Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    Të dashur miq ju dëshiroj lexim të këndshëm.
    Paraprakisht falënderoj autorin.

P.S. Tani mund të shkruani komentet tuaja.

Respekt,
    Adem Gashi, kryeredaktor
    në Radio Projekti 21, Danimarkë
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

këtu mund ta shkarkoni tekstin...

në tufëzën/linkun e poshtëshënuar e keni librin të punuar në word, të cilin e kam rregulluar më mirë teknikisht. Libri është e përshtatshëm edhe për printim ( shtypje) në formatin A4, ndërkaq për nevoja të mia e kam edhe në formatin A5, si libër. Të interesuarit mund të më kontaktojnë.

Në këtë tufëz afati është i kufizuar 1 javë ose 100 shkarkime.

https://rcpt.yousendit.com/112031059...0126cfd456140a

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    në tufëzën/linkun e poshtëshënuar e keni librin të punuar në word, të cilin e kam rregulluar më mirë teknikisht. Libri është e përshtatshëm edhe për printim ( shtypje) në formatin A4, ndërkaq për nevoja të mia e kam edhe në formatin A5, si libër. Të interesuarit mund të më kontaktojnë.

Në këtë tufëz afati është i kufizuar 1 javë ose 100 shkarkime.

https://rcpt.yousendit.com/112031059...0126cfd456140a
    me intereson se qfar raportesh ka pas islam dobra me jakup krasniqin pasi qe dihet qe te dy kan qen koleg ne gjimnazin e drenasit dhe qe te dy kan qen historian.
    Ne disa shkrime te islamit ka reagu jakupi ku nuk eshte pajtua,duke then se islami ka shtrembrua faktet,nuk me kujtohet se per cilin botim ishte fjala,por kam ndegju se ata nuk ka fol ne mes vet.

Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    me intereson se qfar raportesh ka pas islam dobra me jakup krasniqin pasi qe dihet qe te dy kan qen koleg ne gjimnazin e drenasit dhe qe te dy kan qen historian.
    Ne disa shkrime te islamit ka reagu jakupi ku nuk eshte pajtua,duke then se islami ka shtrembrua faktet,nuk me kujtohet se per cilin botim ishte fjala,por kam ndegju se ata nuk ka fol ne mes vet.
    Përshëndetje drenicak - vendasi im
    besoj se pyetjen e ke bërë në përgjithësi për të gjithë lexuesit e forumit - ata që e lexojnë këtë temë, por po filloj unë si hapës i kësaj teme.

Unë i njoh që të dy. Islamin e kam pasur kujdestar klase në shkollën fillore, njëherësh edhe mësues të historisë. Ka qenë pedagog i mirë dhe shumë i zellshëm - punëtor i dalluar. Këtë aktivitet, p¨åerkundër vështirësive që i ka pasur me "hyqymetin" nuk e ka ndalur dhe në fund edhe ka doktorruar në lëmin e hsitorisë. Unë nuk do të flas për shkrimet e tij në përgjithësi, as për titujt e veprave të botuara, por do të ndalem të njëra e cila është e vetmja në historiografinë shqiptare. Ky ka botuar librin monografi për Ali Gashin - ose Pandeli Sotirin drenicak. Nuk do të flas pse e quaj Pandeli Sotiri, sepse jam në kontakt me familjarët e mësuesit Islam dhe besoj së shpejti do ta postoj këtë libër edhe për ju - lexuesit e këtij forumi.

Jakupin e njoh pak, tek pasi është angazhuar në Lidhjen Demokratike të Kosovës. Për mua ( sipas mendimit tim ) ka qenë një njeri shumë i mirë dhe shumë konstruktiv dhe mbi të gjitha ka pasur një "uni" të vetin ( dmth nuk ka qenë pakurrizor ). Për mau është njeri me ideal të fortë. E di ( nga ato që kam dëgjuar ) se përkundër shume¨torturave që i janë bërë nga policia, kurrë nuk kanë arritur për ta mposhtur. Për kohën kur e kam njohur ka qenë njeri besnik dhe i fjalës dhe mbi të gjitha, gjithmonë sipas vlerësimit tim është një njeri që i besohet i tërë shteti dhe mos u frikëso se ta "shamng" qoftë edhe një qindarkë të vetme. Kjo ishte për periodën e paraluftës, ndërkaq, tani, gjithmonë duke u bazuar në të kaluarën e tij por edhe në qëndrimet e tij në kuvend është i vetmi person në PDK që mund të admirohet ( edhe Fatmir Limaj ).

Sa për atë se a flasin e nuk flasin ndërmjet veti, për këtë nuk jam në njohuri, por duke ditur se ne jemi shqiptar dhe vështirë dy shqiptarë të të njëjtit profesion të jenë dhe kolegë të mirë, mbase edhe mund të mos flasin.

Ouuu, e paskam zgjatur shumë!
    respekt vendasi im drenicak

P.S. I dashur drenicaku im, meqë fola për këta të dy, po i flas edhe nja dy fjalë për ty. Shkrimet tua i lexoj me vëmendje. Unë kam parë tek ti njeriun e sinqertë që i thotë gjërat hapur dhe pa ngurrim. E dënon të shtremtem po të jetë ai edhe vëllai yt. Kjo është e mirë. Mbase edhe kritiokohesh nga të tjerët, por mos u frikëso, se nuk shkon shumë kohë dhe mbase do të kthehen dhe të kërkojnë falje. Por,.... nganjëherë, kur po "nxehesh" edhe po thua gjëra të pamatura. Besoj nuk do të më hidhërohesh për këtë.

P.S 2. E njëjta gjë vlen edhe për drenicakun tjetër Ardit Mustafa.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 03-06-2011 më 20:34

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Përshëndetje drenicak - vendasi im

P.S. I dashur drenicaku im, meqë fola për këta të dy, po i flas edhe nja dy fjalë për ty. Shkrimet tua i lexoj me vëmendje. Unë kam parë tek ti njeriun e sinqertë që i thotë gjërat hapur dhe pa ngurrim. E dënon të shtremtem po të jetë ai edhe vëllai yt. Kjo është e mirë. Mbase edhe kritiokohesh nga të tjerët, por mos u frikëso, se nuk shkon shumë kohë dhe mbase do të kthehen dhe të kërkojnë falje. Por,.... nganjëherë, kur po "nxehesh" edhe po thua gjëra të pamatura. Besoj nuk do të më hidhërohesh për këtë.

P.S 2. E njëjta gjë vlen edhe për drenicakun tjetër Ardit Mustafa.
    faliminers baca Dem.

Citim Postuar më parë nga ardit mustafa Lexo Postimin
    faliminers baca Dem.

Me nder qofsh Ardit.

baci Adem du me ta bo ni pyetje. pse kurrkun n kit liber nuk po permenet hashin thaqi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2006
    Vendndodhja
    Norway
    Postime
    28
    Tung dhe respekt per prof.Islam Dobra, e kisha profesor ne vitet 1985-87. Sa u mallengjeva. Ishin kohë te veshtira por ai nuk u ndal kurr duke na treguar se ne jemi shqiptarë dhe duhet te mburremi me ketë gjë. Ai na ndihmoi kur u rrezonim kur pushteti na i burgoste prindrit,ai ishte gjithmon aty ku duhej ndihma.Andaj unë se kam takuar më kurr qe prej asaj kohe por kam respekt per profen.Islam Dobra dhe i uroj nji pleqri sa me te leht duke e shijuar Kosoven e lirë sepse e meriton te marr frym lirshem se boll ka perjetuar tym e flakë. Respekt per at qe solli ketë temë ketu ne forum.
    Me respekt dhe krenari qe vij nga drenica.

Perjashtuar Maska e Prishtinas_i
    Anëtarësuar
    21-06-2011
    Postime
    26
    Te pa-harruar qofshin emrat e Jasharajve.
    I meshiruar qoft martirizimi i tyre !

i/e regjistruar Maska e B.C.B
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Republika e Prishtines
    Postime
    796
    familja jashari,familja e krejt kombit shqiptar,frymezim per brezat e ardhshem se si duhet rritur,jetuar dhe vdekur si burrat ne fushen e nderit..lavdi per jete e mot familjes jashari e ishalla zoti i shperblen me vendin ma te mire ne ate bote.
    e lexova prej fillimit deri ne fund dhe sahere qe lexon diqka per kete familje t`madhe mbushesh me dashuri ma t`madhe per shqipnine e madhe.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sakrificat e prindërve për femijët e tyre
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 26-07-2012, 09:04
  2. Adem Jashari
    Nga feratkoca në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 10-03-2012, 14:25
  3. Adem Jashari dhe Pseudopatriotat
    Nga ms13 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 30-12-2010, 08:29
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-11-2008, 22:36
  5. Adem Jashari
    Nga Barbarosa në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 20-10-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •