Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)
Gjergj Kastrioti - Skënderbeu
Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)
Zahir Pajaziti
Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi
Ismet Jashari
Tahir Sinani
Mujdin Aliu
Agim Ramadani
Salih Çekaj
Dikush tjetër
Ty mund te duket edhe paradoks,,,sepse ne fakt jeta kte rrug ka marr,,,e verteta tu duket njerzve si paradoks,,dhe genjeshtra si e mirqen,,
Skenderbeu,,,nuk esht vetem Skenderbeu,, varet se si e shikon,,,
Skenderbeu ai qe beri te mundur qe vdekja,,,kombit Shqiptar ti dridhet para kembeve,,a me kupton se c´far dua te them??
pastaj Ademi pa Skenderbeun,,sdo te kishte patur arsye te luftonte,,,pasi nuk do kishte marrur vesh kurr,,,se nga vjen dhe kush esht,,
pastaj pa Skenderbeun dhe Shqiponjen,,Sdo te ishte fituar as lufta,,,sepse lufta fitohet vetem kur lufton per te drejten qe te mohohet padrejtesisht,,
dhe kte te drejt Shqiptarve jau jep Shqiponja e Skenderbeut,,,
fakt qe jan komb i lasht,,dhe fakt per autoptonin e tyre ne ato troje,,
tashi nuk po futem ta shpalosi kte ide edhe ne disa kenveshtrime tjera,,
por pa kto qe jan bazat kryesore,,
nuk do te kishim patur as kte tem,,
...qka po m'vje mir qe s'jam Shqiptar...![]()
edhe veshka ne trupin e njeriut,,,esht unike mbrenda qenjes,,,por ja qe zemra esht me e rendesishme,,,
un nuk jam naiv,,po besoj se duke dashur zemren me shum,,dhe ne plan te par,,e don edhe veshken,,
dhe un po te them me bindje te plot,,,se me shum e duan Adem Jasharin ata qe duan Skenderbeu,,sesa ata qe mendojn te krahasojn dicka te till,,kjo esht totalisht dimension tjeter,,,
Ti nuk flet/shkruan kështu, sepse i dinë, i ke mësuar, apo se vetëm, ndoshta edhe mendon ashtu. Por, sepse ke nji këndvështrim përsonal krejt tjetër të qëllimt, (ne na është e njohur tani më qëndrimi yt) dhe, pikërisht, për shkak të këtyre qëndrimeve/bindjeve tua fetare, bënë shkrime të tilla qëllimkqija.
Po, Adem Jashari, për qka luftoi? Pastaj Zahir Pajaziti e Agim Ramadani, I cili me këmbën e tij shkeli gurin kufitar të RSFJ-së dhe shpalli simbolikisht Bashkimin Kombëtar. Këta qfarë trashëguan tek ne?
Për disa të tjerë: Si nuk turpëroheni t´i quani "heronj lagjesh"?
Geri, edhe nji pyetje; Duke prerë edhe shqiptarë myslimanë, edhe më shumë se 300 vite më vonë (pas vdekjes së tij) na ruajti nga "ndarja", siç thua ti, trashigima e tij???
Nuk ka heronj të mëdhenj e të vegjël, sepse JETA e tyre, që kanë dhënë për këtë Komb e Atdhe, ka vlerë njësoj!!!
ktu esht problemi,,,sepse Gjergj Kastrioti,,esht quajtuar "padrejtesisht" hero,,
Ai esht Mreti i perjetshem i Shqiptarve,,dhe kulmi i krenaris se tyre,,
per ju qe jeni musliman kam nje spjegim shum interesant,,,
Skenderbeu Per KOMBIN SHQIPTAR,,esht si Allahu per fen Islame,,
Prandaj duhet te keni shum kujdes,,,mos i ngaterroni Gjerat.
E do Mbretin,,,i do ushtaret e tij,,,duke fillua me kta te rilindjes,,Nga Ismail Qemali e Deri tek kta te Fundit,,,te cilet jan te gjith te nje rangu heroizmi,,sepse smund te jen as me lart dhe as me posht se tjetri,,,per vet faktin se e kan dhen jeten e tyre per Atdhe,,,dhe per at Komb,,,Mbret i te Cilit Vazhdon te jet sot e pergjithmon Gjergj Kastrioti,,,
Krijoni Kontakt