3000+ kulte fetare ne shqiperi per nje shtet qe eshte ne shumice ateiste/agnostik me nje populsi prej 3 million banoresh .
Mos eshte koha qe te ndalohet kjo lufte ideologjike qe po i behet shqiperise ?!
3000+ kulte fetare ne shqiperi per nje shtet qe eshte ne shumice ateiste/agnostik me nje populsi prej 3 million banoresh .
Mos eshte koha qe te ndalohet kjo lufte ideologjike qe po i behet shqiperise ?!
Sigurisht se eshte koha.
Mblidh numrin e parapare te deputeteve, nis leximet mbi ligjin, pyet haptazi ne Kuvend "Cili eshte ai Zot, i cili ka nevoje per demonstrim te forces, te cilen nuk e ka?" dhe mbaroi puna, u miratua ligji.
Vec femijet e ateisteve me gjene ateiste mund te kene idene te kamuflojme impotencen e "Zotit" me kulte fetare per profite personale, partiake e financiare.
Se pari duhet te hyje ne fuqi nje ligj qe ja ndalon Xhamijave thirrjen e ezanit nga minaret dhe Kishave perdorimin e kembanave!
Mos ja bëj të tjerëve atë që nuk ke qejf të ta bëjnë ty!
E vertete eshte qe ne shqiperi mbizoterojne ateistet dhe agnostiket pavaresisht se thojne se jane te krishtere dhe mysliman dhe nuk kane shkuar asnjeher ne xhami apo kishe.Une them te behet nje ligj i cili te ndaloje manifestimet fetare dhe paradta e tyre neper sheshet kryesore se keshtu jepen disa imazhe dhe opinione te shtermberuara nga te tjeret dhe nga vete shqiptaret.Prsh kur eshte Ramazani tere sheshi mbulohet me besimtare te cilet nuk te lejne te kalosh,ideja e mire do te ishte qe te krijohen hapesira te posacme ku ata te mund ta praktikojne fene a tyre pa u ekspozuar ne publiksepse ne nuk jami as mysliman e as te kirshter por jemi shqiptar ne rradhe ta pare dhe jemi shtet laik.Gjithashtu te krijohet nje ligj per ekstramistat fetare te cilet krijojne percarje kombetare,i cile ti denoje me burgim.Por rol te rendesishme ka te beje lideri,na duhet nje lider qe te jete atdhetar,i paperfshire nga feja dhe qe te dije ti ktheje ata grek ne shqiptar dhe ata arab ne shqiptare
Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre
Le ti maroin, sherbein si asgje asnihere si sot njerzit nuk jane duke u larguar nga injoranca fetare.
Praises due to the most high, Allah
Praises due to the most fly, Prada
Baby, I'm magic, ta-dah
Shpeshher kur lexoj shkrimet e juaja mendoj se vall ku jetoni ju mos jetoni ne xhungell dhe shqiperin dhe shqiptaret nuk i njihni por vetem i imagjinoni ne mendje ashtu siq ju don mendja juaj
Shikoni ju qe shtireni si ateist e qe ne fakt nuk jeni ateist kjo gje sdo ndodh kurr sepse ska bir nane qe mundet me ba nje gje te till ne nje vend ku 99.9999 % jetojn njerz qe jan fetar e jo ateist ,mirpo ju kuptoj juve sepse ju ka mashtru leku dhe per lek ju as baban dhe nenen tuaj nuk e njihni
une po ju them hajde pe zam se u vendos te mbyllen xhamit ne vendin ku jetoj une nese do vendoset te mbyllet xhamia ata qe kurr se kan vizitu xhamin kurr sdo e lejojn te ndodh nje gje e till jo qe sdo te lejojn por por edhedhe jeten do e japin por sdo lejojn qe xhamia dhe ezani te ndalen
ju nuk jeni te e shiku realitetin por jeni tu pa endrra me sy qelur une ju kisha preferu te zgjoheni nga keto enderra dhe te mesoni te shiheni realitetin ,hiqni dor nga ata njerz qe po ju shtyn te beni gjera te tilla une ju them se leku kurr sdo ju bej te lumtur ,te lumtur do te jeni vetem ather kur ti beni te lumtur prinderit familjen dhe gjith njerzit qe i takoni perndrysh mund te keni shum lek dhe pushtet por do jeni njerez te mjer ashtu siq ka me mijona te till ne mbar boten ,mos e shitni veten familjen kombin dhe atdheun tuaj per pak lek te kesaj bote sepse nuk ja vlen sepse fal atyre fetarve qe dhan jeten fal gjakut te mijra deshmorve jetoni ju sot andaj nuk eshte mir te shkilet mbi gjakun e tyre sepse do ju mallkoj gjdo gje ne qiell dhe tok
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Xim djali shqiperia eshte vetem 20 % fetare ,po ashtu eshte edhe Kosova,lere se ca thojne se jane mysliman kur asnjehere nuk kane shku ne xhami.Nuk po shet njeri veten e kombin as per lek e as per flori keto ekzistojne ne imagjinaten tende.Sigurisht qe qellimi kryesor eshte te besh te lumtur familjen tende dhe pastaj veten,nuk ka nevoje qe te jesh besimtar qe te jesh njeri i mire apo bamires.Jeta eshte shkolla me e mire qe mund te ndjekesh,dhe po e shijove ate do te dish ta perballosh dhe te ecesh me sukses
Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre
[QUOTE]ti mund te thuash gjithqka por per mu ne shqiperi ka njerz qe nuk praktikojn fen por ateist nuk ka ,edhe nekete forum shum jan shitur si ateist por ne fund e kan tregu se nuk jan ateist ,edhe ju qe thuani jemi ateist nga komentet e juaja verehet se nuk jeni ateist
Nuk po shet njeri veten e kombin as per lek e as per flori keto ekzistojne ne imagjinaten tende.
por une kete nuk mund te besoj dhe gjithmon nese nje njeri mundohet te perqaj shiptaret nese nje njeri mundohet te ndaloj fen te cungoj lirin une gjithmon do mendoj se ai eshte i shitur siq jan edhe dhjetra mijra shqiptar jan te shitur sepse mijra organizata te huaja qe veprojn ne kosov kan para dhe per fat te keq ata i kan bler dhe per qdo dit po gjejn argat shiptare qe jan te gatshum te bejn gjithqka te perqajn te vrasin vellezerit e tyre vetem e vetem qe te behen te pasur
per fat te keq ne shqiptaret kemi armik te shumt disa i dim dhe i urrejm e disa nuk i dim dhe i quajm miq ata po mundohen tena shkatrroj si komb dhe e vetmje menyr per te perqa dhe shkatrru e vetmja arm qe ju ka mbetur te perdorin eshte feja une nuk mendoj se do te ken sukses ashtu siq nuk ka pas serbia sukses dikur
smud te jesh njeri i mir nese nuk e deshiron per vellan tend ate qe deshiron per veteSigurisht qe qellimi kryesor eshte te besh te lumtur familjen tende dhe pastaj veten,nuk ka nevoje qe te jesh besimtar qe te jesh njeri i mire apo bamires.Jeta eshte shkolla me e mire qe mund te ndjekesh,dhe po e shijove ate do te dish ta perballosh dhe te ecesh me sukses
smundesh te jesh njeri i mir nese e urren vellan tend per shkak te besimit
smundesh te jesh njeri i mir nese vepron gjithmon kunder vellezerve tuaj duke u mundu tju mbyllesh objektet fetare
smundesh te jesh njeri i mir nese urren objektet fetare qe kurr si kan sjell te kqija ketij kombi dhe vendit te tij po pikrisht ne keto objekte jan betu me mijra deshmor qe te luftojn dhe te mbrojn kombi dhe atdheun
smundesh me dit vet a je i mir apo jo kete duhet ta vlersojn te tjeret sepse te gjith mendojn se jan njerz te mir edhe milloshi e arkani kan then se jan njerz te mir
permua nje njeri qe ngrit zerin dhe qe kerokon mbyljen e objekteve fetare qe mundohet ti detyroj vellezerit e tyre duke i etiketu me etiketime poshtruse qe te ndrrojn fen nuk eshte njeri i mir
Ti mundesh me fol vetem per vehte,jo per miliona shqiptar,se duhet me ndegju dhe me pa,qe tek ne në kosov,eshte ber nji katastrof nga keto xhami,ku ne nje katun,i kan ndertu dy xhami,dhe duke u gervall si gjoja,po huazojn CD nga gabelistani,e vetem ndegjo sikur magaret kur te pallin,eshte veshtir te qendroj kjo gjendje siq eshte tani.Edhe kur po e dim se kush po i ben keto mbrapeshti,jan njerez te cilet deri dje kan qen krahu i djatht i shkaut,njerez te pa moralshem,e sot kan lshu mjekrrat dhe folin ne emer te allahut,ky eshte ai turpi qe ka mlu kosoven,e ti flet per miliona,un ku jetoj,eshte nji katastrof,ne aty i takojm po ati besimi,po ti more bac je verbu prej parev qe po i merr nga vehabosllavet,e as nuk shef as nuk ndegjon,e te them qe mos fol ne emer te milionav se gabon shum,se shum familje vetem po i kthehen kishes se po e shofin se ku po i qon vehabi,ne fshatin tim vetem ka shum familje qe e vizitojn kishen,kurse hoxhollaret e te dy taborreve islame dhe vehabe per cdo dit kan mosmarrveshtje ne mes veti,hoxha tradicional nuk po ia pranon vehabisteve ato sjellje qe po i bejn sidomos ne varrime dhe ceremoni tjera.
[QUOTE]nuk jam tu fol ne emer te askujt por jam tu fol ne emrin tim dhe jam te tregu ate qe une e shoh pergjdo dit jo endrrat por realitetin qe ty te dhemb
s.e duhet me ndegju dhe me pa,qe tek ne në kosoveshte ber nji katastrof nga keto xhami,ku ne nje katun,i kan ndertu dy xhami,dhe duke u gervall si gjoja,po huazojn CD nga gabelistani,e vetem ndegjo sikur magaret kur te pallin,eshte veshtir te qendroj kjo gjendje siq eshte tani
pse nuk po i ndalon he burr i dheut ,apo pse nuk shkon atje ku i ke vellezerit shumic por qendron si minoritet ne ate fshat a mendove ti si minoritet qe je te te degjoj i gjith fshati jo shoku jem nese do rri dhe pajtohu me me ralitetin nese jo ik nga ai vend ke vende sadush neper bot ku ka kisha dhe qe degjohet kembana
Edhe kur po e dim se kush po i ben keto mbrapeshti,jan njerez te cilet deri dje kan qen krahu i djatht i shkaut,njerez te pa moralshem,e sot kan lshu mjekrrat dhe folin ne emer te allahut,ky eshte ai turpi qe ka mlu kosoven,e ti flet per miliona,
si pershembull keta dy dhe afro 12 mij vellezerit e tyre qe vishen emblemen e Uqk uqpmb dhe uqk dhe luftuan qe ti te jetosh i lir eshte leht te qosh kryt dhe te akuzosh te tjeret ne liri por eshte shum veshtir per njerzit si ti qe te ndihmojn vendin dhe vellezerit e tyre ather kur kishin me se shumti nevoj per ta
Eshte e vertet se sot shumica e luftetarve quhen krahu i djath i shkaut mirpo ata nuk brengosen perkete gje por mburren qe paten rastin te mbrojn vendin e tyre dhe mburren qe ishin ne mesin e 12 mij trimave shqiptar qe rroken armet ndersa me miliona trima si ti iknin dhe defreheshin neper kafenet e evropes dhe te botes ndersa sot pom e shiteni trimni siq po shesin edhe mijra te tjer e posaqerisht mbi 10 mij qe tani pretendojn se kan qen pjestar te uqk a ne realitet ishin fshehur neper vendet e evropes dhe te botes
une si musliman mburrem sepse e deshmuam veten ne shekullin e fundit e posaqerisht ne luften e kosoves duke dhen jeten mbi 30 hoxhollar ne vijat e para te frontit dhe mijra te tjer qe nuk iknin nper shtetet e evropes por luftonin kunder bishave te egra
une te thash me heret se ti si minoritet qe je duhet te pajtohesh me njerzit atij vendi ku jetojn perndryshe ik nga ai vend dhe shko atje ku e gjen vehten ma mir askund ne bot nuk behet shka te thojn minoritetet por qka thot shumicaun ku jetoj,eshte nji katastrof,ne aty i takojm po ati besimi,po ti more bac je verbu prej parev qe po i merr nga vehabosllavet,
jo i nderuar deri sot asnje cent nuk kam marr nga askush pa derdh njers ,punoj 10 deri 14 ore ne dit punoj edhe te dielave dhe mburrem me punen qe bej sepse e di se me ate pun qe bej asnje njeri nuk e demtoj ,mburrem sepse asnjeher une dhe familja ime skemi kerku lemosh nga askush por gjithmon kemi fitu me njers
dhe mburrem se asnjeher skam punu kunder interesave te vellezerve dhe vendit tim ndersa te ti verehet e kunderta verehet se je i paguar nga mijra organizata qe veprojnne kosov dhe shqiperi
qdo njeri krenohet me identitetin e tij edhe une po te isha vehabist do te krenohesha por une jam musliman suni dhe kombsia ime ehte shiptar jam Milazim Abedini dhe identitetin tim nuk e fsheh sepse skam perse te fsheh
mu nuk me interson a i kthehen kishes apo gjamis edhe sikur e gjith bota te behen musliman mua nuk do me sjellin asnje te mir ,por edhe siur e gjith bota do heben jo musliman prap mu nuk me pengon dhe nuk me sjellin asnje te mir ,thjesht mu me intereson liria jo per mu dhe familjen time sepse jam i lir por per gjith njerzit qe jetojn kudo qe jan ne bot pa marr parasysh fen kombsin racen apo shtetsin dhe gjithmon do jem i gatshum te mbroj popullin dhe vendit tim nga ata njerz te flliqur qe do mundohen tju mhojn lirine as nuk shef as nuk ndegjon,e te them qe mos fol ne emer te milionav se gabon shum,se shum familje vetem po i kthehen kishes se po e shofin se ku po i qon vehabi,ne fshatin tim vetem ka shum familje qe e vizitojn kishen,kurse hoxhollaret e te dy taborreve islame dhe vehabe per cdo dit kan mosmarrveshtje ne mes veti,hoxha tradicional nuk po ia pranon vehabisteve ato sjellje qe po i bejn sidomos ne varrime dhe ceremoni tjera.
I urrej dhe do ti urrej gjithmon ata njerz te flliqur qe mundohen tju mohojn lirin njerzve me te dobet ata nuk e meritojn te jetojn
Krijoni Kontakt