muhamedi a.s. nuk ka shkruajtur agim ,as qe ka shpif ndonje send. shpifje ja kush ben
.gjoni ai ren per isen gjoni 7:9
" JU SHKONI NE FESTE ,UNE NJEHERE NUK PO SHKOJ NE KTE FESTE SEPSE KOHA IME ......"
gjoni thote se isusi u ka thene se nuk do shkoje me ta e pastaj po ki i njejti gjon thote se isusi shkoj si mshefet
gjoni7-10
" PASI SHKUAN VELEZERIT E TIJE NE FESTE SHKOI EDHE AI AI ,JO BALAFAQE PORSI FSHEHTE"
isusi asnjehere nuk i ka genjier ithtaret e vete por ai qe genjen eshte ki far gjoni .kjo eshte vetem nje shembul per genjeshtren
pershendetje
Edhe Inxhilli Jezusit ishte shkruajtur nga e djathta ne te majte ne gjuhen hebraishte por ce do qe pagent greke dhe romake e ndryshuan kete .
Merr kete e perktheje ne google translate nga hebraishtja ne shqip. אפילו ישו הבשורה נכתבה מימין לשמאל ב עברית.
Cfare ka shkruar Muhamedi a.s ?Ti ske lexuar asgje.Ka shkruar cdo gje qe i vinte prej Zotit.
13
Por, kur të vijë ai, Fryma e së vërtetës, ai do t'ju prijë në çdo të vërtetë,
sepse ai nuk do të flasë nga vetja, por do të thotë gjitha ato
gjëra që ka dëgjuar dhe do t'ju kumtojë gjërat që do vijnë.
53. Nexhm
1. Pasha yllin kur ai bie (prej së larti poshtë)!
2. Shoku juaj (Muhammedi që ju e njihni) as nuk është njeri që ka humbur, as që ka devijuar (nga e vërteta).
3. Dhe ai nuk flet nga mendja e tij.
4. Ai (Kur'ani) nuk është tjetër pos shpallje që i shpallet.
5. Atë ia mësoi Ai, fuqiforti, (Xhibrili)
6. Që ka mendje precize dhe që u përqëndrua në formën e vet (reale).
"Shoku Mjekesise"
E kupton ti se jezusi ehste i pranuar tek ne muslimanet shume me bukur dhe me me shume histori se ne bibel.Por e vetmja gje qe na ndan ne me ju eshte se Jezusi predikoi si ligj themelor monoteizmin duke thene qe Zoti eshte Nje kurse ju e bete Zotin tre.Jezusi erdhi si Bir njeriu dhe si profet ne toke kurse ju e hyjnizuat dhe e bete Zot .Kjo vije ndarese eshte aq e madhe sa Zoti me kete gje juve nuk ju fut kurre ne parajse.
Si mund te ndryshosh jeten po nuk ndryshove njohurite.Veprat udhehiqen nga idete.Une skam dashur me e ndryshuar jeten pasi jam rritur ne natyrshmerine e paster njerzore monoteiste,ndersa ti ndryshove jeten dhe natyrshmerine nga nje besimtar i Zotit u bere besimtar i krijeses.Po ta perseris :Shkrimet e Shenjta na jane dhene per te ndryshuar jetet tona ,jo per te shtuar njohurite tona.
Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 24-05-2011 më 02:33
"Shoku Mjekesise"
Po nuk dole nga kapistra biblike ske per ta pare ndonjehere te bardhen te bardhe dhe te zezen te zeze se njeriu nuk njeh me mendje por me zemer.E kupton filozofine?
Ketu ke disa mrekulli.Ka dhe te tjera por po deshe ti sjell.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=111491
Ps:Nje nga mrekullite e Kuranit dhe profetit Muhamed a.s eshte se flet per Jezusin ate qe bibla kurre se tha dhe asnje prej te krishtereve se ka ditur.
Te folurit e tij ne djep.
Ardhjen e tij dhe veprimet e tij.
Jeten e tij ne Egjipt nga mosha e vogel deri ne 30 vjec.
Zbritjen e tryezes nga qielli,
e shume e shume te tjera qe ti kurre ske per ti ditur.
Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 25-05-2011 më 03:12
"Shoku Mjekesise"
Tek Mateu 6:6 thuhet:
"Mos u jepni qenve ç'eshte e shenjte dhe mos i hidhni maragaritaret tuaj para derrave,qe te mos i shkelin me kembe dhe qe te kthehen kunder jush dhe t'ju shqyejne."
Ndryshuar për herë të fundit nga Agim Shkodra : 29-05-2011 më 08:13
Krijoni Kontakt