Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 72
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Une thjeshte do shtoja ne kete teme jo arsyet perse nje "jobesimtar" nuk beson por thjeshte faktin qe te gjithe besojne.
    > Kjo per arsyen qe si ai qe "beson" dhe ai qe "nuk beson" kane po te njejtat mjete vertetimi ne ate qe "besojne" apo "nuk besojne". Pra besimtari beson qe eshte i krijuar nga dicka mbinatyrore ndersa jobesimtari beson se nuk eshte krijuar nga dicka mbinatyrore.
    > Pra ne fund te fundit te gjithe besojne dhe jane besimtare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga VOLSIV : 16-05-2011 mė 10:06
    La verita' ti rendera' libero!

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...besimi ka te beje me qelizat e trurit, jo me gjakun.....
    Cudi sikur besimi eshte dicka shpirterore e madherishme qe tejkalon cdo dije normale njerezore te trurit te njeriut,t'iu punoshin juve qelizat e trurit nuk do i jepshit shpjegim gjerave me ane te prrallave
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

he he hee... Maska e halla mine
    Anėtarėsuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojė
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    Edhe pse nuk jam besimtar ndaj Jezusit nuk kam asnje urrejtje.

Ai eshte i vetmi njeri qe i ka keshilluar njerezit te jetojne ne paqe e harmoni dhe nuk ju ka kerkuar asgje si shperblim.

Nuk ka ndertuar ndonje tempull si Qabja p.sh. dhe nuk ja ka bere obligim njerezve viziten e "vendeve te shenjta" dhe asnjehere nuk ka thene se besimtaret e kane obligim te shkojne te luten ne kishe, perkundrazi ai ka thene se njerezit mund t'i bejne lutjet e tyre ne shtepite e tyre, ne gjuhen e tyre dhe ne menyren e tyre.

Pastaj edhe vete Muhamedi e ka pranuar se Jezusi eshte ai qe do ta shpetoje njerezimin dhe do ta ktheje ne rruge te drejte!
    Je i sigurte se nuk eshte propagand fetare kjo?
    Dhe edhe sikur te jete e vertet pse atehere besimtaret e Jezusit nuk i permbahen mesimeve te tij.. por na kane ndare ne 5-6 shtete ne shqiptareve(edhe pse s'ju kemi bere ndonjeher ndoje gje).. dhe kene bere masakra te pafund kunder neve..

pse.. po e han propaganden.. kqyrjau veprat..
    Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Fishta kapas than "Mrizi i zanve", e une po thom mrizi i hajvanave.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga yllbardh Lexo Postimin
    Sa qesharak bėhesh.... Unė nuk t'u drejtova ty kėshtu qė s'ke nevoj tė mundohesh tė kėrcesh gropėn kur gropa ende s'ėshtė hapur.... Bindja juaj ėshtė e mirėnjohur kėtu nė kėtė forum, ku askundė ende nuk kam parė njė shkrim tuajin ku tregon tolerancė por nė cdo rastė kėrcen si ata knojsit e nemcit thonė te na. Kėshtu qė nuke e qes veten nė atė pozit qė tė argumentoj me ju se veshin e shurdhėt e keni ju.
    Shikuar ne menyre largparese, per te mire te juajen e kam. Sepse nese gjykoni pa dhene arsyetime, u jepni tjereve arsye te gjykojme pa dhene arsyetime. Per shembull te thone Allahu eshte p****p. Kur t'i pyet dikush, pse thoni keshtu, ata duke u thirrur ne mesimet e juaja mund te pergjigjen "Allahu eshte p****p, kete gje e di gjithe forumi".

Sa ka faj Chino qe pernga trute jeni lope?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    Ne Kuran sja vlen te besohet kurse Biblen po

Nese Allahu eshte zoti pagan i henes , dije qe edhe Jezusi eshte zoti pagan i Diellit. Pra asnje dallim . Te na thojn m*t Tahiri m*t i biri .
    Atehere fjala e juaj ne vesh te Allahut! : D

Hajt behu burre me ne fund dhe pergjigju ne pyetjen qendrore te temes:
    Pse shpife Kurani mbi jobesimtaret duke thene se jane njerez te pamoralshem, te keqinje, te poshter, kur tema deshmon se jobesimtaret ne kete forum mosbesimin e tyre e bazojne ne motive fisnike?

A shpife Zoti, nese bindja jote eshte se Zoti nuk mund te jete shpifes?
    A ka Zoti i madh nevoje per shpifje ndaj njeriut?

A mundet mu kone Zoti magjup!!!!
    Jo pra.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga halla mine Lexo Postimin
    Je i sigurte se nuk eshte propagand fetare kjo?
    Dhe edhe sikur te jete e vertet pse atehere besimtaret e Jezusit nuk i permbahen mesimeve te tij.. por na kane ndare ne 5-6 shtete ne shqiptareve(edhe pse s'ju kemi bere ndonjeher ndoje gje).. dhe kene bere masakra te pafund kunder neve..

pse.. po e han propaganden.. kqyrjau veprat..
    Po te kishem pyetur Allahune arabe ende dote ishem nene sundimin Turqis dhe te Shkinise .Allahu Arabe permes Turqis dhe shkinis na ka ndar ne shume shtete Emerin e Allahut dhe Bimbashet e tij.
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Shifeni katolikun chino duke luajtur rolin e jobesimtarit , ahahah , a e shifni cfar demi ne tru u kemi ber ketyre ushtarve te Vatikanit, a po ju them te dashur se zemren ua kemi djeg kur e tradhtum Papen , tradhtin qe ja kemi ber ne shqiptaret Papes, nuk mban mend historia e njerzimit nje te ktill, ne mes te Europes , fllap shpull Papes, chino prej zorit qklap ne gjermoni dhe prej andej blla blla blla duke shpreh dhimbjen e tij te thell shpirterore ahahahahha zgjidhja chino esht vetem te murgu gjerman, e din ti.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Renea : 16-05-2011 mė 13:40
    Shqiperi eshte edhe Cameria

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Une thjeshte do shtoja ne kete teme jo arsyet perse nje "jobesimtar" nuk beson por thjeshte faktin qe te gjithe besojne.
    > Kjo per arsyen qe si ai qe "beson" dhe ai qe "nuk beson" kane po te njejtat mjete vertetimi ne ate qe "besojne" apo "nuk besojne". Pra besimtari beson qe eshte i krijuar nga dicka mbinatyrore ndersa jobesimtari beson se nuk eshte krijuar nga dicka mbinatyrore.
    > Pra ne fund te fundit te gjithe besojne dhe jane besimtare.
    Po sigurisht se edhe jobesimtaret besojne. Besojne ne mosekzistencen e Allahut. Jobesimtaret nuk kane hulumtuar gjithe Gjithesine ne cdo kend te saj per te pare, a ekziston Zoti dhe para se gjithash: Ne cilen trajte te tij - si Allah, si Hy, si Buda apo si tjeter?

Pra te gjithe besojne. Por ka dallim besimi ne forme te besimit prej besimit ne forme te mosbesimit. Dallimet jane keto:

1. Mosbesimi sipas Allahut (Kuranit) nuk eshte besim.
    2. Mosbesimi sipas Allahut bazon ne motive te uleta, pista
    3. Mosbesimit ne Allahun i dedikohet kjo teme, e cila deshmon se Allahu genjen.
    4. Mosbesimi dallon kualitativisht nga besimi.

Cfare mendoj nen numrin 4, do tentoj ta shpjegoj me kete shembull:

Une vi ne vizite te ti dhe te them se ty te ka krijuar nje pavian. Ti nuk beson kete pohin timin. Kerkon deshmi per pohimin tim, une nuk kam deshmi. Keshtu mbaron takimi yne.

Ne kete rast une jam besimtari, ti je jobesimtari. Pyetja eshte: Cili lloj i besimit eshte kualitativisht epersor, i yti apo i imi? E testojme kete gje. Besimi im qe thote se Volsiv u krijua nga nje pavian, thyen ligjet fizike, ligjet shkencore. Nje pavian nuk mund te krijoje nje njeri. Nje pavian nuk ka aftesi per te krijuar asgje. Besimi yt (ne trajten e mosbesimit) nuk thyen ligje te fizikes, te shkences. Kur ti beson se nuk te ka krijuar paviani, ti me kete mendim (besim) nuk thyen ligje te natyres dhe shkences. Per kete arsye besimi yt ne forme te mosbesimit eshte kualtiativisht epersor ndaj besimit tim.

E njejta vlen ne mes te besimit ne forme te mosbesimit ne Allahun dhe te besimit ne Allahun.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 16-05-2011 mė 13:38

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Me keto video tregove se "Qka din dhia qka osht taxhia" ende ke probleme dallimi mes njerzve normal, ngjyres Bardh i thu Zi . Arab ka edhe krishter ndoshta ata mund te ishin krishter ku i dihet !! shqisat tua jan ndryshkur te deshiroj sherim te shpejt .
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •