Close
Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 175
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    OMLETA- Per ty KUQALASHE ,,, boll me veze vetem te skuqme luje pak ate qe ulesh bo i gjo pak te vecante...
    30g gjalp
    2 veze
    4 luge gjelle qumesht
    30g ereza te perzime( mire eshte ti kesh te njoma...)
    Krype edhe piper te zi simas qejfit tuj

1. merr nje ftere jo te modhe do me thone cfare te kesh tek dollapi.
    2. hudhi gjalpin aty edhe shkrije.
    3. Vezet dhe gjumshtin dhe erzat veni me i ven edhe rrifi edhe boji telef fare boji . Pastaj ne momentin perpara se ta hudhesh tek fterja rrifi mire e mire ,, menoni se jeni duke rraf BURRIN( hihihih) ,,, ose VJERREN( hihihihi)... ose komshijen qe ju shef perhere nga cepi i perdes sa here hyni e dilni
    4. Skuqe per 1 min nga secili krah
    5. Hiqe pastaj edhe haje.. ose po spate kohe haje aty ,, po hiqe nga zjarri ok .
    Kuqalashe ho ca do ti te te them une mo ty fol ,

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anëtarësuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Flm per recetat e dhena dhe me kenaqesi do te perpiqem t'i gatuaj.Pasi t'i provoj do t'ju tregoj per rezultatin.

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Hope31- te uroj te kenaqesh duke gatuar- Te them te drejten kur gatuj ndihem i qete, eshte i vetmi vend ku gjej qetesi edhe si te them frymezim,
    Dashuro ushqimin edhe ke me e pa cdo gje qe do te besh ke me e bere me dashuri...

In Flames Maska e dimegeni
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    kundrraRRYMES
    ke ndonje recete per filetot e pules(breast chicken),sa here i bej i nxjerr pa shije!po me kane thene jane shume te mira per organizmin prandaj s'heq dore.
    Discover me like emptiness.......

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Une per veten time ngopem duke i gatuar, as qe me haet mbas saj. Me ngopin ererat.

Kundra e provova ate omleten tende, e mire ishte e mire, por une e urrej "Fast Food" se nuk jane te shendetshme.

Dimegeni ja po te jap une nje recete si ti besh me te shijshme.
    Nxirreni chicken breat nga ngrirja dhe leri gjithe naten jashte qe t shkrihet vete. Merreni pastaj dhe bejeni nje copa mesatare si nga madhesia ashtu edhe nga trashesia. Merrni nje tas te vogel dhe hidhni nje maje luge kripe, nje maje luge piper, nje maje luge rigon, shtryshini nje gjysem limoni, 1 filxhan kafe me vaj ulliri, dhe dy luge vere (te bardhe ose te kuqe) N.q.s nuk ju pelqen limoni mund edhe ta zevendesoni me uthull. Tani merri dhe perzjeji qe te gjitha keto ingredients. Me pas hapi te gjitha copat e pules ne tepsi dhe hidhjani kete siper dhe lerini aty per te pakten disa ore. Me pas ato mund ose ti skuqni ne tigan me pakes fare gjalpe ose mund ti vesh ne skare dhe ti pjekesh. Nuk ka gje me te shijshme.

Hajt kenaquni tani.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    A mi goc mi goc (TELA mi TELA), por kur je cuar vone ne mengjez edhe ke frike se humb trenin per pune ska te rrish 1 ore per te gatuar por ja fut i gjo shpejt e shpejt tek frigoriferi ,,,edhe me vrap ,,,se pastaj te japin leje per tere diten , no work-no money , no money-no food.. no food no cooking,,,

Per GJOKSIN E PULES...

Po qe se eshte i grire shkrije per te pakten 12 ore ne temperaturen e dhomes ose 24 ore ne frigorifer( jo tek akulli).
    Po qe se nuk eshte i grire e perdor direkt.
    Merr 3-4 kokra domate dhe me majen e thikes i qyk(picko tak tak) (po qe se ke kavanoze me domate te preme gati me mire) edhe hidhi ne nje ene te thelle edhe hudhu persiper uje te nxhete te valuar edhe leje aty per disa min(2-3)
    Merr nje qepe me afersisht me diameter 6cm,
    1- merr nje ftere e thelle edhe hidh 4-5 luge vaj ulliri edhe nxehe mire,,,
    2-Merr nje qepe me afersisht me diameter 6cm,
    3- prite qepen terthorasi (ashtu sikurse eshte portokalli ,,por me hollshem) dhe hidhe ne fteren e nxehte edhe ule temperaturen ne mesatar..
    4- 2 thelba hurdhe edhe i gri me thike edhe ja hedh siper qepve,, po ashtu nese ke MAJDANOZ(CORIANDER) ja hedh siper te grire hollshem (afersisht nje grusht plot)
    5- ashtu i kavardis per afersish 10 min ,, duke u kujdes se mos i djegesh ,,,
    6- hiqi lekuren gjoksit te pules(po qe se ka lekure,
    7-preje ne kubike te vegjel,
    8- Hidhe tek qepa coriandra ne ftere edhe ashtu kavardise, deri sa pula te forcohet edhe fillon te marre ngjyre.(mba mend gjithmone po qe se e ke temperaturen mesatare , mishi piqet me shpejt se sa qepa,,, po qe se e perzin, prandaj hidhet qepa ne fillim)
    9- i kavardis ashtu ,,(nuk e di se ku je demigeno,, po po qe se je jashte shqiperise te keshilloj te blesh erza indiane,, CORMA/CARRY/BALTY/- e ka nje tufe me keto erzat.. edhe ja hedh siper,, po qe se te pelqen edhe pak spec djegs , ja hedh edhe ate edhe vazhdon ti kaverdiesesh ( do me thone nga momenti qe te thashe te hedhes qepen deri tani kane kalu jo me teper se 15 min...kavardisje).
    Pasi i kavardise mire15-18 min,, merr shpejt e shpejd domatet qe i kishe lone ne uje edhe i pre ne copa , edhe ja hesh siper,,, (prandaj te thashe per shpejtesi nese ke kanoce me domate te grime mire oshte),, Ja hedh siper edhe i zien,,,per afersisht 12 min te tjera,,,duke i perzier here pas here( nese e shikon qe nuk ka shume leng hidhi edhe pak uje edhe holloje sipas deshires...)...

-KETU mund te hedhesh- SPECA te prere HOLLE- KERPURDHA- SPINAQ-BROKOLI pa problem,, edhe i zien keto te fundit vetem per 4 min me teper( ne menyre qe ti ndjesh shijen e tyre)

Kete mund ta hash me BUKE/PITE- ose nese je i ngeshem ne fillim duhet te kishe bo pak PILAF/MAKARONA,, edhe kete ja hedh siper,,, do me thone GJELLE - ALLA SHQIPTARSHE ,,,por me ERZA INDIANE- te thashe nese nuk ke erza indiane- SHTO PAK MIELL MISRI,,,,

---------------------------
    Gjelle me long...longu mbush vrimat e stomakut...

In Flames Maska e dimegeni
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    Flmd,do ti provoj te dyja dhe do shpall fituesin

Kundrarrymes ti duhet ta kuptosh ku rri une,mes erzave indiane
    Discover me like emptiness.......

i/e larguar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    70
    katana shih me sy
    edhe plas me zemer
    shkoj kjo pune tash
    se edhe une si pune jote jam
    pershendetje nga iljo

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    PILAF PA UNDYRE....10 min..

Merr NJE TENXHERE me uje,, hudhi pak krype, zije...kur te valoje uji , hiqe nga zjarri.
    2-merr ORIZIN edhe hudhja siper trazoje iher, edhe lene per afro 10-15 min.. ik e futi nje te cinare ke banjo siper halese, edhe enderro sikur je bo milioner edhe te nesermen ke me dale shetitje nje makine (endren tuj) me emrin tat tek targa,,, edhe me nja shal gjate ne krah,,, .
    Kur te marosh endren kthyeju pilafit ,, edhe hiqi ujin duke e hudh me nje kulluese( jo makaronash me brima te modhoja se e bllokove lavamonin) por me nje me brima me te vogel(ose veni nje pelhure te paster )

E kullove mire.... HAJE tani...

Ska as yndyre e ska asnje gjo tjeter vetem ORIZ i LAG....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Postime
    184

miredita kundrarrymes

kam provuar deri tani dy nga ato recetat e tua.shije krejt tjeter. me pelqyen. vetem se te ajo supa me buke, buka s'shihej dot me sy o njeri(iuuuuuuuu). mos behet ndonje gje tjeter qe te mos ngelet ashtu si...?! (s'po i ve asnje emer)
    provova dhe shrimps.mmmmmmmmmmmmmmm.good.
    me bej nje nder dhe me thuaj ndonje lloj gjelle ose salce qe ka per baze kremin e bardhe.psh per makarona ose per msih a ku di une.

p.s...po meqe buna, ngopet dhe me fjale, shpesh,po te them se me kenaqi shume ajo shprehja jote se kur gatuan me dashuri.....e kam ndjere dhe une.kam te njejtin mendim.loooool.
    i kam printuar te gjitha recetat e tua.
    te pershendes.

Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fushata e PD-së, Berisha: Më 28 qershor të rikthejmë lavdinë e vitit 92
    Nga juanito02 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 26-06-2009, 15:52
  2. Thjeshtë
    Nga bregu26 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2004, 19:29
  3. Harnish: Ja pse është shpejt për pavarësinë
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-01-2003, 13:14
  4. "Rinia shqiptare e arrijn më shpejt se të huajt pjekurinë sociale"
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-09-2002, 17:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •