Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 139
    i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Citim Postuar mė parė nga BriCjapi Lexo Postimin
    Ai njeri qe Sbeson ne Llogjik,,,esht me idjot se ai qe Beson ne fantazi.

Po kur te vdes Dielli, ku esht ZOTI?

Dielli esht ZOTi yne, ai esht i plotfuqishmi yne
    Oj logjikė e trumbetuar.

Uji prej diellit doli? Jo. Po mirė, nėse nuk mundemi pa ujė,
    e atėherė edhe uji ėshtė "zot" apo? Oj logjikė e trumbetuar!
    Sa diej ka nė gjithėsi mė tė mėdhenj, ky dielli afėr nesh "zot"?

Po, ti me siguri je tregtar e tė janė pėrzier kumbullat me diej.

Marrėzi kur Zotit i pėrshkruajnė materializėm. Ncnc.

*Antar i Rrespektuar* Maska e Albi
    Anėtarėsuar
    18-05-2005
    Vendndodhja
    MiLaNo
    Postime
    591
    Mjer ju mjeran qe e mbani veten per te zgjuar.Kush jeni ju qe gjykoni krijuesin.Pse ju mjeran nuk i thoni prinderve tuj pse me sollet ne ket bote pse si pyesni cila ishte arsyja qe u linden por ne keto raste keni llogjiken sepse jane prinderit tuaj,,Ndersa per tju kunderve te Plotefuqishmit keni kurajon te derdellisni sepse ai eshte i mir dhe di te fal...Por vini ketu dhe na shisni mend me pseudo argumenta gjasme..Jeni shume te vegjel para te gjithplotfuqishmit beni mir te ktheheni ne rugen e tij para se te jet vone per te gjithe ju qe mohoni krijusin(Sikur te mohoj femija Nenen).Zoti jau falt mekatet prej budallallikut qe keni.
    Duaje ate qe ke dhe jo ate qe do kesh

Albi

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga Albi Lexo Postimin
    Mjer ju mjeran qe e mbani veten per te zgjuar.Kush jeni ju qe gjykoni krijuesin.Pse ju mjeran nuk i thoni prinderve tuj pse me sollet ne ket bote pse si pyesni cila ishte arsyja qe u linden por ne keto raste keni llogjiken sepse jane prinderit tuaj,,Ndersa per tju kunderve te Plotefuqishmit keni kurajon te derdellisni sepse ai eshte i mir dhe di te fal...Por vini ketu dhe na shisni mend me pseudo argumenta gjasme..Jeni shume te vegjel para te gjithplotfuqishmit beni mir te ktheheni ne rugen e tij para se te jet vone per te gjithe ju qe mohoni krijusin(Sikur te mohoj femija Nenen).Zoti jau falt mekatet prej budallallikut qe keni.
    Per cilin te plotfuqishem po flet o drita e dijes?
    Ti qe drejtohesh sikur njeh shkallet e pjerrta te parajses dhe shkallet e drejta te ferrit.
    Me siguri ti ecen ne erresir duke bajtur gjall ate pakez drite te pishtarit qe mban ne dore per te ndricuar fytyrat e ketyre te paditurve. Me siguri misioni yt eshte udherrefimi per te rruga e vetme, rruga qe te drejton tek i plotfuqishmi.
    Por ne jemi fatkeq qe nuk te kuptojm ty dhe si me te padrejt shesim mend me pseudoargumenta.
    I shkreti une sa mosmirnjohes jam por mbi te gjithash jam dhe i verber qe nuk shohe driten e pishtarit tend qe mban ne dore, ajo flak e derguar posacerisht per mua, per te me treguar se ketu ka shpres, ketu ka drite ku mund te shikoj misionin tend, rrugen e vetme per tek i plotfuqishmi.
    Shkrimi yt me beri te ndihem i mjere dhe fatkeq, tingulloi aty ku kishte heshtje, zgjoi tek une deshiren per tu bashkuar te plotfuqishmit tend.
    Po si more keta kan guximin te shprehen kunder asaj qe mendon ti, si nuk e kuptojn veten qe behen qesharak.
    Une jam krenar per ty o udherrefyes i plotfuqishmit...
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga Ermedin Lexo Postimin
    Oj logjikė e trumbetuar.

Po a nuk jeni ju ata qe thoni AJ ALLAHU ESHTE ME I MADHI lol
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Po a nuk jeni ju ata qe thoni AJ ALLAHU ESHTE ME I MADHI lol
    Hej, kur e lexova kete fjali me erdhi nej pyetje: Perse nuk shkruhet kjo fjali deri ne fund. Me i madhi prej kujt?

Kush ka menduar tani ne palaco, s'kam faj une.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga BriCjapi Lexo Postimin
    Ai njeri qe Sbeson ne Llogjik,,,esht me idjot se ai qe Beson ne fantazi.
    Kjo eshte pyetja qe ia kam shruar vetit nje kohe te gjate. Pra kur isha besimtar.
    E pyesja veten: A do Zoti te jete besimtari i tij budalle?

E di si vija tek kjo pyetje? Kur i shihja disa gjera qe ishin te keqia fare dhe keto dhe i mvesheshin "Zotit". Kur i lexoja disa gjera qe ishin te keqia fare ne "Librin e Zotit".

I shihja vec dy rruge:

1. Ose te behesh "burre" e te thuash haptazi: Une keso Zoti nuk besoj.
    2. Ose te behesh budalle, te thuash: "Cfare di une, une s'mund te them cfare eshte e mire, cfare e keqe, ajo qe me duket mua e keqe, eshte e emire. Une jam budalle."

Kur doja te merja kete rrugen numer dy, me lindte ajo pyetja (E do Zoti besimtarin e vet te jete budalle?).

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Aty ku mbaron shkenca fillon spekulimi (filozofija).Pse te leme ?

Bukurija e te jetuarit eshte ne hulumtimin ,nje jete e kaluar pa sfiduar veten nuk ja vlen te jetohet.Tani,te na flasin prej se larti qe per temen nuk ka cka te flitet edhe nuk qendron.
    Tani,me siguri cdokush pajtohet qe per spjegimin e cdo gjeje duhet te bazohemi ne logjiken.Per te mos pasur mospajtime duhet te kuptojm ceshte kontradikta p.sh. nje gote me uje ne tavoline munde te gjindet vetem ne nje pike A e ne te njejten kohe nuk munde te gjindet edhe ne poziten A edhe B.Ne te njejten kohe nuk munde te gjindet ne te dyja pozitat,kjo eshte kontradikta apo inkoherenca.

Tani,te gjithe pajtohen qe Zoti nuk eshte Zot neqoftese nuk ka keto atribute(veti)

A- Te jete i gjithfuqishem
    B -Te jete i gjithdijshem
    C -Te jete i gjithpranishem
    D -Te jete jashte hapesires dhe kohes etj.

Kontradikta D versus C -Zoti eshte jashte hapesires dhe kohes dmth.jashte botes materijale-Zoti ne te njejten kohe eshte edhe gjithkund prezent,egziston cdokund.Hmmm Zoti edhe ne hapesire dhe kohe dhe jashte saje,cka eshte kontradikt e paster inkoherence.Tham qe inkoherenca (shembulli gota) nuk egziston pra,Zoti nuk egziston

Kontradikta A B versus D -sipas definicionit cdo levizje ndodh mbrenda hapesires dhe kohes.Meqenese Ai nuk gjindet ne realitetin tone hmmm Zoti nuk munde te levize nuk munde te beje asnje akt fizik.Neqoftese nuk munde te beje asnje akt fizik Ai ka fuqi te kufizuara cka e rrezon atributin e omnipotences (gjithe fuqishmerise,gjithediturise).Tham qe parimi i inkoherences nuk egziston qe do te thote Zoti nuk egziston

Tani,ne vete perkufizimin e Zotit munde te hasish me qindra kontradikta por per bisede mjafton edhe kaq.

Arsyeja (logos) eshte mjeti qe njeriu spjegon egzistencen e ne qoftese nuk e pranojme kete atehere sic thote nje mistik krishter "Gjithcka eshte e mundur ne qoftese nuk dime per cka flasim"

Me nderime ,qeveriablu
    Ti je koshent per ato cfare ke shkruajtur me lart ?

Ku e ke gjet ti idene se Zoti eshte i gjithpranishem?
    Mos ngaterro ideologjite e feve monoteiste me pantheizmin.

Zoti eshte i pranishem kudo me DIJEN E TIJ , thuhet , jo me qenien e tij , sepse ashtu behemi te gjithe spinoista po te besojme ate gje.

Sipas teje cdo gje brenda kohes dhe hapesires levizka? Atehere pse shpertheu dicka para se koha dhe hapesira te krijohej te cilen ne e quajme big bang?

Nqs zoti nuk ekziston , atehere dicka e krijoi ate ne fillim ....e ajo ishte llogjika.
    Sounds a bit ironic kur mundohesh ta hedhesh poshte ate prape me llogjike.

Filozofite ishin te bukura dy shekuj me pare. Sot jane thjesht nje stervitje truri , asgje me shume.

Citim;
    ...e ajo ishte llogjka...!
    Shume interresante...!
    Dmth Zoti eshte DIJA, pra NJOHURIA, ose ndryshe FILLIMI E FILLESA...!
    Pra numri 1 ( NJE )
    Perse o njerez doni te shpjegoni Ate qe nuk mund te shpjegohet ne menyre racjonale...?!
    Vertet te provosh ekzistecen e Perendise ( edhe pse nje besimtar nevoje urgjente s'ka! )eshte pak si e veshtire, do te thonit ju ( jobesimtaret ) e pamundur..., vertete ashtu eshte, por qe te provohet e kunderta ( mosekzistenca ) rrezikohet te kalohet ne diskutime pa fund e krye dhe teper apsurde...!
    Kaq mjaftohuni te nderuar, pasi qe nuk eshte degjuar ndonjehere asnje i plagosur ne diskutimet dhe debatet nder katedrat e universiteteve laike, sikunder mund te vantohen besimtaret me ato qindra e mijera martire qe pa hezituar nje ēast dhane jeten..............

Pra nuk mjafton nje prove si kjo, qe edhe pse jo me nje njohuri prej qenie superlative por thjesht nje kaptim dhe nje instik premordial qen ben te provoje pa kushte dhe me besnikeri ate qe shume pseudoshkencetare pasi qe kane mbushur barkun plot,, mundohen te tresin ushqimin me akrobacira mendore dhe duke artikoluar diskutime filozofike, u prishen mendjen njerezimit ne kohet moderne..., pastaj vijme e themi qe bota hecen para............!
    Kur nuk jemi ne gjendje te pohojme ( me bindje ) me elementaren..., NUMRIN NJE, PERENDINE KRIJUES DHE TE PERJETESHEM.
    Pershendetje.
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Oj logjikė e trumbetuar.

pasi ta meresh kte pergjigje,,e lus stafin qe ta shlyej nje nga postat e mia dhe te me le prap 181 posta,,sepse kam ndermend te rikthehem me nje Emer tjeter,,dhe do diskutojm per shum ceshtje te tjetra,,mir pro bricjapi ju lutem duhet te ket 181 posta,,

tani ti thuaj prej Diellit doli uj???,,,dhe pergjigjesh vet JO,,

kjo tregon ne rradh te par se sja ke iden Zotni,,sikur te pyes un ty kush te tha,,,ti do me thuash???

Zotni te kam then edhe ne privat mos shkruaj ne tem,,,nese nuk i sjell ato qe te thash ne privat qe ti sillesh te cituara edhe ktu!

ti nuk e Koncepton dot fjalen Shpirt o Zotni,,,Shpirti sesht i that,,Ai esht i plot dhe i plotfuqishem,,esht i panvarur,,ai lind me te gjitha ato qe i nevoiten per te kryer procesin e Jetes.. c“Far din ti per sistemin Djellor??

Nese je besimtar Qorr i Kuranit,,,ti smund te njohesh me shum se 3 planete!

ne sistemin ton Djellor magazinohet nje Labirent,,,i cili do ta coj njerzimin tek Dija dhe tek guximi per tu perballur me te verteten,,ne perfundim te kti labirenti,,koha do te jet per GAME MOVER! pra ,,,,jeni te detyruar te me ndiqni,,duke me ndjekur,, do te mesoni,,do kaloni si nxenesit nga klasa e par ne te dyten..por kur ta mbaroni ne kuptimin e plot te fjales lojen...Eksperienca qe do ta fitoni,,do tju ndihmoj per ta perballur faktin me bindje te plot,,do te arrini Shkallen me te lart,,kufirin e kuximshmeris Njerzore!!

Do ta duroni 3 dit! pastaj do te fikeni,,nuk ka me ndjenj,,ndersa kalojn 333000 vjet,,Shpirti Ringjallet,,per ne kto ishin vetem 3 minuta koh qe nga momenti kur u fikem,,por ne kto 3 minuta,,, kishte filluar zhvillimi i nje endrre te RE! e cila se shpejti do te shendrrohet ne zhgenderr,

sa komshi hamshor ke rreth e rrotull shtepis??? ky baba jot "bab"??

po,,ti me siguri je nga ata qe mendon se Adami Dhe Eva,,ishin Njerzit e par ne tok!!
    po kur tna vdesin Baba,,un e ruaj nje Xhol,,,qe e kam shum shok,,dhe i themi C“do her te verteten njeri Tjetrit,,

nese un Sdo mund ta gjej Vrimen,,,at“her ta harroj kush tjeter!

por nese do ta gjej Un,,at“her harroje se do te mungoj kush tjeter!

Pasi mjafton qe un te jem i bindur,,,se 99% e tyne jan te pa fajshem!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iLirjam : 05-06-2011 mė 17:32

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck gjithe ate postim kesh tu e shkru mu fshi :s duhet prej fillimit...ni dit tjeter e postoj....edhe kjo teori le t'ju heket prej mendjes se marre cka jeni tu ba, me nxehtesin e ftohtesin si shkak i Zotit...

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •