Close
Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 171
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ky eshte problemi i tyre ,
    cdokush eshte i lire te besoje ose te mos besoje , por ama me perkthimet nuk mund te luhet , sepse keshtu u hidhet hi syve atyre qe kane nje perkthim te gabuar dhe nuk jane arabishtfoles,
    me thuaj nqs e kam gabim.
    aaaa bani bani duhet te flini gjume tani, te kthjellosh idete dhe neser nuk do vish me ne forum me kesoj gjerash te pavlera, sepse une kam rrespekt per shkrimet e tua.

Pershendetje
    Revolution 1848

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    aaaa bani bani duhet te flini gjume tani, te kthjellosh idete dhe neser nuk do vish me ne forum me kesoj gjerash te pavlera, sepse une kam rrespekt per shkrimet e tua.

Pershendetje
    me sqaro pak te lutem per sa the me lart se nuk te kuptova..
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Shume bukur atehere... Ata qe njohin dhe kane kuranin e vertete nuk e njohin aspak Rashadin per te derguar. Pra nuk behet fjale vetem per perkthimin ne shqip, por ne mbar kuranet origjinal qe gjinden
    ti duhet te kuptosh se pse ata nuk e pranojne rashadin per te derguar !

Sepse po e pranuan , ju duhet te hedhin poshte te gjithe sistemin fetar te deritanishem , pasi Rashadi sjell menyre te tjeter te te Falurit si dhe ndryshon te gjitha ritet featre,

kete jo te gjithe jane te gatshem t'a bejne, biles per shumicen eshte teper e veshtire deri edhe e pamundur, prandaj edhe nuk gjejne rruge tjeter vetem se t'a sulmojne me teori qe per mendimin tim s'a i kam pare jane te paarsyeshme
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-04-2011 mė 17:31

ti duhet te kuptosh se pse ata nuk e pranojne rashadin per te derguar,

sepse po e pranuan , ju duhet te hedhin poshte te gjithe sistemin fetar te deritanishem , pasi Rashadi sjell menyre te tjeter te te Falurit si dhe ndryshon te gjitha ritet featre,

kete jo te gjithe jane te gatshem t'a bejne, biles per shumicen eshte teper e veshtire deri edhe e pamundur, prandaj edhe nuk gjejne rruge tjeter vetem se t'a sulmojne me teori qe per mendimin tim s'a i kam pare jane te paarsyeshme
    U dashka pranuar teori e re nga nje "studiues" i kuranit nderkohe qe origjinali i te falurit eshte i qarte nga sjellesi i tije ( Muhamedi )

loool paska ardhur koha per ndryshim rroft sala

Ika une e mbarova me kete teme dhe mora ate qe desha.

Faleminderit dhe pershendetje
    Revolution 1848

U dashka pranuar teori e re nga nje "studiues" i kuranit nderkohe qe origjinali i te falurit eshte i qarte nga sjellesi i tije ( Muhamedi )

loool paska ardhur koha per ndryshim rroft sala

Ika une e mbarova me kete teme dhe mora ate qe desha.

Faleminderit dhe pershendetje
    dhe si eshte origjinali i te falurit sipas teje , o njeri i nxituar,

dmth Muhamedi paska thene ne falje per veten e tij "Muhamed resulullah"?
    por ai ishte vete Muhamedi , kujt po ja thoshte Muhamed resulullah , Zotit,
    po vete Zoti e beri profet

kjo dhe shume te tjera trillime si kjo pastrohen dhe falja zbatohet ashtu sikur vete profeti Muhamed e pati zbatuar para 1400 vjetesh,

e pse Muhamed resulullah dhe jo Jezu krisht resulullah , ose Abraham Resulullah, ose Solomon Resulullah etj etj,
    a nuk thuhet ne Kuran se nuk duhet te bejme dallim ne mes te derguarve te Zotit?

jo , por asnje emer tjeter nuk i duhet shoqeruar Zotit, sepse kjo eshte t'i besh Zotit shok ( shirk arabisht) sepse futet emri Muhamed ne formulen e adhurimit, prishet automatikisht principi i teuhidit(njeshmerise) , nqs e ke degjuar
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-04-2011 mė 17:41

Shume bukur atehere... Ata qe njohin dhe kane kuranin e vertete nuk e njohin aspak Rashadin per te derguar. Pra nuk behet fjale vetem per perkthimin ne shqip, por ne mbar kuranet origjinal qe gjinden
    Ata qe njonin dhe kane Kuranin e vertete
    kane pranuar edhe gabime te tjera ne perkthim
    sic eshte edhe rasti i mospekthimit te fjales Allah,
    qe ne shqip eshte i perkthyeshem kuptimi me nje sqarim te vogel
    qe behet fjale per Nje dhe te Vetmin Perendi,
    por Ahmeti dhe shume te tjere e kane lene pa perkthyer
    duke krijuar keshtu nje konfuzion dhe njekohesisht nje iluzion qe eshte emer
    dhe prandaj nuk perkthehet, por ama ne cdo gjuhe te botes nuk ka perkthim fiks ,
    por kuptimi perkthehet dhe kuptimi eshte gjithmone i perafert dhe i diskutueshem ,
    por qe nuk mund t'a lesh pa perkthyer sepse keshtu e ben emer dhe vetvetiu krijohet nje ide e gabuar mbi fjalen,
    e pse kur pranokan nje keqperkthim , nuk pranokan dhe nje tjeter keqperkthim keta qe thua ti;

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-04-2011 mė 18:00

Po lere me kaq o bani mos le nam tani. Te krishteret perdorin fjalen Rab dhe jo All-llah

ps: All-llah eshte emer i pervecshem sic ka dhe 99 emra deshmues ( sipas Muhamedit )
    Revolution 1848

Po lere me kaq o bani mos le nam tani. Te krishteret perdorin fjalen Rab dhe jo All-llah

ps: All-llah eshte emer i pervecshem sic ka dhe 99 emra deshmues ( sipas Muhamedit )
    kush t'a ka mbushur trurin me keto genjeshtra dhe pse nuk je interesuar te mesosh te verteten , apo pse thjesht nuk te intereson,
    mjafton te beje nje kerkim tek arabic bible ne google dhe e gjithe kureshtja do te shuhej,
    megjithate shikoje priftin ;

kush t'a ka mbushur trurin me keto genjeshtra dhe pse nuk je interesuar te mesosh te verteten , apo pse thjesht nuk te intereson,
    mjafton te beje nje kerkim tek arabic bible ne google dhe e gjithe kureshtja do te shuhej,
    megjithate shikoje priftin ;

http://www.youtube.com/watch?v=Co9P3...layer_embedded
    Eshte Alaha dhe Elohim, lere ti se cfar pjerdhin ata

All-llah degjoje se si thuhet

Revolution 1848

eurostar nuk eshte se thjesht ti nuk je i informuar si duhet, sepse kjo mund t'i ndodhe gjithkujt ,
    problemi me ty eshte se je i nxituar dhe mendon se i din te gjitha,

degjo mire dhe pasi te bindesh shprehu , kam vene re qe shumica ketu ne forum jane keshtu si ti,
    mbase ti je nga ata qe dolet nga rradhet e mjekrroshave dhe si pasoje ke mbetur me "dijen sic i thone ata" te tyren, a nuk i pate kuptur me kohe qe ata mashtrojne , ata mashtrojne sepse dhe vete jane te mashtruar.

Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •