Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 119
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Une qyshe e mora veshe, fajin per xhihadin e paska allahu! Allahu po i futka ne luft keta terroristat, kishte me qen mire qe Zoti Amerik me i qi nanen Allahut,ne lule te ballit!
    ndegjone "forumin musliman"[forumin *****] se qka flitet atje, ne emer te allahut, allahu ka thane keshtue , ta sherdhojn vithen!

Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Shpesh here ne kete forum mundohemi ti japim definicion te sakt fjales xhihad?
    Antaret Islamik e keti forumi na japin pergjigje si Xhihadi eshte vetmbrotje nga ata qe sulmojn Islamin,Islami nuk e sulmon askend,Islami eshte fe e paqes etj... por duket qe keta antare qe njohin mir fjalen xhihad e nuk e tregojn te verteten rreth saj fshihen mbas hipokrizis.

Por qfare ne te vertet eshte per nje Mysliman te vertet xhihadi?

Ta shikojm nese bin la deni, eshte nje terrorist sipas Islamit apo nje ndjekes i shkelqyer i Islamit.

Ja qfare na thojn dijetaret Islamik rreth xhihadit.

Islami drejtperdrejt kundershton mendimin dhe fjalen e lire te nje personi tjeter, jo vetem qe kundershton por edhe urdheron te vriten te gjithe ata qe nuk mendojn ISLAM dhe nuk besoin Allahun si zot te tyre per arsye bindese , edhe nese jane njerz te mire bamirsa si ''Nena Tereze'' duhen te vriten sepse nuk kan besuar Allahun.Pra sipas fjalve te dijetarve dhe Ku'Ranit shohim qe sulmi eshte me i rendsishem se mbrotja ne xhihad, ja edhe arsyea prej kujt duhet te mbrohemi ne.

Nese kjo eshte paqja Islamike, atehere bjen ne qdo pjes ne kundershtim me ket paqen qe e mendojm ne

Ja per disa nga ju qe nuk dini ende se qfar do te thote PAQE

Dhe ja Paqja e ISLAMIT

Me thoni jane te njejta PAQJA DHE ISLAMI?
    Apo sipas definicionit te te dyja fjaleve ju duket qe ISLAMI eshte paqe?
    normal qe xhihadi islamik i sotem ka kuptimin per lufte , kete e dine edhe ata qe nuk jane myslimane.

http://www.youtube.com/watch?v=W1V7b8vjkmk
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 05-05-2011 mė 10:40
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Kqyre. Une i kam len keto dokrra qe moti, por tema me japi nje shtytje per me spjegu nje fenomen qe na ndodh te gjitheve ne vendin tone, dhe NE mendojm se Feja ose Islami ose Krishterimi jane paqe, por fatkeqesisht eshte e tjetra menyr ne te besuarit ne praktik.

Kur ndeshemi tek feja dhe Xhihadi eshte nje katastrofe e madhe mendore por nvaret se si njerzit e perceptojn ne mendjet e tyre Fejen ose Besimin. Shpjegimet me lart qe i pash nga hapesir i temes jane te gjitha fakte qe jan te shkruajtura nga njerzit Fetar Besimtar te Islamit. Pra s'ka kurfar propagande por e gjitha eshte e vertet se si tingllojn keto shkrime ne mendjen tone.

Po e nxejm Shembull:

Une e kam familjen te Fes Islame dhe ata prej fillimit te jetes sime me kan fol besoje Zotin. Une e besova dhe pranova Fejen Islame. Se vet Familja jem ka qen muslimane. Pra tash nuk jam besimtar i Fejes Muslimane dhe une nuk guxoj me e tregu mendimin tem ne familjen time sepse meniher me shohin me nje sy tjeter. Por nese i kam Familjen shume te dhene pas Fejes islame dhe nese i kan lexu keto Shkrime (dokrra) atehere une do ta kem edhe me veshtir qe ta them fjalen e lire timen. Pershkak se Familja ime do t'me kishe urdheru me zor qe ta mbeshtes Fejen Islame jo me deshiren time por me deshiren e tyre qe kan frike ndaj Allahut. Une si njeri qe kam besimin per vetveten tem dhe siq thojn te gjithe: Gjithkush e ka perveti. Kjo gje po bjen ne uje dhe une s'po mundem ta kemi lirin time siq dua por siq dojn te tjeret. Kjo mue nuk me knaq ne Fe sepse ta shtypin mendimin dhe kerkojn gjak nga nje joBesimtar tjeter. Pse une me e vrit dikend qe nuk e beson Fejen time? A nuk i ka Allahu ne dore te gjitha? Nese ekziston DIta e Gjykimit kerkush nuk duhet te mirret me keto mbeturina qe i kan shkrujt njerzit qe te bejn thirrje per me e vrit nje Besimtar.

Thjesht Turqin qe e kemi pas Armik afro 500 vite nuk ka ardh me na pru Islamin as nuk ka ardh me na ndihmu ndaj pabesimtarve por ka ardhur per burimet e veta me i pas ne vendin tone, kerkush nuk vjen me te ndihmu ne vendin tend pa e pas ni pasuri e me ta marr ate pasuri. Shpesh i ndegjoj tu thane per Ameriken ka ardh per toke jo per me na pshtu neve. Hajt qe ok ka ardh per pasuri t'veten me marr ne Kosove por t'pakten e ki Demokracine dhe nuk je i shtypur nga dikush qysh jemi kan ne kohen e Jugosllavis dhe Turkis. E kjo e tregon te verteten ne Besim ne shtet, Fe dhe Zot.

Fet jan vetem nje pjell e imagjinates njerzore se kur ka pas Roberi nga perandorit e medha boterore Fet jan zgju me e ba nje kult nje besim te ri dhe ata qe kan qen te Roberuar kan sunduar kur e kan marr numrin ne njerz. Kurse perandorit e medha boterore kan rresht se ekzistuari me kete Feja u ngrit mbi ta dhe u perhapr ne gjithe boten. Lexoni librin e Karl Marxit: Mbi Fene, Familja e Shenjt. Do ti gjeni disa histori interesant prej prejardhjeve te Feve dhe shpresoj qe keto Fetishizma qe kan mbet ende neper Feja Monoteiste shpresoj qe t'ju heken prej kokave dhe ta keni paqen me te gjithe njerzit kudo qe jeni dhe jo ta obskurantoni veten nga njerzit tjer, por ta keni shoqerin sa me te mire me te gjithe me kete arrihet morali dhe virtytet tua ndaj tjeter kujt. Shkurt e shqip hudhne Fejen dhe Zotin prej mendjes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Thotė Allahu i Madhėruar: Luftoni ata, All-llahu i dėnon dhe i mposhtė ata nėpėrmjet jush, e juve ju ndihmon kundėr tyre dhe shėron zemrat e njerėzve besimtarė. Dhe Ai mėnjanon brengat nga zemrat e tyre. All-llahu ia pranon pendimin atij qė do. All-llahu i di tė fshehtat, me urtėsi i zgjidhė ēėshtjet. (Teube,14-15) Dhe thotė: E ju pėrgatituni sa tė keni mundėsi force, (mjete luftarake), e kuaj tė caktuar pėr betejė kundėr atyre (qė tradhtojnė) e me tė, (me pėrgatitje), ta frikėsoni armikun e All-llahut. (Enfal, 60)

Po interesant Allahu i mposht nepermjet jush s'po i mposht vet me tregu fuqine e vet? Keto tregon Allahu qe nuk eshte I Gjithfuqishem dhe i Gjithdijshem Marre marre cka jeni tu besu more njerz...

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Pse po rrene more hoxhe m...., ti shkollimin dhe edukimin mundeshe me i ba edhe pa e permende fjalen xhihad! po te islamisstat terrorista[ne kete raste edhe ti hoxhe] keni marak me u betue ne xhihad per me i vra njerzit qe nuk jane ne rruge te "drejt' [sipas islamit] pra ju nuk e doni shkollimin dhe perparimin, por betimin e pare e jepni per me vra njerz te pa fajshem, vetem e veten qe nuk jane ne rruge te islamit! ju me keto fjale qe i thate ne ate video-po mundoheni qe xhihadin te sillni edhe ne trojet shqiptare, po kishe pake ma "bute" po mbetet e njejta skenar si gjithkunde ku ka mysliman, xhihadin e perdorni per shfarosjen e jo muslimanve!
    eshte fe e poshter sa s'ka ma! eshte fe e rrezikshme sa s'ka ma, me xhihad e pa xhihad eshte fe e urrejtejes, dhe e belave!
    ku ku per ne shqiptaret qe na ka ra hise! veq me hyje te dera e "forumit musliman" edhe ate mese internetit, mire e kupton se qqka po zihet atje, flliqsira, maxhuphane,trishtim, shkatrrim, vitha me tu dhimt me ja kthyje atyre ne ate komunitet!

i/e regjistruar Maska e Ndoshta
    Anėtarėsuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Shpesh here ne kete forum mundohemi ti japim definicion te sakt fjales xhihad?
    Antaret Islamik e keti forumi na japin pergjigje si Xhihadi eshte vetmbrotje nga ata qe sulmojn Islamin,Islami nuk e sulmon askend,Islami eshte fe e paqes etj... por duket qe keta antare qe njohin mir fjalen xhihad e nuk e tregojn te verteten rreth saj fshihen mbas hipokrizis.

Por qfare ne te vertet eshte per nje Mysliman te vertet xhihadi?

Ta shikojm nese bin la deni, eshte nje terrorist sipas Islamit apo nje ndjekes i shkelqyer i Islamit.

Ja qfare na thojn dijetaret Islamik rreth xhihadit.

Islami drejtperdrejt kundershton mendimin dhe fjalen e lire te nje personi tjeter, jo vetem qe kundershton por edhe urdheron te vriten te gjithe ata qe nuk mendojn ISLAM dhe nuk besoin Allahun si zot te tyre per arsye bindese , edhe nese jane njerz te mire bamirsa si ''Nena Tereze'' duhen te vriten sepse nuk kan besuar Allahun.Pra sipas fjalve te dijetarve dhe Ku'Ranit shohim qe sulmi eshte me i rendsishem se mbrotja ne xhihad, ja edhe arsyea prej kujt duhet te mbrohemi ne.

Nese kjo eshte paqja Islamike, atehere bjen ne qdo pjes ne kundershtim me ket paqen qe e mendojm ne

Ja per disa nga ju qe nuk dini ende se qfar do te thote PAQE

Dhe ja Paqja e ISLAMIT

Me thoni jane te njejta PAQJA DHE ISLAMI?
    Apo sipas definicionit te te dyja fjaleve ju duket qe ISLAMI eshte paqe?

Te gjitha Pergjigjet i ke ketu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ndoshta : 06-05-2011 mė 03:09
    " Injoranca ėshtė Terri mė i madh nė Botė "

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Ndoshta Lexo Postimin
    Te gjitha Pergjigjet i ke ketu.
    http://www.youtube.com/watch?v=8tMbfUNCS6k
    Me te vertet ktu paska mashtrime te medhaja. Por, ama kenkan aq te dukshme sa met ba me qesh. P sh. Ajo shembedhtyra qe e perdore ky hoxha si fjale te Krishtit, e ajo ne te vertet tregon per nje mbret qe u kthye ne vendin e vet per te marre mbreterine, dhe urdheroi ushtaret t'ja bijn kundershtaret e ti vrasin para tij. Po kand mendon ky me mashtrue, pse behet qesharak, a nuk din kurrkush te lexoi vetem aj.
    Tjetra kje aj shkrimi nga letra drejtue korintjanve. Qe si shkrue ne Bibl: Prej erresires le te shendrit drita! Aj ndriti ne zemrat tona qe te shkelqei njohurija e lavdise se hyjit ne fytyren e Krishtit.
    Si mendon ky se ka mej besue dikush se jane fjalet e krishtit: masakroni muslimanet? E para: muslimanizmi erdhi kater shekuj mas Krishtit. E dyta: a nuk ishte edhe Krishti ose si e quejn ata Isaja profet, i dergueri i Allahut? E si pra nje i derguar i Allahut te urdheroi me masakrue musliman. Shkrime te kota, kohe e humbur.

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019

Shikone Xhihadin krishter ........ in the name of Jesus Biatch
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Harrova edhe ta ceki Xhihadi krishter esht edhe kunder kafsheve sidomos Gomarit .

Joshua 6:21 Dhe shfarosėn gjithēka ishte nė qytet, duke vrarė me shpatė burra e gra, fėmijė dhe pleq e madje qe, dele dhe gomarė.
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •