Close
Faqja 4 prej 18 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 171
    i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Kandy* Lexo Postimin
    ...
    Une vetem solla nje ajet qe t’i tregoj hapesit te temes se Islami eshte kompletuar dhe s’ka nevoje qe dikush te dale pas 14 shekujve e ta paraqes nje Islam te ri.
    po pra shum bukur:

[5:3] Sot, Unė e kam pėrkryer fenė tuaj, i kam pėrkryer bekimet e Mija mbi ju, dhe e kam shpallur Islamin si fenė pėr ju.

Ateher pse na u dashkan Hadithet rreth 200 vjet me vone, nese Islami u perkrye disa shekuj me heret?

Ti solle ajtin te perkthyer gabimisht, perkthimi i Tij eshte:

تِلْكَ آيَاتُ اللَّهِ نَتْلُوهَا عَلَيْكَ بِالْحَقِّ فَبِأَيِّ حَدِيثٍ بَعْدَ اللَّهِ وَآيَاتِهِ يُؤْمِنُونَ

"Keto jane fakte te All-llahut qe po t'i lexojme ty ne menyre te sakte, ciles fjale pra, pos fjales se All-llahut dhe argumenteve tė Tij, ata i besojne?
    mire ateher, na sill kete ajet me transliterim, ne menyre qe ta lexojme edhe ne qe nuk dijme te lexojme arabisht, dhe te shohim cili kemi shtremberuar. Pastaj, kjo "fjala" qe kam bere ne BOLD, si perkthehet ne arabisht?

dhe te lutem te me pergjigjesh shkurt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    120
    bani dhe master bera pyetje me lart por nuk mora pergjigje.
    Cfar thote ky per gjykimin me ligje jo islame? Apo nuk ka folur fare per kete ceshtje ?

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anėtarėsuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    po pra shum bukur:

[5:3] Sot, Unė e kam pėrkryer fenė tuaj, i kam pėrkryer bekimet e Mija mbi ju, dhe e kam shpallur Islamin si fenė pėr ju.

Ateher pse na u dashkan Hadithet rreth 200 vjet me vone, nese Islami u perkrye disa shekuj me heret?

mire ateher, na sill kete ajet me transliterim, ne menyre qe ta lexojme edhe ne qe nuk dijme te lexojme arabisht, dhe te shohim cili kemi shtremberuar. Pastaj, kjo "fjala" qe kam bere ne BOLD, si perkthehet ne arabisht?

dhe te lutem te me pergjigjesh shkurt.
    S'di te lexosh arabisht e behesh si ekspert Kurani?
    Lere fare se s'paske faj qe flet keshtu me perkthime te fabrikuara.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga .IQ Lexo Postimin
    bani dhe master bera pyetje me lart por nuk mora pergjigje.
    Cfar thote ky per gjykimin me ligje jo islame? Apo nuk ka folur fare per kete ceshtje ?
    Cfare kupton ti se pari me "ligj Islam"?

Personi ne fjale nuk na meson se me cilin ligj duhet te gjykojme. Kuptohet qdo argument e mbeshtet ne Kuran, dhe nga kjo rrjedh se edhe gjykimi behet konform Kuranit. Nese ti me ligj Islam kupton Sheriatin e sotem, ateher ai eshte bukur shum ne kundershtim me vet Kuranin.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    S'di te lexosh arabisht e behesh si ekspert Kurani?
    Lere fare se s'paske faj qe flet keshtu me perkthime te fabrikuara.
    Pse, vetem arabfolesit kuptojne Kuranin? Une te solla ajetin ne arabisht, dhe me the se e kam perkthyer gabimisht perderisa perkthimi ishte ne rregull. Cili tani jemi gabim?

Te lutem mos te humbasim kohe, mund te me pergjigjesh per pyetjen me larte?

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anėtarėsuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Po shiko vete se si e ke perkthyer:

"Kėto janė shpalljet e Perėndisė qė t‟i recitojmė ty sinqerisht. Nė cilin Hadith tjetėr pos Perėndisė dhe shpalljeve tė Tij besojnė ata?"

Ne cilin Hadith tjeter pos Perendise???
    Pse hadithet ne i besojme si nje Perendi tjeter???

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238

"Kėto janė shpalljet e Perėndisė qė t‟i recitojmė ty sinqerisht. Nė cilin Hadith tjetėr pos Perėndisė dhe shpalljeve tė Tij besojnė ata?"

Pse mundohesh te nxjerresh cpirra edhe ti.

Ajeti ne fjale nenkupton te besosh vetem Perendine dhe shpalljet e Tij. Nuk ka gabim drejtshkrimor aty.

pra, ne cilin hadith tjeter pos (perpos qe beson Perendine)..... dhe shpalljeve te Tij (pos perendise, beson edhe shpalljet e Tij) besojne ata?

Nuk e di si duhet sqaruar ty ndryshe. Prap ti i ik pergjigjes.

Na trego kete ajet ne arabisht (me shkronja latine) aty tek fjala "fjalė", pasi the se perkthimi eshte gabim, meqe ti po ditke arabisht

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anėtarėsuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Fjala Hadith do te thote fjale, andaj mos shtrembero duke e cekur si hatith ne kuptimin e haditheve.
    Sepse hadithet e kane mare emrin ne kuptimin e fjaleve dhe veprimeve te Muhamedit a.s.

Fjala Hadith do te thote fjale, andaj mos shtrembero duke e cekur si hatith ne kuptimin e haditheve.
    Sepse hadithet e kane mare emrin ne kuptimin e fjaleve dhe veprimeve te Muhamedit a.s.
    shume bukur , hadith ka kuptimin nga arabishtja ne shqip fjale ose tregim ,
    ti pra cilies fjale ose tregim pos fjales se Zotit(Kuranit) i beson ?
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

eshte perdorur e njejta fjale nga Perendia per Kuranin , pra hadith , ashtu sikur perdoret sot e njeta fjale per hadithet e buhariut apo te muslimit,

pra qellimi i ajetit eshte shume i qarte : cilit hadith pos Perendise dhe shpalljeve te Tij i besojne ata?

Hadithit te Perendise ,
    apo hadithit te njerezve me nga gjashte e shtate transmetues , e qe disa qe vetquhen dijetare pretendojne se mund te njohin karakteret e transmetuesve qe nuk i kane pare kurre me sy e qe kane jetuar 1200 vjet me pare,
    sa per te qeshur edhe per te qare !!!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Faqja 4 prej 18 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •