Master, a ke ne shtepi nje liber te gjuhes Shqipe ? Ajo eshte gjuha e te gjith shqiptareve.
Mua me vjen cudi me ty se perse kundershton kur ti vete shkruan shum bukur gjuhen shqipe. Ti duhet te shkruash dicka ne te mire te kesaj ceshtje qe edhe te tjeret te angazhohen per te permisuar shkrimin dhe kendimin e gjuhes shqipe.
Pershendetje
Revolution 1848
eurostar, une vet jam kosovar, ne shtepi dhe me miq flas gjuhen e nenes, ate me te cilen jam rritur, kurse ne forum dhe ne jeten "zyrtare" mundohem te flas gjuhen letrare.
Nuk mund te pajtohem te flas dialektin (gjuhen letrare), te cilin e mesoj ne shkolle, kurse ne shtepi te flas ndryshe, kjo do te thote mohim i gjuhes tende. Nuk mund ti them nenes nėnė kur ne gjuhen e perditshme i them nanė, nuk mund ti them babait baba, kur ne gjuhen e perditshme i them babė, e shum e shum fjale te tjera.
Kjo per mua dhe pasardhesit e mi eshte nje problem vertete serioz, ani pse kjo per te tjeret thuajse nuk qon peshe.
Pershendetje.
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
eshte e vertete, mirepo kisha shtuar edhe Shqiperine me italianizmat, greqizmat dhe shume izma te tjere. Kete zgjebe e kemi te gjithe pa perjashtim!
Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.
Ne rregull keta te jugut qe e prekrahin standardin e sotem, sepse u konvenon, po ty drague ca te lidhe me te(ti je i veriut mesa kam kuptu une)
Nuk te ben dem pak me shume krahinorizem, se te gjithe icik anojne kah vetja, se eshte e natyrshme lol
P.S. Pa dashur tani te bej ndarje se shikuar nga Kosova te gjithe jane te njejte (me perjashtim te Sali Berishes lol), por fakt qe veriun e Shqiperise e ka diskriminuar Enveri, fatkeqesisht.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 28-04-2011 mė 10:49
Krijoni Kontakt