Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2011
    Postime
    42

Pse po e vonohet ekzekutimi

Kam provuar Data table
    kam provuar dataReader
    por deri ne 1000 reshta te insertura ne bazen e te dhenave po shkon mire pasi ta kalon limitin 10.000 reshte per hapjen e programit po me vonon 1 minut.

A ka mundesi te zgjidhet ky problem qe mos teket vonesa ne ekzekutim ajo qe dua te beje eshte si ne figur
    regjistrim ,ndryshim dhe fshirje te rekordeve nga baza e accesit, por mos te me shfaqn vonesat.

apo ndoshta ky problem eshte i pa zgjidhur

kam provuar deri e qfar limiti nuk vonohet baa dhe kam ardhur ne rezultatin si ta kalon 10.000 rekorde fillon 1 minut te vonohet ekzekutimi najhere edhe nje minut e gjysem.
    ku eshte problemi a ka dikush naj ide qe eshte e lehte per tu mesuar dhe nuk paraqet vonesa ne ekzekutim pa mare parasysh numrin e rekordeve te insertuara
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Sepse dizajni ka ndonje mangesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2011
    Postime
    42

a ka mundesi te mi kompletosh koneksionet

Citim Postuar mė parė nga Vb.Net Lexo Postimin
    Kam provuar Data table
    kam provuar dataReader
    por deri ne 1000 reshta te insertura ne bazen e te dhenave po shkon mire pasi ta kalon limitin 10.000 reshte per hapjen e programit po me vonon 1 minut.

A ka mundesi te zgjidhet ky problem qe mos teket vonesa ne ekzekutim ajo qe dua te beje eshte si ne figur
    regjistrim ,ndryshim dhe fshirje te rekordeve nga baza e accesit, por mos te me shfaqn vonesat.

apo ndoshta ky problem eshte i pa zgjidhur

kam provuar deri e qfar limiti nuk vonohet baa dhe kam ardhur ne rezultatin si ta kalon 10.000 rekorde fillon 1 minut te vonohet ekzekutimi najhere edhe nje minut e gjysem.
    ku eshte problemi a ka dikush naj ide qe eshte e lehte per tu mesuar dhe nuk paraqet vonesa ne ekzekutim pa mare parasysh numrin e rekordeve te insertuara
    a ka mundesi te mi konfigurosh koneksionet per kete disaj si eshte paraqitur ne figure eshte shum e thjeshte nji datagrid dhe dy tekstboxe per ty eshte e thjesht por per mu ma kryen punen e madhe hajt vllau jem. mos prito

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Jane dy ceshtje qe vet mund ti korigjosh (diku vec kam shkruar se nuk i kryej detyrat shkollore e as projektet komerciale per tjeret).

Se pari, ke zgjedhur bazen e shenimeve gabim. Te kisha sygjeruar te perdoresh SQL Expres, eshte falas dhe shum me efikase se Access (which is a POS).

Se dyti, kur ke ndonje proces qe zgjat shum kohe atehere ky proces nuk vendoset ne fijen kryesore te ekzekutimit (main thread), sepse do ta bllokoj interface-in. Mvaresisht se a mundet ky proqes te zberthehet ne shum proqese apo ne nje te vetem mund te perdoresh "worker threads" apo "background thread", ne kete menyre interface kryesor mbetet i lire dhe kure te kompletohet procesi ne prapavije e shfaq nje njoftim.

Trego nese ke nevoj per ndonje kod spjegues se si te perdoren worker threads

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •