Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 47
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Myslimanët kundër Darvinit

Nga Express më 07 mars 2011 në ora 20:24

Myslimanët, në shumë vende, në mënyrë masive po kundërshtojnë teorinë e evolucionit të Darvinit, nën ndikimin e elementeve konservatore të islamit. Kjo u bë e ditur gjatë një konference shkencore të mbajtur në Egjipt, nën organizimin e Këshillit Britanik.

Nidal Guesoum, profesor i fizikës dhe astronomisë në Universitetin Amerikan të Sharjahas në Emiratet e Bashkuara Arabe, tha në konferencë se në shumë vende, studentët dhe akademikët mendojnë se duhet të zgjedhin mes evolucionit dhe kreacionizmit, në vend që të kuptojnë se dikush mund të besojë në Zot, por edhe në teorinë e Darvinit.

Dr. Guesoum, mysliman sunit, tha se në vende si Tunizia, Egjipti, Turqia, Pakistani dhe Malajzia, anketat tregojnë se vetëm 15 për qind e të pyeturve mendojnë se teoria e Darvinit është e vërtetë apo pjesërisht e vërtetë.

Ky qëndrim ishte mbizotërues edhe në mesin e nxënësve, studentëve e mësuesve nga shkolla e mesme, e deri në universitet. Ajo çfarë është më shqetësuese, tha Dr. Guesoum, mësuesit e lëndëve shkencore keqinterpretojnë faktet dhe teoritë e evolucionit, duke i përzier ato me ideologji fetare.

Një anketë, në të cilën ishin përfshirë 100 akademikë dhe 100 studentë të universitetit ku punon Dr. Guesoum, tregoi se 62 për qind e profesorëve dhe studentëve myslimanë besojnë se teoria e evolucionit është teori që nuk është provuar.

Qëndrim të njëjtë kishin vetëm 10 për qind profesorëve dhe studentëve jomyslimanë të anketuar në të njëjtin sondazh.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    18-01-2011
    Postime
    43
    o mersin ik bej i salto mortale nga 15 katshi o troglodit

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    o rrota po ju jeni kunder kuranit vete me keto qe beni e thoni,,,,

late name o gomere

kurani sthote gje per darvinin mjaft me pordhe turqie

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Një anketë, në të cilën ishin përfshirë 100 akademikë dhe 100 studentë të universitetit ku punon Dr. Guesoum, tregoi se 62 për qind e profesorëve dhe studentëve myslimanë besojnë se teoria e evolucionit është teori që nuk është provuar.
    Per sa % asht provu kreacioni? "0"
    Dmth i bie te ket avantazhin Darwini, doni apo sdoni ju.
    Egzisto nej gja e vogel qe s'jan kunder muslimant, tu fillu te festa e femrave deri te Darwini.
    D'Oh!

o te mjere po edhe vet darvini po te ishte gjalle do ta mohonte teorine e tij...kjo tregon se sa perpara jeni.....
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

albania is the best Maska e ismani
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    tetova
    Postime
    583
    teorema e darvinit eshte shenderuar ne nje te kaluar jo vetem tek mislamenet ku beje pjese edhe une por edhe nga shkenctaret profesoret njerez te thjeshte qe i perkasim tjerave religjione kan ardhur ne purfundim se kjo teori nuk egziston
    100 vite shtet 100 VJET KRENARI 100 VITE SAKRIFIC TERE JETEN TE BASHKUM KOSOV ILIRD CAMERI MALSI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar më parë nga ismani Lexo Postimin
    teorema e darvinit eshte shenderuar ne nje te kaluar jo vetem tek mislamenet ku beje pjese edhe une por edhe nga shkenctaret profesoret njerez te thjeshte qe i perkasim tjerave religjione kan ardhur ne purfundim se kjo teori nuk egziston
    nuk eshte vetem teori se po te ishte ashtu s'ish be kurr praktika, por kjo eshte nje bote materialiste dhe levizese sa qe per trunin tend shume i ran eshte...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Marduk Lexo Postimin
    nuk eshte vetem teori se po te ishte ashtu s'ish be kurr praktika, por kjo eshte nje bote materialiste dhe levizese sa qe per trunin tend shume i ran eshte...
    Marduk si bjen ne kundershtim me disa shkrime qe sjellshe perpara mbi krijimin e njeriut ....nga ato konspirativet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    jo, ato qe pata sjell kan qen vetem nje histori qe te diskutojm une nuk i kam pranuar ato por kam len hapesire qe te diskutojm, por qaq shum qe kam shkru ty tu ka ndok qe kam ra ne kundershtim sa qe s'e e kam te gjithe kuptimesin ne ate shkrim, por s'ka lidhje t'kuptoj edhe ty me bashkesin islame.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •