Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga FreeByrd Lexo Postimin
    Kam pasur një email nga një mik në Torino, Itali se infomred mua në lidhje me këtë grup të vogël që kishte dalë në botën kriminale të qytetit. Ata luftuan dhe morën ndërmarrje të caktuara penale larg larg nga bandat më të mëdha nigerian dhe bandat Morrocon. Ajo tha se ata ishin "Albanese" dhe i përshkroi ato si djemtë e rinj me një influencë haughy që ishin agresive dhe të dhunshme. Ajo tha se edhe ka një mënyrë të veçantë të ecin ju mund të njohin.

Kam shkruar mbrapa dhe e pyeti me siguri ata nuk e shtyjnë nga bandat lokale italiane. Ajo tha se ata edhe mundi ata. Unë nuk mund të besoj atë. I mbajtur shtruar pyetje të saj. Sipas mikut tim bandat shqiptare ishin të gjithë Italinë dhe pjesë të tjera të Evropës.

Kjo është njohuri e zakonshme për dekada të tëra 5 New York krimit familje kanë përdorur dhe besuar ushtarëve shqiptarë si një komponent i rëndësishëm i organizatave të tyre, por jo në pozitat e lidershipit, sepse rregullat e vjetra ende zbatohen - Vetëm italianët ose Sicilians mund të bëhen anëtarë zyrtare e La Cosa Nostra .

Unë mund t'ju premtoj FBI nuk e konsiderojnë Organizata Rudaj një shaka. Ata e bënë shqiptarët një objektiv prioritare për shkak të problemeve të vështira që do të kishte zhvilluar me një familje në zhvillim jo italiane në qytetin e Nju Jorkut. You'have dëgjuar për, Mafia e dhunshme pamëshirshme ruse. Të reja të zbatimit të ligjit York burime raportojnë edhe ata japin shqiptarëve një vend të gjerë.

Po, edhe unë jam i vetëdijshëm se si një përqindje të vogël të grupeve kriminale mund një grup të tërë stereotip etnik. Pyetni italianët. Njerëzit jashtë Jugut mendoj se ne jemi të gjithë të dehur, fanatik, të paarsimuar, Redmecks injorant nga Ferri. Sigurisht ata janë të drejtë.

I kec. I kec.

LOL

PS
    Kjo është një botë e kthyer me kokë poshtë. Ju përgjigjem mua në anglisht dhe unë post për ju në shqip
    The problems of Albanians in Europe getting involved with crime is a strictly integration question. Europe is extremely tough with us and has treated the Albanians in a way that is hard to describe. You have to live as an Albanian there to understand. After the country was ransacked by Italians in WW2, then commies, then Italians again through Pelican and other operations, then by a bunch of people including our politicians in 1997 etc the Albanians didn't have much choice but go abroad and try to work. When work is not found, there's not much you can be doing. In America is different. Most of the Albanian families do not need to act as a mafia, and in fact are not. They act in block however. With the disintegration of the American family values in the past 20 years and the huge accumulation of debt sparked by the mantra "if you're 18 go and find the truth by yourself", the Albanians surprised the States not with the Mafia, but with the family concept, in such a away that only, and I stress this point, only rich and wealthy political families function this way, where there's usually a patriarch and pretty much they live together. Certainly we lack the Trust Funds and other instruments of wealth accumulation, hence you can say that we certainly lack the sophistication these families have, but boy, let me tell you something, if it weren't for 50 years of isolationism we would have been somewhere else in terms of wealth. 90% of Albanians came in US at the worst period of this nation and are still making a living honestly because of the way our families are structured. Same thing in Europe but is a tougher, hence crime participation is higher.

Just because Rudaj organization was taken seriously by the FBI(it was after all a competitor of the established families - if US can catch Bin Laden in Pakistan, I don't see why it can't catch the other mobs in its own soil!!!!) doesn't mean because now there's a reality show called "Mobster's Wives" the Italian mobsters are not taken seriously anymore!!!
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Po ne kinezet qe nuk kuptojme anglisht, si t'ja bejme?

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •