Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga ASrock4u2 Lexo Postimin
    ..edhe ne vende shume te zhvilluara teknollogjike akoma nuk ka arritur qe te behet tek 100% e popullsis votim-elektronik (ky eshte mendimi im). Kam informacion qe ne Amerike cdo familje ka te pakten nje komputer te perdorshem, une per shembull (mos ma merrni per mburje) kam 4-kompjuter dhe tre laptopa, dhe megjithate kur votojme shkojme tek qendra e votimit ,marrim nje leter te madhe nga komisioni dhe e plotesojme. Nuk e hedhim ne asnje kuti po e e cojme tek nje maqin,qe esht si faks maqin. Ajo ta merr letren (voten) e rregjistron dhe e fut te "barku" i vet ku asnje nuk mund ta shohe.
    Ne darke, masanej, kur ka maru votimi kryetari i komisionit te votimit shtyp nje buton dhe maqina nxjerr ca numra qe thone sa vota ka marr rama dhe sa basha.

Me kto lloj maqinash, ai arben ristani nuk i duhet mo sales dhe pranaj ,menoj una ,duet dhe ca koh qe ti sjellin ato maqina aty.

Jasht teme tani, jam habit kur lexova sot se ne Shqiperi ,ndoshta ne Tirane, ne cdo 3-makina nje eshte benz.
    Aty, simbas gazetes, mund te shohesh makina luksoze qe ndoshta ti nuk i ke pare p.sh. BMV XXXX, BENZXXX, LAND-ROVERXXXX. Thash me vehte , ju lumte atyre qe i kane, bravo. Dhe kur shoh ne fotografija ato trotuaret te shtruara me pllaka me duket sikur jeni ne nje bote tjeter. Une jetoj ne ne fshat te vogel ku qendra me e madhe kulturore eshte kryqezimi i dy rrugeve ku eshte gas-stesha(stacioni i benzines). Kur flejme ka raste qe i harrojme dyert hapur dhe kur hikim ne pune i fundit vetem sa terheq deren qe mos te hyje ndonje lepur apo ndone zog dhe na bo nai glass.
    d.m.th. jemi te qete..por nuk jam i sigurte qe eshte me mire apo jo.Djali, p.sh., u regjistrua per kolegj ne Detroit se i pelqen vrulli i qytetit, s'ka faj se nuk e ka jetuar. Kurse mua me ka marr malli te vrapoj ne mengjes tek stacioni i autobuzit tek banka per te shkuar ne pune me autobuz dhe te mermeris, sa po vonohet ky dreq aotobuzi.Shum me ka marr malli per kete .

Ne c'vend te amerikes eshte kjo metode votimi mo Gimi? LOL
    Megjithate e paske thene ne fshat jetoke. Urime cunit per college, dhe ajo nostalgjia jote e vrapimit dhe pritjes se autobusit eshte thjesht nje fiksim nostalgjik. Te them une po te jepet mundesia ta besh prape, sikur te kishe nje shkop magjik, do pendoheshe- do thoje,eh c'mu desh.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Shiqojeni pak kete videon qe e postoi sot angelina o2 ne nje teme tjeter.

Video me e mire qe e spjegon votimin elektronik. lol

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •