Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 60
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    ...
    por si gjithmone ketu nuk merr njeri mundimin te kuptohet mire postimi, dhe fillojne me pas komente harbute si puna e dalanit psh, apo edhe ti qe e keqkuptove.
    ...
    Dalan, me duket se ti per vete e paske kthyer nje shishe te tere.

Unė harbut?!!!

Dalan, mbaje mend kete qe me bere sot.... Ja prap ma shtjeve merzine
    Revolution 1848

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Kur vjen puna tek konsumi i alkoolit, gjithmone do kemi ndarje pikepamjesh, ta marrim ne shembullin me te thjeshte; ke shume mjeke qe iu rekomandojne rreth 50 gr alkool ne dite pacieteve te tyre, kryesishht keta mjeke jane vete pijedashes , ndersa une vete personalisht kam degjuar nga mjeke te tjere shume te njohur, qe organizmi i njeriut ka nevoje vetem per 1 gr alkool ne 24 ore, dhe kete e merr me ane te ushqimeve.
    Tani, pikemapje te ndryshme, shkenca nuk i ka per here te pare keto, jo me kot thoshte edhe Hygoi (me falni qe e perdori shpesh por eshte i preferuari im): "simbolika e gjarperit qe kafshon bishtin e vet, i atribuohet shkences"
    ....................

Gjss, edhe pse personalisht jam anti-alkool ne pergjithesi ne konsumin e tij, po e permendi nje thenie nga Alkimisti i Paolo Coleho: "nuk ka rendesi se cfare fut ne goje, ka me shume rendesi se cfare nxjerr nga goja"
    Besoj se kete here u mundova te qendroj neutrale
    Yes mbase nuk te kujtohet mire sasia sepse 50 gr jane vertet shume dhe sma merr mendja qe ndonje mjek ta keshilloje kete... eshte mire te mos tejkalohen 36 gr alkoli ne dite per meshkujt dhe 24 gr per femrat.
    ushqimet vete nuk permbajne alkol nese nuk perdoret alkoli ne gatimin e tyre.

Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    Yes mbase nuk te kujtohet mire sasia sepse 50 gr jane vertet shume dhe sma merr mendja qe ndonje mjek ta keshilloje kete... eshte mire te mos tejkalohen 36 gr alkoli ne dite per meshkujt dhe 24 gr per femrat.
    Gabim e ke ! Eshte 36.5,8 per burrat dhe 24.7,1 per grate

Futi mer nja dy a tre dopjo dhe mbledh ment
    Revolution 1848

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Gezuar Eurostar!

Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Ke kthyer ndonjė gotė sot?
    E c'lidhje kishte ky "xhevahiri" yt me postimin tim, ma trego nje cik...
    Ne postimin qe bera, thashe qe po tregohem neutrale dhe nuk po shprehi mendimin tim personal, sepse e kam thene dje qe personalisht nuk konsumoj fare fare alkool, pervec ndonje rasti te rralle ku mund ta perdori nje sasi shume te vogel ne gatim. C'lidhje kishte kjo se mos kam pire ndonje gote????

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Gabim e ke ! Eshte 36.5,8 per burrat dhe 24.7,1 per grate

Futi mer nja dy a tre dopjo dhe mbledh ment
    Ky 0.58 gramshi ėshtė ajo pika qė qenėrve u dridhet dora!
    Njė gėzuar pėr Drague

Gezuar Eurostar!
    Gezuar qofsh... Po si kshu ne te thate ? Ai dalan kurrnaci nuk na mbushi naj got hic
    E c'lidhje kishte ky "xhevahiri" yt me postimin tim, ma trego nje cik...
    Ne postimin qe bera, thashe qe po tregohem neutrale dhe nuk po shprehi mendimin tim personal, sepse e kam thene dje qe personalisht nuk konsumoj fare fare alkool, pervec ndonje rasti te rralle ku mund ta perdori nje sasi shume te vogel ne gatim. C'lidhje kishte kjo se mos kam pire ndonje gote????
    Se ndoshta ta rren mendjen kollaj , prandaj pyeti i varfri
    Revolution 1848

Me sa kam lexuar e degjuar, cdo lloj ushqimi ne vetvete permban nje sasi shume shume te vogel alkooli, edhe frutat qe hame, edhe buka, edhe zarzavadet, dhe ne teresi nga ky konsumim ushqimesh nuk duhet te kalosh cakun prej 1 gr. Pra tere ato ushqime qe ke konsumuar gjate 24 oresh, duhet se bashku te kene 1 gr alkool. Nuk po shpiki gje. C'a kane genyer - po genjej, teori e vjeter

Ore Dalan,ti i bėn ndere gjithė forumit me atė shishe more,ndaje me shoqerinė .

"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •