Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 60
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    ncuq ncuq....eshte ashtu sic te thashe, pastaj sikur kane lidhje bashke P.S e R.S.C....Nje Zot e di.. per ke e kishe kete Les miserables? Sa per info kete shprehjen e ka thene tek "katedralja e parisit", po ta lexosh me shume vemendje, do cuditesh se cfare permend dhe sa bukur ironizon, e ka ne stil, permend njerez real, ngjarje reale...
    Per te mos dale nga tema, ketu jeni mbledhe nje grup pijanecesh te papare, qe sa here degjoni qe nuk lejohet alkooli, aq me shume ndjeni deshire per te pire.
    p.s: harrova une, ti nuk beson ne keto "perralla", lum si ti
    les miserables- romani te mjeret, ka shum gjera aty nejse nuk eshte tema e duhur sic tha dhe Dalan.
    me mire lexo ndonje gje per asclepius, hyun e butrinit, dhe futi ndonje got birre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 02-05-2011 mė 16:40
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Sa pijaneca dhe antipatike qe jeni....

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ncuq, e ke gabim ose te ka bere keq konjaku. Une nuk e lidha fare me ate qe the ti, une thjesht per ouroboros, permenda interpretimin qe i ka bere Hygoi, kaq. kam thene une, nuk i lexoni mire ju postimet, ne vend qe te kuptoni keni me shume deshire "ec ta kapi ne ndonje pike"....
    ke pire ti apo ne lol, ti the qe gjarpri i farmacise eshte gjarpri qe kafshon bishtin, pra ouroboros, ne te themi qe eshte gjarpri i eskullapit ai i farmacise, je ber tap lol...shiko se mua dhe dalan nuk na ze alkooli
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar mė parė nga enterprize Lexo Postimin
    ke pire ti apo ne lol, ti the qe gjarpri i farmacise eshte gjarpri qe kafshon bishtin, pra ouroboros, ne te themi qe eshte gjarpri i eskullapit ai i farmacise, je ber tap lol...shiko se mua dhe dalan nuk na ze alkooli
    Ore ti e.p ke boshatisur gjithe lokalet apo si e ke hallin? Une shqip te thashe o njeri, qe kete e ka thene Hygoi, une nuk thashe asgje nga vetja, e kam thene edhe ne post, isha teresisht neutrale, e paanshme ne postim sepse nuk dhashe asnje mendim timin konkret. Duke qene se mendimin tim personal e kam thene qe dje, kaq. Na trashet tani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 02-05-2011 mė 16:53

Ncuq, e ke gabim ose te ka bere keq konjaku. Une nuk e lidha fare me ate qe the ti, une thjesht per ouroboros, permenda interpretimin qe i ka bere Hygoi, kaq. kam thene une, nuk i lexoni mire ju postimet, ne vend qe te kuptoni keni me shume deshire "ec ta kapi ne ndonje pike"....
    Nė postin #23 ndėr tė tjera ke shkruajtur:
    Kur vjen puna tek konsumi i alkoolit, gjithmone do kemi ndarje pikepamjesh, ta marrim ne shembullin me te thjeshte; ke shume mjeke qe iu rekomandojne rreth 50 gr alkool ne dite pacieteve te tyre, kryesishht keta mjeke jane vete pijedashes , ndersa une vete personalisht kam degjuar nga mjeke te tjere shume te njohur, qe organizmi i njeriut ka nevoje vetem per 1 gr alkool ne 24 ore, dhe kete e merr me ane te ushqimeve.
    Tani, pikemapje te ndryshme, shkenca nuk i ka per here te pare keto, jo me kot thoshte edhe Hygoi (me falni qe e perdori shpesh por eshte i preferuari im):
    "simbolika e gjarperit qe kafshon bishtin e vet, i atribuohet shkences"

A mund tė na e sqarosh qartė tė lutem lidhjen e pjesės me tė kuqe me atė blu?
    Nė pjesėn me tė kuqe evidentohen pikėpamje tė ndryshme tė shkencės mbi pėrdorimin e alkoolit, ndėrsa nė atė me tė kuqe shprehet pikėpamja e Hygosė mbi simbolikėn e ouroborosit.
    Kėtu, i vetmi element lidhės ėshtė diskutimi mbi pikėpamjet, mendimet qė njerėzit ndajnė, por pėr dy gjėra tė ndryshme, nė pjesėn e parė mbi pėrdorimin e alkoolit e nė tė dytėn mbi simbolikėn e ouroborosit.
    Nuk ka vazhdueshmėri organike nė postimin tėnd, ēka mė bėn tė dyshoj se ti ke aluduar pėr gjarprin e Eskullapit, duke nėnkuptuar se "helmi i gjarprit pėrdoret nga industria farmaceutike, tė bėn keq por edhe mirė" ... si alkooli.
    Unė kėshtu e kuptoj postimin tėnd.

Sa pijaneca dhe antipatike qe jeni....
    "Ik moj gocė mamaje, ik, ik se tė ka bėrė mami petulla!"

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Po pini o njerez, se pak per qef duhet, ka lezet. Si kuptoj dot ato njerez qe pine vetem coca cola apo orange juice. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

ēka mė bėn tė dyshoj se ti ke aluduar pėr gjarprin e Eskullapit, duke nėnkuptuar se "helmi i gjarprit pėrdoret nga industria farmaceutike, tė bėn keq por edhe mirė" ... si alkooli.
    Po e beni qimen tra me keq se grate e keqia. Rasti ku iu referova ishte pikerisht specifik ne menyren si vete autori shprehej sipas pikepamjes se tij, nuk ka lidhje me aspektin farmaceutik. Kujto "katedralen" (Vepren) dhe pastaj do e shohesh vete. Ai e be interepretimin sipas menyres se tij; nuk i lejohet valle, se mos ben ndonje blasfemi!!! Tani nuk kam kohe te te intepretoj une ty me gjate, shikoje vete.
    Kur e.p e permendi, jo me kot i vura figure me shaka, dhe ne fund thashe qe mua per vete me pelqen si simbol ne lidhje me intepretimin qe i eshte bere, dhe ishte vecmas asaj te Hygos, jo me kot e thashe me p.s.
    E kam te qarte per vete si ouroboros, si ubi defuit orbis, e si ma the ta thashe se na trashet; i komplikoni gjerat kot se koti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 02-05-2011 mė 17:51

Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    "Ik moj gocė mamaje, ik, ik se tė ka bėrė mami petulla!"
    Po nje vajze ka ma-ja dhe ba-ja, c'ke ti tani? Me pelqen te ngaterroj gjithe dynjane, e c'te keqe ka ketu; ju e keni fajin qe e hani grepin

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-05-2011
    Postime
    2
    Rrushi, fruti prej se cilit behet vera e kuqe, eshte i pasur me antioksidant, komponente qe inhibojne oksidimin e qelizave trupore. Keshtuqe sipas mendimit tim, vera ne sasi te matur eshte beneficiale. Per birren kam degjuar qe eshte e dobishme per veshket, mirepo nuk kam lexuar qe kjo gje eshte deshmuar. Per alkoolet tjera nuk di efektet qe kane mbi organizem :/

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •