Close
Faqja 16 prej 39 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 382
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Per mua me rendesi eshte qe te kuptojne shqiptaret muslimane si dhe muslimanet ne teresi se shqiptaret e duan kombin e tyre dhe nuk do hezitojne ta mbrojne as perballe nje Zoti ne thonjeza sic eshte Allahu apo perralla tjera arabe.

Kujt ia mer mendja se nencmoj nje cope te kultures shqiptare per arsye islame, duhet ta dije se do i nencmohet cdo shenjtesire islame ne menyren me drastike. Ne kete forum une personalisht e garantoj kete gje. Do e braktisja punen, te gjitha obligimet tjera qe i kam per te ju dedikuar fese islame. S'jam askushi, por per kete gje qendroj me tere bindjen qe kam.

Pra shqiptaret muslimane duhet te dine te "rrethprejne" fene e tyre ne pjeset agresive te saj. Vec atehere ka tolerance.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Pra shqiptaret muslimane duhet te dine te "rrethprejne" fene e tyre ne pjeset agresive te saj. Vec atehere ka tolerance.

Nuk ka nevoje per "rrethprerje", por ka nevoje te mos i shtohen gjera qe ne thelb nuk i ka, vetem e vetem per interesa personale. Asnje Fe ne bote, nuk te thote te vrasesh, e te presesh ne emer te saj. Cdo Fe, ne thelb ka Paqen dhe Dashurine per Krijuesin dhe Krijesen. Po te ndiqet ky thelb, atehere kemi tolerance dhe Dashuri midis nesh.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Nuk ka nevoje per "rrethprerje", por ka nevoje te mos i shtohen gjera qe ne thelb nuk i ka, vetem e vetem per interesa personale. Asnje Fe ne bote, nuk te thote te vrasesh, e te presesh ne emer te saj. Cdo Fe, ne thelb ka Paqen dhe Dashurine per Krijuesin dhe Krijesen. Po te ndiqet ky thelb, atehere kemi tolerance dhe Dashuri midis nesh.
    Une i citova ne kete teme nje mori fjalishe agresive te Kuranit, te cilat nuk do t'i gjesh as ne ditaret e luftes te oficereve te Karaxhiqit ose Hitlerit. Nuk kam nerva te flas me faqe te tera me njerez qe tentojne te te deaktivizojne shqisat, intelektin e cfare ke. Po e le me kaq, po them thjeshte, nese ka pjese agresive, le te rrethprehen keto. Ajo fe qe t'sulmon dhe te mohon te drejten te rezistosh shkaterrimin tend, ajo fe eshte e bere per lope, jo per shqiptare.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Une i citova ne kete teme nje mori fjalishe agresive te Kuranit, te cilat nuk do t'i gjesh as ne ditaret e luftes te oficereve te Karaxhiqit ose Hitlerit. Nuk kam nerva te flas me faqe te tera me njerez qe tentojne te te deaktivizojne shqisat, intelektin e cfare ke. Po e le me kaq, po them thjeshte, nese ka pjese agresive, le te rrethprehen keto. Ajo fe qe t'sulmon dhe te mohon te drejten te rezistosh shkaterrimin tend, ajo fe eshte e bere per lope, jo per shqiptare.

Lexo po deshe komentet e mia me Hyllienin, ku kam thene qarte qe versete te tilla u inkorporuan pas vdekjes se Profetit te tyre, per qellimet stratego-politike te arabeve. Per keto e kisha fjalen kur thashe te mos shtohen gjera qe nuk jane, por te ndiqet thelbi i nje Feje.
    Tjeter, nuk me duket se t'u drejtova ne menyre harbutshe dhe aspak sulmuese, qe te me pergjigjesh me fjale si "deaktivizim shqisash."

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Lexo po deshe komentet e mia me Hyllienin, ku kam thene qarte qe versete te tilla u inkorporuan pas vdekjes se Profetit te tyre, per qellimet stratego-politike te arabeve. Per keto e kisha fjalen kur thashe te mos shtohen gjera qe nuk jane, por te ndiqet thelbi i nje Feje.
    Atehere do pres deri sa te deklaroje vete feja islame se keto qe thua ti jane te verteta. Perderisa feja islame ato fjali qe i solla une i sheh si te patjetersueshme per besimin ne Allahun, per mua jane pjese e fese islame. Ajo pjesa qe duhet te rrethprehet.

Tjeter, nuk me duket se t'u drejtova ne menyre harbutshe dhe aspak sulmuese, qe te me pergjigjesh me fjale si "deaktivizim shqisash."
    Pyet 100 njerez se si quhet situata, ku nje njeri tenton te te ben mos besosh ne ate qe lexon qarte. Te pakten 99 prej tyre do te te pergjigjen "tentim per deaktivizim shqisash".
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 15-05-2011 më 17:02

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-05-2011
    Postime
    2
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Prizrenas, nje pyetje per ty meqe e ke siglen:

"Duhet ta pastrojmë Shqipërinë nga mbeturinat Turke/Arabe! "

Si do e besh ti kete?
    ne qoftse me thua mua turko arabe ju jeni pravosallovo greke . ose katoliko italiane . qka ti kunder fejes muslimane bre burr , eshte feja ime soshte e juaja eshte gjithqka e imja spo te preku ne fejen tende , e din qe ti Shqipetaret e shqiperies e i kane tradhetuar shqipetaret ne kosove , ne Maqedoni , ne mal te zi edhe ne Cameri , kete se dini ju sepse sju konvenon , e shitet kosove , e shitet pjesen e ilirides une e kame nje thenje NDOSHTA KUFIJET DO TE HIQEN , PO BASHKIM ME TRADHETARET GREKOSLLAVE TE SHQIPERIES KURR JE SEPSE NA LANE ME VUAJT 100 VITE NER SHKI , KURSE SHQIPETARET JASHTE KUFIJEVE TE SHQIPERIES SHKOJSHUN ME CLIRUAR SHQIPERIN , FLAMURI KA PAS ME U NGRI NE SHKUP , PASTAJ JO NE PRIZREN , PASTAJ JU PISA TE SHQIPERIES E QUAT NE RRS NE VLORE TEK GREKET

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-05-2011
    Postime
    2
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    jo jo. nuk qesh me. ke te drejte. eshte ceshtje vertete serioze
    he pra. shprehu lirshem, sepse nuk po kemi shume frymezim keto dite.

cdo mendim do te jete i mirepritur nga ata qe duan te krijojne nje fe te re ne vitin 2011. lol.
    p.s. a jane percaktuar festat? sa me shume te jene, aq me mire do jete. lol.
    UNE MENDOJ SE SHQIPETARE LIND , E NUK KE MUNDESI ME U BERE ?! SA SHKRIM I SHPIFSHEM SKAN FAJE SE VEQ SHQIPEFOLES BOHEN GREK . KREJT BOHEN DHIMAS PIMAS DIMAS SHKIMAS MUTAS

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    Që t'mos e zgjatim më tepër këtë diskutim ja ku i keni fjalë e juaja.

Kështu që kur ju kërkoni që të krijohet një fe e re kjo nënkuptohet se do të krijohet në kurriz të religjioneve ekzistuese. Këtë gjë edhe komunistët duanin që t'a bëjnë në Shqipëri dhe cdo kundë ku ata ishin në fuqi. Dhe me sa më duket mua më mjaftojnë këto fe që kemi sepse edhe një më tepër atëher do të kemi edhe një hall më shumë.
    Ata qe mendojne se mund te krijojne fe, jane ata politizuan fene pasi e konsiderojne ate nje trillim. Cilado fe eshte instucionalizimi politik i besimit dhe amendamenteve baze te tij, perndyshe do kishte qen nje fe e vetme e njejte dhe pa asnje rol politik. Prandaj dhe Jesus sqaron se ai nuk kishte pjese ne mbreterine e kesaj bote, dhe se i "duhej dhene Cezarit ajo qe i takon Cezarit" si sundues i vetem legjitim.

Kjo ishte sa per sqarim.

yllbardh, nuk ka arsye pse zgjatesh te me komentosh, kur postimet i mija i ke kuptuar aq sa frengu qe lexon shqip fale alfabetit latin. Shendet.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Na e caktut fene apo jo ??

Po ne qe sdeshirojme te kem asnje fe , cfare do na beni ?? Vetem ekstradime sduam lol

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Na e caktut fene apo jo ??

Po ne qe sdeshirojme te kem asnje fe , cfare do na beni ?? Vetem ekstradime sduam lol
    U shtofshit me shprese!!!
    Eshtë dhe dicka tjetër interesante në këtë prizëm. Pamvarësisht se Hoxha vrau kreun Katolik eskluzivisht, mund të themi se mbyllja e tij e fesë, nuk i prishi shumë gjizën shqiptarëve. Psh. a mund ta mendoni cdo të ndodhte në Pakistan, Arabi, Iran, Itali, Francë, Gjermani, Austri, Rusi, Greqi nëse një ditë prej ditësh dilte dikush e thoshte " STOP BESIMI ". Lufta e brëndshme do ishte një fjalë shumë e cekët të përshkruante konfliktin.

Atëher lind pyetja, ku u bëmë kaq shumë fetar ne këto 20 vitet e fundit ? Janë interesa të ndyra arabe, turke e greke që po mundohen ta fetarizojnë shqiptarin me dicka që nuk i përket, sepse ai e provoi vetë që pa fe ndenji disa dekada dhe nuk iu prish shumë puna ditore!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 16-05-2011 më 07:18
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 16 prej 39 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •