Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Pink mė habise,mė mallėngjeve :P.
    Nuk e dija qė ti mund tė bėje motivational speeches :P.
    Blood, para ndonje muaji e ca, isha vete ne dileme ne zgjedhjen e nje shkolle. E 'keqja' e mire ndonjehere ndodh se pranohesh ne 3 shkolla njeherazi. (eshte me mire 1 dhe je i/e qete nga mendja) Ok e leme te treten, marrim vetem first choice/zgjedhje e pare, dhe second choice/zgjedhje e dyte. Te dyja shkolla te mira, private (spo hy ne details, te dyja aty aty rrafin). Nga ana akademike te shkelqyera. Disiplina po. Rregulli, aktivitetet, dhe shume faktore te tjere qe ofrojne si shkolla. E te dyja te cojne ne nje drejtim- sukses/arritje. Dhe pyet veten- valle kush eshte zgjedhja e duhur? E para eshte shkolle e madhe, e dyta shkolle me e vogel. Edhe pyet veten- kush do ndikoj me mire nje larshmeri e madhe studentesh apo nje numer i kufizuar? Numri i larte i studenteve ne shkollen e pare tregon qe eshte shkolle e mire, me reputacion me te larte ne shtet, por njekohesisht mund te jete dhe nje minus per individ te ndryshem. Varet nga temperamenti,ego, personaliteti dhe te tjera. Po njekohesisht mendon, nje shkolle e vogel ne numer te studentave, do kete me me prioritet ne marredhenien nxenes-mesues. E ke parasysh, sot cdo gje eshte konkurence. Per ty si individ dhe per ate qe te ofron servicen e tij. Psh shkolla apo qendrat e tjera te punes or whatever. E ta bej te shkurter, kjo shkolla me e madhe te ofron nje dicka, ndoshta mund te duket paksa si e parendesishme, por qe ajo e vogla sado e mire si shkolle sta ofron. Transportimin. Bingo, fiton shkolla e pare. Me mori zgjedhjen dhe dilemen qe ndodhesha per 1 jave rresht. Oh well, shpresoj te kem bere zgjedhjen e duhur. Fundja, transferohesh ne cdo kohe, gjithmone ke nje alternative nese nuk je i/e kenaqur.

kaq, shpresoj mos habisesh me.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e slogan
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Une nuk jam duke kerkuar ndihme ne zgjidhjen e nje problemi, fatmirsisht, momentalisht nuk kam asnje problem (te madh) qe ndoshta po mendoni ju. Po theksoj edhe nje here UNE NUK KAM AS NJE PROBLEM!

Pergjegje interesante, por aspak bindese. E di se kjo pyetje nuk ka pergjigje por motivacioni bindes qe eshte perdorur lart, eshte i tjeshte dhe i varfer. Megjithate FLM
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2011
    Postime
    16
    Citim Postuar mė parė nga slogan Lexo Postimin
    Une nuk jam duke kerkuar ndihme ne zgjidhjen e nje problemi, fatmirsisht, momentalisht nuk kam asnje problem (te madh) qe ndoshta po mendoni ju. Po theksoj edhe nje here UNE NUK KAM AS NJE PROBLEM!

Pergjegje interesante, por aspak bindese. E di se kjo pyetje nuk ka pergjigje por motivacioni bindes qe eshte perdorur lart, eshte i tjeshte dhe i varfer. Megjithate FLM
    Ate qe kerkon ti vetem Neda e BB mund ta shpjegoje.lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Si te kuptoj une se kam bere zgjedhjen e duhur?
    vendimi/zgjedhja me i/e mire eshte ai/ajo qe ti e ben pa e kuptuar se e vendose/zgjodhe... ne thelb duhet thjesht te zbulosh e perjetosh dashurine brenda teje dhe gjithcka behet e lehte dhe e duhur...

p.s. nuk dua te te bind, as te dukem interesant. dua thjesht te ndaj me ty ate qe kerkova e gjeta brenda meje...
    imagine there's no countries...
    nje fjale, nje kuptim...
    :))))

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Si te kuptoj une se kam bere zgjedhjen e duhur?
    Ajo qe te ben te ndihesh mire me veteveten, ajo eshte zgjidhja e duhur per ty. Pink ishte shume e qarte..

Per ē'do problem ekziston gjithmone nje zgjidhje, nqse e sheh nga ky kendveshtrim do te arrish te gjesh ate qe ben per ty.

Por...
    Jo ēdo here gjendet zgjidhja(ashtu siē do te deshironim ne), e rendesishme eshte te veprosh drejt.
    Per mua dy jane pikat kyēe perballe nje problemi
    1- Te jesh i drejte dhe i sinqerte me vete veten dhe pastaj me te tjeret.
    2- Durim.. kembengulje.. mos harro, pika grryen gurin.

i/e regjistruar Maska e slogan
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Vazhdimisht mendime interesante, m'pelqejne mendimet tuaja. Megjithate nuk do ju thoja ta merrni si diēka personale, por ti shprehni mendimet tuaja ne aspektin e pergjithshem. E di qe mund te flasim edhe ndoshta, 1 muaj, 2 ose 1 vit dhe prap se prap nuk do ta kemi te pergjigjen e pyetjes sime. Per t'iu pergjigjur pyetjes sime ndoshta njeriu duhet te beje nje eksplorim nga brenda shpirtit, kjo eshte e pamundur.

Megjithate, faleminderit per mendimet tuaja!
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

as une s'thashe qe ke ndonje problem ti, personalisht. Fola ne pergjithesi.
    Cfare duhet ti filozofojme tani ketij mendimit tend? Si mund te perballemi ndaj problemeve, si ti kthejme ato ne rezultate pozitive? Si ta dime qe bejme zgjedhjen e duhur ?Oh well, ne mund te rrime te 'filozofojme' ketu e te themi fjale te bukura, po ne fund te fundit, praktika eshte ajo qe zgjidh problemin. Perplasja jote me problemet do te bej te reflektosh, cfare eshte mire apo jo. Mund te zgjedhesh, te perplasesh, apo ta anashkalosh. Kjo e fundit ndodh, po prape, vjen nje dite do perplasesh prape nese gjerat sjane bere ashtu sic duhet. Njeriu do perballet me cdo situate, te veshtire apo jo. Do mesoje ne 'hard way' nese si ben ashtu sic duhet, ndermerr vendimet e duhura. Ja kshu, ndoshta te duket e varfer dhe ky si mendim, po nese sta mbush mendjen, eshte dhe gjithmone opsioni-futi nje gote raki edhe te duken problemet, piece of cake.

pastaj ajo zgjedhja e duhur- veproni me tru, dhe degjoni dhe zemren ndonjehere. Kur degjohen/ndjehen te dyja, behet nje kombinim perfekt per te bere zgjedhjen e duhur dhe qenien tende te lumtur.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •