Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 72 prej 72
    i/e regjistruar Maska e safinator
    Anėtarėsuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Une jam Agnostic pasi nuk kam asnje lloj prove te ekzistences se zotit.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Po sigurisht se edhe jobesimtaret besojne. Besojne ne mosekzistencen e Allahut. Jobesimtaret nuk kane hulumtuar gjithe Gjithesine ne cdo kend te saj per te pare, a ekziston Zoti dhe para se gjithash: Ne cilen trajte te tij - si Allah, si Hy, si Buda apo si tjeter?

Pra te gjithe besojne. Por ka dallim besimi ne forme te besimit prej besimit ne forme te mosbesimit. Dallimet jane keto:

1. Mosbesimi sipas Allahut (Kuranit) nuk eshte besim.
    2. Mosbesimi sipas Allahut bazon ne motive te uleta, pista
    3. Mosbesimit ne Allahun i dedikohet kjo teme, e cila deshmon se Allahu genjen.
    4. Mosbesimi dallon kualitativisht nga besimi.

Cfare mendoj nen numrin 4, do tentoj ta shpjegoj me kete shembull:

Une vi ne vizite te ti dhe te them se ty te ka krijuar nje pavian. Ti nuk beson kete pohin timin. Kerkon deshmi per pohimin tim, une nuk kam deshmi. Keshtu mbaron takimi yne.

Ne kete rast une jam besimtari, ti je jobesimtari. Pyetja eshte: Cili lloj i besimit eshte kualitativisht epersor, i yti apo i imi? E testojme kete gje. Besimi im qe thote se Volsiv u krijua nga nje pavian, thyen ligjet fizike, ligjet shkencore. Nje pavian nuk mund te krijoje nje njeri. Nje pavian nuk ka aftesi per te krijuar asgje. Besimi yt (ne trajten e mosbesimit) nuk thyen ligje te fizikes, te shkences. Kur ti beson se nuk te ka krijuar paviani, ti me kete mendim (besim) nuk thyen ligje te natyres dhe shkences. Per kete arsye besimi yt ne forme te mosbesimit eshte kualtiativisht epersor ndaj besimit tim.

E njejta vlen ne mes te besimit ne forme te mosbesimit ne Allahun dhe te besimit ne Allahun.

>>> Chino pershendetje.
    > Kishim kohe pa bere replike.
    > Nuk dua te zgjatem jo sepse po mundohem ti shmangem ballafaqimit por sepse shume fjale nuk zgjidhin gje. Ajo qe dua te saktesoj eshte dicka qe kam vene re se shume njerez gabojne ne perceptim.
    > Ky gabim ka te beje me faktin se harrohet qe Zoti eshte nje qenie e mbinatyrshme dhe kjo e ben te arsyeshme e te llogjikshme te pranosh qe ai ka aftesi krijuese ndryshe nga paviani qe eshte vete nje krijese. Une besoj ne nje Krijues te plotfuqishem jo ne nje statuje te krijuar prej meje. Ky krijues ne shume raste nese i ke syte dhe zemren te hapur te jep shenja te ekzistences se tij dhe nese je i krishtere akoma me shume vjen e behet prezent brenda teje me anen e Shpirtit te Shenjte, nese ti pagezohesh (me shpirtin e Shenjte). Ne kendveshtrimin tim duke permbledhur eksperiencen shpirterore, deshmite e bollshme, ekuilibrin e mrekullueshem te botes qe na rrethon, lumturine qe te jep takimi me te verteten dhe shume gjera te tjera mendoj se besimi im eshte cilesisht me epersor ndaj atij tendit qe per mua perseri quhet besim por ne te kundert.
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •