Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)
Gjergj Kastrioti - Skënderbeu
Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)
Zahir Pajaziti
Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi
Ismet Jashari
Tahir Sinani
Mujdin Aliu
Agim Ramadani
Salih Çekaj
Dikush tjetër
Ndryshuar për herë të fundit nga a.koci : 19-05-2011 më 10:57
edhe ti si shoku yt me larte je, mos u merzit se ne nje kategori beni pjese per heronjte qe keni zgjedh. Do te me pelqente te shikoja njiher Edi Ramen ne pushtet nese do bente gje per shqipetaret apo jo, por besimi im ka humbur ne politiken shqipetare, duhet te vendosen njerez qe nuk kan lidhje me te shkuaren per te miren e te gjitheve dhe me kryesorja te ishte patriot.
EJ KUDES SE JAN BOMBE E FSHEHUR ME SAHAT ATA MOS I FREKUENTO SHUME ISLAMIZMIN ,HAHAHA E THASH PER SHAKA POR VERTET SOT ESHTE BERE NJE PROBLEM FEJA, PO KOT NUK KA NGEL AJO SHPREHJE QE" FEJA KA NEVOJ PER ERRESIRE QE TE NDRICOJE VET" KJO PASQYROHET QARTE TEK NJEREZIT QE BESOJNE SI TE VERBER SE SA INTELIGJENT E TE DITUR JAN PARA ATYRE QE DREJTOJNE ISLAMIZMIN APO ORTHODOKSET E KU DI ME TJETR "SE JAN 100 LLOJE FESH"
Sondazhi që nuk ka emrin e Sali Berishës në garë nuk është serioz.
Sidoqoft heroi më i madh i Kombit është Sali Berisha pas tij vjen Skënderbeu.![]()
1.Enver Hoxha Gjirokastriti
2.Gjergj Kastrioti Skenderbeu
Gjëndja është alarmante në sajë të veprimtarive subversive që veprojnë paralelisht. Antari seleukeia, ka bërë një shkrim kryevepër tek tema që hapa për deislamizimin. Shko lexoje me kujdes kur të kesh kohë pasi ka përmbledhur me shumë saktësi elementat kyc psikologjik që ushtrojnë trysni mbi shqiptarët, si e ushtrojnë këtë trysni, nga e ushtrojnë, si e përllogarisin forcën, si e përllogarisin dhe si e kanë parashtruar propagandën etj. Sidomos pjesa kur flet se, po perifrazoj "Maqedonia më shumë gjasa ka të lejoj të hapet një megaxhami përballë parlamentit sllav atje, se sa ti të shkosh e të kërkosh ta shpallësh muzeum Manastirin"(nuk po them ta shpallësh vend të shenjtë se pastaj fillon një luftë totale për shfarosjen tonë).
Pra tema ime e Myftarajt qe me qitje shumë të largët. Jeni apo s'jeni minorancë, këtë duhet ta vërtetoni duke i shtypur kokën morracakëve që mundohen të përdhosin identitetin kombëtar, dhe ky, meqë jemi të ndarë në tre komunitete duhet të jetë preambli kushtetues i cdo komuniteti në shqipëri, që efektivisht të ngrej mekanizma që elementave ekstreme t'ja shtypi kokën dhe mos ti lejoj të ushtrojnë trysni psikologjike për pështjellime.
Serbia ka fatkeqsisht shumë elementa se si mund të shkatërroj ty, dhe si mund të krijoj probleme. Herë e bën me anë të politikës sic po ndodh tani, herë e bën me anë të fesë, herë me anë të përcarjes që krijon ndërmjet teje dhe aleatëve Europian duke manipuluar historinë. Por elementi kryesor që ai ka për të arritur këtë sukses që ka arritur jemi NE. Ne jemi vetshkatërruesit e vetes tonë në një farë mënyre, pasi na mungon në shumicë koshienca e qytetarit, kjo si pasojë e obskurimit fetar dhe dialektikës politike që veprojnë orë e minut për të shkatërruar sistemin e edukimit.
Përsa i përket forumit e ke gabim. Këtu ka tema që janë thesare me kontributin e disa antarëve reputacioni i të cilëve e tejkalon emrin e tyre, dhe ka disa forume, kryesisht ai i historisë që me anë të disa individëve dhe nën një udhëheqje pozitive të një njëriu që ka pasion diturinë(po i referohem Dariusit - se mund të kish qellu ndonjë cop toci injorant si moderues) ka bërë një punë të shkëlqyer në krijimin e kushteve për përhapjen e njohurive.
Dhe si përfundim, un(dhe jo vetëm unë) nuk jam emigrant, un jam pjesë e Diasporës. Emigranti është një term që e përdor tuniziani bie llafi për njëriun e vet që shkon në një kontinent tjetër, në një civilizim tjetër, në një rracë tjetër dhe që ndoshta do i duhen nja 5-6 breza që të integrohet në shoqeri. Un jam Shqiptar, dhe si rrjedhojë i adaptueshëm dhe i integrueshëm kudo, por pa u asimiluar. Duhet të marin shëmbull nga Kosova që e quan "emigracionin" Diasporë, madje hapi dhe Ministri Diaspore, ndërkohë që debilat tanë e quajnë "emigracioni". Përvec të tjerash me shumë pak fjalë se nuk kam kohë, fjala emigracion ka konotacione agresive, jolargpamësi jo vetëm tek ne por që reflektohet dhe tek politika lokale ku kemi njerëz, pasi qëllimi përfundimtar i një vëndi është ti integroj të gjithë njerëzit që ka. Fjala emigracion i bën nervoz. Ne duhet ta heqim këtë fjalë të shëmtuar dhe që përdoret nga kafenetë e bllokëmeneve pordhacë në Tiranë për të përqeshur komunitetin shqiptar që jeton jashtë(tek ata pijnë kafen dhe ja pijnë lëngun popullit shqiptar që sot e nxorrën në rrugë). Ne jemi diasporë, dhe sa më parë ta pranoni dhe ju këtë fakt, aq më mirë do jetë dhe në formulimin e një politike afatgjatë gjithëpërfshirëse ku bashkëpunimi shqiptar do arrijë të kaloj kufijtë aktual dhe të shprehet maskimalisht kudo që ekziston një realitet i tillë.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Duhet dalluar se cka eshte viktime, deshmor dhe hero.
Ti cuni me fjale te nivelit te ulet mu drejtove kur te thash se ke harruar heronjet e medhej dhe ke futur njerez ne kete liste qe 80% te anetareve nuk ua kan degjuar emrin. Un nuk dua te percmoj aske, se secili njeri qe ka dhene jeten per komb, per mua esht hero, por te harrojsh
Isë Boletinin, Bajram Currin, Dede Gjon Lulin etj. , per kete te thash.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
E kam lexuar qe me pare, por nuk kisha cfare t'i shtoja, madje as pergezimet sepse e kishin bere te tjere para meje.
Nuk me ke kuptuar ne lidhje se ku e kam pasur fjalen per forumin, e kisha ne rastin specifik per temen dhe problemin ne fjale , qe do thote ne kete rast, ne po flasim e flasim ne forum, po ku shkojne fjalet tona? Jane gjera gjigande qe duan pune konkrete ne jete, per te pasur rezultatin qe kerkon. Kur me shkrime nuk arrijme te ndergjegjesojme njerezit, aq sa prap ngulin kembe qe turk-arabet na shpetuan, si do e besh me veprime? E ke ate fuqi ta besh?Përsa i përket forumit e ke gabim. Këtu ka tema që janë thesare me kontributin e disa antarëve reputacioni i të cilëve e tejkalon emrin e tyre, dhe ka disa forume, kryesisht ai i historisë që me anë të disa individëve dhe nën një udhëheqje pozitive të një njëriu që ka pasion diturinë(po i referohem Dariusit - se mund të kish qellu ndonjë cop toci injorant si moderues) ka bërë një punë të shkëlqyer në krijimin e kushteve për përhapjen e njohurive.
Sa per te temat e Historise, ndaj te njejten konsiderate me ty, jane edhe shume te tjere qe kane dhene nje kontibut te madh aty me vite, por e kam thene edhe njehere qe madje edhe aty me shqeteson fakti qe ka ca debile qe jane tallur edhe me punen e atyre qe kane dhene shume kontribut, njerit madje e mbaj mend mire kur i ke thene edhe ti vete, "modhjerator".
Edhe ketu me ke keqkuptuar, une personalisht e kam te qarte se cfare eshte emigranti sepse e kam mesu qe ne lenden e "Human Rihgts", dhe nuk te kam trajtuar ndonjehere Ty si emigrant, thjesht iu referova disa replikave kundrejt teje ne lidhje me idene tende, qe ne vend qe te merreshin me thelbin e problemit, merreshin me personin tend duke te quajtur emigrant qe nuk flet as shqip aty ku jeton. Me kete po te thoja qe jemi nje pakice ketu ne forum, qe ta kemi kuptuar idene, ndersa ato tjerat qe po thua jane duke shkruar ne vesh te shurdher.Dhe si përfundim, un(dhe jo vetëm unë) nuk jam emigrant, un jam pjesë e Diasporës.
Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 20-05-2011 më 04:40
Krijoni Kontakt