keta halabaket e shekullit nuk e duan demokracine e tepert. keta duan diktature.
kujtojne keta se luajne me shqiptaret; por amerikanet ta vene kufirin tek thana.
keta halabaket e shekullit nuk e duan demokracine e tepert. keta duan diktature.
kujtojne keta se luajne me shqiptaret; por amerikanet ta vene kufirin tek thana.
Ore vrases ta thote ai sepse ti je i pari qeverise qe shkatove 4 viktima e 15 te plagosur ne demonstrate. Me te larte se ti nuk ka. Garda qe gjujti mori urdher nga dikush. Pra shteti dha urdher te vrase ,e kupton ndryshimin?
Por cer ti bosh noi pseudo gazetari si fahri balliu i 55 apo noi tjetri i RD qe merren me shtratin e edit dhe me shpifje nga me te degjenerumet si puna asaj Lavires se bulevardit .lol. Po n'fakt ca faji ka fahriu ,ai thjesht kopjon gjuhen e sales ne parlament qe ska lon liber shpie pa i permen Rames. Kjo po qe ska burreri ,as etike ,as moral. Mos flasim per ideale se me kto pastaj jane shume larg.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endri_ : 15-04-2011 mė 19:01
ju nuk e kupton qe ne nje shtet democratik nuk ka vetem nje pushtet por ka tre pushtete.
gjykimin per 21 janarin apo gerdecin, e sjell gjykata nuk e ben gazetari
gazetari duhet te kritikoje qeverine per pune te dobet por jo te akuzoje ate sikur ata jane pushtus te huaj. ne fakt qeveria ka dale nga populli, kete duhet te kuptojne keta nostalgjiket e stalinizmit.
Edhe une nuk besoj qe ne Shqiperi te kete gazeta apo gazetare te pavarur.
Ky Yzeiri ka qene stundent kur une kam qene student.
Mund te ma spjegoj njeri si ka mundesi qe ketij zotnie rregjimi i Shqiperise i djeshmi apo i sotmi i ka lejuar si intelektual i ardhur nga rrethet te mare titullin doktor ne gjuhesi kur ne te tjereve te lindur e te rritur ne Tirane na eshte mohuar kjo e drejte dje dhe sot???
Une kam bere eksperiencen se shtetet lejojne te bejne kariere shkencore vetem njerrez per te cilet jane te sigurt se munden t'i instrumentalizojne si duan e kur duan.
Une i shoh keto si shenja kryengritjeje kundra SHBA-se.
C'jau bejne mire qelbesirave te Amerikes,njerrez te pabese.
Nuk shofin qe kane mare fund ne cdo drejtim po vazhdojne te mbeten te fiksuar ne rolin e tyre te preferuar si mesues te demokracise dhe si xhandar nderkombetare!!!
Nuk duan t'a pranojne kursesi te shohin realitetin ne sy,faktin qe u kane rrene dhembet!!!
SHBA eshte nje shtet fashist!!!Eshte njerrezore qe njerrezit nuk duan t'a hane sapunin per djathe.
Mendoj se faza tjeter e kesaj kryengritjeje do te jete perzenja e te gjithe amerikaneve nga Shqiperia me arme.
Kur te arrije puna deri ketu do te jete shume interesante!!!
ti me lart paske nje mendje me yzeirin
mos u merzisni se po mori sala bashkine e tiranes, mafies shqiptare do i sekuestrohet e gjithe pasuria
te gjithe ju mafiozet do perfundoni ne amerike duke lare xhama zyrash
Po duhet qe te kesh mende, qe ti shikosh keto gjera mo Naqe.
Kur te mungon ajo ē'kerkon te tjerat?!
Degjo te te them diēka, qe ta maresh vesh se ē'eshte shteti dhe qeveria, Ligji dhe ruajtesi i ligjit per Ameriken dhe amerikanet.
Une ne vitin '70 nuk kam qene ketu, qe permend diku ai ambasadori amerikan.
Po kam qene ne vitin 2002, kur ne Kaliforni pati ca trazira, qe filluan te degjeneronin ne zjarevenie dyqanesh dhe pronash te ndryshme private. Pati dhe disa vrasje te dyshimta. Nderhyrjes se policise per te vendosur rregull dhe qetesi ju pergjigjen me arme "protestusit" dhe e rriten me tej valen e shkaterimeve.
Pas kesaj u vendos te perdoreshin forcat federale. Qe ta maresh vesh Zotrote, ne Amerike Policia varet nga shteti ose qyteti perkates, ndersa ushtria ka vartesi direkte federale, pamvaresisht se ku eshte e dislokuar.
Me hyrjen ne veprim te forcave federale ne menyre te vazhduar me mediat ju be thirrje popullsise, qe te distancohej nga vend ndodhjet e huliganeve dhe te kufizonte levizjet perjashta. Mbas 24 oresh kur huliganet mendonin se gjithēka ishte e tyre, pasi vetem ata ishin zot te rruges (dyqanet te mbyllura njerezit po ashtu brenda shtepive) vjen nderhyrja apo "korrja" e forcave federale.
Disa gazeta flisnin per dhjetra te vrare, disa per qindra, disa te tjera per shume me teper. Me fadroma i pastuan rruget dhe nje pjese te te vrareve i dogjen (diēka normale ne Amerike) dhe te tjere i groposen ne gropa masive, pa ju dhene mundesi familjarve te mereshin me kufomat. Mesazhi ishte i qarte: Pleherat trajtohen si plehra.
Mbas 48 oresh komandanti i operacionit dha nje koference te shkurter shtypi per perfundimin me sukses te detyres qe u ishte ngarkuar.
Pyetjes se nje gazetari se sa ishte numri real i te vrareve, pasi per te ka shume spekullime, ai ju pergjegj se nuk perfshihej ne detyrat qe kishte, numerimi i shkelesve te Ligjit dhe Kushtetutes por pastrimi i qytetit prej tyre .
Besoj se ke aq mende, sa ta maresh vesh mesazhin e tij te fundit dhe te kuptosh qendrimin e ambasadorit amerikan ne Tirane ndaj forcave te policise per 21 Janarin e atyshem.
.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gjirfabe : 15-04-2011 mė 21:42
shiqoni se qka po ju them une, kemi fatin qe amerikanet kemi miq, qka do qe thojn amerikanet ne shqiptaret si ne Kosove si ne Shqiperi, duhet ti ndegjojm,[kuptohet kur jane ne interes te kombit] asgje te keqe nuk ka nese qeveria punon se bashku me ambasaden amerikane, qka ka te keqe ketu!nuk eshte e vertet se ambasadoret amerikan ne Kosove dhe Shqiperi jane ba "siq po thote dikushe zote shtepie" po amerikanet mese ambasades se vete ne Tiran dhe Prishtin, po mundohen qe te na ndihmojn me mishe e me shpirt, qe edhe ne si shqiptare te shofem pakez drit!
Po kuna ti ndihmohet, me disa shkrime ne Gazeten "shekulli" dhe me disa lider te "vetvendosjae" dhe me disa fols ne kete forumshqiptar, qe mikun tone te MADHE Ameriken mundohen ta bejn te vogel, dhe dhe vehten e tyre te vogel, ta bejn te te madhe, une mendoj se amerikanet duhete ta leshojn Kosoven dhe shqiprin nen duart e sllavet dhe Greket, dhe ti lajn duarte nga shqiptaret, ngase nuk e meritojm nje perkrahje e aqe me pake nje mbrojtje nga SHBA! ne nuk jemi njerz! por edhe kafshe nuk jemi! ndoshta diqka me teper!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 16-04-2011 mė 01:07
E di cfare sme pelqen tek shqiptaret .Servilizmi.Eshte gjeja me e yrryer ne jeten time.Servili ska koncepte dhe standarte drejtesie ne gjykim.Berluskoni i tha Obames cekollate dhe nuk pati asnje incident diplomatik.Tani amerika mbahet si shteti per liri shtypi.Pse nje ambasadori nuk i konvonoka mendimi i nje gazetari, por kerkon ta rreshtoje gazeten tek shtepia e jetimeve te gazetareve.Mua me duket model i ulet diplomatik i ketij perfaqesimi.Nuk kam ndonje simpati per shekullin as per koqekokedhimen por sme pelqen loja me dy standarte sidomos kur sllogan ke statujen e lirise.
"Shoku Mjekesise"
Krijoni Kontakt