Close
Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 139
    Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Anashkalove temen dhe pyetjen.
    Absurde lol ... jeta rrjedh natyrshem edhe per nje qen te rendomte. Packa qe parimet e tij barazohen me asgje me shume se libido seksuale!
    Nje tjeter pyetje: Cfare dallimi kemi ne qeniet humane me gjallesat e tjera pervecse koshiences? Kjo mund te jete nje aftesi qe njerzit e kan dhe gjallesat e tjera jo, ashtu sikur mund te mostroj shkenca se ka gjallesa qe kan aftesi qe njerzit nuk i kane...
    Ti nuk je i zoti ti pergjigjesh pyetjes time ashtu sikur edhe vet une nuk jam i zoti ti pergjigjem pyetjes time. Mendoj se nese nuk jemi ne gjendje ti pergjigjemi nje ceshtje me fakte ateher pse te shqyrtojm nje ceshtje te till?
    Respekte e klm
    Pyetjes tende i pergjigjen shume thjesht, ne dy aspeke;

1. Edhe tek pyetja trego mencuri.

2. Logjikisht, pyetja jote eshte absurditet logjik ... ne realitet ti me kerkon te vertetoj nje negacion i cili eshte kompliment i nje vlere te vertete ne rastin tjeter.

Mund te kishe pyetur: Verteto qenesine e zotit, por kete pyetje do beje mire sikur ta adresoje vend tjeter.

E fundit,

Do me behej qejfi sikur te kontribuoje dhe ti pakes?

Klm edhe ti...

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Sic e thashe me lart , sot gjerat jane te ndara. Kisha duhet ta bente ate gje 3-4 shekuj me pare ku ishte i vetmi institut qe posedonte libra e dije , ndersa tani sikur seshte e hijshme qe nje prift te japi leksione mjeksie per njerezit qe ikin ne kishe per qetesi shpirterore e jo per mind-blowing leksione .
    Nuk eshte mind blowing te thuash qe "Shikoni njerez, bota nuk u krijua 5000 vite perpara" dmth... ka gjithmon vend per Mea-Culpa.

Gjithsesi, e pranoj ... shume e drejte.

Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    Po duhet mi percjell edhe shenjat pak sepse sben te jesh kaq shume serioz
    E kam veshtire te te kuptoj. Sinqerisht!

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Pyetjes tende i pergjigjen shume thjesht, ne dy aspeke;

1. Edhe tek pyetja trego mencuri.

2. Logjikisht, pyetja jote eshte absurditet logjik ... ne realitet ti me kerkon te vertetoj nje negacion i cili eshte kompliment i nje vlere te vertete ne rastin tjeter.

Mund te kishe pyetur: Verteto qenesine e zotit, por kete pyetje do beje mire sikur ta adresoje vend tjeter.

E fundit,

Do me behej qejfi sikur te kontribuoje dhe ti pakes?

Klm edhe ti...
    a)Pyetjes time iu pergjigje thjesht ne dy aspekte?
    b)Duhet te tregoj mencuri?
    c)Llogjikisht pyetja ime eshte nje absurditet llogjik?
    pika a) dhe pika c) bien ndesh me njera tjetren:
    Nese pyetjes time i pergjigjesh thjesht ne dy aspekte duke e konsideruar po te njejten pyetje si nje aburditet llogjik ateher une pyes veten time se cfare pergjigje mund te marr kjo form absurditeti?
    Ti nuk u pergjigje por hamendesove. Megjithate nuk dua te ngul kemb si budallai qe ka mesuar nje pyetje dhe mendon se kesaj pyetje nuk mund ti pergjigjet askush duke renditur veten si superior ndaj te tjerve...
    Por duke konsideruar cudin time si nje motiv per te shkruar te shkruaj qe mos pretendo se duke hamendesuar fjale dhe vetem fjale te pabazuara mund te pergjigjesh.
    Nuk shikoj pergjigje ne shkrimin tend, shikoj vetem pyetjen time te vetmuar dhe pamundesin tende per argumente, ketu besoj tek shkrimi yt qe shkruan: nuk merrem me pazaret e dites.
    Ndersa per piken B) do perqendrohem te tregohem me i mencur ne dialogun e radhes...
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    a)Pyetjes time iu pergjigje thjesht ne dy aspekte?
    b)Duhet te tregoj mencuri?
    c)Llogjikisht pyetja ime eshte nje absurditet llogjik?
    pika a) dhe pika c) bien ndesh me njera tjetren:
    Nese pyetjes time i pergjigjesh thjesht ne dy aspekte duke e konsideruar po te njejten pyetje si nje aburditet llogjik ateher une pyes veten time se cfare pergjigje mund te marr kjo form absurditeti?
    Ti nuk u pergjigje por hamendesove. Megjithate nuk dua te ngul kemb si budallai qe ka mesuar nje pyetje dhe mendon se kesaj pyetje nuk mund ti pergjigjet askush duke renditur veten si superior ndaj te tjerve...
    Por duke konsideruar cudin time si nje motiv per te shkruar te shkruaj qe mos pretendo se duke hamendesuar fjale dhe vetem fjale te pabazuara mund te pergjigjesh.
    Nuk shikoj pergjigje ne shkrimin tend, shikoj vetem pyetjen time te vetmuar dhe pamundesin tende per argumente, ketu besoj tek shkrimi yt qe shkruan: nuk merrem me pazaret e dites.
    Ndersa per piken B) do perqendrohem te tregohem me i mencur ne dialogun e radhes...
    ABSURDITETI Vazhdon,

Sigurisht, po te kishe treguar mencuri s'do beje pyetje absurde! Nga ky kendveshtrim i bie qe C te jete rrjedhim i B (Apo A sepse shof qe ke ngaterruar dhe renditjen alfabetike)

Tani, pa prit e pa kujtuar kete teme e ketheve ne replike personale.

Ne fakt, tani qe lexoj prape ne kulturen e internetit shembulli i komunikimit tend quhet TROLLING. Zero kontribut!

Bye

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    [I]Kontributi im eshte komunikimi, fakti qe te kundershtoj me bene nje numer te shumzuar me zero.
    Nuk jam ketu per te negociuar merita thjesht i permblidhem temes.Ajo qe ve re eshte se edhe nga ana juaj nuk shoh kontribut. Ti bene repliken tende ne menyren tende ndersa une jam i fundosur ne repliken tende ne menyren time.
    Kontributi im eshte i thjesht cdo fjale e shkruar nga ty dhe nga te gjithe mbi kete teme eshte e gabuar, ke mundesi te me kundershtosh? nxire fakte o miku im jo lloqe blloqe.
    I lexon te tjeret ne menyr siperfaqsore dhe pergjigjesh direkt sikur i kupton...
    Ju lutem mund te shkruani me dy rrjeshta nese beson ne zot dhe pse? Ku qendron absurditeti tek kjo pyetje? por nese kjo pyetje eshte absurde pse zoteria juaj merr pjes ne kete absurditet?
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Sa i besdiseshem!

[I]Kontributi im eshte komunikimi, fakti qe te kundershtoj me bene nje numer te shumzuar me zero.
    Nuk jam ketu per te negociuar merita thjesht i permblidhem temes.Ajo qe ve re eshte se edhe nga ana juaj nuk shoh kontribut. Ti bene repliken tende ne menyren tende ndersa une jam i fundosur ne repliken tende ne menyren time.
    Kontributi im eshte i thjesht cdo fjale e shkruar nga ty dhe nga te gjithe mbi kete teme eshte e gabuar, ke mundesi te me kundershtosh? nxire fakte o miku im jo lloqe blloqe.
    I lexon te tjeret ne menyr siperfaqsore dhe pergjigjesh direkt sikur i kupton...
    Ju lutem mund te shkruani me dy rrjeshta nese beson ne zot dhe pse? Ku qendron absurditeti tek kjo pyetje? por nese kjo pyetje eshte absurde pse zoteria juaj merr pjes ne kete absurditet?
    Ne fakt, je ti ai u kape pas nje pergjigjeje timen ndaj nje antari tjeter (Te cilin akoma vazhdoj te mos e kuptoj se cnenkuptonte) dhe pergjigjesh sikur te jam drejtuar ty.

Ishte ky postim Drejtuar Milkway:
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    C'do te thote kjo?

Nese s'genjehem, vetem te te sqaroj ... ne jete me udheq parimi dhe virtyti e jo pazari i dites.

Tung.
    Cuditerisht si ne sinkron, pegjigjesh ti ... athua je avokati i ketij te fundit (Apo i njejti person me nje nick tjeter).

Ju lutem mund te shkruani me dy rrjeshta nese beson ne zot dhe pse
    Ti me ben pyetje mua dhe kerkon pergjigje ne dy rrjeshta? Ik ore fshi qyrret ...

Tek forumi Agnosticizem/Ateizem ka nje teme shume te bukur te quajtur "Komunikimi me kafshet" mbase duhet te marr ca leksione andej ne menyre qe te kuptoj si komunikohet me ty.

Deri athere, mire u pafshim!

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    A ekziston zoti? Njeriu si qenie eshte destinuar te besoj ne dicka me fuqi te paimagjinueshme. Ka nevoje te 'mbeshtet' dhe ta kete kete besim/faith ne rrugen e jetes, shpirterisht, nga fillimi e deri ne fund. Ndryshe, nuk e di si do ishte bota pa besimin, si do shkonin gjerat. Une nuk besoj se ka ZOT diku atje lart, po eshte Besimi i madh i njerezve qe e ben te ekzistoj ai Zot. Varet nga cdo individ, se ku e ve veten pastaj dhe cfare duhet vertete te 'besoj'.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Gjithshka qė ne njohim,,,nė kuptimin e plot tė fjalės,,
    ėsht shkak "i njė llogarie po aq ekzakte",,,sa gėrmat qė un po pėrdori nė ktė rast,,,pėr tė formuluar njė post me llogjik "pėrfekte"

tani ata qė dyshojn nė egzistencėn e Zotit,,

nė njė far mynyre,,,,besojn se posta ime shkruhet vet,,!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iLirjam : 25-05-2011 mė 19:23

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    A ekziston zoti? Njeriu si qenie eshte destinuar te besoj ne dicka me fuqi te paimagjinueshme. Ka nevoje te 'mbeshtet' dhe ta kete kete besim/faith ne rrugen e jetes, shpirterisht, nga fillimi e deri ne fund. Ndryshe, nuk e di si do ishte bota pa besimin, si do shkonin gjerat. Une nuk besoj se ka ZOT diku atje lart, po eshte Besimi i madh i njerezve qe e ben te ekzistoj ai Zot. Varet nga cdo individ, se ku e ve veten pastaj dhe cfare duhet vertete te 'besoj'.
    Mvaret per cilet njerez flet. Kete "nevoje" tek shkencetaret nuk do e gjesh. Nese e gjen, e gjen te minimalizuar sa qe s'e vlen te ceket fare. Ndersa tek mesjetaret e gjeje kete nevoje te theksuar gjere dhe trash. E nese shkon edhe me pas ne kohe, do e gjen te theksuar edhe me shume. Sa me shume qe i ofrohesh primateve te qenies se njeriut, aq me te theksuar do e gjesh.

Por sot per sot feja udheheq lufte per ekzistence. Jo qe e sulmo kush fizikisht. Por ka veshtiresi te perballoje intelektin e njerezve. Sepse ky ka bdaktisur indoktrinimin e fese. Truri yne ka "eskapuar" burgun, kurthen qe na kishte vene si zenke feja, i cili na thoshte tere kohen qe ne femijeri, qe ne kohen kur s'ishim te afte te mendonim "pa fe s'mund te jetojme", "pa besim bota eshte e keqe".

Per njerezit e sotshem, ata te meridianeve dhe mileniumit ne te cilat jetojme ne, "nevoja" per te cilen ti flet, nuk ekziston ne menyre me shume se maksimalisht minimale.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Mvaret per cilet njerez flet. Kete "nevoje" tek shkencetaret nuk do e gjesh. Nese e gjen, e gjen te minimalizuar sa qe s'e vlen te ceket fare. Ndersa tek mesjetaret e gjeje kete nevoje te theksuar gjere dhe trash. E nese shkon edhe me pas ne kohe, do e gjen te theksuar edhe me shume. Sa me shume qe i ofrohesh primateve te qenies se njeriut, aq me te theksuar do e gjesh.

Por sot per sot feja udheheq lufte per ekzistence. Jo qe e sulmo kush fizikisht. Por ka veshtiresi te perballoje intelektin e njerezve. Sepse ky ka bdaktisur indoktrinimin e fese. Truri yne ka "eskapuar" burgun, kurthen qe na kishte vene si zenke feja, i cili na thoshte tere kohen qe ne femijeri, qe ne kohen kur s'ishim te afte te mendonim "pa fe s'mund te jetojme", "pa besim bota eshte e keqe".

Per njerezit e sotshem, ata te meridianeve dhe mileniumit ne te cilat jetojme ne, "nevoja" per te cilen ti flet, nuk ekziston ne menyre me shume se maksimalisht minimale.
    Zotin te cilin e pershkruajn relegjionet Abrahamike natyrisht qe nuk egziston,me siguri si njerez te kesaj kohe aq edhe munde te kuptojm.

Do ta pranoja Zotin ne qoftese mun ti zgjidh keto detyra -

Te krijoj nje gur qe nuk mund ta shkaterroj
    Te vizatoj nje rreth me kende
    Mundet qe Zoti te krijoj nje gur qe ne syte e tij zvoglohet deri ne atom ndersa ne syte e njerezve ne te njejten kohe te rritet sa gjithesia
    Ne qoftese e din edhe decimalen e fundit te numrit P-i
    Te krijoj nje trekendesh me 4 kende
    Mundet qe Zoti ti mbledh numrat 3+2 te bejne 7 e jo 5..... etj etj......

Keto paradokse dhe pamundesi nuk mund ti kap logjika e njeriut por Zoti a mundet hmmmm tekstet fetare thon qe ai na krijoi sipas shembelltures se vet pra edhe per te vlen logjika e jone......

Pergjigja finale ZOTI NUK EGZISTON
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •