ni sa zgjat mjeksia ne usa? sepse edhe ketu ne itali aq eshte, 6 vite e pergjithshmja+ specializimi (5-6 vite te tjera)
jam me fat 6 vite? mė duken 6 shekuj, edhe pse ca i kam lėnė pas ...
po e qep mė mirė qė mos tė japim ndonjė show melodrame kėtu
na u shtua dhe broken![]()
Elegance is an attitude.
Duhet ta jetosh vete qe tja dish vleren ketyre fjaleve mesiper. Me thane mepare mua kshu kshu, po ehe kush doli me i zgjuti ne kete mes "une" apo ato qe e kishin nga ekperienca. Me siguri qe une lol.
Kur t'plakemi dhe te behet ndonje convention mjeksore ne Bora Bora atehere do kenaqemi e do ja dime vleren e stresit qe po heqim
brokensmile 4 vjet bachelors degree, 4 vjet doktorata, pastaj residenci varet nga specializimi por me e pakta zgjat 3 vjet, pastaj ke fellowship nese do ti hysh me shume.
T'keqen e mjeksise ahah Angela edhe sa t'kane ngelur ty per diplomen lol
Mos e pyet, tani e kuptova pse the, qė qėnkam me fat. Po po ta marrėsh nė total: 6 vjet e pėrgjithshme dhe 4 specializim aty aty shkojnė.
Kėtu ke mua ndahet nė paraklinikė 2 vite dhe pasklinikė 4 vite. Kur mbaron paraklinikėn ka njė provim tė fėlliqur fare shteti: Physikumme gojė dhe shkrim. Po s'e more nuk vazhdon dot klinikėn. Nė Shqipėri s'ka kėshtu psh. M'duhen dhe 3 pėr t'a fut atė kartonin nė xhep.
Po unė s'du tė bėhem mjekeMė pėlqen research, neuroscience ėshtė syri. Po yhyyyyyyyyy ka kohė
hė broke, ē'a tė shqetėson ty![]()
Elegance is an attitude.
xfiles kerkon te verteten, ne dora vete po ja themi, qe eshte keshtu "mbasi te na mbushet mendja te dalim nga forumi, do numerojme oret qe na humben nga mesimet, dhe do na vij inat kur te hapim librat e do ti themi vetes ne vend qe te mesoje humbe gjithe ate kohe kot"
Profesori i neurologjise ka lene nje te forte por kur e tha e tha me gjithe mend "s'jeni studenta te mire nese edhe kur shkoni ne banjo s'merrni dhe librat me vete". Nje profesor tjeter kur iu ankua nje shok per noten "te pashe dje ne dyqanin ushqimor, prandaj e di qe s'ke qene duke mesuar"
Edhe s'po tallem, jane ngjarje te verteta, qe ndodhen ne mes te klases!
Me mire t'pushoj se foluri![]()
angelina gjithe kjo shkolle dhe ne fund ti dedikohesh research?! c'mon te pakten puno si mjeke disa vite e pastaj merru me research, ne pleqeri psh
ju e paskeni te ndare me mire ne 4 vite pasklinike sepse keshtu i kushtoni me shume rendesi praktikes, ketej eshte 3 me 3 dhe nga ana praktike jane shume shume mbrapa si sistem universitar (kjo ne pergjithesi ne gjithe univ e italise), nga teoria shkelqejne studentet por ce do qe ne fund ajo qe vlen me shume eshte venia ne praktike e asaj qe ke mesuar, jo vetem bla bla bla e pastaj kur vjen puna qe ndodhesh para pacientit sdin nga tja nisesh; per kete arsye do me pelqente te vazhdoja specializimin diku tjeter ne europe.. per gjermanine me kane folur mire, por fatkeqesisht nuk e di gjermanishten : (
Tė paktėn citrusse e mori vesh qė nuk ėshtė vonė pėr shkollėn...pastaj kemi diskutime goxha motivuese pėr ata qė e kanė njė ide sado tė vogėl pėr tju futur mjekėsisė.
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
BrokenSmile, do jesh nga fillimi i studimeve ti prandaj po m'dukesh shume e gezuarprit edhe icik se do fillojne ankimet. Me leje te ankohem pak tani lol, mengjesi shume i bukur perjashta, dielli ndricon, zogjte kendojne ahhh pranvere edhe ku me ke mua, po filloj diten me thashethemet e forumit derisa te zhys koken mbi libra.
Angelina, me kembe te mbare sot!!
Citrusse ti them dhe dy llafe ty.....merr shembull nga ne te 3-ja derisa te plakemi do jemi duke studiuar. Mua cdo dege tjeter me duket teper e lehte ne krahasim me kete qe po bej, volumi i mesimeve qe duhet te dish eshte skandal, fryn e fryn koken edhe kur mendon qe s'mban dot me e shtyn veten edhe me shume dhe lexon nje kapitull me teper, pra derisa ta besh koken llastik. 27 vjec s'eshte gje hic, ehuu sa vite ke perpara jetes tende!! Mjaft mos e ul veten me, me ku duhet te ishe dhe ku je. Depresionin qe kalove (shkakun e di ti) duhet ta shohesh si mesim jete, dmth si experience jete dhe thuaj me mendjen tende qe s'do ja lejosh vetes te shkosh me ne ate gjendje. Eshte e vertete qe gjate kohes kur je i depresuar te ulet memorja, kjo nuk te ka ndodhur vetem ty por dhe te tjerve gjate depresionit. POR jam e besimit qe tani duhet te jesh normal sic mepare. Ty te duhet vetem kurajo dhe heqja e mendimeve negative. Qe te gjithe kane halle mbase ndryshojene nga te tuajat por halle gjithesesi. Nxirre te keqen mos e mbaj perbrenda. Dhe me shume se cdo gje ty te duhet te ndryshosh ambjent, qofte kjo shkolla apo ndonje pune. Ti e di me mire se ne per cfare ke nevoje me teper!! Nese e sheh veten te futur me streset e studentave apo nese e sheh veten ne pune, kjo varet e gjitha tek ty. Familja jote do te qendrroj mbrapa nese TI merr ne dore vullnetin per te studiuar. Pac fat!!!!
Une po sdudioj tani mbasdite ne londer edhe ka shume shume njerez te moshave te ndryshme qe sdudiojne me mua! 40 vjec, sa te dush.
Dy i kam ne klase!
Pastaj Fan Noli i beri studimet ne konservatorin ne Viene kur ishte 55 vjec! peer kulture, per perfitim, tashi te kan hic vitet! PO prapseprap po te jesh 27 vjec ke jeten perpara!
Krijoni Kontakt