Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2011
    Postime
    78

Post Maqedonia shqiptare: Aleksandri i Madh është shqiptar

Aleksandri i Madh (në greqisht: Μέγας Αλέξανδρος) gjithashtu i njohur si Aleksandri i III i Maqedonisë, ishte mbret i Maqedonasve dhe Grek i lashtë. Epoka e Aleksandrit përbën gur themeli për mbretërit që vijuan dhe shënon fundin e lashtësisë klasike. Aleksandri i Madh ishte një ndër komandantët më të suksesshëm të të gjitha kohërave, ku në moshën 32 vjeçare kishte pushtuar pjesën më të madhe të botës së atëherëshme (në shek IV p.e.r). Aleksandri lindi në Pela të Maqedonisë në vitin 356 p.e.r. Prindërit e tij ishin mbreti i Maqedonisë Filipi II dhe nëna e tij princesha e Epirit, Olimpia. Pas vdekjes së Filipit II, i biri u ngjit në fron për të vazhduar taditën mbretërore. Historia ka treguar se Filipi II, ishte një komandant, diplomat dhe politikan shumë i zoti. Në përgjithësi ishte njeri korrekt por jo rrallë herë shfaqte shenja dhune dhe pasione të egra. Aleksandri përfundoi bashkimin e të gjithë qytet-shteteve greke të kohës dhe pushtoi pjesën më të madhe të botës së atëherëshme (Azisë së Vogël, Persisë, Egjiptit) duke arritur deri në Indi.

Kjo eshte historia zyrtare e Aleksandrit te Madh. Por ndiqni videon ne vazhdim dhe le te mesojme dicka me shume per te.

Ketu mund te shkarkoni falas librin per te cilin behet fjale ne video.

Dakort,dakort.
    pyetja lind per cilin qyteterim luftoi?per tonin?! JO!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga l'amoureuse Lexo Postimin
    Dakort,dakort.
    pyetja lind per cilin qyteterim luftoi?per tonin?! JO!
    Luftoi për qytetërimin Perëndimor, ku ne jemi elementi kryesor përbërës nga lashtësia. Por nëse nuk ta mbush mëndjen kjo që thashë, hajde meqë nuk të pëlqen ta bëjmë me eliminim: a është Leka i Madh FYROMas dhe a janë FYROMasit = Maqedonë ? Nuk ka gjenocid më të madh kulturor se ai që është bërë në ish-Maqedoni, ku sllavët janë barazuar me Maqedonët. Nuk gjen në asnjë vënd gjenocid të tillë kulturor, të paktën këto 2000 vitet e fundit.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Luftoi per qyteterimin Grek,ndaj per Grekerit eshte Grek,edhe pse me 3 gjysher Shqiptar.
    Nuk me intereson Prejardhja,madje debate te tilla ,perfshi ketu studime pseudo shkencore,me duken te kota ne thelb.
    Aleksandrit i njihet Lavdia,ashtu si i njihet Skenderbeut,me ndryshimin e vetem se ky i fundit luftonte me flamur Shqipetar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2011
    Postime
    78
    Ne fakt amoureuse nuk esht se luftoi per qyteterimin grek por thjesht ato qe shkruajten historin e tij flitnin greqisht

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Luftoi per qyteterimin Grek,ndaj per Grekerit eshte Grek,edhe pse me 3 gjysher Shqiptar.
    Nuk me intereson Prejardhja,madje debate te tilla ,perfshi ketu studime pseudo shkencore,me duken te kota ne thelb.
    Aleksandrit i njihet Lavdia,ashtu si i njihet Skenderbeut,me ndryshimin e vetem se ky i fundit luftonte me flamur Shqipetar.
    ka nje problem shume te madh besueshmerie tek tekstet "greko-latine", jane jo me te vjetra se shekulli i 10-14 pas krishtit(ketu kerkoje pseudo shkencen, dhe kush e ben historine). Historia mund te jete krejt ndryshe nga sa te jepet ty konvencionalisht, dmth nga librat e shkolles.
    per me teper tekstet e para shekullit te 15 numerohen me gishtat e dores, shume nga keto tekste kontradiktojne me njera tjetren dhe nuk kane lidhjen logjike.
    keshtu qe ngjarjet provohen me menyra te tjera alternative.
    ai qyteterim qe ti e quan grek nuk eshte aq grek

ps.Kujdes me emertimet se jane abuzime historianesh .
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 28-04-2011 më 05:22
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Cuna,mbase une s'arrij te shikoj driten ne fund te tunelit ne kete ceshtje...
    Debati(le ta quajme),u shtrua mbi vertetesine e origjines Shqipetare te Aleksandrit,qe me gjithe 'abuzimet e historianeve qe me jane ofruar bruto',vazhdoj t'i qendroj asaj ideje,nisur nga fakti se vete nenen e kishte Shqiptare.
    Ajo qe pyes une eshte,ja e kishte,ja se kishte.pse eshte kaq e rendesishme per ne?

Per te bere nje paralelizem
    Nqs mbrojme me fanatizem Skenderbeun kunder pallavrave per origjinen e tij gjoja sllave, kjo per dy arsye: Gjergji eshte simbol i joni, jo vetem se ishte shqiptar me biografi, po dhe per c'ka beri pertej idendifikimit si shqiptar.
    Sandri nga ana tjeter s'di te kete bere ndonje gje per shqiptaret, nese po me korigjoni.

Ah,po,nuk luftoi per qytetrimin grek,luftoi per ate helen

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Aleksandri i madh eshte grek!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Debati(le ta quajme),u shtrua mbi vertetesine e origjines Shqipetare te Aleksandrit,qe me gjithe 'abuzimet e historianeve qe me jane ofruar bruto',vazhdoj t'i qendroj asaj ideje,nisur nga fakti se vete nenen e kishte Shqiptare.
    Ajo qe pyes une eshte,ja e kishte,ja se kishte.pse eshte kaq e rendesishme per ne?

Nqs mbrojme me fanatizem Skenderbeun kunder pallavrave per origjinen e tij gjoja sllave, kjo per dy arsye: Gjergji eshte simbol i joni, jo vetem se ishte shqiptar me biografi, po dhe per c'ka beri pertej idendifikimit si shqiptar.
    Sandri nga ana tjeter s'di te kete bere ndonje gje per shqiptaret, nese po me korigjoni.

Perhapi qyteterimin Emathiot

ja ku fillon greqia apo hellass(quaje si te duash) psh sipas Strabonit.

Vija
    ndarëse në jug midis ilirëve dhe epirotëve
    ishin malet Akrokeraune (malet e Vetëtimës -
    LM), ndërsa vija ndarëse midis epirotëve dhe
    grekëve ishtë gjiri i i Ambrakisë (sot gjiri
    i Artës - LM ) Ndërsa vija ndarëse midis grekëve
    dhe Tesalisë ishte lumi Peneus. Pra, Tesalia nuk
    ishtë tokë greke. (Maqedonia eshte me ne veri te Tesalise, shenimi im)

dhe sipas Skylaksit

Greqia fillonte nga qyteti
    i Ambrakisë. Në veprën e tij ”Peripleus”, ai
    shkruan se “pas Thesprotisë vijnë mollosët
    dhe pas tyre Ambrakia, një qytet grek”.

Kush te ka thene ty qe EMATHIA(MAQEDONIA) ka qene greke !!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 28-04-2011 më 09:23
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2011
    Postime
    78

O l'amoureuse ta thash dhe siper qe nuk luftoi as per ate helen as per ate greko-evgjit, por problemi qendron se deri tek ne kane ardhur vetem ato tekste qe jane shkruajtur ne gjuhen helene. Sa per paralelizmin me Skenderbeun: Te bej nje pytje? Ti si do u ndjeshe nqs te thonin se gjyshi jot ka qene ai qe ka pushtuar 3 kontinete???? E pra kshu ndjehemi dhe ne kur bindemi se sterrgjyshi jone Leka i Madh ka qene zot i ter kontinenteve

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •