Eshte pjese e fushatave elektorale, ku kandidatet e mundshem shprehin dhe konfrontojne drejtperdrejt opinionet e tyre. Cili eshte mendimi juaj per nje debat te tille midis kandidateve per zgjedhjet vendore te 8 Majit?
Po
Jo
Nuk me intereson
Eshte pjese e fushatave elektorale, ku kandidatet e mundshem shprehin dhe konfrontojne drejtperdrejt opinionet e tyre. Cili eshte mendimi juaj per nje debat te tille midis kandidateve per zgjedhjet vendore te 8 Majit?
Ndryshuar për herë të fundit nga shigjeta : 16-03-2011 më 18:33
Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës
Nuk besoj se politikanet tane kane kapacitetin etik te gjejne nje gjuhe te perbashket ne debat politik per nje dialog te rriturish. I kemi pa shpesh here ne emisione te ndryshme qe ka degjeneru ne sharje dhe ofendime personale me njeri tjetrin.
Une jam per JO.
Por votova nuk me interson sepse jam i sigurte qe asnje te mire per mireqenien e shqiptarve nuk sjellin kto debate. Perkundrazi.
Sja vlen, eshte humbje kohe te degjosh politikanet ton ne debat televiziv,sepse vetem genjejne dhe mashtrojne .
Kundra debatit TV,
Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.
Pa debat nuk mundet te dish se ke te votosh.
IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE
Eshte nje ide e mire pasi kane rastin te paraqesin direkte ne konfrontim me njeri tjetrin, opinionet dhe programet e tyre. Ndryshe nga paraqitja qe mund te beje secila media te secilit kandidat, debati i hapur te jep mundesine e nje krahasimi me te mire midis tyre.
Jam pro nje debati te tille.
Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës
Mua nuk me intereson aspak ajo qe do te debatojne ne publik. Ne fund te fundit ,kantidati do veproje ndryshe pasi te ket fituar d.m.th do vjedhi sa te mundet
Ca thu amon?
Nuk e di a e ndoqe debatin politik mbreme midis Olldashit dhe Tahirit?
Ai vetem debat politik nuk mund te quhej ,pasi u perdoren epitete nga Olldashi ,si ti je rrugac ,ti je palaco etj ,gje e cila e con debatin automatikisht ne nivel xero.
Kshu qe teoria jote per paraqitje direkte ne nje debat ose konfrontim televiziv duhet te behet mbas ores 00:00 te nates sepse ne te kundert per mendimin tim jane shembulli me i keq i femijve qe rrine para televizorit. Nuk jane as filmat horror as ato +18 ,por jane mbeturinat e politikes shqiptare qe me fjalorin e tyre shajne e fyejne cdo kundershtar qe kane perpara si te ishin ne ndonje pike bastesh, e jo sikur jane para miliona shikuesve.
Nqf se nje deputet qe zgjidhet me vote nga populli nuk eshte shembulli me i mire per popullin atehere mos prit qe populli te jete nje shembull i mire per njeri tjetrin.
Nuk eshte teoria ime, eshte praktike e njohur ne shume vende ku kandidatet konkurojne per t'u zgjedhur.
Pikerisht edhe menyra e te shprehurit sa thjesht, sa hapur, fjalori qe perdor etj ne keto debate televizive kandidati, behen pjese e perzgjedhjes se tyre gjithashtu. Eshte nje mjet tjeter shume i mire per te krahasuar kandidatet.
Ideja mbetet kurdoherë e mirë por kërkon dy kritere specifike për tu vënë në zbatim. Së pari politikanë të aftë që të lëvrojnë debatin e tyre politik mbi programet e tyre elektorale që ofrojnë dhe jo mbi personin e tyre dhe së dyti, një audiencë jo të varfër nga ana e kulturës politike. Në skenën politike shqiptare realiteti qëndron shumë larg përmbushjes së këtyre dy kritereve ndaj emërtimi "debat politik" mes kandidatëve mbetet fiktiv.
relata refero
Cdo gje fillon diku dhe e çon me tutje. Ne çdo nivel te botes ka nivele te ndryshme te kultures politike, qofte ky elektorati, qofte politikan. Ky eshte thjesht nje mjet me shume per te diferencuar midis kandidateve per nje zgjedhje me te mire. Do ishte diçka e mire te behej edhe ne Shqiperi.
Krijoni Kontakt