Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e slogan
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106

Jeta pas vdekjes!

Jeta pas vdekjes?

A nuk eshte ky titylli me parodoksal?

Njeriu e ka pyetur gjithnje veten "Nga jam?", "Kush jam?", "Nga kam ardhur?". Jeta dhe vdekja pa dyshim jane qeshtje jashtezakonisht te rendesishme per njeriun dhe si te tilla jane te pandashme nga jeta shpirterore. Padyshim se mendja eshte djallezore dhe le vend per dyshime, mirepo sigurisht qe do te kete nje bote tjeter. SI KA MUNDUR TE KRIJOHET KAQ THJESHT JETA NE TOKE?

Sipas meje:
    Normal, qe Zoti krijoj gjithcka dhe jeta pas vdekjes ekziston.
    Besimi tejkalon dyshimet dhe me kete vertetohet se zoti ekziston, s'ka as nje dyshim se jeta pas vdekjes ekziston, mjafton qe ne te mbajme ne zemer Alahun. Njeriu ndjen te keqen dhe friken nga vdekja sepse ai nuk beson ne krijuesin e tij, ai mendon SE ERDHI RASTESISHT ne kete bote. SI ESHTE E MUNDUR KJO? Nje bote shpirterore kaq e nderlikuar, nje trup kaq i persosur, dhe nje natyre perfekte s'mund te jene krijuar nga asgjeja, nga hiqi. Ato i krijoj krijuesi yne, Allahu.
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    une per vete se kam pyetur asnjehere veten nga jam, kush jam, a nga kam ardhur. arsyeja e vetme ka qene se skam pas nevoje ti di fare keto detaje, i di allahu per mua ato. kaq eshte mese e mjaftueshme.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Meqe pas vdekjes do kujdeset Zoti per ne, une po e vras mendjen si t'ja bej me jeten para vdekjes.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e slogan
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Meqe pas vdekjes do kujdeset Zoti per ne, une po e vras mendjen si t'ja bej me jeten para vdekjes.

M'pelqen kjo!
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-07-2010
    Postime
    5

Jeta pas vdekjes

atehere me jeten pas vdekjes ka nje dialektike te madhe midis termave jete,qe do te thote realiteti tanishem dihet dhe me pas nuk ka asgje te sigurte?Dhe vdekja e cila dihet si e sigurt por nuk dihet siguria mbas saj.prandaj mendoj qe jane dy realitete paralele qe i kundervihen njera tjetres!Dhe se a ekziston jeta pas vdekjes une them qe po, sepse une them qe jeta eshte shpirt,i dhe vdekja trupi, dhe per momentin perderisa ato jane te unifikuara brenda meje ato do realizojene te njejtin proces edhe ne nje krijim te ri.Mendoj une..

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •