Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 55
    Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Personalisht me pelqen shume Gianis Ploutarxos , Antonis Remos , Nikos Kourkoulis .

Pa dyshim muzika greke e re eshte larg asaj tradicionale, une jam admirues i kengeve te para viteve '70. Cicanis, Vamvakaris, Bithikocis, Belou, Kazanxhidis(edhe pse klapsiaris ne te gjitha kenget), Marinela deri tek theodorakis. Ta rebetika ose ta hashiklidhika ne fakt u bene per shume vite ushqim shpirteror per shtresat e ulta te popullsise deri sa u kthyen ne himne per te majtet duke vazhduar deri ne ditet e sotme. Jo rastesisht majtistet, anarko-maza e sotme i kane idhuj rebetet. Kerkojne nje liri te shfrenuar dhe te shkeputur nga ligjet, per ta ligji eshte e kunderta e jetes se "lire". Sidoqofte ngelet nje nga rrymat me te forta tradicionale e muzikes greke e shek. te kaluar e lidhur ngushte me Neo Zmirniotet e larguar nga Azia e Vogel ndaj dhe ka nota lindore ne te. Jo rastesisht ne shume kenge permendet faktori mysliman si pjese perberese e jetes se rebeteve..
    Nje tjeter kengetare qe eshte zeri me fantastik ne muziken greke eshte pa dyshim Elefteria Arvanitaki. Kotsiras gjithashtu.
    Paqe!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Pa dyshim muzika greke e re eshte larg asaj tradicionale, une jam admirues i kengeve te para viteve '70. Cicanis, Vamvakaris, Bithikocis, Belou, Kazanxhidis(edhe pse klapsiaris ne te gjitha kenget), Marinela deri tek theodorakis. Ta rebetika ose ta hashiklidhika ne fakt u bene per shume vite ushqim shpirteror per shtresat e ulta te popullsise deri sa u kthyen ne himne per te majtet duke vazhduar deri ne ditet e sotme. Jo rastesisht majtistet, anarko-maza e sotme i kane idhuj rebetet. Kerkojne nje liri te shfrenuar dhe te shkeputur nga ligjet, per ta ligji eshte e kunderta e jetes se "lire". Sidoqofte ngelet nje nga rrymat me te forta tradicionale e muzikes greke e shek. te kaluar e lidhur ngushte me Neo Zmirniotet e larguar nga Azia e Vogel ndaj dhe ka nota lindore ne te. Jo rastesisht ne shume kenge permendet faktori mysliman si pjese perberese e jetes se rebeteve..
    Nje tjeter kengetare qe eshte zeri me fantastik ne muziken greke eshte pa dyshim Elefteria Arvanitaki. Kotsiras gjithashtu.
    sigurisht qe cdo shqiptar qe ka jetuar gjate ne greqi , e ka pelqyer qofte edhe nje kenge greke .
    edhe une i pelqej kenget greke , dhe nese kupton tekstet e kengeve do te pelqehen me shume , por gjithsesi nga kengetaret greke mund te vecoj ;

eleni paparizu
    mitropanos
    e tjere qe tashme nuk i mbaj mend.

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    kam vite qe jam larguar nga greqia
    por muziken greke ne makin eshte e para qe degjoj qofte ajo lajka apo edhe moderne te fundit muzika greke eshte shum e bukur
    Partizoni

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Shionni mos po ua mereni edhe ne goje "grekerve" e mos po i leni keq o bytheshitur .

MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    po e degjoj sa here kam mundesi...eshte shum muzik e bukur!!!!!!!!!!lefteri me pelqen shum

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar mė parė nga Genti.. Lexo Postimin
    Shionni mos po ua mereni edhe ne goje "grekerve" e mos po i leni keq o bytheshitur .
    shum si puna juaj e cuan mbrapa kete shqiperin ju qe hiqeni si patriota kur ne te vertet jeni nja ca fundurina edhe asgje me teper
    nuk kam pse te shaj sepse sdo ulem ne kategorin tende por duket edukata qe ke ne familje

sa per muziken ska kufi por ju aq kuptoni edhe aq dini
    Partizoni

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar mė parė nga mario_kingu Lexo Postimin
    shum si puna juaj e cuan mbrapa kete shqiperin ju qe hiqeni si patriota kur ne te vertet jeni nja ca fundurina edhe asgje me teper
    nuk kam pse te shaj sepse sdo ulem ne kategorin tende por duket edukata qe ke ne familje

sa per muziken ska kufi por ju aq kuptoni edhe aq dini
    Keta duan te hane per se gjalli qe ti ua degjon muziken e azijateve .Kultura familjare shifet edhe ne kete theme , njeri nga ata je ti .

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Pasazhe nga videoja:

.. degjohen qarte ushtaret greke qe kendojne kenge fyese per fqinjet "Grek lindesh e nuk behesh, degjoje kete o derr shqiptar", kendojne ushtaret greke..
    ..me tej degjohen ata tek thone "I shiqoni ata jane nga Shkupi dhe Shqiperia me lekuren e tyre do bejme kepuce"..
    Me vjen keq, por turp kush degjon muziken e ketyre derrave, ska ndjenje individi e as kombetare.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

BrandNeW Maska e PRoGRESSiV3
    Anėtarėsuar
    30-04-2011
    Vendndodhja
    HeLL
    Postime
    43
    Nuk me duket nodnji gje e vecant pervec asaj vegles si kitare qe eshte karakteristike.
    A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •