Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Prekaz: Akti heroik i familjes Meha, simbol pėr Pranverėn e vitit '81

Presidentja e Republikės sė Kosovės, Atifete Jahjaga mori pjesė sot nė Prekaz, nė manifestimin kushtuar Tahir e Nebih Mehajt, me rastin e 30 vjetorit tė rėnies sė tyre. Me kėtė rast Presidentja Jahjaga mbajti njė fjalim tė cilin tha se “ardhja nė kėtė Kullė tė Drenicės na bėn krenarė tė gjithėve, sepse frymėzohen gjeneratat me atė qė ėshtė histori e jona e lavdishme. Me kėtė vepėr e flijim pėr atdheun qė nė Evropėn e kohės nuk shėnohej.

Historia e Kosovės do tė ishte krejt ndryshe nėse mė 13 maj tė vitit 1981 familja e Tahir e Nebih Mehės nuk do tė qėndronte, nėse ajo nuk do ta kryente aktin e mbrojtjes sė shtėpisė, tė fytyrės dhe tė nderit, qė ishte akt i mbrojtjes kombėtare, vepėr e dinjitetit tė njeriut tė kėsaj treve, qė armikut ia dha pėrgjigjen ēfarė e meritonte prej kohės.

Akti heroik i kėsaj familjeje, i kėtyre burrave, u bė simbol pėr Pranverėn e 81 (tetėdhjetė e njėshit) qė e pėrcaktoi se ky popull nuk jeton pa liri, se ky popull nuk jeton pa shtet, se ky popull ėshtė zotni i trojeve tė veta.

Tahir e Nebih Meha, ashtu si edhe tė parėt e kėsaj familjeje, ashtu si edhe tė parėt e Drenicės, u bėnė simbol pėr luftėn e lavdishme tė Ushtrisė Ēlirimtare tė Kosovės qė i solli lirinė e pavarėsinė Kosovės, qė i solli pėrkrahjen ndėrkombėtare dhe intervenimin e NATO-s nė sulmet ajrore kundėr Serbisė, dhe pėrkrahjen e pakursyer tė Shteteve tė Bashkuara tė Amerikės.

Duke i kujtuar e nderuar heronjtė e dėshmorėt ne e nderojmė vetveten, ne i nderojmė vlerat mė tė larta tė njeriut, ne nderojmė dhe e ndėrtojmė tė ardhmen.

Republika e Kosovės sot ėshtė shtet i gjithė qytetarėve tė lirė, ėshtė vend qė i synon dhe do t’i realizojė integrimet euroatlantike, dhe do tė bėhet anėtar i Bashkimit Evropian dhe i Organizatės sė Kombeve tė Bashkuara

Kosova po e ndėrton demokracinė, Kosova po i promovon tė drejtat dhe liritė qytetare. Nė kėto procese ne ndonjėherė nuk po i arrijmė ato qė i dėshirojmė. Mua, si Presidente tė vendit, mė dhemb kur edhe sot djemtė dhe vashat e Kosovės dalin nėpėr rrugė pėr tė demonstruar pėr synimet e veta politike, apo pėr tė paraqitur ndonjė kėrkesė, apo pėr tė parashtruar ndonjė brengė. Gjithashtu, ėshtė e dhimbshme qė nė anėn tjetėr i kemi policėt tanė tė Kosovės qė mbrojnė rendin dhe ligjin. Nuk ėshtė mirė pėr askėnd qė ne nuk kemi krijuar mekanizma tė marrėveshjes, nuk kemi krijuar rrethana qė jo rruga, por institucionet tė jenė vendi ku gjendet zgjidhja. Kjo nuk mė bėn nder mua por edhe askujt tjetėr, sepse ideali i tė gjithė dėshmorėve ishte qė Kosova e lirė tė jetė vend i demokracisė, vend i promovimit tė vlerave njerėzore dhe qytetare. Duhet tė punojmė tė gjithė bashkėrisht e sinqerisht si vėllezėr e motra qė jemi, ta ēojmė vendin pėrpara, t’i realizojmė idealet pėr tė cilėn janė bėrė sakrifica. Unė, Presidentja e vendit, kėtu nė kėtė Kullė, qė ėshtė simbol i rezistencės, ju them se kurrė nuk do tė ndalem sė punuari pėr interesat e vendit tim, pėr interesat e popullit tim. Nuk ka sakrificė tė cilėn sė bashku me juve nuk mund ta pėrballojmė.

Vepra e Tahir dhe e Nebih Mehės, kujtimi i tė cilėve na ka mbledhur kėtu, ėshtė e shenjtė ėshtė njė udhėrrėfim, qė na bėn me dije se asnjėherė nuk do tė ndalemi dhe se nuk ka asnjė ēėshtje pėr tė cilėn nuk mund tė merremi vesh dhe pėr tė cilėn nuk mund tė bėjmė kompromis ndėrmjet veti. Interesat e vendit, interesat e popullit, janė mbi tė gjitha.

Ju uroj tė jemi sė bashku nė manifestimet e krenarisė e tė dinjitetit kombėtar. Uroj qė ky vend dhe Ju tė gjithė tė keni mė shumė manifestime tė pėrparimit, takime tė gėzimit”, tha presidentja Jahjaga.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

he he hee... Maska e halla mine
    Anėtarėsuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojė
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga anita340 Lexo Postimin
    Ne shkrimin tim ska asnje genjeshter...
    pse po rren qe s'ka genjeshtra..

Je gabuar Skuthi.
    Se paku te ajo pjesa me karrieren e shpejte. Nuk ishte edhe aq e shpejte. Ka qene student me dhjeta, menjehere pas studimeve ka nise aktivitetet ilegale dhe nuk ka ndaluar deri ne perzenien e serbeve nga ketu. Nuk iu rreshkiste shkive ai kurre. Vec qe ata smund ta zinin. I njihte mire bjeshket e Shqiperise dhe ato nuk e tradhetonin.
    Rren e genjeshtra nuk mundesh me i shite skuthit e as askujt tjeter, fizionomia e hashimit tregon se eshte rrenc hajn manipulues abuzues.. e koheve te fundit po del se ka qene edhe organizator i krimeve te pasluftes.. nder shqiptar. Mjafton ta shohesh si flet e gjestikulon dhe te krijon pershtypje negative, prej gjarperi, gjarper per qytetaret e bashkekombesit e tij, jo per shkijet. Skuthi tregon nje inteligjenc te mire instinktive me refuzimin e menjehershem te figures se tij qe ne paraqitjet e para.
    Vetem ate qe kam nenvizuar me te kuqe eshte e sakte.

Hashimi i fundit inkuadrohet ne LPK dhe shpejt mori pozite udheheqese si drejtor politik i UCK-se(pjelle e LPK-se).
    Student me dhjeta...?????? I historise! Sot ka shkele cdo ideal e amanet te heronjeve shqiptar te te gjitha koherave..
    Aktivitete ilegale ka bere dhe ben edhe sot vetem kunder shqiptareve..
    S'mund ta zinin sepse nuk mund te shkonin ne Tirane e ne bjeshket e Shqiperise, ne njeren ane.. dhe ne tjetren, bente punen e tyre(dem kauzes shqiptare) me mire i lire..
    Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776
    [
    QUOTE=halla mine;3091444

Hashimi i fundit inkuadrohet ne LPK dhe shpejt mori pozite udheheqese si drejtor politik i UCK-se(pjelle e LPK-se).
    Student me dhjeta...?????? I historise! Sot ka shkele cdo ideal e amanet te heronjeve shqiptar te te gjitha koherave..
    S'mund ta zinin sepse nuk mund te shkonin ne Tirane e ne bjeshket e Shqiperise, ne njeren ane.. dhe ne tjetren, bente punen e tyre(dem kauzes shqiptare) me mire i lire..
    [/QUOTE]

Hashimi nuk mund te inkuadrohej ne ilegale si femije....... Ben pak llogari..... meqe je kaq i informuar. Sa vjec ishte ai ne te 98-n?

Nuk kam thene asnje gje per te sotmen e tij. Mbase ty te duket politka e tij e gabuar,tradhetare a cfare te dush,eshte mendimi yt....
    Reago per kete gje kur shkruaj per kete gje, po ne kete rast reagimi yt eshte krejt tjeter per tjeter.... Ndersa ato qe une i kam thene per te jane fakte qe dihen nga te gjithe.......

Vetem mos me thuaj si ai tjetri me lart qe Hashimi po me detyron te shkruaj gjera te tilla se del qesharak...njesoj si ai....
    AUTOCHTHONOUS

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anėtarėsuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar mė parė nga halla mine Lexo Postimin
    pse po rren qe s'ka genjeshtra..

Rren e genjeshtra nuk mundesh me i shite skuthit e as askujt tjeter, fizionomia e hashimit tregon se eshte rrenc hajn manipulues abuzues.. e koheve te fundit po del se ka qene edhe organizator i krimeve te pasluftes.. nder shqiptar. Mjafton ta shohesh si flet e gjestikulon dhe te krijon pershtypje negative, prej gjarperi, gjarper per qytetaret e bashkekombesit e tij, jo per shkijet. Skuthi tregon nje inteligjenc te mire instinktive me refuzimin e menjehershem te figures se tij qe ne paraqitjet e para.
    Vetem ate qe kam nenvizuar me te kuqe eshte e sakte.

ti na qenke shume e afte ,ne baze te fizionomise po e njofshe cfar njeriu eshte
    hashimi nuk mund te inkuadrohej i pari ne lpk,kur u themelu lpk hashimi ishte femije,UCK nuk eshte pjell e lpk,njesit e para te armatosura u organizuan nga ldk e cila i dergoi dy grupe per stervitje ne shqiperi,pasi keto grupe u zbuluan nga milicia serbe ldk i la keto grupe,pastai keto grupe gjeten mbeshtetje te lpk.

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anėtarėsuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar mė parė nga grepi, dora vet Lexo Postimin
    Ashtu esht urdheruar nga Hashim Thaqi pėr tė anashkaluar tani Luften sepse ndryshe sdo mund tė takoj Stefanovicin !
    si eshte urdheruar ta anashkaloi luften dhe ne te njejten kohe merr pjes ne pervjetorin e tahir mehes?atifetja nuk eshte zgjedhje e thacit,thaci e zgjodhi pacollin,atifeten e zgjodhi isa mustafa.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar mė parė nga Hard Lexo Postimin
    ....sa m*** n"WC a ka burrni qaq ky ka burrni....

...Haaaaaaaaaaaaaaaaa...
    Me qka e mat burrnin ti o legen

Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Ne shkrimin tim ska asnje genjeshter dhe ti e di mire kete.Apo ke harru qe dikund ne nje postim ke thane qe me repekton se te pakten une mendoj me koken tem. Ke harru me siguri se ti harron shume shpesh. Iiiiii sa here ke thane ti qe sdon me debatu me mu e siu ke permbajte deklaratave tua. Ti e din shume mire kush ka qene pjesmarres i aksionit prane hekurudhes se trenit ne Drenas te udhehequr nga Adem Jashati,vec ne je budalla. E une mendoj qe sje.
    Shkite skane arrite me e vra do te duhej te gezoheshe edhe ti nja i vrare me pak. Po te vritej ti do te thirreshe ne emrin e tij. Une personat qe sillen keshtu i quaj te dobet.

Une nuk thashe qe Thaqi i perzuri shkiet. Kah e nxore ti kete. Apo je i mbushur urrejtje e ste shohin syte? si gjithnje lexon shpejt e shpejt e ste pritet sa te reagosh.
    Une nuk cmendem nga postimet e tua bile une te kam te te injoruarit se une u permbahem fjaleve qe nxjerr njehere nga goja.... Jam vertete nga Drenica une....
    E hapa postimin tend se e pashe qe postove fill mbas meje, te njoh pak a shume tani..... Perndryshe se meriton vemendjen time.

Nese do te kishe pak burreri nuk do te me citoje me kurre.
    Ingjeja anit
    une vetem deshta me te perkujtua se shkrimi yt kishte shume kontradikta dhe te pa verteta,nuk e njeh vetem ti hashim thaqin,student i historis eshte ber vetem ai qe ka pas sukses te dobet dhe kapaciteti i tij per studime ka lene shume per te deshiru,e para,pastaj se ka marr dhjeteshe kjo eshte shume naive sepse kujt i hyn ne pune a ka marr dhjeteshe apo jo,nje eshte e sigurt qe edhe kete fakultet nuk ka arrit ta perfundoi,tani nuk e di pas luftes jan ber edhe doktorra te shkencave pa shkel kemb e tyre ne univerzitet.
    Ne ilegale hashimi nuk ka qen
    Shkiet nuk i ka perzen dhe shume genjeshtra tjera me ben qe te reagoi,jo pse eshte hashimi,sepse hashimin nuk e kam ne megj,dhe nuk e urrej aspak,une vetem nuk pajtohem as 1% me politiken e tij amatoreske dhe hiq me shume.
    Tani mos u bej si femija te kam injoru e nuk te kam injoru,te gjith ata qe ti qesin genjeshtrat per fush nuk duhet ti injorosh por tu kerkosh falje nese ke kurajo.
    Nuk ka rendesi aspak nga je,nga drenica apo nga nje rajon tjeter mua kjo nuk me hyn ne pune,une pres drejt kush do qoft ai.
    Sa per burreri une nuk shes burreri ne forume,une shkruaj me aq kapacitet qe kam,dhe do shkruaj sa her qe ti genjen,dhe per fat te keq ti kete e ben shume her.
    Ingjeja anita une nuk jam militant i asnje partie,une shkruaj ne forume dhe kritikoi qeverisjen dhe njerzit qe jan ne krye te saj,sepse keta njerz jeten na e kan ber ferr,koha do te tregoi qe keta militant si puna jote jan partizan te se keqes dhe krejt ne fund do zhgenjehen nga hashimat e tyre.

Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar mė parė nga Drenica 97 Lexo Postimin
    si eshte urdheruar ta anashkaloi luften dhe ne te njejten kohe merr pjes ne pervjetorin e tahir mehes?atifetja nuk eshte zgjedhje e thacit,thaci e zgjodhi pacollin,atifeten e zgjodhi isa mustafa.
    Hashimi e zgjedh edhe trajkoviqken me rujt bothen e vet,por edhe isa mustafa ka trgu dyftyrsin e tij te pist qe nuk bllokoi zgjedhjen e presidentit dhe te shkohet ne zgjedhje te reja,per kete putini do paguaj fakturen ne ldk,dhe eshte qeshtje kohe kur do iku nga kryetari.
    Si hashimi si isa per interesa personale ,jan ne gjendje te bejn harakiri per ta ruajt fotelen,dhe per mua te dyt jan politikaj qe vetem koha do te tregoi se si do perfundoin

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776
    [QUOTE=drenicaku;3091761]
    Ingjeja anit
    Menyra si me drejtohesh tregon edukaten tende. Ne mungese faktesh iu kthehesh fyerjeve .Edhe pse ste bejne pune.....

une vetem deshta me te perkujtua se shkrimi yt kishte shume kontradikta dhe te pa verteta,nuk e njeh vetem ti hashim thaqin,student i historis eshte ber vetem ai qe ka pas sukses te dobet dhe kapaciteti i tij per studime ka lene shume per te deshiru,e para,pastaj se ka marr dhjeteshe kjo eshte shume naive sepse kujt i hyn ne pune a ka marr dhjeteshe apo jo,
    Une deshta te perkujtoje qe ke thene disa here qe sdebaton me mu dhe prape lepine ate qe e ke peshtyre. Kjo tregon cfare karakteri ke ti. Ti the me lart qe i ka pa enderr 10shet tash po thu ska rendesi ne ka pase dhjete a jo. Bile bile brenda vete ketyre rreshtave me lart ka kontradite. Njeher thu ne histori shkojne te dobtit tani thu ska rendesi a ka 10she. Ka a nuk ka rendesi ?

Ne ilegale hashimi nuk ka qen
    A ka qene i denuar nga serbia me 20 vjet burg per pjesmarrje ne sulmin kunder policise serbe ne drenas? A ka qene i organizuar ne menyre legale ky sulmi a qysh?

te gjith ata qe ti qesin genjeshtrat per fush
    Me ke kopjuar. Kte ta kam thene une me heret. Prape harresa.

por tu kerkosh falje nese ke kurajo.
    Per cka me tkerku falje une ty? Qe mke thane lope a? Une ste kam fy asnjehere.Une te kam thene po genjen kur ke thane qe ne Drenice te shkon koka po e kundershtove pdk-ne. Ishte genjeshter pa kripe kjo...

Sa per burreri une nuk shes burreri ne forume,une shkruaj me aq kapacitet qe kam,
    Ste thashe shit burreri thashe mbaje burrerine per vete mos me cito meqe vet je shprehur keshtu.

dhe do shkruaj sa her qe ti genjen,
    Prape me ke kopju, kesaj here shkronje per shkronje....

Ingjeja anita une nuk jam militant i asnje partie
    ,

Paskam keqkuptu. kam mendu qe ke qene antare i ldd-se. Ups ke te drejte ajo nuk ekziston me tash je i paparti ...pune e jotja kjo vec meqe po flisje me mu......

une shkruaj ne forume dhe kritikoi qeverisjen dhe njerzit qe jan ne krye te saj
    ,

Dhe eshte e drejte e jotja. Une spo mirrem hic me keto gjana. Vec jam ithtare e te vertetes dhe kur shtremberohen faktet historike reagoj . Edhe une kam te drejte apo jo. Se ti njehere e pate kontestu te drejten tem me debatu meqe jam femen. Prape karakteri yt eshte ksi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga anita340 : 14-05-2011 mė 08:32
    AUTOCHTHONOUS

Je gabuar Skuthi.
    Se paku te ajo pjesa me karrieren e shpejte. Nuk ishte edhe aq e shpejte. Ka qene student me dhjeta, menjehere pas studimeve ka nise aktivitetet ilegale dhe nuk ka ndaluar deri ne perzenien e serbeve nga ketu. Nuk iu rreshkiste shkive ai kurre. Vec qe ata smund ta zinin. I njihte mire bjeshket e Shqiperise dhe ato nuk e tradhetonin.

Eshte e drejte e jotja te mos e pelqesh politiken qe ai ndjeke dhe une e respektoj te drejten tende. Te korigjova ne dicka qe ti mund te jesh i informuar gabim.

Mbetsh mire!
    Qendrim korrekt i anita340.

Hashim Thaēi ka qene i denuar nga gjykatat serbe ne Kosove ne vitet '90 per pjesemarrje te tij ne aksion te armatosur kunder policise pushtuese serbe.
    Nga ky shkak ai ka jetuar nje kohe te gjate ilegal, me pas eshte larguar nga Kosova, per te marre pjese ne levizjet politike te njohura ne perendim.

Megjithate Thaēi ka arritur te krijoje nje profil politik dhe se qe te afirmohet ende me teper ai duhet qe te transformje ne menyre urgjente te gjithe personat, rrymat dhe levizjet politike me lidhje jo vetem emocionale me te kaluaren e Shqiperise enveriste, sepse keto persona dhe rryma kane qene dhe mbeten nje rrezik shume i madh per demokracine mbarekombetare dhe veēanerisht per Kosoven si nje shtet i ri.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •