Close
Faqja 10 prej 18 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 175
    Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Tek kjo teme e gjen pilafin te gatuar ne disa menyra.

Me sa di une pilafi do nje mase oriz dhe dy masa uje. Nq se uji eshte i zjere mire nuk ka pse te dale oriz i qullet.

Tek receta e taves se peshkut me beri pershtypje qe era e peshkut pranonte eren e hudhres...

Vazhdoni te na hapni oreksin (sidomos atyre si puna ime qe vuajne cik per oreks )

Fiori

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Postuar më parë nga Fiori
    .

Vazhdoni te na hapni oreksin (sidomos atyre si puna ime qe vuajne cik per oreks )

Fiori
    Welcome to the club !

E di cfare, Fior ...Une asnjehere nuk lexoj tek "Kuzhina shqiptare " para buke...
    Pas buke...ehe, s'ben fajde. S'me luan qerpiku.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Postuar më parë nga Kuqalashja
    . Ne fillim doli qull, tani po thahet e po mblidhet tufa-tufa si hallva.
    Hahaaaaaaaaa, ti as hallve s'ditke te besh. Ku mblidhet hallva tufa- tufa mi. Ajo behet NJE !
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Pilaf- Thjeshte fare...

Oriz Basmati...

Raporti 1 Oriz 4 UJE.

Zihet uji dhe ne momentin qe ka ziere.. i hidhet brenda orizi.

Pasi valon per 10 minuta pa trazuar hiqet nga zjarri dhe lihet menjane e mbuluar per afersisht 10 min te tjera..( ose deri ne nje moment qe ju ta provoni qe orizi eshte bere)

Pas kesaj kullohet orizi,( me nje shoshe te imet)

Orizi hidhet ne enen ku do te sherbehet dhe siper i hidhet gjalp sipas desherise dhe perzihet me pirun , ne menyre qe orizi te jete i perhidhet si quhet...jo topa topa...

Ky oriz eshte " pa yndyre shume" dhe i thjeshte fare per te gatuar...

Ka edhe menyra tjera por kjo me erdhi tani ne mend, ..
    Nje tjeter do ta shkruaj me vone...

Do te shkruaj nje pilaf turk... kur te me dale koha.

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Nuk e ve ne dyshim qe nuk shkojne, thjesht mu duk pak cudi. Pasi te dyja kane aroma te forta dhe pak te ndryshme. Me ishte fiksuar se vrisnin disi njera tjetren. Gjithsesi mendoj se varet dhe nga shijet.

p.s. Corazon ti thua ti ve oreksit sustë, hap e mbyll : ) Nuk eshte ide e keqe ajo e jotja... (po qesh me vete tani).

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Hurdha futet kudo, varet se si gatuhet.

Pilaf all cikelldum- vjen nga turqishtja...

Duhen:
    60 gr gjalp;
    1-2 luge gjelle vaj ulliri,
    nje tufe me qepe te njoma..te grira dhe bashke me bishtat
    70gr bajome kokrra sakllom, bashke me lekuren,(almonds)
    35gr pine nuts--shqip jane ata te boces se pishes,,,qe nje zot e di se si e kane emrin sme kujtohen tani...
    1 luge kanelle e grire,
    100 gr black currants..-ne shqip nuk e di se si quhen( ne mungese te tyre mund te perdorni rrush te thate..
    600ml (1 pint) chicken stock ( ose lengu qe fitohet pas zierjes se pules, me pak kripe)
    250gr oriz. kokerr gjate. basmati mundesisht.i lare e i kulluar do me thone i laget.
    6-8 kokrra piperi

mundesisht nese keni- eshte pak i shtrenjte...

Safron sa te kapin 2 gishtat
    kripe,
    parsley- majadanoz, i grire, nje grushtes te vockel,,

Si gatuhet..

1-Merret gjysma e gjalpit dhe 1 luge vaj dhe shkrihet ne ene fteren po patet nga ato enet metalike qe e kane bazen e rende me mire por mbani mend duhet te jete ene me kapak, ne nje zjarr mesatar.
    2- Shtoni qepet e grira, dhe kavardisi per 2 min, derisa te zbuten.
    3-Rrit nxehtesine e kom fjalen co ne max zjarrin dhe hidh brenda bajomet, dhe stikat e pishes=pine nuts..
    4-Kavardisi per 3-4 min deri sa kokrrat te kene marre ngjyre ..
    5-Fike zjarrin dhe hidhi brenda kanellen dhe currants( ose ne vend te ketyre te fundit rrushin e thate)
    6-Ngrohe chicken stock=lengun e pules, deri ne momentin qe fillon te zieje.
    7-Nderkohe hidh ne nje ene tjeter gjysmen e gjalpit qe te ngeli, dhe kur te krijoje nje si shkume, hidhi orizin .
    8-Perzieji mire e mire qe orizi te kavardises ne gjalp i teri dhe hudh siper safronin, piperkat.
    9-Hudhi siper chicken stock=lengun e pules te nxehte, dhe shtoni kripe sipas deshires, por mos harroni qe chicken stock=lengu i pules mund te kete kripe...se pastaj na dilni te tere sikur doni burrat/grate...( ata qe hajne shume krype)
    10-perzieje vetem njehere
    11-vere te zieje , do me thene sa te marre vale, dhe redukto pastaj nxehtesine ne flake te vaket e kom fjalen qe mos te zieje por roncem(si tenxhere me rrobat e lame) por dhe lere te ashtu siper te si ta them une ty gjeje vete se nuk e di fjale,,, ne anglisht i thone "to a simmer" per 10-12 min deri sa chicken stock=lengu pules te jete thithur dhe ne siperfaqe do ju shfaqen ca si verra/brima te vogla..
    12- hiqe pastaj orizin nga zjarri dhe hidhi brenda qepet bajomet dhe stikat e pishes do me thone permbajtjen e tenxheres tjeter.
    13- mbuloje me nje pecete (tea towel) te paster sigurisht dhe mbuloje me kapak( mos harro qe duhet ta mbuloni me domosdo me kapak).
    14- Mos e vendosni me ne zjarr por lereni me te mbuluar me kapak per 10-15 min, dhe gjate kesaj kohe mos e hiqni kapakun.
    15-Mire eshte ta lini 15 min dhe pas 15 min merrni nje pirun dhe perziejini orizin qe te shkermoqet, dhe hudhi persiper majdanozin e grire...

Pilaf me te mire une per vete nuk kam gatuar ndonjehere...

e kam gatuar 2 here, dhe ne te dyja here ka dale kryeveper...

Te gjitha recetat e botuara nga ana ime, jane te tera receta te gatuara do me thene i kam provuar une dhe kane dale le te themi "jo keq"...

Perjashtoj ketu vetem nje supe me " domate dhe buke"...

Do me thene ju lutem jo komente per - peshkun me hurdha apo karkalecat me hurdha dhe spec djegs... Provojini ti gatuani sipas porosise sime dhe ju siguroj qe do ju pelqejne...

Dikush qe nuk ka ngrene kurre karkaleca .apo peshk nuk ka si te pelqeje recetat e peshkut apo te karkalecave.

Gjithsesi darke te kendshme dhe se shpejti do te publikoj nje liber...receta te shpejta ...ne me pak se 30 min gatim...

shnet

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Po shkruani ore te uruar ndonje recete qe te mund ta bejme shpejt e shpejt sa vetem une me duket sikur po flas me vete ...

Nuk ka edhe kuptim ... apo pertoni gje qe eshte e pamundur...

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    NUk ka problem fare, por te them te drejten ketu ku jam une per krishtlindje keto dreq vetem gjelin e detit gatuajne( gjelin e detit ne ne shqiperi e gatuajme per vit te ri).

Kam 2-3 receta ne mendje dhe shume shpejt do te postoj mendoj shume shpejt ne menyre qe tju jap kohe te blini gjerat qe do ju duhen.

Gjithsesi per krishtlindje-vitin e ri ju sugjeroj te beni gatime tradicionale te cilave ua keni marre doren, pasi ka shume mundesi qe nese beni dicka te re, dhe nuk ju del ashtu si duhet, pastaj ju gjeti belaja... gje brime e futu, ose i vrap take way , fish & chips,

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Kafe ..cokollate...kur jeni me depresion dhe nuk keni se cfare te beni tjeter...

Merrni nje cokollate te zeze pa plain ( pa lajthia arra apo ndonje gje tjeter nga keto berthomat) nja 40-50 gr

Merrni 4 luge kafe ( nga ato luget e vogla jo te medhoja se pastaj i bie tju ze gjumi vitin tjeteer si ne kete vakt)

Merrni dhe afersisht 2 gota (filxhane) me qumesht 400ml

pak whisky...ose raki.. 30 ml ...pija necet 500 ml pak vanilje...pak kanelle
    Lekure portokalli... dhe ne fund te kesh pak 100ml krem mire do te ishte.

Ne 2 gota vendos ne fund te tyre lekurat e portokallit te prera si spirale..
    Ne nje ene hidh qumshtin dhe ngrohe deri sa te filloje te valoje pastaj hidh brenda cokollate qe e ke bere copa copa kafene kanellen, dhe perzieje vazhdimisht...

Pastaj hidhi brenda whisky dhe vazhdoni perzijeni...mund te shtoni sheqer nese e doni te embel, sipas deshires.

Ne ato gotat ku ke vendos lekurat e portokallit hidhi siper lengun e perftuar... pastaj siper hidhi kremin...

Pini me qejf e harroni dieten dhe peshen...nuk ka problem ja vle ... 50 gr me teper gjak e dhjame...

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Pershendetje...

Me ka marre malli per TOLLUMA... dua nje recete tamon, nje recete te cilen ta keni gatuar ju vete perpara dhe tju kete dale ashtu sikurse duhet......

NDIHME..... njehere qe provova nje recete te dikujt ketu ne forum nuk me dolen ashtu sikurse duhet.

JU lutem kush ka ndonje recete ta postoje ketu ne forum ose mua ne privat... tolluma.... dhe llokume po te keni .

Dite te mbare... duke pritur tollumat ... dhe llokumet...

nderimet e mia

Faqja 10 prej 18 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fushata e PD-së, Berisha: Më 28 qershor të rikthejmë lavdinë e vitit 92
    Nga juanito02 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 26-06-2009, 15:52
  2. Thjeshtë
    Nga bregu26 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2004, 19:29
  3. Harnish: Ja pse është shpejt për pavarësinë
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-01-2003, 13:14
  4. "Rinia shqiptare e arrijn më shpejt se të huajt pjekurinë sociale"
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-09-2002, 17:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •