Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 74
    i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Dua te shtoj edhe dicka se kam harruar ta permendi ne fillim:

Udheheqesit e fese islame gjithnje kane friken se mos po i largohen besimtaret, pra mos po e braktisin islamin.

Sepse, ata e dijne qe heret a vone njerezit mund ta perdorin logjiken dhe te largohen nga ky besim i kote.

Prandaj, ata ju mbajne vazhdimisht ligjerata besimtareve te tyre e ju japin edhe libra te ndryshem te lexojne keshtu qe nese ndonjehere atyre ja merr mendjen shejtani ata prap i kthejne ne fe ne kete menyre.

Shtrohen pyetja: Pse shumica e librave fetare jepen falas?

Sepse Arabet e financojne shtypjen dhe shperndarjen e ketyre librave te cilat duket se jepen falas por nuk eshte ashtu, sepse ata i grumbullojne paret per shtypjen e tyre nga haxhinjte qe e vizitojne Qaben!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    chino, allahu te falte e te udhezofte! kij frike allahun njeri!
    Te tregoj sekretin, pse nuk e kam frike:

Per te kuptuar "Zotin" nuk kam gje tjeter ne dispozicion, perpos logjiken dhe njohurite. E logjika ime me thote se "Zoti" nuk mund t'ia shoh askujt per te madhe qe e ofendon "Zotin" kur ky (Zoti) nga feja/kleriket tregohet si pushtues, si kriminel, si budalla, si tr*p. Ne kete rast mungon pika e akuzes, nuk ka ku te kapet "Zoti" per te akuzuar Chinon, kur ky ia shilon robet per shkak se besimtaret e tij e tregojne si nje kriminel. Logjika ime me thote se nese dikush duhet t'i frikesohet "Zotit", jane ata qe e tregojne kete sic e pershkrova.

S'jam i dobet nga filozofia, apo jo.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Atehere ta fillojme nga fillimi; C'fare shpjegimi i jep feja Evolucionit & apo shkenctarit Darwin?

Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Hadithi ska te bej asgje me fene Islame, mos hap tema koti.
    Shume e drejte, haditi nuk ka lidhje fare me Muhametin edhe as me arkengjellin Gabriel, haditi eshte shpikje njerezore(Kjo nuk do te thote se Kurani nuk eshte shpikje njerezore).

Citim Postuar mė parė nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    pikerisht per kete e kam fjalen une "te perdoresh trurin" kete e ndalon feja islame!

p.sh. thuhet se muhamedi ka udhetuar ne qiell nga tempulli i shenjte ne jerusalem dhe atje e ka takuar zotin, tani po e pyeti ndonje imam: si apo me cfare mjeti ka udhetuar? te thote "allahu e di me se miri" dhe mos bej pyetje shume sepse keshtu te nxit shejtani!
    "Vetem Zoti e di" eshte menyra me e mire qe kleriket i kane ikur gjithmon pyetjeve te zgjuara, thjeshte sepse nuk dinin sesi t'i pergjigjeshin, ne fakt ata qe e shpiken fene nuk i dhane pergjigje te gjitha gjerave, por vetem atyre te kohes se tyre, duke e bere kete "Zotin" si te limituar edhe budalla.

Citim Postuar mė parė nga Kandy* Lexo Postimin
    Ju keni problem me kuptimin e drejte te termeve.
    Nese atij i ka thene nje imam qe nuk e di me cfare ka udhetuar Muhammedi a.s. prej Mesxhid-ul Haramit ne Mesxhidul Aksa, dhe prej aty ne Qiellin e dunjase, nuk do te thote qe s'ben me bo pyetje.
    Ti mundesh me m'bo pyetje shlire, por pergjigja ime eshte thjesht: Nuk e di.
    Eshte e njeta gje sikur te te pyes ty se ku e ke shpirtin, sigurisht do te thuash nuk e di vendndodhjen e tij ne mua, por kjo nuk nenkupton qe nuk duhet te te pyes dikush.

Sinjalizimi nuk quhet deshtim ne shkence, sepse edhe ajo vete konsideron shume gjera te verteta edhepse nuk jane te faktuara, si puna e evolucionit. Mund te thuash qe mbetet teori deri ne nje afat te zberthimit, por jo deshtim (sipas shkences gjithmone).

Thashe qe jeta do te behej monotone po te na servirje cdo gje e gatshme ne tavoline, e jo po te na tregohej e verteta.

Nuk eshte e vertete qe me zbulimin e tyre do ta besonin te gjithe Zotin drejt. Shembuj ke sa te duash nga historia. Si hebrenjte kur i shpetoi Zoti permes carjes se detit dhe sapo kaluan detin i kerkuan Musait t'ua ndertoi nje zot sikurse te egjiptianeve, sepse ata nuk besojne pa e pare!!!
    Kur verbohen syte e zemres dhe te mendjes, kot eshte te paraqisesh mrekulli ne syte e ballit.
    -Cifutet nuk kane qene ndonjehere ne Egjipt, edhe kete t'a vertetojne edhe historianet izraelite, qe e quajne kete gje thjeshte si bindje fetare pa baza.

-Evolucioni eshte fakt, sepse te gjitheve n'a ndryshon adn-ja edhe te gjithe jetojme ne nje bote ku secili mundohet te fitoje, pra ndryshim gjenetik me perzgjedhje natyrore, evolucion pra.

-Verteto se ekziston shpirti!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 30-06-2011 mė 15:00
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nuk e ke kuptuar shkencen. Jo shkencen e sofistikuar, por gjerat rudimentare te saj, alfabetin e shkences. Ai thote se ai qe pohon dicka, duhet te deshmoje. Nese nuk deshmon, ka pohuar nje perralle. Kurani/besimtari musliman pohon se Allahu eshte Zoti. Une kerkoj deshmi. Kurani/besimtari musliman nuk sjell deshmi. Me kaq pa bere une asgje tjeter fare (pa ofruar deshmi per moszotesine e Allahut), Allahu shkencerisht eshte perralle. Eshte term absolutikisht i barabarte me Borebardhen, Donald Duck ose Zeusin.
    Une e kuptoj Shkencen por Kurani nuk eshte Shkence, Zoti nuk eshte Shkence. Si mundet shkenca te hedh poshte qenien e zotit?

Shkenca nuk mundet te vertetoje apo te hedhi poshte qenien e zotit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 25-04-2011 mė 23:06
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    Une e kuptoj Shkencen por Kurani nuk eshte Shkence, Zoti nuk eshte Shkence. Si mundet shkenca te hedh poshte qenien e zotit?

Shkenca nuk mundet te vertetoje apo te hedhi poshte qenien e zotit.
    S'ke kuptuar as alfabetin e shkences.
    Ai qe pohon dicka, duhet te deshmoje. Nese nuk deshmon, pohimi i tij eshte perralle.
    Kjo eshte ajo qe thote shkenca.

Pra nuk ka nevoje te deshmoje shkenca se Allahu nuk ekziston. Mjafton qe feja islame nuk deshmon se Allahu ekziston. Kjo mjafton per ta quajtur Allahun - shkencerisht me te drejte - nje perralle.

S'ke kuptuar as alfabetin e shkences.
    Ai qe pohon dicka, duhet te deshmoje. Nese nuk deshmon, pohimi i tij eshte perralle.
    Kjo eshte ajo qe thote shkenca.

Pra nuk ka nevoje te deshmoje shkenca se Allahu nuk ekziston. Mjafton qe feja islame nuk deshmon se Allahu ekziston. Kjo mjafton per ta quajtur Allahun - shkencerisht me te drejte - nje perralle.
    Cfare i intereson zoti cfare thote shkenca? Shkenca nuk mund te hedhi poshte qenien e tij

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Cfare i intereson zoti cfare thote shkenca? Shkenca nuk mund te hedhi poshte qenien e tij
    Cudi qe ti ke aftesi te lexosh trurin e "Zotit". Te pergjegjesh, a i intereson apo jo.

Por s'ka lidhje. Le te mos i interesoje. Me rendesi eshte te sqarohet se shkencerisht nuk ka dallim ne mes te Zeusit, Allahut dhe Donald Duck.

Eshte me rendesi per arsye se kleriket islame here pas here e ndotin shkencen duke e deklaruar kete si nje gje qe qendron ne anen e fese (islame).

Citim Postuar mė parė nga Dr.Qendro Lexo Postimin
    Shkence do te thote dije, pra nese nuk eshte shkencor, nuk eshte i vertete.
    Nuk eshte shkencor atehere eshte i vertet
    e dy anshme

liber fetar do te thote dije

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk eshte shkencor atehere eshte i vertet
    e dy anshme

liber fetar do te thote dije
    Thirsty, nuk tregove cfare mendon ne lidhje me kete mendim timin:

... Me rendesi eshte te sqarohet se shkencerisht nuk ka dallim ne mes te Zeusit, Allahut dhe Donald Duck.
    Ku eshte dallimi shkencor ne mes te Allahut, Zeusit dhe Donald Duck?

Dije = knowledge
    Mire e ke perkthy.
    Per ata qe s'e njohin anglishten: Dije eshte antonimi i Kuranit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 30-06-2011 mė 15:05

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •