Pershendetje
Gregu Eshte shume e lehte qe te citosh nga fjalite e mia te permbledhura dhe pataj ti futesh nje Copy - Paste te 4 Ligjeve.
Une nuk po shpall nje Ungjill tjeter, por po them qe prezantimi dhe paraqitja e ungjillit ne epoken e sotme moderne nuk eshte Biblike.
Nese do te studionim analizen me lart dhe videot gjithashtu, por mbi te gjitha Shkrimin dhe historine e Kishes se si eshte shpallur Ungjilli ne 19 shekuj, perfundimi yt do ishte krejt tjeter.
Nuk mund ta fillosh Ungjillin me "Zoti te Do'' sepse Si do te shikoje Hirin personi kur nuk shikon sa mekatar i madh eshte perpara Shenjterise se Perendise.
Prandaj fillohet me Shenjterine e Zotit (per tju ndihmuar)
http://www.youtube.com/watch?v=6MJP_gfIuwY
Ungjilli Biblik eshte pak a shume keshtu (kete kane predikuar apostujt dhe eterit e kishes):
http://www.youtube.com/watch?v=36YoFS29gts
http://www.youtube.com/watch?v=6oB4-56VStc
Ne teori, te gjithe (Ungjilloret) thone se Shpetimi eshte me ane te besimit, por ne realitet dhe ne praktike ndodh ndryshe, dhe per kete kam vete nje shembull te fresket.
Nje shoku i shokut tim, ka disa muaj qe po shkon ne nje kishe te Tiranes, dhe kur vajti atje (sic me tha vete) i kishin thene: Kush do ta pranoje Jezusin? Dhe ky kishte vajtur dhe e kishte bere ate lutje, dhe pas kesaj ishte shpallur publikisht i shpetuar dhe i Rilindur, i cili tani po merr edhe Darken e Zotit.
Tani, une e kam takuar kete shokun e shokut tim, (me vjen mire qe ai po shkon ne nje kishe ungjillore,) por une e kam pyetur ne lidhje me besimin, Krishtin, etj...
Dhe nga ajo qe pashe eshte se ne te nuk ka asnje pendese per mekatin, asnje keqardhje, asnje kthim nga mekatet, Krishti nuk eshte asgje per te, ai e do shume mekatin e tij, madje ai nuk dinte as Ungjillin, dhe nuk ka asnje ndryshim ne te (megjithese ka disa muaj qe e ka bere ate lutjen). Madje, madje, vete shoku im jobesimtar thote: "ca i krishteri eshte ai kur ben lloj lloj gjerash, vete shoku im jo besimtar mund te beje dallimin dhe shikon qe ne te nuk ka asnje ndryshim, qe jeta e tij nuk ka ndryshuar dhe qe nuk eshte besimtar.
Une kam folur me te dhe i kam shpjefuar Ungjillin dhe lutem qeZoti do te punoje ne te...
Por per ate kishen, ai tashme eshte i shpetuar, i rilindur , i krishtere!!!!!!! Dhe eshte shpallur publikisht si i krishtere i shpetuar!!!!!! Dhe ai mendon se eshte i krishtere.
Ungjillin ja kam shpjeguar une sepse ai nuk kishte asnje njohje per te.
Tani, une nuk e di se si mund te vije besimi, pa degjuar me pare per Krishtin.
Si dhe te 2 Korintasit 5:17 thote qe nje person ne Krishtin eshte nje krijese e re, e ritheksoj eshte nje krijese e re.
Por ti do te thuash: Ai sapo ka filluar dhe nuk i di te gjitha!
Jo miku im, kane kaluar disa muaj, dhe ai e do kaq shume mekatin dhe Krishti eshte thjesht nje emer fetar per te. NUk ka asnje ndryshim, dhe nuk ka asnje frut ne te.
Sipas Mateut 7 nje peme e mire do te kete frute. Eshte e pamundur qe te kesh nje takim me Zotin dhe te mos ndryshohesh!!!!
Pra, ajo qe ndodh sot ne kishat tona eshte se te gjithe e pranojne se shpetimi vjen me ane te besimit, por ne realitet, behet: hajde perpara, bej kete lutje pas meje, dhe shpallen publikisht te shpetuar ne vetem 5 minuta dhe pastaj e ka radhen tjetri ....
Dhe jam i bindur qe ky nuk eshte i vetmi rast sot!
Une nuk e kuptoj se si mund te kesh nje dashuri te madhe per Zotin dhe per nerezit kur nga ana tjeter Ungjillin e Tij te Lavdishem e jep ne nje menyre siperfaqesore, te cunguar dhe te zbukuruar, dhe pas kesaj tiu besh nje lutje supersticioze qe nuk gjendet ne Bibel (dhe as ne historine e kishes) dhe ti shpallesh te shpetuar publikisht!
Nese te Zbulesa ne paralajmerohemi se nese heqim apo shtojme nga ajo profeci do te mallkohemi, sa me shume do te gjykohemi nga Zoti kur Ungjillin e tij e zbukurojme e cungojme per ta bere te kendshem dhe te pelqyeshem per njerezit mishore dhe ti shpallesh te shpetuar njerezit sikur ti e dije!
Krijoni Kontakt