Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anëtarësuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Citim Postuar më parë nga smokkie Lexo Postimin
    Po ne shqiperi nuk kane bere ndonje studim?
    Te majtet duhet ta kene trurin pa rrudha fare.

Sipas kesaj qe thua ty, i bie qe Edush menderejashti, qe s'anon as nga e djathta dhe as nga e mengjera, ta kete katoqin bosh fare.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    Truri dhe pikëpamjet e majta apo të djathta

Truri mund të përcaktojë nëse njeriu përdor më lehtësisht dorën e majtë apo të djathtë, Por a luan rol truri nëse personi është i djathtë apo i majtë në politikë?
    Një studim botuar në revistën Biologjia Aktuale (Current Biology) morri në shqyrtim 90 studentë londinezë, të cilët i njëjtësonin pikëpamjet e tyre nga “shumë liberale” në shumë konservatore.”
    Skanimet e trurit zbulua se tek studentët liberalë rajoni i trurit që përpunon informacione kontradiktore ishte më i madh. Kjo, thonë autorët e studimit, mund të shpjegosë tolerancën për pasiguri dhe për më shumë pikëpamje liberale.

Konservatorët ishin të prirur të kishim një “amygdala” më të madhe – (amygdala është pjesë e trurit që përpunon frikën dhe identifikon kërcënimet.) Kjo i bën ata të jenë më të prirur për të integruar pikëpamje konservatore.

Autorët studimit thonë liberalizmi dhe konservatorizmi janë të lidhura me strukturën e trurit. Por nuk dihet nëse struktura e trurit përcakton politikën apo nëse politika ndryshon strukturën e trurit.

VOA
    Nga ky studim del qe ndjenjat dhe perceptimet e realitetit politik ndikojne ne tru ne intensifikimin e punes ne vatrat amygdala dhe ndryshimin ne permasa te saj si dhe vatrat e arsyetimit ne tru.
    Por cdo gje fillon nga syte dhe te degjuarit.Cfare shohin syte ne realitetin politik si ne tv gazeta kjo me sa duket krijon nje reaksion negativ ose pozitiv ne ndjenja.Ndjenjat provokojne impulse ne tru qe nxisin aktivitetin e vatrave te arsyetimit apo frikes.
    Ose cfare degjohet ne lajme ne radio tv per politiken.
    Nqs reaksioni ndaj realitetit politik eshte shume negativ,pesimist kjo con ne pasiguri,shqetesim dhe frike dhe me sa duket me kalimin e kohes shkakton pak zmadhim te gjendres amygdala.Per shkak se gjendra amygdala eshte bombarduar me impulse nervore nga ndjenja negative truri do procesoje dhe krijoje mendime negative.
    Personi do shprehet dhe shkruaje negativishtme tone alarmante per situaten e keqe politike.Per pasoje do etiketohet konservator.
    Te persona te tjere realiteti politik krijon nje miks ndjenjash pozitive dhe negative bashke.Impulset e ndjenjave ngacmojne vatrat e arsyetimit.Mendimet e krijuara do shprehen apo shkruhen si kontradiktore,pasi ashtu i ka procesuar truri.Persona te tille do etiketohen liberale.
    Nuk duhet harruar qe mendimi ne shume njerez krijohet mbi bazen e ndjenjave.
    njerezit shpesh jane irracionale i gjykojne njerezit e tjere,perfshire politikanet
    nga pamja e jashtme cfare impresioni le pamja e nje politikanei,pozitiv apo negativ.
    nqs impresioni eshte pozitiv ato do behen simpatizante oseanetare te asaj partie dhe e kunderta do fillojne te shajne nje politikan pasi nuk e pelqejne,pamvarsisht s cfare ben ai politikan.
    Shume njerez gjykojne si liberal apo konservator dhe kjo i ka arsyet te interesat personale te ketyre njerezve dhe nuk ka lidhje fare me cfare pune ka ber nje politikan.
    Nje shembull.Nje biznesmen eshte tifoz i liberaleve.Liberalet jane ne pushtet.
    perse ky biznesmen eshte kaq i apasionuar dhe mbeshtetes i forte i partise liberale?Arseja eshte qe ky biznesmen ka financuar 10 mije $ dhurate per partine liberale ne fushaten elektorale.partia liberale ne shenje mirenjohje ia ka ulur taksat biznesmenit
    ne 0.0001 per mije lol.keshtu qe per biznesmenin nuk ka rendesi fare se cfare turiri ka senatori apo presidenti i ri,duket si ujk? cakall?,majmun? gamile? hipopotam me djerse roze, chingiz khan lol?Nuk ka rendesi fare per te perderisa partia liberale i ka bere shume favore.Kjo eshte te flasesh si liberal dhe mbeshtetesh partine liberale bazuar mbi interesat personale.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    LIBERALIZMI asht porta e hiearkise,,,,,,, dhe nuk munet te mbeshtetet nga MAJTISTET

opozita e vertet e KONSERVATORVE jon PERPARIMTARET (satanistet)

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •