Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10

Dr. Xhabir Hamiti shembulli më tipik si duhet predikuar fenë

Sonte në RTK sapo u emetua emisoni ”Dhoma pa kthim”, në të cilin mysafir ishte një predikues feje i komunitetit mysliman, dr. Xhabir Hamiti. S’e mohoj nuk e pata ndërmend ta dëgjoja deri në fund, por megjithëkëtë i thashë vetes: ”dëgjoje bile në fillim”, si po e nis ky hoxhë.

Që në fillim të emisionit më bëri përshtypje se nuk e filloj me moralizim, sic isha mësuar nga përvojat me hoxhallarë të tjerë. Ky nuk e filloi me ” E’UDHU BIL-LAHI MINESH-SHEJTANIR-RAXHIM BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM ” dhe mbi të gjitha, asnjëherë gjatë ligjërimit nuk e përmendi fjalën arabe ”Allah”, por vetëm në gjuhën shqipe ZOT ( BILE AS PERËNDI ). ( m’u kujtua një herë, në një emision "Portat e natës”, kur një ligjërues fakulteti, mbi të gjitha merret edhe me gjuhësi, kur gjatë gjithë kohës e përdorte vetëm fjalën ”Allah”, ndërkaq këtë psikiatrin, Agani nuk po e përmendi fare... )

Si përfundim, nëse të gjithë hoxhallarët janë sikur ky, atëherë mund të thuhet se krejt bota së shpejti do të bëhej myslimane. Kjo ligjëratë, mbi të gjitha me karakter edukativ është e vlefshme që ta dëgjojnë gjeneratat e reja, të cilat shpesh po keqpërdoren e kequdhëzohen, duke bastardhuar edhe parimet themelore të myslimanizmit, prandaj do ta sillja me gjithë dëshirë në Forum.

Meqë më zuri të papërgatitur, nuk arrita ta incizoj emisionin, ndaj kam këtë kërkesë:

Mos e ka dikush të incizuar apo di dikush si të kontaktojmë me realizatorin e këtij emisioni, Agron Krasniqin që ta kemi emision edhe në Forum, sepse sipas mendimit tim që nga themelimi i këtij institucioni nuk ka pasur emision më të mirë fetar me karakter vërtet edukativ.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Njerezve u intereson se cfare thote nje fe apo besim, e jo se cka thote nje prift apo nje hoxhe. tung

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Njerezve u intereson se cfare thote nje fe apo besim, e jo se cka thote nje prift apo nje hoxhe. tung
    dhe pikërisht më bëri përshtypje se ky thoshte atë që thotë feja e mirëfilltë myslimane.
    Feja pra duhet të interpretohet drejt, pa ndryshime për qëllime përfitimi e mashtrimi.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Sonte në RTK sapo u emetua emisoni ”Dhoma pa kthim”, në të cilin mysafir ishte një predikues feje i komunitetit mysliman, dr. Xhabir Hamiti. S’e mohoj nuk e pata ndërmend ta dëgjoja deri në fund, por megjithëkëtë i thashë vetes: ”dëgjoje bile në fillim”, si po e nis ky hoxhë.

Që në fillim të emisionit më bëri përshtypje se nuk e filloj me moralizim, sic isha mësuar nga përvojat me hoxhallarë të tjerë. Ky nuk e filloi me ” E’UDHU BIL-LAHI MINESH-SHEJTANIR-RAXHIM BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM ” dhe mbi të gjitha, asnjëherë gjatë ligjërimit nuk e përmendi fjalën arabe ”Allah”, por vetëm në gjuhën shqipe ZOT ( BILE AS PERËNDI ). ( m’u kujtua një herë, në një emision "Portat e natës”, kur një ligjërues fakulteti, mbi të gjitha merret edhe me gjuhësi, kur gjatë gjithë kohës e përdorte vetëm fjalën ”Allah”, ndërkaq këtë psikiatrin, Agani nuk po e përmendi fare... )

Si përfundim, nëse të gjithë hoxhallarët janë sikur ky, atëherë mund të thuhet se krejt bota së shpejti do të bëhej myslimane. Kjo ligjëratë, mbi të gjitha me karakter edukativ është e vlefshme që ta dëgjojnë gjeneratat e reja, të cilat shpesh po keqpërdoren e kequdhëzohen, duke bastardhuar edhe parimet themelore të myslimanizmit, prandaj do ta sillja me gjithë dëshirë në Forum.

Meqë më zuri të papërgatitur, nuk arrita ta incizoj emisionin, ndaj kam këtë kërkesë:

Mos e ka dikush të incizuar apo di dikush si të kontaktojmë me realizatorin e këtij emisioni, Agron Krasniqin që ta kemi emision edhe në Forum, sepse sipas mendimit tim që nga themelimi i këtij institucioni nuk ka pasur emision më të mirë fetar me karakter vërtet edukativ.
    Shyqyr na dul nje HOXH si duhet

inshAllah edhe shum tjer ksi...
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Gabim je, shumices se njerzve ju i intereson se qfare thote nje Hoxhe/Prift...

Sa per besim nuk i hyn te gjithe telasheve per te lexuar shume, por ka thene HOXHA/PRIFTI . ashtut eshte..

nejse po me vjen mire qe ka ksi Hoxhe, e jo si Shefqet Magari qe di vetem te pall.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

nuk është e saktë thënia...

"Ban cka thotë hoxha, e mos ban cka ban hoxha"

Ani se kjo thënie ka dalë me siguri si pasojë e ndonjë vepre të keqe të hoxhallarëve, por tash jam bindur se, për dr. Xhabir Hamitin duhet të thuhet:

"Ban cka thotë hoxha, e ban cka ban hoxha"
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 16-05-2011 më 09:56

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin

Po ky kete nuk e ka ber per asgje tjeter por vetem qe te mos quhet ekstremist islamik , sepse ju addhetar te nderuar po te permendte fjalen All-llah ju do ta quanit ekstremist sepse kaq arrini te mendoni

eshte dashur te pysni se ne qfar gjuhe lexoni kuranin kur falni namazin

ju pengon feja islame kaq shum edhe pse praktikusit e fes islame jan ata qe me se miri e flasin dhe e mbrojn gjuhen shqipe ,ndersa nuk ju pengojn ata qe me shum flasin anglisht gjermanisht se sa shqip sipas juve keto gjuh eshte mir te fliten ndersa fjala All-llah eshte e poshter dhe nuk ben te permendet ,Deshet ju apo jo anglishtja greqishtja serbishtja italishtja gjermanishtja jan gjuhet qe me se shumti fliten tek shqiptaret e arabishtja eshte shum posht

vetem me luften e fundit mbi 30 Hoxhollar ishin qe perdornin fjalen All-llah dhe qe e dhan jeten ne vijat e para te frontit duke mbrojtur gjuhen shqipe jo arabishten ndersa shum patriota te tjer shetiteshin dhe i qfryenim epshet neper rruget e evropes dhe te botes ,ather kur kosova spastrohej nga shqiptaret pikrisht Hoxhollaret dhe medresantet e medreses alaudin dhe shum student tjer qe ishin ne studime ne arabi e shum hoxhollar tjer si shefqet krasniqi ,komandat hoxha samidin xhezairi ishin ata te paret qe ju bashkanxhiten uqk ndersa patriotat qe sot po dalin ne siperfaqe kishin ikur para femijve dhe pleqve

mjafte me se na lodhet me keto gjera nuk mundemi te ndihmojm vendin kombin dhe gjuhen ton por me keto gjera mund te shkatrrojm dhe ta knaqim serbin greqin dhe evropen ,nese don i nderuar gjuhen vendin dhe kombin tend ather duaji dhe mos i urre mos i urre vellezerit e tu per shkak te nje fjale perhap dashuri dhe rrespekt nder njerz e mos perhap urrejtje

gjdo njeri ka zgjedh fen qe mendon se eshte me e drejt dhe qe eshte i knaqur me te andaj leni te qet ti praktikojn ato nuk eshte gje e mir ti pengoni dhe ti urreni pershkak se ai praktikon nje fe ndryshe nga ti,nuk eshte mir te urreni njerzit pse perdor ndonje fjal te huaj pse flet nje gjuh te huaj apo pse jeton ne nje vend te huaj
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Atdhetar n'damar Maska e Illyrian_King
    Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Ska fjal Dr. Xhabir Hamiti osht shembull i tolerances fetare nder-shqiptar, fjala e tij osht teper prekëse, personalisht e kom pa emisionin, njerëz si Xhabir Hamiti, po edhe ne pergjithësi predikues të denjë ke shumë pak. Të pakët janë ata që i sherbejnë ketij vendi në format ma te mira.
    Kombi mbi të gjitha

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    Po ky kete nuk e ka ber per asgje tjeter por vetem qe te mos quhet ekstremist islamik , sepse ju addhetar te nderuar po te permendte fjalen All-llah ju do ta quanit ekstremist sepse kaq arrini te mendoni
    ....ose, ndoshta, sepse e ka kuptuar shume mire qe ne Shqip kemi fjalen tone te embel: "Zot"!! Arabet kane fjalen e embel per ta "Allah"!!...ku e sheh problemin ti ne te folurit shqip??!!
    ju pengon feja islame kaq shum edhe pse praktikusit e fes islame jan ata qe me se miri e flasin dhe e mbrojn gjuhen shqipe
    Kush ta shau islamin ketu ty Ximo??!!
    ,nese don i nderuar gjuhen vendin dhe kombin tend ather duaji dhe mos i urre mos i urre vellezerit e tu per shkak te nje fjale perhap dashuri dhe rrespekt nder njerz e mos perhap urrejtje
    Pikerisht ajo qe ka bere ky hoxha me duket.....pse zemerohesh Ximo??!!
    Jarigas

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin

eshte dashur te pysni se ne qfar gjuhe lexoni kuranin kur falni namazin

ju pengon feja islame kaq shum edhe pse praktikusit e fes islame jan ata qe me se miri e flasin dhe e mbrojn gjuhen shqipe ,ndersa nuk ju pengojn ata qe me shum flasin anglisht gjermanisht se sa shqip sipas juve keto gjuh eshte mir te fliten ndersa fjala All-llah eshte e poshter dhe nuk ben te permendet ,Deshet ju apo jo anglishtja greqishtja serbishtja italishtja gjermanishtja jan gjuhet qe me se shumti fliten tek shqiptaret e arabishtja eshte shum posht

vetem me luften e fundit mbi 30 Hoxhollar ishin qe perdornin fjalen All-llah dhe qe e dhan jeten ne vijat e para te frontit duke mbrojtur gjuhen shqipe jo arabishten ndersa shum patriota te tjer shetiteshin dhe i qfryenim epshet neper rruget e evropes dhe te botes ,ather kur kosova spastrohej nga shqiptaret pikrisht Hoxhollaret dhe medresantet e medreses alaudin dhe shum student tjer qe ishin ne studime ne arabi e shum hoxhollar tjer si shefqet krasniqi ,komandat hoxha samidin xhezairi ishin ata te paret qe ju bashkanxhiten uqk ndersa patriotat qe sot po dalin ne siperfaqe kishin ikur para femijve dhe pleqve

mjafte me se na lodhet me keto gjera nuk mundemi te ndihmojm vendin kombin dhe gjuhen ton por me keto gjera mund te shkatrrojm dhe ta knaqim serbin greqin dhe evropen ,nese don i nderuar gjuhen vendin dhe kombin tend ather duaji dhe mos i urre mos i urre vellezerit e tu per shkak te nje fjale perhap dashuri dhe rrespekt nder njerz e mos perhap urrejtje

gjdo njeri ka zgjedh fen qe mendon se eshte me e drejt dhe qe eshte i knaqur me te andaj leni te qet ti praktikojn ato nuk eshte gje e mir ti pengoni dhe ti urreni pershkak se ai praktikon nje fe ndryshe nga ti,nuk eshte mir te urreni njerzit pse perdor ndonje fjal te huaj pse flet nje gjuh te huaj apo pse jeton ne nje vend te huaj
    He mori krijes kafsh. Ti nuk ban as sa njana qoqe e bacit Dem. Lumja Drenica qe e kena. Un mendoi qe ne Kosov kena pak ksi njerzi.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •