Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 43
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Narrated 'Ikrima: Some Zanadiqa (atheists) !
    Oh sa kam qeshur me kete fjalen.
    Nuk ja vlen tu replikosh budalliqeve te rradhes qe danieli shkruan , por eshte ironike fakti se terroristet e sotem myslimane u paskan quajt ATEISTA ne kohen e aliut r.a .

Shyqyr Zotit qe historite e tilla i kemi lexuar ashtu sic jane autentike e me vjen keq (jo per danielin , of course) per njerezit qe bien preh e ketyre mashtrimeve/kastile-keqinterpretimeve qe disa pallosha bejne neper internet.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Ateisto-idhujtaret jan te paret qe nisen sulmet e dhunshme , detyruan shpernguljen e muslimaneve, ate dite dhe ne ate vend ku ato e kerkojn paqen , paqe do te jet, por per ta mbrojt drejtesine, ska pardon.
    Mos bini edhe ju preh e historimeve/mashtrimeve qe sjell dalushi.
    Aliu ka djeg ekstremistat e asaj kohe qe benin atentate anembane perandorise per te krijuar kaos ne shtetin islamik te asaj kohe. Ishte kohe e fitnas , edhe per shkak te tyre me mijera veta humben jeten. Skane qene as ateista po as idhujtare. Thjesht ekstremista , te cilet edhe aliun e quanin qafir.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Qysh i mbron arabet ateist ky Daniel.
    E kam thene ne nje postim, gjith populli amerikan te ishin mysliman, a kishit me ja ditur per nder qe na shpetuan jeten ne 1998 ?
    Po u bene arabet ateista i kemi vellezer, edhe serbet po u bene ateista i kemi vellezer apo jo, chino ??

Secili per interes te vetin oh dajo.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Qysh i mbron arabet ateist ky Daniel.
    E kam thene ne nje postim, gjith populli amerikan te ishin mysliman, a kishit me ja ditur per nder qe na shpetuan jeten ne 1998 ?
    Po u bene arabet ateista i kemi vellezer, edhe serbet po u bene ateista i kemi vellezer apo jo, chino ??

Secili per interes te vetin oh dajo.
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    ahaha, kur esht puna per arabet musliman , ato jan magjup.

ndersa arabet ateista ose krishter , vllezer.
    Po flas per vete:
    Nuk kam thene kurre se ndjehem vella me arabet kaurra. As me kaurrat e ndonje populli tjeter. Vella ndjehem ne rend te pare me vellaun tim (bilologjik), pastaj me anetaret e fisit tim, pastaj me anetaret e kombit tim. Ketu mbarojne vellezerit e mi.

Si pasoje mendoj ne kete menyre:
    Cfare behet me "vellezerit" ateiste te Arabise, me intereson ne te njejten mase si qe me interesojne ateistet serbe, boshnjake, kroate, latine, greke, ruse, gjermane, e tjere. S'dalloj ne mes te tyre.

Pra genjeni kur shkruani se per mua ateistet arabe jane vellezer. Genjeni sikur Kurani qe genjen ne cdo fjali, kur shkruan per jobesimtaret dhe perfshin njerez si une. Une jam jobesimtar. Jo i rendomte, por jam jobesimtar maksimal. Nuk besoj se ka njeri ne bote qe nencmon Allahun me shume sesa une. Kaurr i klases premiume jam. Por ato qe shkruajne ne Kuran per mua si jobesimtar, nuk jam. Nuk jam as i pa moralshem, as i poshter, as i krahasueshem me majmuna, as me derra, as tradhetar, asgje te tille. E kunderta eshte e verteta: I TERE MOSBESIMI IM BAZON NE VLERA TE PASTERTA. Sepse nuk kam refuzuar beismin asnjehere me ndonje profit personal, financiar apo tjeter motiv te ulet. Lexoni shkrimet e mia ne te kaluaren, lexoni ato ne te ardhmen, arsyet perse refuzoj Allahun si dhe Zotera tjere ne thonjeza, jane aryes moralisht, etikisht, kombetarisht te pasterta dhe te perputhshme me vlerat e qyteterimit mbareboteror. Refuzoj Allahun per shkak se meson te martoj kusheriren. Refuzoj Allahun per shkak se meson te urrej Gjergj Kastriotin, Fishten, N. Terezen. Refuzoj Allahun per shkak se meson t'ia prej doren hajnit e te vras jobesimtaret (mbi gjysmen e kombit). Refuzoj Allahun per shkak se meson te cmoj gjuhen arabe me shume se ate shqipe, arkitekturen arabe me shume se ate shqipe, kulturen arabe me shume se ate shqipe.

Per keto arsye e refuzoj. Nuk e refuzoj Allaun per arsye se me pengon ky ne krimet e mia apo ne tentimet e mia per profite financiare apo profite tjera personale. Per kete arsye s'jam ashtu sic me quan Kurani, i poshter, pamoralshem, tradhetar, i dobet. Por jam njeri, i cili vertete beson ne te miren. Beson aq shume ne te miren sa qe eshte ne gjendje t'ia shiloj "Zotit" robt, nese njeriu thote se "Zoti" meson te martosh kusherira, te urreshe e vrasesh vellezer te kombit, e ato tjerat qe i permenda me pare.

Rren Kurani gjithe diten per kaurret.
    Une jam deshmia.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 26-05-2011 mė 15:38 Arsyeja: Fjalor Banal!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Meqe danieli eshte kristian dhe e ka hapur kete teme te lexoj pak biblen per luften ndaj idhujtarise

2
    Do tė shkatėrroni tėrėsisht tė gjitha vendet ku kombet qė jetoni duke pėrzėnė u shėrbejnė perėndive tė tyre; mbi malet e larta, mbi kodrat dhe nėn ēdo pemė qė gjelbėron.
    3
    Do tė rrėnoni altarėt e tyre, do tė copėtoni kolonat e tyre tė shenjta, do t'u vini flakėn Asherimėve tė tyre, do tė rrėzoni shėmbėlltyrat e gdhendura tė perėndive tė tyre, do tė zhdukni emrin e tyre nga kėto vende.
    4
    Nuk do tė veproni kėshtu me Zotin, Perėndinė tuaj, ligji 12
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Mersin ketu po tregon per Idhujtarit qe kan ato popuj. Kurse ne Ateizem nuk ka Idhujtari. Dmth kjo qe e postove ti nuk eshte per me i vrit Ateistet.

Edhe niher po e perseris edhe pse e kam thene me qindra her por prap s'po ja kap kerkujna. Ateizmi nuk ka as Idhujtari as Perendi as Alien, as Fe. Ateizmi eshte Term n'veti qe ka baz filozofike dhe eshte e lidhur ngusht me Natyren. E natyra s'eshte idhujtari nese e kuptoni por frytdhenese.

A ka Kapituj ne Bibel e Kuran qe thuhen vetem per Ateistet, apo per Idhujtarit?

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Sahih Bukhari

89 Ahkaam

Vargu 271

http://www.searchtruth.com/book_disp...=19&number=269

271
    Narrated Abu Musa: A man embraced Islam and then reverted back to Judaism. Mu'adh bin Jabal came and saw the man with Abu Musa. Mu'adh asked, "What is wrong with this (man)?" Abu Musa replied, "He embraced Islam and then reverted back to Judaism." Mu'adh said, "I will not sit down unless you kill him (as it is) the verdict of Allah and His Apostle

Rrefen Ebu Musa: Njė njeri e pranoi Islamin dhe me pas u rikthye pėrsėri nė judaizėm. Muadh bin Xhebel erdhi dhe e pa njeriun me Ebu Musen. Muadh pyeti, "Ēfarė ėshtė e gabuar me kėtė (njeri)?" Ebu Musa u pėrgjigj: "Ai e pranoi Islamin dhe u rikthye pėrsėri nė judaizėm." Muadh tha: "Unė nuk do tė ulem nėse nuk e vret ate (ashtu siē ėshtė) vendimi i All-llahut dhe Apostullit te tij .

Ja pra Vendimi i Muhamedit dhe allahut te tij eshte vrasje dhe krime pa fund kundrejt njerezve vetem per arsye bindjesh individuale .

Ja perseri fakte nga feja qe pjell terrorizmin , islami dhe kriminelet e tij ne aksion ashtu si i shohim ne ditet tona .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 14-05-2011 mė 04:47
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga Daniel
    Rrėfen 'Ikrima: Disa Zanadika (ateistė) u sollėn tek Aliu dhe ai i dogji ata. Lajmi i kėsaj ngjarjeje, arriti Ibn 'Abazin i cili tha, "Po tė kisha qenė nė vend tė tij, unė nuk do t'i kisha djegur ata, sepse i Dėrguari i Allahut e ka ndaluar , duke thėnė:" Mos e dėno askėnd me ndėshkimin e Allahut (zjarr). "Unė do t'i kishte vrarė ata sipas deklaratės sė tė Dėrguarit tė Allahut, "Kushdo qė e ndryshoi fenė e tij Islame, atėherė vrite atė.
    Bibla e ndalon renegimin

13 qė njerėz tė ēoroditur kanė dalė nga gjiri juaj dhe kanė mashtruar banorėt e qytetit tė tyre duke thėnė: "Shkojmė t`u shėrbejmė perėndive tė tjera", qė ju nuk i keni njohur kurrė,
    14 ti do tė bėsh hetime, kėrkime dhe do tė marrėsh me kujdes nė pyetje; dhe nė qoftė se ėshtė e vėrtetė dhe e sigurt qė ky veprim i neveritshėm ėshtė kryer me tė vėrtetė nė gjirin tėnd,
    15 atėherė do tė vrasėsh me shpatėn tėnde banorėt e atij qyteti, duke vendosur shfarosjen e tij dhe gjithēka qė ndodhet nė tė; do tė vrasėsh edhe bagėtinė e tij
    .(Ligji i Pėrtėrirė 13)

6
    Dhe nė rast se njė person u drejtohet mediumeve dhe magjistarėve pėr t'u kurvėruar pas tyre, unė
    do ta kthej fytyrėn time kundėr kėtij personi dhe do ta shfaros nė mes tė popullit tė tij.
    7
    Shenjtėrohuni, pra, dhe qofshi tė shenjtė, sepse unė jam Zoti, Perėndia juaj.
    8
    Respektoni statutet e mia dhe i vini nė zbatim. Unė jam Zoti qė ju shenjtėron Levitiku 20

Bibla nuk thote ti djegim por ti hajme njerzit

29
    Do tė hani mishin e bijve tuaj dhe do tė hani mishin e bijave tuaja.
    30
    Unė do tė shkatėrroj vendet tuaja tė larta, do tė rrėzoj idhujtė tuaj dhe do t'i hedh kufomat tuaja mbi gėrmadhat pa jetė tė idhujve tuaj; dhe do t'ju urrej. Levitiku 26

me fal se harrova do djegim te gjithe laviret

9
    Nė rast se bija e njė prifti humb nderin duke u bėrė kurvė, ajo
    turpėron tė atin: ajo do tė digjet me zjarr.Levitiku 21

Hajduti i djegur me zjarr

25
    Dhe Jozueu tha: "Pse na vure nė telashe? Zoti do tė tė vėrė nė
    telashe ty sot!". Dhe i tėrė Izraeli e vrau me gurė; dhe mbasi e vranė me gurė, e
    dogjėn nė zjarr
    .Joshua 7
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 14-05-2011 mė 05:41
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Sahih Bukhari

89 Ahkaam

Vargu 271

http://www.searchtruth.com/book_disp...=19&number=269

271
    Narrated Abu Musa: A man embraced Islam and then reverted back to Judaism. Mu'adh bin Jabal came and saw the man with Abu Musa. Mu'adh asked, "What is wrong with this (man)?" Abu Musa replied, "He embraced Islam and then reverted back to Judaism." Mu'adh said, "I will not sit down unless you kill him (as it is) the verdict of Allah and His Apostle

Rrefen Ebu Musa: Njė njeri e pranoi Islamin dhe me pas u rikthye pėrsėri nė judaizėm. Muadh bin Xhebel erdhi dhe e pa njeriun me Ebu Musen. Muadh pyeti, "Ēfarė ėshtė e gabuar me kėtė (njeri)?" Ebu Musa u pėrgjigj: "Ai e pranoi Islamin dhe u rikthye pėrsėri nė judaizėm." Muadh tha: "Unė nuk do tė ulem nėse nuk e vret ate (ashtu siē ėshtė) vendimi i All-llahut dhe Apostullit te tij .

Ja pra Vendimi i Muhamedit dhe allahut te tij eshte vrasje dhe krime pa fund kundrejt njerezve vetem per arsye bindjesh individuale .

Ja perseri fakte nga feja qe pjell terrorizmin , islami dhe kriminelet e tij ne aksion ashtu si i shohim ne ditet tona .

Vrasje me gure blafsemuesin dhe thyerje gishtrinjsh per ato qe e degjuan

10
    Ndėrkaq biri i njė gruaje izraelite dhe i njė egjiptasi doli nė mes tė bijve tė Izraelit; dhe ndėrmjet djalit tė gruas izraelite dhe njė izraeliti plasi
    njė grindje.
    11
    Biri i izraelites blasfemoi emrin e Zotit dhe e mallkoi atė; kėshtu e
    ēuan te Moisiu. (Nėna e tij quhej Shelomith, ishte e bija e Dibrit, nga fisi i Danve).
    12
    E futėn nė burg, deri sa t'u tregohej vullneti i Zotit.
    13
    Dhe Zoti i foli Moisiut, duke i thėnė:
    14
    "Ēoje atė blasfemues jashtė kampit; tė gjithė ata qė e kanė dėgjuar tė vėnė duart e tyre mbi kokėn e tij dhe gjithė asambleja ta vrasė me gurė.
    15
    Pastaj folu bijve tė Izraelit dhe u thuaj atyre: "Kushdo qė mallkon Perėndinė e tij, do tė mbajė fajin e mėkatit tė tij.
    16
    Dhe kushdo qė e shan emrin e Zotit do tė dėnohet me vdekje; tėrė asambleja do ta vrasė me gurė. I huaj apo i lindur nė vend, ai qė blasfemon emrin e Zotit do tė dėnohet me vdekje.

23
    Pastaj
    Moisiu u foli bijve tė Izraelit, tė cilėt e ēuan jashtė kampit atė blasfemues dhe e
    vranė me gurė.
    Kėshtu bijtė e Izraelit vepruan ashtu si e kishte urdhėruar Zoti
    Moisiun. Levitiku 24
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    U lodhe me dhiaten e vjeter Mersino , kot lodhesh se nuk i perket te krishtereve , po nuk pate ndonje koment ndaj haditheve plot me krime te Muhamedit dhe ndjekesve te tij atehere je islamik i trashe qe nuk di te mbroje as fene e tij .

( Stafit po ju duk e arsyeshme te heqe postimet jashte teme )
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •