Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Rruga Lexo Postimin
    Pershendetje

Gregu Eshte shume e lehte qe te citosh nga fjalite e mia te permbledhura dhe pataj ti futesh nje Copy - Paste te 4 Ligjeve.

Une nuk po shpall nje Ungjill tjeter, por po them qe prezantimi dhe paraqitja e ungjillit ne epoken e sotme moderne nuk eshte Biblike.

Nese do te studionim analizen me lart dhe videot gjithashtu, por mbi te gjitha Shkrimin dhe historine e Kishes se si eshte shpallur Ungjilli ne 19 shekuj, perfundimi yt do ishte krejt tjeter.

Nuk mund ta fillosh Ungjillin me "Zoti te Do'' sepse Si do te shikoje Hirin personi kur nuk shikon sa mekatar i madh eshte perpara Shenjterise se Perendise.

Prandaj fillohet me Shenjterine e Zotit (per tju ndihmuar)

http://www.youtube.com/watch?v=6MJP_gfIuwY

Ungjilli Biblik eshte pak a shume keshtu (kete kane predikuar apostujt dhe eterit e kishes):

http://www.youtube.com/watch?v=36YoFS29gts

http://www.youtube.com/watch?v=6oB4-56VStc

Ne teori, te gjithe (Ungjilloret) thone se Shpetimi eshte me ane te besimit, por ne realitet dhe ne praktike ndodh ndryshe, dhe per kete kam vete nje shembull te fresket.

Nje shoku i shokut tim, ka disa muaj qe po shkon ne nje kishe te Tiranes, dhe kur vajti atje (sic me tha vete) i kishin thene: Kush do ta pranoje Jezusin? Dhe ky kishte vajtur dhe e kishte bere ate lutje, dhe pas kesaj ishte shpallur publikisht i shpetuar dhe i Rilindur, i cili tani po merr edhe Darken e Zotit.

Tani, une e kam takuar kete shokun e shokut tim, (me vjen mire qe ai po shkon ne nje kishe ungjillore,) por une e kam pyetur ne lidhje me besimin, Krishtin, etj...

Dhe nga ajo qe pashe eshte se ne te nuk ka asnje pendese per mekatin, asnje keqardhje, asnje kthim nga mekatet, Krishti nuk eshte asgje per te, ai e do shume mekatin e tij, madje ai nuk dinte as Ungjillin, dhe nuk ka asnje ndryshim ne te (megjithese ka disa muaj qe e ka bere ate lutjen). Madje, madje, vete shoku im jobesimtar thote: "ca i krishteri eshte ai kur ben lloj lloj gjerash, vete shoku im jo besimtar mund te beje dallimin dhe shikon qe ne te nuk ka asnje ndryshim, qe jeta e tij nuk ka ndryshuar dhe qe nuk eshte besimtar.

Une kam folur me te dhe i kam shpjefuar Ungjillin dhe lutem qeZoti do te punoje ne te...

Por per ate kishen, ai tashme eshte i shpetuar, i rilindur , i krishtere!!!!!!! Dhe eshte shpallur publikisht si i krishtere i shpetuar!!!!!! Dhe ai mendon se eshte i krishtere.

Ungjillin ja kam shpjeguar une sepse ai nuk kishte asnje njohje per te.
    Tani, une nuk e di se si mund te vije besimi, pa degjuar me pare per Krishtin.

Si dhe te 2 Korintasit 5:17 thote qe nje person ne Krishtin eshte nje krijese e re, e ritheksoj eshte nje krijese e re.

Por ti do te thuash: Ai sapo ka filluar dhe nuk i di te gjitha!

Jo miku im, kane kaluar disa muaj, dhe ai e do kaq shume mekatin dhe Krishti eshte thjesht nje emer fetar per te. NUk ka asnje ndryshim, dhe nuk ka asnje frut ne te.

Sipas Mateut 7 nje peme e mire do te kete frute. Eshte e pamundur qe te kesh nje takim me Zotin dhe te mos ndryshohesh!!!!

Pra, ajo qe ndodh sot ne kishat tona eshte se te gjithe e pranojne se shpetimi vjen me ane te besimit, por ne realitet, behet: hajde perpara, bej kete lutje pas meje, dhe shpallen publikisht te shpetuar ne vetem 5 minuta dhe pastaj e ka radhen tjetri ....

Dhe jam i bindur qe ky nuk eshte i vetmi rast sot!

Une nuk e kuptoj se si mund te kesh nje dashuri te madhe per Zotin dhe per nerezit kur nga ana tjeter Ungjillin e Tij te Lavdishem e jep ne nje menyre siperfaqesore, te cunguar dhe te zbukuruar, dhe pas kesaj tiu besh nje lutje supersticioze qe nuk gjendet ne Bibel (dhe as ne historine e kishes) dhe ti shpallesh te shpetuar publikisht!

Nese te Zbulesa ne paralajmerohemi se nese heqim apo shtojme nga ajo profeci do te mallkohemi, sa me shume do te gjykohemi nga Zoti kur Ungjillin e tij e zbukurojme e cungojme per ta bere te kendshem dhe te pelqyeshem per njerezit mishore dhe ti shpallesh te shpetuar njerezit sikur ti e dije!
    Rruga,
    Une te tregova hapat e tu dhe hapat e 4 ligjeve. Me Copy-Paste apo a Copy-Paste nuk ka rendesi.

Ti dhe cdo kush tjeter duhet ta kesh parasysh se 4 ligjek kane baze te mire biblike, dhe eshte turp per ty dhe cdo kend tjeter te mundihet te hedhi balt mbi to. Dakort?

-Perendia eshte dashuri dhe nga dashuria krijoj cdo gje, dhe njeriun si gjen me te afert te Tij. Pra Perendia krijoj gjera te mira dhe u knaq me to. U knaq edhe me njeriun, shetisteme te ne flladin e dites. Armiqet nuk shetisin me njeri-tjetrin, por miqt, ata qe e duan njeri-tjetrin. Dakort? Perndia eshte dashuri. Mos e harro kete!

-Njeriu nuk iu bind Perendise duke ngren nga fruti i ndaluar. Pra mos bindja e njeriut solli mekatin, te keqen (pema e njohjes se mires dhe se keqes). Njeriu u rrebelua duke mos iu bindur Perendise. Ky eshte mekati, rrenja e tij, dhe si pasoje cdo person ka natyren mekatare dhe duhet te heqi dore nga mekati. Dakort?

-Jezusi erdhi per t'a pajutuar njeriun me Perendin. Ai u be kurbani per te paguar cmimin e gjakut. Ashtu sic tha Gjoni: Goni 1:29 Tė nesėrmen, Gjoni e pa Jezusin qė po vinte drejt tij dhe tha: ``Ja, Qengji i Perėndisė, qė heq mėkatin e botės!
    Jezusi tha se Ai eshte rruga per tek Ati. Dakort?

-Pranimi i Jezusit si Zot dhe Shpetimtar, i vepres se Tij ne kryq, eshte ajo qe i nevoitet cdo njeriu. Dakort?

Keto jane ne pika te shurtera qe nje person duhet ti di. Dhe nese ai bije dakort se ka nje Perendi te dashur, qe eshte mekatar, qe duhet te pendohet per mekatin, dhe te pranoj e besoj se kush eshte Krishti.

Tani me thuaj a jam biblik une apo jo? Ai thash dicka te veret biblike apo ia futa kot?

Shembu qe ke sjellur, nuk eshte i arsyetueshem per te thene se ungjilli iu shpjegua apo nuk iu shpjegua ketij shokut te shokut.

Mos i ngushto gjerat. Nese e ke ndar ungjillin me kete person, shume mire, por mos ji krenar se bere me shume se kisha ne jeten e ketij personi. Lavdia i takon Perendis.
    A shkon ne studime bible ky personi qe qenka bere besimtar ne ate kishe? Apo shkon vetem te dieln dhe ulet diku ne nje karrige dhe mezi pret te mbaroj sherbesa?
    Nese eshte besimtar, duhet ta kerkoj Zotin dhe te rritet ne miqesi me Te, ne njohuri dhe ne vepra.
    Apo ndoshta shkon per te gjuajtur vajza ne kishe(nje praktikt e vjeter e shume njerezve).
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar Maska e Rruga
    Anėtarėsuar
    25-12-2009
    Postime
    24
    Une nuk dua te ofendoj askend dhe as te percaj asnje, dhe asnje nuk po kerkon per nje kishe te persosur

Vete ju mund te beni nje krahasim:

- Ungjilli Amerikan (4 Ligjet)

http://www.forumishqiptar.com/showpo...17&postcount=1

- Ungjilli Biblik

http://www.scribd.com/doc/68192592/U...-Jezu-Krishtit

http://jezusi.webs.com/

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Une nuk dua te ofendoj askend dhe as te percaj asnje, dhe asnje nuk po kerkon per nje kishe te persosur

Vete ju mund te beni nje krahasim:

- Ungjilli Amerikan (4 Ligjet)

http://www.forumishqiptar.com/showpo...17&postcount=1

- Ungjilli Biblik

http://www.scribd.com/doc/68192592/U...-Jezu-Krishtit

http://jezusi.webs.com/
    Mendoj qe po e tepron me menyren se si reagon dhe shprehesh.
    Ungjilli eshte nje dhe nuk ka amerika a shqiptar. Kater ligjet kane baze biblike sic kan keto faqet tjera qe ti i quan ungjilli i Krishtit.

Me nje shikim te shpejt, keta "ungjijt e Krishtit" paskan nje forme te kopjuar te 4 Ligjeve.

Per te mos e zgjatur kete muhabet, me thuaj cila pjese eshte jo biblike dhe mund ta diskutojm, por se pari studioj mire 4 Ligjet, se si duket je i irrituar, i mllefosur dhe i keqindoktrinuar ne lidhje me to.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gregu : 10-10-2011 mė 16:29
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Mendoj se deri diku Ruga ka te drejte ne gjerat qe parashtron. Duhet thene se ne ungjillizim gjithmone perdoren njeres me eksperience, te cilit kan nje njohuri te mire te fjales se Perendise dhe jane te provuar. Para disa kohesh pashe nje kengetare, e cila eshte shume e njohur ne Tirane, dhe jam mrekulluar kur ajo shprehu se ishte besimtare e krishtere dhe shkonte me duket ne kishen ungjillore ne tirane. Por me pas kur e pashe ne nje eveniment muzikor qe transmetohet tani, dhe qe ndiqet nga qindra mijera shqiptare, ku ajo eshte ne juri, dhe ja me pak fjalee, si i tha kengetares qe sapo kendovi, Vertet ke kenduar shume mire dhe per kete te jesh krenare, sepse krenaria te jep mires....i e dokra te tjera si keto... Une nuk dua te bej fariseun, por kjo eshte shokuese per nje vajze qe pretendon se eshte besimtare e krishtere. Dikush mund te thote se, ketu kemi te bejme thjesht me nje eveniment muzikor. Une nuk mendoj keshtu. E para eshte se, i krishteri e di se cdo lloj krenarie me motiv njerzor, eshte gje qe Zoti e urren plotesisht.E dyta. Kjo thenie nga kjo besimtare vjen per shkakun se, ajo njeh shume perciptas aso hic, fjalen e Perendise. Dhe e treta, mosnjohja e fjales se Perendise, ka te beje direkt me nje besim te vdekur. Sepse BESA vjen nga Digjimi i Fjales.. Dueht te dime se kete eveniment muzikor sot e ndjekin miljona shqitpare kudo neper bote. i krishteri duhet te dije se kudo qe ai punon dhe jeton, eshte nje vegel ne dore te Krishtit..Ju jeni drita e Botes, tha Jezusi..Frika ndaj Perendise eshte fillimi i njohjes se Perendise.
    Duhet thene se ne mjaft kisha shqiptare, ka probleme, qe me ungjillizimin, por edhe predikimet qe behen nder sherbesa. Kam ndejkur ne internet disa predikime, qe behen ne kishat shqitpare, dhe, ne majft raste konstatoj se, ka mesazhe teper te dopta, dhe ku zbulesa pothuasje mungon. Kjo ndodh sepse duhen vene te predikojne apo te japin mesim ata besimtare te cilet Fryma i ka mbushur me HARIZMEN ne menyre qe zbulesa te jete prezente ne cdo takim. Gjithsesi nuk kam ne qellim te gjykoj askend, por te shohesh drejt dhe te kuposh se nuk po ecet ashtu sic Fjala e Perendise na meson, ky eshte gjykim i drejte dhe ndihmon tek gjithsecili prej nesh. Ju pershendes..

Le te fillojme atehere:

Ja pse ky prezantim nuk eshte prezantimi me i mire i Ungjillit te Lavdishem te Jezus Krishtit:
    Tek Luka 23:39-43 lexojme:

39 Tani njė nga keqberėsit e kryqėzuar e shau duke thėnė: "Nėse ti je Krishti, shpėto vetveten dhe neve".
    40 Por ai tjetri duke e pėrgjigjur e qortoi duke i thėnė: "A s'ke frikė nga Perėndia, qė je nėn tė njėjtin dėnim?
    41 Nė realitet, ne me tė drejtė jemi dėnuar, sepse po marrim ndėshkimin e merituar pėr ato qė kemi kryer, ndėrsa ky nuk ka bėrė asnjė tė keqe".
    42 Pastaj i tha Jezusit: "Zot, kujtohu pėr mua kur tė vish nė mbretėrinė tėnde".
    43 Atėherė Jezusi i tha: "Nė tė vėrtetė po tė them: sot do tė jesh me mua nė parajsė".

Rruga a mund tė me thuash se cili qe prezantimi qė ju bė hajdutit nė kryq tė cilit Jezusi i Premptoi Jetė tė Pėrjetshme?

Tė thuash se ky prezantim ėshtė i mirė edhe ky prezantim nuk ėshtė i mirė ėshtė sikurse mos ta njohėsh fare karakterin e Perėndisė, edhe tė mohosh punėn e Frymės sė Shenjtė bėrė nė jetėn e njė besimtari.

Tani sa pėr vidiot mendoj se duhet tė bėsh njė studim pak me tė gjėrė rreth Paul Washer duke filluar nga ketu, edhe te pyesesh veten a jane keto gjėra Biblike.
    ☻/
    /▌
    / \ ...this is ... pergjigje.org

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ne si te krishtere duhet te kemi nje gje parasysh: duhet ta mirepresim njeritjetrin me durim, dhe jo ta paragjykojme. Rruga shtron disa probleme qe vertet qendrojne. Po keshtu dhe z. Paul jep disa mesazhe shume te qarta per te cilet duhet pranuar se vertet jane lene ne hije. Pra lete perpiqemi te kuptojme deshiren e mire dhe jo te krijojme ndarje. Rruget e Perendsie jane te panjohura nga njeriu. Mua Perendia me ka dhene shume here mundesine qe te shperndaj ungjillin e Tij, tek njerezit. Une aspak nuk u jam permbajtur metodave apo disa rregullave doktrinore, si fjala vejn ketyre kater ligjeve, te cialt i digjoj tani. Nga pervoja ime them se, ugnjilli i Krishtit eshte Fara qe Perendia ne jep per ta mbjelle ne zermen e njerzve pa i paragjykuar se kush ata jane. Jezusi tha: shko dhe trego ate qe Perendia beri per ty.

Mua me ka udhehequr gjithmone kjo thenie e Jezusit, ne shpallje te ungjillit. Por duhet thene se, nese ju perosnalisht nuk kini nje fakt te tille te Krishtit ne jeten tuaj, cfar do tju deshmoni njerzve?? Pra ungjillizimi nuk eshte thjesht nje seri skemash, qe mund ti quajme ligje. Ungjillizimi eshte Prova e gjalle e asaj cka Zoti Krisht ka bere pesonalsiht tek ty. Shembujt biblike na japin nje tabllo te qarte te nje pervoje shume te mire rreth deshmimit te ungjillit. Apsoutj filluan te shpallin Krisht, pikerisht kur Fryma hyri tek ta, diten e pentaksotit,pra kur ata NJOHEN, PANE dhe PROVUAN personalisht Krishtin ne jeten e tyre. Ky FAKT i provuar ne vete jeten e tyre, ishte deshmia e gjalle se cfar Krishti beri perosnalisht ne jeten e tyre, te cilen e shpallen ne mbare dheun. Ju kujtohet nje fakt, kur Jezusi i porosiste apsotujt duke ju ju thoshne: mos tregoni kush une jam?? Pese? Sepse ata ishin ende BESEPAKET, sepse ata ende nuk e kishin mare vulosjen e Frymes. Pra ata ende nuk ishin porvuar per sherberesen ne Krisht. Besimi i gjithsecilit do te provohet. Prandje them se ungjillizimi kerkon besimtare te provuar, qe kane deshmine e gjalle te Krishtit, te cilen falas e moren, dhe falas e japin.

Une kam vene re se, njerzit qe nder kisha jane ndoshta me te paperfillshmit, por qe ne fakt kane nje zemer te hapur me Krishti dne ecin me te, kane nje frutshmeri me te madhe ne deshmimin e ungjillit. Tjeter gje qe une dua te them eshte fakti se, gjithmone kur ketu ne kete faqe kristiane paraqiten emera, si psh Paul Washer apo Benny him e tjer, menjehere fillojme gjykimin, dhe kete e bejme nga ngarkesa e religjonit te kishes ku shkojme. Une mendoj se duhet te clirohemi nga gjykimet doktrinore me prapavije religjionesh apo ndarjet doktrinore. Per mua eshte Fryma e Perendise qe me tregon se cila eshte e vlefshme ne nje predikim, dhe cila eshte e pavlefshme. Gjithmone jam duke folur per doktrinen e Krishtit, dhe jo doktrinat si psh e ajo e mormoneve apo desh. e Jehoves.

Ne duhet ta lejojme Frymen qe te na drejtoje ne te kuptuarit e drejte te mesimit qe vjen nga Perendia. Gjate nje predikimi natyrisht ka dhe mesime qe humbin vlerat apo nuk kane realisht frytshmerine e duhur. Pra ashtu si dhe ne nje fryt, i cili ka dhe pjese qe ne nuk i hame por i qerojme.

Ne kete diskutim shoh se nese dikush sjell nje shqetesim, dikush tjeter menjehere i kundervihet. Cfar duam te tregojme dhe cili eshte thelbi? Une mendoj se, ne duhet te pereqendrohemi ne shqetesimin qe vjen dhe te tregohemi te dashur me njeritjetrin, ne menyre qe te ftojme Perendine te na zbuloje dhe te na drejtoje ne te Verteten. Une pyes: A nuk shikoni ju se sot, ne shume kisha edhe ne shqiperi, shume gjera jane bere standarte dhe po kthehen ne nje religjion, ku nuk mungon rreziku "prange"? A nuk shikoni se si te rejat dhe te rinjte vine ne kishe te veshur si bota? A nuk shikoni se si pjesa e kosniderueshme e kishes ecen si bota? Ka dhe plot e plot probleme te tilla.. Para do kohesh u be nje parade gey ne tirane, nuk pashe kishat qe te renditeshin ne kete proteste, e cila eshte nje e drejte e ligjetimuar. Ne vertet nuk e ndryshojme boten, dhe nuk jemi ftuar per kete, por mos haroni se jemi Drita ne bote.. Une mendoj se duhet te ndryshojne sjelljet midis njeri-tjetrit ketu, ne menyre qe te shohim problemin, dhe jo te marim pozicionet qe nuk sjellin asnje frut.

Ju pershendes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 28-05-2012 mė 13:22

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •