Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 51
    i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    lol

slog..

te ka sqaruar scioni mire..

nuk benet ajo qe don te besh..

eshte si puna e shurres..
    fillon me presion e shkon larg pastaj sa vjen e te afrohet currili te kembet..
    dhe ki uji yt ashtu do pesoje..
    ne fillim do coc goxha uje lart pastaj kur te ri-ciklohet gjithbnje e me pak e me pak e me pak.. derisa te.. mbaroj fare..

ti mund te kthesh 6 volt ne 12.. por ki 12 volt.. nuku eshte si e mendon ti..
    volti tregon tensionin.. mirpo cfar ndodh me rrymen.. I-ne qe maten ne amper..
    kur kthen nje tension 6 volt ne 12 volt.. ke humbje ne rryme.. pra ki 12 volt nuku ka rrym te fuqishme kur vjen nga nje burim 6 volteshi..
    pra o humbim rryme o tension kur bejme transformime voltazhi apo amperazhi..

kur duam tension me te larte duhet te llogarisim se rrymen do ta kemi te vogel..
    dhe e kunderta..
    sepse energjia eletrike shkon me rrym e tension.. dhe kur i biem ne qafe njeres perberese do mendojme se cbenet me tjatren perberse..

P=UI mo harro..

plus pasandaj duhet menduar cos fi-ja.. pra sa humbin kur energjin e nji lloji e kthejm ne energji te nji lloji tjater.. psh energjin elektrike ne energji rrotulluse mekanike..ose e kunderta..

lexo lavuazjerin.. ne mos gaboj qe i ka shprehur keto ceshtjet e transformimit te energjise..

pra nuku fiton gje pa harxhuar..

me mir eksperimento ne bahce nje mulli ere elektrik..

ose te prroi fshatit vendos nje turbine e shiko cbenet..

ne se doni te vrisni mendjen do ju propozoja dicka te tille..

si tja bejme qe lumenjte tan qe shfrytzohen per energji elektrike te mos humbin boten peshkore..
    pra ne se disa lloje peshku ne miliona vjet kan bere rrugen.. det - bune.. drin.. deri ne kukes e pastaj peshkopi diber struge oher.. me ndertimin e liqeneve e digave u eshte nderprere perdhunshem kjo e drejte miljona vjecare..

si tja bejme qe peshku te ket mundesi te ri-ngjitet ne ish vendet e tij e te mbahet lidhja det-strug oher e anasjelltas..

po keshtu me peshkun e lumit Mat..

pergezime per mendimet qe kini per tu futur ne boten e teknikes me fantazi e guxim..

bravo..

..
    O ke qene mesues fizike, ose je me zanatin e elekrixhiut ..............
    Dija eshte injorance e mesuar.....

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    lol

kam shum zanate o is berg djali..

teknika eshte gje e bukur..
    mjer kush nuk e shijon dhe nuk e kupton..e nuk ka rast te punoje me teknike..

po cthua per ate iden time te riperteritjes se tradites miljona vjecare te levizjes se lire te peshkut ..?

se ne njerzit duam per vete levizjen e lire.. kurse peshqeve u a morrrem kte te drejte me digat gjigande qe u a vume lumenjve..

do desha dhe nga Dydrinasi te japi nji mendim..

i/e regjistruar Maska e slogan
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    O burr, ajo ideja e shfrytezimit te energjive (diellore, eres, lumenjeve) eshte asgje.

Ajo eshte vetem kalim nga nje form ne tjetren.

E di qe eshte ndoshta e pamundur qe te krijohet levizje pa perdorur energji, mirepo ketu qendron problemi, e jo te ato qe flisni ju.
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    lol

kam shum zanate o is berg djali..

teknika eshte gje e bukur..
    mjer kush nuk e shijon dhe nuk e kupton..e nuk ka rast te punoje me teknike..

po cthua per ate iden time te riperteritjes se tradites miljona vjecare te levizjes se lire te peshkut ..?

se ne njerzit duam per vete levizjen e lire.. kurse peshqeve u a morrrem kte te drejte me digat gjigande qe u a vume lumenjve..

do desha dhe nga Dydrinasi te japi nji mendim..
    E o mire ,fish te benet dynjaja,mora vesh se ne Patok,kenetes i kane dale te zotet,mire do te thuac ti miku im,por ce do, e kane bere ngastra ngastra me huj e me rrjeta ku pervecse ujit te qelbur nuk futet asnje lloj peshku,keshtu Brar vellai,do te gjuash peshk ti ,shkojme ne Kukes per krap ,ngjale apo nje lloj super peshku qe i thone luciper,gjuajm qe gjuajm ,pime ndonje gote raki me peshk te pjekur taze,pastaj hop ne Prizren ke miqte tane forumiste ..............
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga ajzberg Lexo Postimin
    E o mire ,fish te benet dynjaja,mora vesh se ne Patok,kenetes i kane dale te zotet,mire do te thuac ti miku im,por ce do, e kane bere ngastra ngastra me huj e me rrjeta ku pervecse ujit te qelbur nuk futet asnje lloj peshku,keshtu Brar vellai,do te gjuash peshk ti ,shkojme ne Kukes per krap ,ngjale apo nje lloj super peshku qe i thone luciper,gjuajm qe gjuajm ,pime ndonje gote raki me peshk te pjekur taze,pastaj hop ne Prizren ke miqte tane forumiste ..............
    Hei!

Shko hape nje teme tjeter per peshqit ti, ketu po diskutojme per fizike!

pfffffffff
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    mir o slogo.. mire..

un e isbergu do vem per peshk po ti gjat kohes meso mire ligjet e om-it.. voltes amperit.. maksvellos.. atij fizikantit ..jo ketij bedelit te edvinit..

pun te mbare ..

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    hhahah, vdiqe ti po se shkrove Edverin i here :P

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga slogan Lexo Postimin
    Hei!

Shko hape nje teme tjeter per peshqit ti, ketu po diskutojme per fizike!

pfffffffff
    me vjen keq qe po ta them por shko ti me pare te mesosh pak fizike elementare te thjeshte, pra vetem bazat, e pastaj eja te diskutosh per fizike,
    jo per gje por do evitoje tema te pafrytshme si kjo qe normalisht do ikin per ... peshk.

Qe ti mposhtesh ligjet duhet me pare ti njohesh ato.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    243

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga slogan Lexo Postimin
    Pershendetje.

Une kam provuar shpeshher, por s'kam arritur. Tani kohet e fundit jam duke menduar per nje projekt te ri. E di se mundesia qe ta mbosht gravitetin eshte shume e vogel, por te pakten do ta provoj.

Projekti im eshte ky:

Nė miniaturė.

Do te ndertoj nje vend ku qendron uji. Do te perdori nje pomp(12 volt) e cila do ta ngrit ujin lart (ne nje lartesi te mjaftueshme). Uji me forcen e gravitetit do ti godet turbinat. Turbinat prodhojne 6 volt. Me ndihmen e nje inverteri do ta forcoj energjine prej 6 volt ne 12 volt. Dhe keshtu do ta fitoj levizjen e pandalshme pa perdorur asnjelloj energjie.

A ka ndokush ndojnje ide, a mund te funksionoj kjo ?
    Besoj se nuk je as i pari e as i fundit qė ke ardhur nė ketė ide.
    S'ikur tė kishte qenė aq lehtė do tė ishte zbuluar shumė mė herėt.
    Perpetuum mobile ėshtė ėnderr e shumė shkencėtarėve.
    Qėllimi, ėshtė gjithmonė tė fitosh mė shumė energji se sa shpenzon.
    Vėshtirė e ke pėr tė arrijtur diēka, por prap kurr nuk i dihet!

Sa i pėrket mposhtjes apo thyerjes sė ligjeve:
    nuk po kuptoj cilin ligj konkretisht don ta mposhtėsh.
    Ne jetojmė nė njė Univers ku sundon ligji i forcės.
    Nėse e mund forcėn e gravitetit, nuk dont tė thotė
    se e ke mposhtė ligjin, por se forca qė ke pėrdorur
    ti ka qenė mė e madhe dhe ti ke fituar.
    Kjo ėshtė diēka krejt normale, e jo ndonjė mrekulli
    pėr t'u habitur. Pra, rregull apo ligj ėshtė se mė i madhi apo
    mė i forti sundon mbi tė dobėtin.

Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    me vjen keq qe po ta them por shko ti me pare te mesosh pak fizike elementare te thjeshte, pra vetem bazat, e pastaj eja te diskutosh per fizike,
    jo per gje por do evitoje tema te pafrytshme si kjo qe normalisht do ikin per ... peshk.

Qe ti mposhtesh ligjet duhet me pare ti njohesh ato.

A je normal ti mas pari. Une nuk nuk di asgje per fizike une thjesht e prezantova qe te kuptoj se pse nuk funksionon.

Temat jane falas, shko hap tema sa dush.

Cfare njerezzz!

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •