Georgius Kastriota Primus Princeps Albaniae
Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)
Gjergj Kastrioti - Skënderbeu
Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)
Zahir Pajaziti
Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi
Ismet Jashari
Tahir Sinani
Mujdin Aliu
Agim Ramadani
Salih Çekaj
Dikush tjetër
Georgius Kastriota Primus Princeps Albaniae
Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 24-05-2011 më 05:02
$ € ₭ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫
Nuk po i ndaj herojte, por ai duhet te jete prej atyre qe e njeh Skenderbeun si atleta krishti, apo luftetar te krishterimit, prandja cirret ketu kur permenden heroj qe nuk jane me emra te krishtere.
Jane mu funderrinat e sojit dhe sorollopit te tij qe bene parcializimin e herojve dhe sot i shohim ekstremista te tjere qe u kunderpergjigjen me ofendimin e tyre. Ai popullin shqiptar e sheh vetem permes atyre qe ben dicka per krishterimin dhe lidhet me krishterimin e jo me kombin, se po lufton individi per perendimin dhe eshte ne gjendje ti mohoj te gjithe qe nuk kane te bejne me krishterimin me cfaredo menyre. Cdo gje ai e nderlidh me krishterim dhe historia e shqiptareve fillon aty ku fillon krishterimi.
Mos te vjen me i njollos njerezit se nuk e duroj ate funderrine krishtero-komuniste.
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 24-05-2011 më 06:15
ku i gjeni keto shpifje????
nena e Skenderbeut,,nuk ka qen Serbe kurr ne jeten e saj,,
shikoni se shoh disa ktu qe,,,fatkesisht qekan te infektuar keq nga feja,,
ju kan mashtruar,,,
a e dini se c´far ndodh me bretkocen kur e hedh ne nje kov me uj te nxeht???
ajo hidhet direkt jasht!!!
po kur e fut ne uj te ftoft dhe e zien ujt ngadal ngadal,,ajo vazhdon te qendroj deri si te zihet e gjall,,
edhe puna juaj me Skenderbeun esht e till,,,,po te kishim marrur shqiptaret qe mbeten pas vdekjes fizike te gjergjit,,, dhe po ti kishim sjellur direkt ne kte epok,,ku degjon fjal dhekonsiderata te ndryshme per te,,,ata do te ishin hedhur jasht prej saj,,,si bretkoca nga ujt e val,,sot ju nuk ju bjen ne sy fare fakti qe jeni te zier,,
Ndryshuar për herë të fundit nga iLirjam : 24-05-2011 më 06:44
Dy vjeeet????...haha...eh...jam thinjur unë, more bir, duke ndëgjuar/lexuar, këso "fraza-të thara-erëmarrëse" (lexo: që i merr era) përrallore... por, nejse...merre ti veten me të mire e mos u shqetëso shumë. Ke kohë ti të mësosh. Për nervozën/shqetësimin që ke tani, merre ndegjoje këtë këngë që do e postoj më poshtë. Ilaç i mirë është kundërr shprishjeve, shqetësimeve të Shpitrave Njerzor.
[QUOTE=Sami Hyseni;3103075]Dy vjeeet????...haha...eh...jam thinjur unë,
nuk ka rendesi se aje i thinjur ore,,,sdo te thot asgje kjo,,
do te me thuash se te thinjurit dhe ata qe kan lexuar shum jan me te zgjuar???
pastaj ti nuk me njeh mua te thash edhe nje her,,,,ti je i entuzjazmuar ngaqe mendon se un jam sot ktu,,,,por un do te jem ktu pergjithmon,,,
un nuk jam kalimtar,,,,ti je kalimtar,, un kam ardhur per te mbetur ktu,,,pergjithmon.
Ti as nje dallim nuk ke prej atyre qe ngarkohen me bomba dhe fluturojne ne ajer me individe te pafajshem, vetem i takon anes tjeter. Ti historine e njeh aq sa te intereson ty dhe deri ku nuk prishet endrra dhe bota jote e krishtere.
Dmth ti nuk je i nderlidhur me asgje shqiptare qe 120 vjet. Atehere c'kerkon qe ne cdo teme i fut hundet kur ti je jashte realitetit shqiptar me shume se nje shekull. Ti duhet te jesh i frymezuar nga ai krishterimi ngordhalaq i amerikes se jugut, meqe paska lidhje dhe me argjentinen.Emigrant mund ti thuash tjetër kujt, se njerëzit e mij ndodhen nga Zelanda e Re e deri në Argjentinë sot e 120 vjet gati. Ndoshta për ata që dolën dje a pardje mund ta përmendësh, edhe pse un përsëri nuk do e përmendja si shprehje se është dicka e ulët nga ana kulturore sic ta përmenda sipër, një gabim që e bëjnë njerëz të shkolluar tek ne, e jo më të tjerët. Sa për komunizmin, eh ske faj ti jooooo po nesje. Fali se nuk dijnë se c'thonë i thonë kësaj.
Kjo teme nuk eshte hapur aspak gabimisht, meqe ne ate teme jane futur shumica e herojve qe respketohen ne Kosove. Futja e Skenderbeut aty mos te te krijoje ty nuanca ekstremiste te krishtera se Skenderbeu eshte nje nga figurat me te cmuara ne Kosove, mirepo jo nga aspekti i krishterimit qe ty pelqen.Tani të flasim pak drejtët se kjo temë po hap shumë probleme. Eshtë temë e struktruar gabimisht, pa lidhje, nuk tregon asgjë dhe synon përcarje dhe ja ta shpjegoj pak me terma sa më të thjeshtë arësyen, përpara se të më quash dicka tjetër.
Historia ime si pjese e Dardanise, fillon qe nga epoka e Trojes, me pjese tjera zakonisht nuk merrem dhe Dardania gjithmone ka qene si pjese ne vete. Herojte e mi jane Bardyllisi, Kletiusi, Longarusi, Bato etj. Autogol po ben ti se botekuptimi yt po kuptohet shume qarte qe nga ajo koha kur na erdhe ne forum me ate funderrinen evangjeliste.Sa për Adem Jasharin nuk po ta prek njëri avash se na habite. Por ti je kaq i ngushtë në interpretim sa bën autogol. Për ty historia fillon nga viti kur vdiq Jashari, ndërkohë që Jashari është pjesë e një narrativi më të gjërë që ka gjenezën edhe përpara Skënderbeut.
Sigurisht se ne cdo epoke i kemi dhene trima dhe luftetare dhe ne periudhen e Perandorise Osmane. Librin e Anna Di Lellio ne dore e kam andaj mos u lodhe shume me sqarime.
Ne kemi me bere Ilirine e jo ju qe me merreni me perralla te krishterimit e me endrra europiane.
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 24-05-2011 më 06:59
Ke gabuar adrese. Rende.
Dhe perseri po parcializon heronjte. Po ben gabimin qe e solli kete komb ku eshte sot, ne nje vend te gjymtuar e percare.
Cfare dreqin eshte kjo? Katuni im vs. Katunit tend? Katuni juaj e ka bere Ilirine? E vertete. Po eshte edhe katuni tjeter qe ka bere Epirin dhe qe te dy kane bere Bizantin. Dhe qe te dy katunet kane prodhuar tradhtare me shumice.
Historia ime si pjese e Dardanise, fillon qe nga epoka e Trojes, me pjese tjera zakonisht nuk merrem dhe Dardania gjithmone ka qene si pjese ne vete. Herojte e mi jane Bardyllisi, Kletiusi, Longarusi, Bato etj.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 24-05-2011 më 07:01
Ti lexon cfare shkruaj apo lexon vec një emër dhe kujton automatikisht se un po shaj dikë ? Qënke tip interesant. Lexo dhe një herë pse e solla at vjershë që ti ke sjellë, pikërisht për të ilustruar ty, dhe asaj tjetrës që populli e din mirë nga vjen dhe si ti referohet kujt.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
ti qenke Kamikaze moj Vajz,,hahahahaha
kush jeni ju qe paskeni ber ilirin??? a je normal ti apo jo??
pastaj Krishterimi a e din C´far esht???
jo se din,,,sepse ti din vetem versionin tend,,,por un po te them,,se nese Krishterimi esht perrall,,,at´her Islami esht perrallez,,qe jeton mbrenda Perralles se Krishterimit,,,
ti kur thua per Krishterimin kshtu,,me dukesh sikur nje far Bostani apo Shalqiu,,qe flet nga brenda,,pa ditur se c´far ka jasht,,,
me fjal te tjera,,,islami dhe te gjitha fet,,,jetojn brenda Bostanit apo Shalqinit qe ka sjellur Jezusi,,,![]()
Krijoni Kontakt