Close
Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 175
    Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    me duket se do mbetesh pa tolluma....
    Tingujt e heshtjes së mendimeve te pathëna
    perplasen në detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmët keqaz mbulojnë
    U mpiksën tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Shumica e recetave te hedhura ne forum jane marre nga libra kuzhine, pra jane provuar nje here nga ata qe kane shkruar librat dhe (shpesh) provuar perseri si receta nga ata qe i kane hedhur ketu. Gjithsesi, e kam thene dhe me pare, nuk gatuhet me liber perpara dhe me inat sepse vetem veze te skuqura ke per te gatuar

KETU mund te gjesh nje recete pak ndryshe per tullumbat. Nuk e kam provuar vete, po nga sa lexova nuk duket keq.

Me sa kam vene re tullumbat jane pak a shume si petullat (qe benin ne Shqiperi tek soba me dru, kur nuk kishin drita ose kur lindnin femije). Nq se gatuan dot petulla pa i nxjerre si veze te skuqura, mund te gatuash dhe tullumba.

Dhe vazhdoj te flas une per embelsira meqenese kete muaj nuk mund ti ha .....

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    RRofsh i bona i bona... nuk dolen ashtu sikurse duhet por dolen,,, si per here te pare.

Gjithsesi shume te faleminderit per recetat. I je fut djetes qe nuk han dot embelsira apo ... problem me dhembet?

ME fal se po futem pak ne te thella, por kur nuk ke cte besh merresh me thashetheme.

Noten e mire

i/e regjistruar Maska e news24
    Anëtarësuar
    02-12-2003
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    28

Cool

Shef Po Me Pelqejne Keto Receta E Provova Salcen Me Avokado Dhe Me Pelqej. Mos Di Ndonje Gje Me Teper Per Abokado Dhe Cfare Erzash Perdor Ti Per Mish Me Teper . Me Respekt News24
    repskteeeeeeee

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-06-2004
    Postime
    82
    HI kundra-RRYMES,

tani dua te bej nje gje per te ngrene dhe them te provoj supen me domate (fq.2).....
    Po n.q.se behem lemsh edhe ikin dem domatet, do ta ve fajin ty
    rrofsh!!

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    pershendetje,
    Mbas shume kohesh po ju shkruaj perseri.
    Jam gjalle dhe ne mes tuaj, mos kujtoni se jam gatuar,
    Nuk me tretet dhjami kollaj,

Ju befte mire

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar më parë nga kundraRRYMES
    pershendetje,

Jam gjalle dhe ne mes tuaj, mos kujtoni se jam gatuar,
    Nuk me tretet dhjami kollaj,

Ju befte mire
    jam gjalle ne mes tuaj
    mos kujtoni se jam harxhuar
    vetem pak i perveluar
    se recetat kam ngatarruar!!

chefo ku je ti? ke noi gje te re interesante?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256

Qifqi permetare

Brumin per petulla e ze normalisht, me kos, nje kokerr veze, pak sode buke, pak krype e miell. Vaji per skuqje duhet te jete inxehte, provojeni paraprakisht me nje copez te vogel.

Brumi rrifet mire te kete integritet dhe mbushet nje luge plot e hidhet ne tigan per nje petull. Duhet punuar shpejt dhe kthehen ne anen tjeter shpejt q te mos digjen. Kur hiqen te parat, brumin e rref prape qe e vije ne forme.

Kosin e pergatit me hudhra, voj ullini, e krype (ose dhe tarator po te keni) I hudh nje cike leng limoni po deshe. Ne nje tenxhere mesatare, hedh kosin dhe petullat e vogla (po ju dolen te medha pritini me tresh) U jep nje vale per dia minuta dhe jane gati.

Kjo pajte u perdorte ne Gjirokaster neper dasme per te tretur ushqimin. Gjyshja ime (rrafmet paste) e bonte te lepije gishtat, mua me doli shume e mire, eshte e shijshme dhe e lehte..

buon appetite!

i/e regjistruar Maska e flag
    Anëtarësuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    Citim Postuar më parë nga kundraRRYMES
    Nese ke shpua ke vetem keto gjona ...

Per te gatuar pulen:
    1 gjoks pule
    1 luge(ju hudhini sipas deshires po mire me pas 1 luge) voj ulliri
    1 limon vetem lekuren
    per pasten:
    110g miell te bardhe te zakonshem
    2 veze
    voj ulliri

per salcen:

150ml krem( tani ne shqiperi vallai mo nuk di ca me ju thone oshte si me qene ajo e verdha e qumshtit lart afersisht)
    Gjysem limoni vetem longu
    85g rikota
    30g fier moskat te prera holle
    2 domate (jane si ato domatet ne formen e B_O-L-E_VE - se di si quhen ne shqip)

per ta gutu tani:

1. Merr pak uje edhe veje me nje ene te modhe edhe zije.
    2. Ngof pak tani nje ftere jane si grila po qe se nuk ke ato tani e di ca bo tek fterja jote qe ke merr noj gjo si rrjete por jo shume e himet e paster edhe veje tek fterja normale, qe mos te nisi pula aty lyje icike pulen me voj( pula duhet te jete pa lekuren ) edhe nje ftere te thelle te vogel.
    3. Lyje pulen me vojin e ullirit dhe lekuren e limonir grije me grirse ose ate gjone qe gri qepen edhe hudhja siper dhe veje tek ajo fterja si grile , edhe leje per 6 min ne te dyja anet
    4. Pergatisim pasten duke perzi ne nje tenxhere a ku tu doje zemra juve miellin dhe vezet
    5. Merr i cope te kulacit te formum dhe veje me nje nga ato plasmaset e holle per ta mbeshtjelle edhe leje menjane.. pushim
    6. Tani mire oshte me pas i makine qe bo pasta, do me thone qe e hollo e bo te holle si fleta byreku po qe se nuk ke , merr akllain edhe bjeri per siper e boje te holle, aq sa mundesh.
    7. Bo te njejten gjo edhe me kulacin e mbetur
    8. Me i thike te mprehte i pret si rrypa te holle (0.5com ose 0.7 cm)nga ato petat qe ke bo , tani feta oshte mire mes me qene ne max e holle , por si tju them une juve afersisht 1 milimeter
    9. tani ne ate fteren e thelle qe vume ne sobe per ta ngrof hudhim ate kremin
    10. Shto edhe longun e limonit. Tani ule temperaturen e kom llafin midis mesit edhe me te ultes, edhe e perzien
    11. Hudhi pasten ne ate enen e modhe me uje qe kishim vendos tek soba edhe e zi per 3-4 min( mos harro pulen tek fterja se u dogj)
    12. Tani tek kremi edhe longu i limonit hudh rikoten edhe fierin moskat edhe domatet te cilave i ke heq lekuren( hudhi uje te nxehte siper edhe rripi ) dhe perziji edhe leni aty per 2 min
    13. Tani pasta thahet edhe sperkatet me voj ullini
    14. Te thash mos harro pulen se e paske djeg ja paske lujte fene hiqe nga fterja edhe preje ne fleta te holla
    15. Tani ate SALCEn hudhja Pastes siper edhe perzieji bashke .
    16. Hudhi siper fletat e holla te pules
    edhe ma merr menja qe gjysmen e pules e ke honger para se ta vesh siper pastes,,, po ska problem,,,
    E gjithe ky muhabet ,, zgjat jo me teper se 30 min ,,, e kom llafin perfshi ketu ,, edhe lamen e durve ne fillim edhe ne fund edhe te hongmen edhe te llafosmen me noj rob ne telefon , ose duke pa lajmet e fundit ku IRAKU ka SULMU AMERIKEN edhe e ka PUSHTU ate
    Shnet per sot
    Ju harruat edhe kohen qe na duhet te kuptojm te gjitha keto qe i shkrujte, mandej kohen per te nxënë-kapur pulen e komshiut, prerejen dhe pastrimin e saj. Mandejkohen per ti blerë te gjitha keto artikujt ne tregë e besa edhe neper dyqane ku me siguri te gjitha keto ne nje lokal nuk do ti mund ti gjejm.
    Andaj te gjitha keto qe i permende me lart mua si beqar do te me duhet me shume se 2 dite, duke numruar edhe kohen prejt tregut apo lokalit e deri ne shtepi. Ops harrove edhe pastrimin e te gjitha artikujve tjere
    Sidoqofte, edhe pse recetetat ishin shume te mira, kish me qenë me leht per ne sikur, po te keni mundesi, qe artikujt ti renditesh nje pas nje dhe sipas mundesis, me qenëse ne kosovaret kemi mungesë te madhe te fjaleve shqipe nga kuzhina, ti shkruani edhe ne anglisht, madje vetem artikujt si psh qe beret per sage .
    Dhe ne fund, prap nese te premton koha, atehere krejt ne fund te recetes mund te shtoni ndonje rresht me humor, sepse edhe per kete keni sense.
    Flm per mirekuptim dhe kohe.
    Me nderime Flag

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Si i lani midhjet o shoke ?

Bera midhje nje dite ... gjithe talentin derdha .. ca nuk i hodha .. mezi prita ti shijoja..kur vjen fundi ti provoja .. kishin rere akoma sadoo qe i lava e i lavaaaaa me ujeee pa pushim

Tani pietja eshte si ja hiqni reren ?

thx much ,
    PINK
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fushata e PD-së, Berisha: Më 28 qershor të rikthejmë lavdinë e vitit 92
    Nga juanito02 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 26-06-2009, 15:52
  2. Thjeshtë
    Nga bregu26 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2004, 19:29
  3. Harnish: Ja pse është shpejt për pavarësinë
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-01-2003, 13:14
  4. "Rinia shqiptare e arrijn më shpejt se të huajt pjekurinë sociale"
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-09-2002, 17:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •