Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 02-05-2011 mė 16:40
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Sa pijaneca dhe antipatike qe jeni....
Ore ti e.p ke boshatisur gjithe lokalet apo si e ke hallin? Une shqip te thashe o njeri, qe kete e ka thene Hygoi, une nuk thashe asgje nga vetja, e kam thene edhe ne post, isha teresisht neutrale, e paanshme ne postim sepse nuk dhashe asnje mendim timin konkret. Duke qene se mendimin tim personal e kam thene qe dje, kaq. Na trashet tani.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 02-05-2011 mė 16:53
Nė postin #23 ndėr tė tjera ke shkruajtur:
Kur vjen puna tek konsumi i alkoolit, gjithmone do kemi ndarje pikepamjesh, ta marrim ne shembullin me te thjeshte; ke shume mjeke qe iu rekomandojne rreth 50 gr alkool ne dite pacieteve te tyre, kryesishht keta mjeke jane vete pijedashes , ndersa une vete personalisht kam degjuar nga mjeke te tjere shume te njohur, qe organizmi i njeriut ka nevoje vetem per 1 gr alkool ne 24 ore, dhe kete e merr me ane te ushqimeve.
Tani, pikemapje te ndryshme, shkenca nuk i ka per here te pare keto, jo me kot thoshte edhe Hygoi (me falni qe e perdori shpesh por eshte i preferuari im): "simbolika e gjarperit qe kafshon bishtin e vet, i atribuohet shkences"
A mund tė na e sqarosh qartė tė lutem lidhjen e pjesės me tė kuqe me atė blu?
Nė pjesėn me tė kuqe evidentohen pikėpamje tė ndryshme tė shkencės mbi pėrdorimin e alkoolit, ndėrsa nė atė me tė kuqe shprehet pikėpamja e Hygosė mbi simbolikėn e ouroborosit.
Kėtu, i vetmi element lidhės ėshtė diskutimi mbi pikėpamjet, mendimet qė njerėzit ndajnė, por pėr dy gjėra tė ndryshme, nė pjesėn e parė mbi pėrdorimin e alkoolit e nė tė dytėn mbi simbolikėn e ouroborosit.
Nuk ka vazhdueshmėri organike nė postimin tėnd, ēka mė bėn tė dyshoj se ti ke aluduar pėr gjarprin e Eskullapit, duke nėnkuptuar se "helmi i gjarprit pėrdoret nga industria farmaceutike, tė bėn keq por edhe mirė" ... si alkooli.
Unė kėshtu e kuptoj postimin tėnd.
Po pini o njerez, se pak per qef duhet, ka lezet. Si kuptoj dot ato njerez qe pine vetem coca cola apo orange juice. lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Po e beni qimen tra me keq se grate e keqia. Rasti ku iu referova ishte pikerisht specifik ne menyren si vete autori shprehej sipas pikepamjes se tij, nuk ka lidhje me aspektin farmaceutik. Kujto "katedralen" (Vepren) dhe pastaj do e shohesh vete. Ai e be interepretimin sipas menyres se tij; nuk i lejohet valle, se mos ben ndonje blasfemi!!! Tani nuk kam kohe te te intepretoj une ty me gjate, shikoje vete.ēka mė bėn tė dyshoj se ti ke aluduar pėr gjarprin e Eskullapit, duke nėnkuptuar se "helmi i gjarprit pėrdoret nga industria farmaceutike, tė bėn keq por edhe mirė" ... si alkooli.
Kur e.p e permendi, jo me kot i vura figure me shaka, dhe ne fund thashe qe mua per vete me pelqen si simbol ne lidhje me intepretimin qe i eshte bere, dhe ishte vecmas asaj te Hygos, jo me kot e thashe me p.s.
E kam te qarte per vete si ouroboros, si ubi defuit orbis, e si ma the ta thashe se na trashet; i komplikoni gjerat kot se koti.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 02-05-2011 mė 17:51
Rrushi, fruti prej se cilit behet vera e kuqe, eshte i pasur me antioksidant, komponente qe inhibojne oksidimin e qelizave trupore. Keshtuqe sipas mendimit tim, vera ne sasi te matur eshte beneficiale. Per birren kam degjuar qe eshte e dobishme per veshket, mirepo nuk kam lexuar qe kjo gje eshte deshmuar. Per alkoolet tjera nuk di efektet qe kane mbi organizem :/
Krijoni Kontakt