Do ta citoj njė thėnie tė njė mikut tim:
Sikur tė shfletoja faqe librash kaq faqe sa kam shfletuar
nė rrjete elektronike, sot do tė kisha tė kryer doktoraturėn!
Ēka mendoni!? A e shihni sa dėme na sjellin teknikat moderne!?
Do ta citoj njė thėnie tė njė mikut tim:
Sikur tė shfletoja faqe librash kaq faqe sa kam shfletuar
nė rrjete elektronike, sot do tė kisha tė kryer doktoraturėn!
Ēka mendoni!? A e shihni sa dėme na sjellin teknikat moderne!?
Varet se cfare ka shletuar ky miku yt, dhe nese e ka aq per zemer doktoraturen, le t'i futet punes drejt saj...
Cdo gje ka dobine e saj nese e perdor per qellime te frytshme, e ne rastin konkret; nese ka shfletuar faqe elektronike me dobi, domosdo ka perfituar, e nese jo, ka humbur shume....
Nuk thashė se nuk bėjnė, ama se ndikon tepėr nė humbjen e kohės dhe anashkalojmė librat!![]()
Mos e ka pas fjalėn pėr kohėn qė i ka kushtuar Facebook-ut ai miku jot
Shprehja do ishte mė mirė kshu:
"Sikur tė shfletoja faqe librash kaq faqe sa kam shfletuar
nė Facebook, sot do tė kisha tė kryer doktoraturėn!"
Nqs shprehja do ishte kėshtu siē thash mė lart , kjo pyetja jote do ishte me vend " Ēka mendoni!? A e shihni sa dėme na sjellin teknikat moderne!? "
Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA
███
ai qe do gjen menyren ai qe zdo gjen arsyen
Te jem i sinqert edhe une kam shfletuar shume faqe web, i kam bere keto me kenaqsi duke u nisur nga pelqimi per gjerat qe kam dashur te lexoj. Si rrjedhoj vetvetiu formohesh dhe njihesh me gjerat e panjohura.
Ndersa doktoratura nuk do vetem shfletimin e atyre faqeve qe te pelqejn ty por ne menyr sistematike dhe te njepasnjeshme qe si rrjedhoj behen te bezdisshme.
Eshte kjo diferenca midis asaj qe deshiron te lexosh dhe asaj qe duhet te lexosh, forca e vullnetit.
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Shume me pelqeu, e thene ne vendin dhe kohen e duhur.Pra nuk ka faj aspak teknollogjia.
Sa per ate "librin, gazetat dhe revistat", gazetat jane te parat dhe pas tyre vjen libri dhe me vone edhe revistat qe do te zhduken si egsistenece fizike ne menyren qe botohen sot.
Nga viti ne vit ndryshon me progresion gjeometrik rritja e shitjeve te librit elektronik dhe renia e shitjeve te librit prej letre.
Ky fenomen ndjehet edhe tek gazetat.
Do te vije dita , dhe shume me shpejt se e mendojme qe e gjithe biblioteka e qytetit ose universitetit te jete ne xhepin e brendeshem te xhaketes.
Pra nuk ka faj teknollogjia..dhe sa per ate doctoraturen edhe tani..por edhe me vone
do te duhen b.ythe per t'a marre.
.."number"..shume bukur e ke thene dhe do ta perseris edhe nje here si mbyllje: ai qe do gjen menyren ai qe zdo gjen arsyen.
Emrin e kam Agim dhe me therrisni, Gimi.
Krijoni Kontakt